A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tehéncsorda támadt turistákra Ausztriában: kutya volt a kiváltó ok

2017. július 17., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




A kutyasétáltatás, kirándulás során bizony folyamatosan ébernek kell lennünk, hiszen a természetben járva a legkülönfélébb állatokkal (is) találkozhatunk - ezek pedig gyakran veszélyt jelenthetnek ránk és kedvenceinkre, még ha a legártalmatlanabbnak néznek is ki.



Három embert mentőhelikopterrel szállítottak kórházba, miután 50 tehén turistákra támadt egy karintiai legelőn - írja az MTI. A csorda akkor vadult meg, mikor egy olasz turista kutyájával átvágott a réten, ahol legeltek. A baj megelőzéseképp a férfi felemelte kutyáját, ám a csordát ez nem nyugtatta meg: rátámadtak a férfira és a kutyára. Egy helyi gazdálkodó a segítségükre sietett, ám a megvadult csorda közben egy idősebb dán házaspárra is rárontott. Végül több ember segítségével sikerült meghátrálásra kényszeríteni az állatokat.

 

Hasonló esetek gyakoriak az Egyesült Királyságban is, ahol 1993 és 2013 között 54 szarvasmarha támadást jegyeztek fel - ennél akár több is lehet, melyről nem tudunk. A feljegyzett támadások közül minden negyediknek a fő kiváltó oka a kutya volt, és a kétharmadában, még ha nem is fő indok volt, mégis szerepet játszott, vagy legalábbis jelen volt egy vagy több eb.

 

Békés állatok, ám ha kihozzuk őket a sodrukból, igen veszélyesek!
Békés állatok, ám ha kihozzuk őket a sodrukból, igen veszélyesek!
Fotó: FivePrime.org

 

A támadásokat tanulmányokban vizsgálták, és Dr. Carri Westgarth, egy kutya viselkedés szakértő úgy találta, hogy a támadások fő kiváltója a borjaikkal legelő tehenek mellett sétáltatott kutya. Ennek egyik oka, hogy a tehenek különös veszélyben érzik magukat az ebek miatt, ha borjaik vannak, és meg akarják védeni kicsinyeiket, emiatt megtámadják a kutyát. A gazda természetesen legtöbbször menteni próbálja kedvencét, ami igen tragikus végkifejlethez vezethet.


Ha legelő tehéncsordába botlunk kirándulásunk, túránk során , kutyánkat mindenképp tartsuk magunk mellett pórázon, ne engedjük közel a tehenekhez, és ha van rá mód, az ugatást se hagyjuk neki. Ha van lehetőségünk kerüljük el őket, ellenkező esetben fokozott körültekintéssel közelítsük meg az állatokat, maradjunk higgadtak.

 

 

 


Indexkép forrás: FivePrime.org

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Barangolás Noszvajon és környékén a kutyákkal Barangolás Noszvajon és környékén a kutyákkal
A Bükkalja festői fekvésű településeit fedeztük fel. Kirándultunk Cserépfalu környékén, majd az idilli hangulatú Noszvaj vendégszerető, hagyományait őrző látnivalóiban merültünk el, aminek a természeti környezete is felejthetetlen volt. Kutyabarát szállásunk nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ottlétünk felejthetetlen maradjon.

Mit tegyek, ha kullancsot találtam a kutyámban? Mit tegyek, ha kullancsot találtam a kutyámban?
Útmutató az állatorvos ajánlásai szerint.

Ilyen szuper iskolabusszal járnak kirándulni a kutyák - és mind imádják! Ilyen szuper iskolabusszal járnak kirándulni a kutyák - és mind imádják!
Lelkesen figyelgetnek ki az ablakon, és izgatottan várják, aznap vajon milyen csodás helyre látogatnak el.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Leállítottak egy mozit, hogy megtalálják a gazdákat, akik bent hagyták az autójukban a kutyáikat Hírek - Címlapon
Leállítottak egy mozit, hogy megtalálják a gazdákat, akik bent hagyták az autójukban a kutyáikat
Kutyával a Balatonon: így szállhatsz kedvenceddel hajóra Hírek - Címlapon
Kutyával a Balatonon: így szállhatsz kedvenceddel hajóra