A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Fontos határidő: segíts a menhelyi állatokon, rendelkezz adód 1 százalékáról!

2022. május 16., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Közeledik az adóbevallás határideje, ezzel együtt az szja 1+1 százalékáról való rendelkezés határideje is. Ne feledkezzünk el róla, hisz ez egy bajba jutott, vagy menhelyi állat életét is jelentheti!



 

Nehéz idők járnak az állatvédő szervezetek és menhelyek számára is: sokuk küzd élelemhiánnyal, és tartalékaik is jelentősen megcsappantak. Egyre több a bajba jutott, és gazdátlan állat, ezzel szemben a legtöbb menhely teltházas. Nagy szükségük van minden támogatásra! 

 

A menhelyek és az állatvédő szervezetek a magánadományok mellett nagyon várják az adó 1 százalékából érkező segítséget is. A jelen helyzetben különösen fontos tehát, hogy ne feledkezzünk meg a határidőről, rendelkezzünk adónk 1+1 százalékáról!

 

 

Fontos határidő: segíts a menhelyi állatokon, rendelkezz adód 1 százalékáról!
Fontos határidő: segíts a menhelyi állatokon, rendelkezz adód 1 százalékáról!
Fotó: Unsplash - Alice Dote

 

 

A személyi jövedelemadó 1+1%-áról legkésőbb 2022. május 20-áig kell rendelkezni, az szja-bevallástól függetlenül is. Az szja 1+1%-áról – függetlenül az szja-bevallás módjától – a bevallással együtt vagy külön is lehet rendelkezni.

 

 

A felajánlásokra jogosult, kedvezményezett civilszervezetek listája ide kattintva érhető el.

 

 

A nyilatkozat legegyszerűbben elektronikusan nyújtható be az e-SZJA webes felületen, online kitöltve. A további benyújtási lehetőségekről ide kattintva lehet tájékozódni.

 

 

A határidő tehát 2022. május 20.

Ne feledkezzünk meg róla, segítsük az árva állatokat!

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Alice Dote
Cikk első megjelenése: 2022. május 03.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Elérhető a pályázati felhívás - 500 millió forint keretösszegű pályázattal segíti a kormány a civil állatvédő szervezeteket Hírek - Címlapon
Elérhető a pályázati felhívás - 500 millió forint keretösszegű pályázattal segíti a kormány a civil állatvédő szervezeteket
5 tipp a kullancsmentes kertért! Hírek - Címlapon
5 tipp a kullancsmentes kertért!