A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A séta összehoz minket!

2016. július 05., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Gondoltad volna, hogy a kutyasétáltatásnak komoly közösségépítő hatása is van?Jó társaságban még a kutyaséta is jobb!
Jó társaságban még a kutyaséta is jobb!
Fotó: WalkingDog

 

Pedig így van! Képes ismeretlen embereket is hamar összekovácsolni.

Miért?

Gondolj bele: milyen könnyű szóba elegyedni egy másik kutyással, vagy egy kutyabaráttal. A kutya máris ad egy közös pontot, akár van mindkettőtöknek, akár csak egyikőtöknek - de még akkor is, ha mindketten “kutyátlan kutyaszeretők” vagytok.

 

A beszélgetés elindul - de közben miért állnátok meg, miért ne sétálnátok tovább együtt? A közös séta pedig közös élményeket szül, főleg, ha kutyáitok hozzák a formájukat és nem állnak le a bohóckodással, játékkal. Így már annak is elég nagy az esélye, hogy legközelebb is együtt fogtok sétálni… A csapat pedig egyre csak nőni fog, míg egy igazi kis közösség alakul ki.

 

Korra, nemre, fajtára való tekintet nélkül! A kutyaséta mindig jó!
Korra, nemre, fajtára való tekintet nélkül! A kutyaséta mindig jó!
Fotó: @noridoe via @welovewalkingdog

 

Közösségépítő kutyasétáltatás egy jó ügyért

Egyre növekvő létszámú kutyasétáltató közösség látszik kovácsolódni az interneten.

Az Instagramon bukkant fel egy oldal, mely a @welovewalkingdog névre hallgat: kutyabarátokat és gazdikat hivatott összehozni egymással. Az oldalon a gazdik megmutathatják, merre járnak, merre sétálnak, milyen élmények érték őket ez idő alatt. Ehhez nem kell mást tenni, mint az Instagramre feltöltött képhez a #welovewalkingdog hashtaget használni - ezáltal a csapat rátalál a sétáltatós fotóra, amit aztán meg is oszt az oldalán. 

 

Kutyaséta a Balaton egyik oldalán...
Kutyaséta a Balaton egyik oldalán...
Fotó: @cukrozottszilva via @welovewalkingdog

 

...és a másikon is. A kutyák is szeretik a Balatont!
...és a másikon is. A kutyák is szeretik a Balatont!
Fotó: @istibekesi via @welovewalkingdog

 

“Panka örökbefogadásával kezdődött. Már egy ideje követtük Facebookon a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát oldalt, ahol rátaláltunk a kis fehér csöppségre, akit akkor Pihe néven ismert meg a nagyközönség. Az örökbefogadása a lehető legjobb döntésünk volt. Panka egy igazi tünemény, nagyon hálás kiskutya, imád más kutyákkal játszani és mindenkivel nagyon barátságos. Az elmúlt időben ezt ti is követhettétek az Instagramon. Az örökbefogadás után nem sokkal bemutattuk őt a barátainknak is, amire nem is lehetett volna jobb alkalom, mint egy nagy közös séta. Pankát nem nehéz megszeretni. Inspirálóan hatott mindenkire az új jövevény.

 

Panka, az örökbefogadott kutyus
Panka, az örökbefogadott kutyus
Fotó: Valter Viktor Photography

 

Elkezdtünk ötletelni, hogy milyen jó is lenne ebből rendszert csinálni, hiszen a rohanó munkanapok, stresszes időbeosztás mellett időt kell szánni arra, hogy kikapcsolódjunk, a szabadban legyünk, mindezt a barátaink és a kedvenceink társaságában.

 

Panka: a lelenc kiskutyából ilyen csinos kis kutyahölgy lett
Panka: a lelenc kiskutyából ilyen csinos kis kutyahölgy lett
Fotó: WalkingDog

 

Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a rendszeres kutyasétáltatás fontosságára, valamint szeretnénk, hogy az együtt töltött idő örömteli élményeit minél többen megtapasztaljátok a négylábú barátainkkal! - Írta Nóri.

Az oldalt egyébként hárman, Orsival és Fruzsival szerkesztik, és immár nem csupán Instagramon, hanem Facebookon, sőt, saját blogjukon is követhetjük őket.

 

A gazdik megmutathatják, merre jártak, mit csináltak a napi kutyasétájuk alkalmával
A gazdik megmutathatják, merre jártak, mit csináltak a napi kutyasétájuk alkalmával
Fotó: @eszterkondor via @welovewalkingdog

 

A csapat már két közösségi sétát is szervezett, először a Gellért-hegyre, majd a Bikás parkba látogattak el. A sétákra kutyások és kutyátlanok is eljöttek, a fotók pedig remek hangulatról, vidámságról árulkodnak. Orsitól azt is megtudtuk, hogy már tervben van a következő séta szervezése is!

 

Jó hangulatban telt az első két közös kutyaséta
Jó hangulatban telt az első két közös kutyaséta
Fotó: WalkingDog

 

Az első két sétára kutyások és kutyátlanok is érkeztek
Az első két sétára kutyások és kutyátlanok is érkeztek
Fotó: WalkingDog

 


“A kutyasétáltatás közben ismertségek és barátságok születnek. Lehet, hogy az utcán ma még csak kutyáink miatt biccentünk egymásnak, de holnaptól már együtt rójuk a köröket. A séta összehoz minket!”


 

A sétán a kutyák közt is barátságok kötődtek
A sétán a kutyák közt is barátságok kötődtek
Fotó: WalkingDog

 

Egyszóval, ahogy a @welovewalkingdog mottója is szól:

"Akár van kutyád akár nincs, gyere velünk és sétáljunk együtt!”

Sétára fel!

 

A @welovewalkingdog logója

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu, medium.com/@welovewalkingdog
Indexkép forrás: welovewalkingdog

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van
Ha kutyusunk a barátságosabbak közé tartozik, elgondolkozhatunk azon, miért is nem szabad engedni, hogy másokat köszöntsön, amikor pórázon sétál. Mi baj lehet belőle? Elvégre a kutyák szeretnek ismerkedni, nem?

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MTI Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hajléktalanná vált az egykori Művész mozi vezetője - kutyájáról azonban nem mond le! Hírek - Címlapon
Hajléktalanná vált az egykori Művész mozi vezetője - kutyájáról azonban nem mond le!
Boldog kutyák és gazdik a Fonyódi Kutyás Fürdőhelyen Hírek - Címlapon
Boldog kutyák és gazdik a Fonyódi Kutyás Fürdőhelyen