A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tippek a zökkenőmentes nyaraláshoz

Négylábúval nyaralni is!


2017. július 15., 07:15


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Jó tudni!
Indul a strandszezon, mindenki kikapcsolódni, üdülni vágyik. De mi a helyzet a kutyákkal? A legtöbbünknek egyértelmű a válasz, hogy visszük magunkkal, mások olyan helyre utaznak, ahol ez kifejezetten tiltott. Szerencsére mindkét félnek megvannak a lehetőségei, hogy kutyájukat biztonságban tudhassák.Annak, aki nem szívesen hagyja otthon kedvencét, érdemes előre tájékozódnia. Bár hazánkban gyarapszik a kutyabarát helyek száma, mégis akadályokba ütközhetünk, ha nem informálódunk előre. Nyugaton szívesen látott vendégek az ebek, míg a keleti országokban akadályokba ütközhetünk. Nem árt tehát a külföldi helyekről és szabályokról is információt gyűjtenünk, mielőtt elindulunk.

A kutya szempontjából elsődleges kérdésnek kell lennie, hogy hova megyünk. Ha kimondottan meleg, napos helyet választunk, esetleg vízpartot, vagy üdülőövezetet, kizárólag olyan szállást keressünk, ahol a ház téglaépítésű, tehát nem melegszik fel, vagy a szobák légkondícionálóval vannak ellátva. Ugyanis ha mi lemegyünk a partra, vagy várost nézni, nem biztos, hogy érdemes ennek az ebet is kitenni. Jobb ha a szálláson hűsölhet. Az sem elfelejtendő szempont, hogy kutyánknak sétálnia kell valahol! Ha a szálloda kutyabarát, de a körülötte lévő kertben, parkban vagy vízparton az ebek nem szívesen látott vendégek, akkor kedvencünk számára ez a nyaralás maga lesz a pokol. Négylábúnknak akkor okozunk a legnagyobb örömöt, ha sátrazni visszük egy hűvös, vízparti erdőbe.

 

Különleges vakáció
Különleges vakáció

 

Ha külföldre készülünk indulás előtt néhány nappal mindenképpen látogassunk el az állatorvoshoz. Ő ellenőrzi, hogy megvannak-e a szükséges védőoltások, el van-e látva a kutya chippel, és ezek alapján kiállítja kedvencünk állatútlevelét. Vannak országok, melyeknek határát az eb csak speciális védőoltásokkal lépheti át, (ezek hatóideje akár több hónap is lehet), máshol bizonyos fajták ki vannak tiltva, így akkor se látják őket szívesen, ha csak nyaralni indultak. Az előzetes tájékozódás itt akár kutyánk elkobzásától is megmenthet minket.

 

Bárhova indulunk, sose felejtsük otthon:

  • kedvencünk játékát
  • a számára megfelelő táplálékot (hirtelen nem biztos, hogy találunk egy allergiás kutyának olyat, ami nem okoz bajt)
  • egy nagy adag ásványianyagban szegény palackozott vizet
  • az útlevelét, névvel és telefonszámmal ellátott bilétáját
  • egy kisebb elsősegély csomagot
  • a kutya boxát (ha szükséges)
  • a kullancs elleni cseppet, nyakörvet, vagy olajat
Az elsősegély doboznak tartalmaznia kell egy kullancskiszedő csipeszt, betadine-t, körömvágó ollót, fültisztítót, sebkenőcsöt és tappancskrémet. Ha kutyánk utazás közben rosszullétre hajlamos nem árt betenni egy homeopátiás savlekötőt is.

 

Ha hűsítésképpen levisszük úszni a négylábút a tengerpartra, figyeljünk rá nagyon, nehogy beleigyon a vízbe. A sós víz hosszú kezelési idejű gyomorpanaszokat okozhat, ha sokat lefetyel belőle az eb. Úsztatás után zuhanyozzuk le alaposan, sampon nélkül, sima vízzel, hogy a só ne szárítsa ki bőrét. Minden fürdés után pucoljuk ki a füleket, mert az ide jutott tengervíz is betegséghez vezet. Óvakodjunk a sziklás, kagylókkal és tengerisünökkel borított partoktól, nehogy megsérüljön az eb. Az édesvízi hűsölésnél kevesebb a tennivaló. Itt csak a gyors folyású vizekre kell figyelnünk, az esetleges kiálló fadarabokra, és arra, hogy ne túlhevülten rohanjon bele kedvencünk egy hideg bányatóba.

 

Kikapcsolódás a parton
Kikapcsolódás a parton
Forrás: http://wallarthd.com

 

Utazás közben két óránként álljunk meg, itassuk, sétáltassuk meg a négylábút, nehogy stresszes legyen az úton, hasmenést kapjon, vagy sokkos állapotba kerüljön. Figyeljünk a biztonságra is. Kutyánkat csak megfelelően rögzített boxban, kifejezetten ebekre gyártott biztonságiövvel, vagy ráccsal elválasztva utaztassuk. Ezzel elkerülhetőek a balesetek. A szabályos utazásról további információ itt található.

 

Ha úgy döntünk, hogy álomnyaralásunk elképzelhetetlen kutyával, esetleg olyan helyre megyünk, ahova nem jöhet velünk a csóválós kedvenc, akkor időben gondoskodjunk az elszállásolásról. A megfelelő panziót időben ki kell választani, sok utánajárást igényel, hogy megtaláljuk azt, ami kedvencünknek a legideálisabb, és mi sem féltjük otthagyni. Hagyjunk a panzióban, vagy a kutyacsősznél egy listát arról, hogy mit ehet az eb, mivel szeret játszani, mikre kell odafigyelni vele kapcsolatban. Ha kezelés alatt áll, ne feledjük ismertetni a gyógyszeradagolását, valamint felírni az állatorvos telefonszámát, ha bármi gond lenne. Ha úgy gondoljuk otthon lenne a legjobb az ebnek, rendelkezésünkre állnak állatszitterek is, akik bérelhetőek erre az időszakra. Búcsúzáskor ne tétovázzunk sokat, ne sírjunk, vagy ölelgessük kedvencünket, mert akkor érezni fogja, hogy valami nincs rendben. Egy rövid simi, és indulás!

 

Mindezeket betartva biztosak lehetünk benne, hogy a nyaralás zökkenőmentes lesz, és nem kell semmitől aggódnunk. A biztonság kedvéért tartsuk magunknál a helyi állatorvos számát, és nézzünk utána a kutyabarát múzeumoknak, éttermeknek is.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: hdwallpapersimages.com
Cikk első megjelenése: 2015. május 20.

Témába vág

Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája
Megtisztelő felkérést kaptunk: társszervezőként, a Hampton by Hilton Budapest City Centre szálloda és a PetWiseCare csapatával karöltve mutattuk be a Hilton legújabb budapesti szálllodáját mint abszolút kutyabarát szállást! A bemutató keretén belül a vendégek megismerhették a szálloda kutyabarát szolgáltatásait, valamint részt vehettek egy kutya-elsősegély előadáson is.

Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet
Kutyával nem lehet belépni a lengyel parlamentbe, és bizony még a parlamenti autókat sem lehet használni – ezen változtatna mielőbb az újonnan megválasztott alelnök, Dorota Niedziela.

Három hét után került elő a kutya, akinek egy repülőtéri átszállás során veszett nyoma Három hét után került elő a kutya, akinek egy repülőtéri átszállás során veszett nyoma
Paula Rodriguez kéthetes nyaralásra érkezett volna Kaliforniába a Dominikai Köztársaságból, ám az egyik átszállás során a légitársaság elkeverte egyik csomagját. Méghozzá a legfontosabbat: a kutyát. A hatéves Maia az atlantai repülőtéren veszett el, és senkinek nem volt információja hollétéről...

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben
Nyitvatartási információk, rendezvények és a belépőjegyek alakulása a nyár utolsó napjaiban – és azon túl.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Befogadta a nyaraláson talált beteg kutyát, ezzel megmentette az életét Hírek - Címlapon
Befogadta a nyaraláson talált beteg kutyát, ezzel megmentette az életét
Végleg bezár a világ legkegyetlenebb agárpályája, ahol kutyák ezrei pusztulnak el Hírek - Címlapon
Végleg bezár a világ legkegyetlenebb agárpályája, ahol kutyák ezrei pusztulnak el