A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kiderült az egyik, a karcagi szaporítótelepről mentett kutyáról, hogy gazdis - másfél éve keresték őt gazdái

2020. szeptember 30., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Örömkönnyek a keserűségben: a karcagi szaporítótelepről mentett kutyák közül egy rendelkezett chippel, ami ráadásul tartalmazott regisztrált adatokat is: kiderült, egy másfél éve megszökött kutyáról van szó, akit azóta is kerestek gazdijai. Videó készült a nagy újratalálkozásról. 

A boldog gazdis életből horrorba csöppent Archie, a hófehér, fiatal kutya. A véletlenül nyitva hagyott kertkapun oldott kereket Archie, hogy körülnézzen kicsit - haza azonban már nem tért. A gazdik elmondása szerint ennek már másfél éve. Hiába keresték kutyájukat, az nem került elő. Majd megszólalt a telefon…

 

Archiebald talán sosem juthatott volna többé haza, ha nem sikerül a rendőrségnek és az állatvédőknek rajtaütnie a karcagi férfi ingatlanjain. A fehér kiskutya több mint 140 társával raboskodott a szaporítótelepen, összezsúfolt ketrecekben, embertelen körülmények között. Valamilyen okból, talán a szerencsének köszönhetően Archie legalább a hangszálvágást megúszta, sok társával ellentétben.

 

A megmentett kutyák ellátása során érte a döbbenet az állatvédőket: Archienál chipet találtak, regisztrált adatokkal. Természetesen azonnal keresni kezdték a gazdikat a chipen szereplő elérhetőségeken, és kevesebb mint 48 óra múlva megtörténhetett a boldog pillanat: Archie ismét találkozhatott gazdijaival. Azonnal megismerte őket, boldogsága határtalan volt!

Ki tudja, milyen borzalmakon mehetett át a kutya az elmúlt másfél évben - most már viszont vége a rémálomnak, újra boldog, biztonságos otthonában lehet!

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra
Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi? Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi?
Aligha létezik jobb dolog egy fárasztó nap után, mint csóváló farkincára hazaérni. Elfordítjuk a kulcsot a zárban, belépünk az ajtón és hallgatjuk a mancsok tipegését. És négylábú barátunk megjelenik kedvenc játékával a szájában. Miért csinálja?

6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad 6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad
"Esküdni mernék, hogy megérezte, egyszerűen tudta!" – Ha hallottuk már e szavakat kutyás ismerőseinktől, vagy első kézből tapasztaltuk kedvencünkön, elgondolkodhatunk a miérteken. Tényleg létezik az a bizonyos hatodik érzék? Vagy kifinomult szaglása „üzent” neki?

Több mint száz állat egy családi házban – vádat emelt az ügyészség állatkínzás bűntette miatt Több mint száz állat egy családi házban – vádat emelt az ügyészség állatkínzás bűntette miatt
A Dunakeszi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi és egy nő ellen, akik egy családi házban, arra alkalmatlan körülmények között több mint száz állatot tartottak.

Börtönbe mehet a karcagi szaporító Börtönbe mehet a karcagi szaporító
148 kutyát menekítettek ki 2020-ban a karcagi szaporítótelepről. A kutyák közel felének el volt vágva a hangszála, hogy ugatásukkal ne buktassák le a szaporítót.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH Praktiker Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy ötletes megoldásnak hála a kőkerítésen át is köszöntheti barátait a labrador Hírek - Címlapon
Egy ötletes megoldásnak hála a kőkerítésen át is köszöntheti barátait a labrador
Miért alszik el a kutyám a játékával a szájában? Hírek - Címlapon
Miért alszik el a kutyám a játékával a szájában?