A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyák kontra macskák: ki az okosabb?

2018. február 01., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Mind ismerjük azt a sztereotípiát, hogy az okos, de gőgös macskák felsőbbrendűség-tudatukkal gúnyosan figyelik, ahogy a kutya bolondot csinál magából egy kis simogatásért, netán valami jutalomfalatért. A macskák lennének tehát az okosabbak? 

Persze a vélemények annak függvényében változnak, kinek melyik házi kedvenchez húz inkább a szíve, na és az egyedek között is lehetnek különbségek mindkét félnél. Nemrég azonban a kutatók is megvizsgálták a kérdést. Négy ország (Dánia, Egyesült Államok, Brazília és Dél-Afrika) hat egyetemének következtetései szerint a kutyák nyerik a versenyt: a kognitív képességeik magasabbak a macskákéhoz képest.

 

A kutya vagy a macska az okosabb?

 

A kutatók megvizsgálták a kutyák és a macskák agyát, és úgy találták, hogy míg a macskák átlagosan 250 millió neuronnal rendelkeznek, addig a kutyák átlagosan 429 millióval. A vizsgált kutyák mind 6-7 kilogrammos keverék ebek voltak. A különbség még nagyobb volt a fajtatiszta golden retrievereknél: náluk 627 millió neuront állapítottak meg.

 

“A kutyák kognitív képességei tehát jobbak, mint a macskákéi, hiszen közel kétszer annyi neuronnal rendelkeznek, mint a cicák.” - mondta Suzana Herculano-Houzel, az amerikai Vanderbilt Egyetem professzora.

 

 

Forrás: dogstodaymagazine.co.uk
Indexkép forrás: pinterest.com

Témába vág

Miért szeretik a kutyák a macskakakit? Miért szeretik a kutyák a macskakakit?
Csóválva közelít, csak úgy süt róla a lelkesedés: szeretne adni egy puszit vagy legalább megnyalni a gazdi kezét. Valami apróság virít a bajszán... csak nem kaki? Netán macskaalom? Már megint?

Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Te is elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha kedvenced elmesélhetné, mit érez? Az alábbi jelek segítségével megtudhatod a választ az egyik legfontosabb kérdésre is: boldog-e a kutyád?

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen
Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen októberben; a programra, amelynek célja a professzionális kutyatartással kapcsolatos legmagasabb szintű tudás átadása, szeptember 18-ig lehet jelentkezni.

Miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját? Miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját?
Zavarba ejtőnek tűnhet, ám a kutyák számára a kommunikáció lényeges részét képezi az, hogy megszimatolják egymás intim területeit. Miben segíti ez őket?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatkínzó szaporítót fogtak rendőreink Hírek - Címlapon
Állatkínzó szaporítót fogtak rendőreink
Spanyolországban is tehetetlenek az állatvédők Hírek - Címlapon
Spanyolországban is tehetetlenek az állatvédők