A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítséget kérnek a menhelyek - több szervezet élelem- és forráshiánnyal küzd

2022. április 28., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Folyamatosan növekvő árak, költségek, kevés örökbefogadás, de egyre több árva kutya, macska. Nehéz helyzetben vannak az állatvédő szervezetek, menhelyek, nagy szükségük van a segítségre. 

Egyre drágább tápok, konzervek, almok. Növekszik a gyógyszerek ára és az állatorvosi ellátások, kezelések díja is. És ami talán a legrosszabb: nemhogy csökkenne, inkább nő a bajba jutott, kidobott, sérült állatok száma. Az állatvédő szervezetek igyekeznek minden állatot fogadni, ellátni, lelkiismeretesen gondoskodni róluk és szerető gazdit találni nekik - ez azonban egyre nehezebb feladattá válik. 

 

Egyre több menhely, állatvédő szervezet kongatja a vészharangot. Leginkább pénzadományra és eledelre lenne szükségük. Ha lehetőségünk van rá, segítsük őket valamilyen formában, hogy tovább folytathassák önzetlen munkájukat az árva állatokért. 

 

 

 

 

 

Hogyan segíthetünk?

Számos módja van az állatvédő szervezetek, menhelyek, és az árva állatok támogatásának. Ha tehetjük, lehetőségeinkhez mérten segítsük őket!

 

 

Pénzadomány

A legkézenfekvőbb megoldás a pénzbeli adomány, hisz ezt arra fordíthatják a szervezetek, amire leginkább szükségük van. Már egészen kis összeg, akár egy fagylalt, vagy kávé ára is segítséget jelent, pár ezer forint pedig akár egy kutya többheti élelmét is fedezheti. Felajánlhatunk egy számunkra szimpatikus menhely számára, vagy akár egy közvetítő szervezetnek is, amilyen például a Hangya Közösség: ők az adományt a leginkább rászoruló szervezeteknek juttatják el. 

 

Adó 1%

Ne felejtsünk el rendelkezni adónk 1%-áról! Az innen befolyó összegek is óriási segítséget jelenthetnek a szervezeteknek. 

 

 

 

 

Tárgyi adomány - eledelek, alom, felszerelések

Mielőtt valamilyen eledelt vásárolnánk, vegyük fel a kapcsolatot a kiszemelt menhellyel! Kérdezzük meg, mire, milyen eledelre van szükségük. Nem csak kutyatápban gondolkozhatunk: szükség lehet macskaalomra, kutyapelenkára, konzervekre, vagy épp gyógyszerre. Az adomány milyenségén túl így egyeztethetjük az átadás mikéntjét is. 

 

Támogass egy árva állatot!

Ha nincs lehetőségünk befogadásra, támogathatjuk is a kiszemelt kutyát, macskát. Állhatjuk az etetését, és/vagy a gyógyszereit. Ha a közelben lévő menhelyen él, elvihetjük sétálni - egy menhelyi kutyának óriási boldogság a séta, a világ felfedezése. A sétán készíthetünk róla vidám fotókat, amiket a közösségi médiába feltöltve használhatunk arra, hogy mielőbb gazdira találhasson. 

 

Ideiglenes befogadás

Ez már egy nagyobb lépés, de nagyobb segítséget is jelent a menhelynek: az ideiglenesen befogadott állat helyére érkezhet egy másik bajban lévő négylábú. Ráadásul az ideiglenes befogadónál töltött idő alatt sokat tanulhat az állat a mindennapi életről, rutinról, szocializációról, amik mind megkönnyítik a végleges gazdira találását. 

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Jana Shnipelson

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti a négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében december végéig gazdátlan kutyákat és macskákat fogadhatnak be egyedül élő emberek.

Kutya Picasso - Jótékony célokra gyűjt festményeivel a tehetséges ausztrál juhászkutya Kutya Picasso - Jótékony célokra gyűjt festményeivel a tehetséges ausztrál juhászkutya
Ki gondolta volna, hogy az ebek is tudnak festeni? Ivy, a mosolygós ausztrál juhászkutya éppen ezt teszi – egyedi alkotásainak hála pedig több ezer dollárt adományozhatott a rászorulóknak, két- és négylábúaknak egyaránt.

Örökbefogadható kutyát keresett a család, amikor meglátták rég eltűnt kedvencüket Örökbefogadható kutyát keresett a család, amikor meglátták rég eltűnt kedvencüket
A juhászkutya keverékre 30 kilométerrel arrébb bukkantak rá egy menhelyen, miután három hónappal korábban nyoma veszett.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Kihirdették a civil állatvédő szervezetek támogatására kiírt pályázat nyerteseit Kihirdették a civil állatvédő szervezetek támogatására kiírt pályázat nyerteseit
Kihirdették a civil állatvédő szervezetek támogatására májusban meghirdetett pályázat eredményét: az 500 millió forint keretösszegű pályázaton 187 nyertes részesül 500 ezer forint és 10 millió forint közötti összegben.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szívmelengető, ahogy a hajléktalan férfi megünnepli kutyája születésnapját Hírek - Címlapon
Szívmelengető, ahogy a hajléktalan férfi megünnepli kutyája születésnapját
Kimentette a jéghideg folyóból a pici vidrakölyköt a háromlábú kutya Hírek - Címlapon
Kimentette a jéghideg folyóból a pici vidrakölyköt a háromlábú kutya