A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítséget kérnek a menhelyek - több szervezet élelem- és forráshiánnyal küzd

2022. április 28., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Folyamatosan növekvő árak, költségek, kevés örökbefogadás, de egyre több árva kutya, macska. Nehéz helyzetben vannak az állatvédő szervezetek, menhelyek, nagy szükségük van a segítségre. 

Egyre drágább tápok, konzervek, almok. Növekszik a gyógyszerek ára és az állatorvosi ellátások, kezelések díja is. És ami talán a legrosszabb: nemhogy csökkenne, inkább nő a bajba jutott, kidobott, sérült állatok száma. Az állatvédő szervezetek igyekeznek minden állatot fogadni, ellátni, lelkiismeretesen gondoskodni róluk és szerető gazdit találni nekik - ez azonban egyre nehezebb feladattá válik. 

 

Egyre több menhely, állatvédő szervezet kongatja a vészharangot. Leginkább pénzadományra és eledelre lenne szükségük. Ha lehetőségünk van rá, segítsük őket valamilyen formában, hogy tovább folytathassák önzetlen munkájukat az árva állatokért. 

 

 

 

 

 

Hogyan segíthetünk?

Számos módja van az állatvédő szervezetek, menhelyek, és az árva állatok támogatásának. Ha tehetjük, lehetőségeinkhez mérten segítsük őket!

 

 

Pénzadomány

A legkézenfekvőbb megoldás a pénzbeli adomány, hisz ezt arra fordíthatják a szervezetek, amire leginkább szükségük van. Már egészen kis összeg, akár egy fagylalt, vagy kávé ára is segítséget jelent, pár ezer forint pedig akár egy kutya többheti élelmét is fedezheti. Felajánlhatunk egy számunkra szimpatikus menhely számára, vagy akár egy közvetítő szervezetnek is, amilyen például a Hangya Közösség: ők az adományt a leginkább rászoruló szervezeteknek juttatják el. 

 

Adó 1%

Ne felejtsünk el rendelkezni adónk 1%-áról! Az innen befolyó összegek is óriási segítséget jelenthetnek a szervezeteknek. 

 

 

 

 

Tárgyi adomány - eledelek, alom, felszerelések

Mielőtt valamilyen eledelt vásárolnánk, vegyük fel a kapcsolatot a kiszemelt menhellyel! Kérdezzük meg, mire, milyen eledelre van szükségük. Nem csak kutyatápban gondolkozhatunk: szükség lehet macskaalomra, kutyapelenkára, konzervekre, vagy épp gyógyszerre. Az adomány milyenségén túl így egyeztethetjük az átadás mikéntjét is. 

 

Támogass egy árva állatot!

Ha nincs lehetőségünk befogadásra, támogathatjuk is a kiszemelt kutyát, macskát. Állhatjuk az etetését, és/vagy a gyógyszereit. Ha a közelben lévő menhelyen él, elvihetjük sétálni - egy menhelyi kutyának óriási boldogság a séta, a világ felfedezése. A sétán készíthetünk róla vidám fotókat, amiket a közösségi médiába feltöltve használhatunk arra, hogy mielőbb gazdira találhasson. 

 

Ideiglenes befogadás

Ez már egy nagyobb lépés, de nagyobb segítséget is jelent a menhelynek: az ideiglenesen befogadott állat helyére érkezhet egy másik bajban lévő négylábú. Ráadásul az ideiglenes befogadónál töltött idő alatt sokat tanulhat az állat a mindennapi életről, rutinról, szocializációról, amik mind megkönnyítik a végleges gazdira találását. 

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Jana Shnipelson

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MTI EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szívmelengető, ahogy a hajléktalan férfi megünnepli kutyája születésnapját Hírek - Címlapon
Szívmelengető, ahogy a hajléktalan férfi megünnepli kutyája születésnapját
Kimentette a jéghideg folyóból a pici vidrakölyköt a háromlábú kutya Hírek - Címlapon
Kimentette a jéghideg folyóból a pici vidrakölyköt a háromlábú kutya