A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Boldog kutyák és gazdik a Fonyódi Kutyás Fürdőhelyen

2016. július 04., 17:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Végre megjött az igazi nyár és a strandidő! Megnéztük, milyen is a Fonyódi Kutyás Fürdőhely, hogy érzik magukat a kutyák és gazdik a közös strandoláson! 

Boldog kutyák és gazdik Fonyódon a Kutyás Fürdőhelyen
Boldog kutyák és gazdik Fonyódon a Kutyás Fürdőhelyen
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Szombaton igazi strandidő volt, kíváncsiak voltunk, a kutyások is kihasználják-e egy közös strandolásra. Egy hónapja már a Balatonban is legálisan megmártózhatnak az ebek gazdáikkal: a Fonyódi Önkormányzat alakította ki a Balaton első kutyabarát fürdőhelyét a Kutyabarathelyek.hu és a Purina® Friskies® közreműködésével.

 

Végre kutyával is pihenhetünk a Balaton-parton
Végre kutyával is pihenhetünk a Balaton-parton
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Örömmel láttuk, hogy a gazdik és kedvenceik birtokba is vették a területet: a kutyák önfeledten játszottak a parton, vagy épp gazdájuk mellett pihentek egy törölközőn. A vízben felfrissülhetett kutya és gazdi: boldogan úszkáltak és vidáman ugrálhattak a vízben. Volt olyan kutya, amelyik gazdája matracán ringatózott, másokat ki se lehetett hívni a vízből. A Purina® Friskies®  által készült árnyékoló sátrak menedéket nyújtottak a perzselő napsugarak ellen - ezt ki is használták gazdik és kutyák egyaránt.

 

Árnyékoló sátor a Friskies jóvoltából
Árnyékoló sátor a Friskies jóvoltából
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Nem számoltuk meg, de úgy saccoltuk, 30-40 kutya legalább volt a parton, ez azonban senkinek sem okozott gondot: kényelmesen elfért mindenki. A barátságos, játékos kutyák ismerkedhettek egymással, a maguknak való, “zsémbesebb” ebek pedig gazdájuk mellett voltak pórázon. Tökéletesen működött az “Élni és élni hagyni"-elv nem csak a kutyák, de a kutyás - és nem kutyások között is.

 

Kisebb és nagyobb kutyák is szívesen úszkálnak a Balatonban
Kisebb és nagyobb kutyák is szívesen úszkálnak a Balatonban
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Szerencsére már lekerült egy újabb lejáró, így nem alakult ki olyan nagy tumultus, mint ahogy korábban. Újabb mobil wc is került a helyszínre, annak ellenére, hogy az Önkormányzat már elindította az állandó vizesblokk kialakítását. Értesüléseink szerint kutyabüfé-kialakítása is várható lesz!

 

Sokan érkeztek a kutyájukkal a Balatonra
Sokan érkeztek a kutyájukkal a Balatonra
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Öröm volt azt tapasztalni, hogy ilyen békésen megférnek a kutyák és kutyások egymással. A parton sétálva szerencsére annak sem láttuk nyomát, hogy valaki “elfelejtette” volna összeszedni kutyája után a piszkot. Bízunk benne, hogy ez így is marad, és megmutatjuk a kételkedőknek mi, kutyások, hogy felnőttünk a feladathoz! Fonyód Önkormányzatának tervei szerint amennyiben a kijelölt terület kevésnek bizonyul, tovább bővítik azt. (Jelenleg hivatalosan csak a terület közepén fekvő rész a kijelölt kutyás fürdetőhely.) A hétvége tapasztalatai alapján úgy véljük, szükség lesz erre a lépésre, hiszen láthatóan igen nagy népszerűségre tett szert az első balatoni  kutyás fürdőhely!  

 

Kutya a Balatonban? Igen!
Kutya a Balatonban? Igen!
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 


Voltál már Kedvenceddel a Fonyódi Kutyás Fürdőhelyen? Várjuk kommentben, vagy üzenetben az élményeiteket, fotóitokat!


 

A nagy területen kedvükre játszhatnak a kutyák
A nagy területen kedvükre játszhatnak a kutyák
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Kutyák játszanak a Balatonban
Kutyák játszanak a Balatonban
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A nyár első napjával nyílik a Hirdi Kutyastrand! A nyár első napjával nyílik a Hirdi Kutyastrand!
Végre kezdi megmutatni magát a nyári jó idő, hamarosan pedig mentehetetlenül be is robban a legmelegebb évszak. Szerencsére idén is lesz lehetőség a hűsölésre a Hirdi Kutyastrandon!

Kutyabarát álompihenés a Balaton-parton Kutyabarát álompihenés a Balaton-parton
Füge, az ifjú vizsla küldött nekünk élménybeszámolót egy kalandos kutyabarát pihenésről – fogadjátok szeretettel élményeit elsőkézből… vagyis elsőMancsból!

Magaspart, Siófok és a Balaton – kutyával! Magaspart, Siófok és a Balaton – kutyával!
A déli oldal rendkívül sokszínű, ha jobban utánanézünk a lehetőségeinek, rengeteg kisebb-nagyobb kiruccanásra nyílik mód. Siófok és környéke több napos kikapcsolódásra alkalmas, mondunk néhány tippet, ha itt barangolnátok a kutyákkal.

Somogyország lankáin, kutyabarát helyeken Somogyország lankáin, kutyabarát helyeken
Voltatok már a Balaton közelében nyaralni úgy, hogy érzitek, milyen közel van a balatoni nyüzsgés, mégis egy csendesebb faluban szálltok meg és fedezitek fel a környéket? A Kőröshegy pont ilyen hely, ami kellően közel van a Balatonhoz és a part menti városokhoz, mégis el lehet vonulni és kirándulni a dombok között, ha éppen ahhoz van kedvünk.

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI Praktiker Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A séta összehoz minket! Hírek - Címlapon
A séta összehoz minket!
A világ legkutyabarátabb munkahelye Hírek - Címlapon
A világ legkutyabarátabb munkahelye