A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítséget kérnek a menhelyek - több szervezet élelem- és forráshiánnyal küzd

2022. április 28., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Folyamatosan növekvő árak, költségek, kevés örökbefogadás, de egyre több árva kutya, macska. Nehéz helyzetben vannak az állatvédő szervezetek, menhelyek, nagy szükségük van a segítségre. 

Egyre drágább tápok, konzervek, almok. Növekszik a gyógyszerek ára és az állatorvosi ellátások, kezelések díja is. És ami talán a legrosszabb: nemhogy csökkenne, inkább nő a bajba jutott, kidobott, sérült állatok száma. Az állatvédő szervezetek igyekeznek minden állatot fogadni, ellátni, lelkiismeretesen gondoskodni róluk és szerető gazdit találni nekik - ez azonban egyre nehezebb feladattá válik. 

 

Egyre több menhely, állatvédő szervezet kongatja a vészharangot. Leginkább pénzadományra és eledelre lenne szükségük. Ha lehetőségünk van rá, segítsük őket valamilyen formában, hogy tovább folytathassák önzetlen munkájukat az árva állatokért. 

 

 

 

 

 

Hogyan segíthetünk?

Számos módja van az állatvédő szervezetek, menhelyek, és az árva állatok támogatásának. Ha tehetjük, lehetőségeinkhez mérten segítsük őket!

 

 

Pénzadomány

A legkézenfekvőbb megoldás a pénzbeli adomány, hisz ezt arra fordíthatják a szervezetek, amire leginkább szükségük van. Már egészen kis összeg, akár egy fagylalt, vagy kávé ára is segítséget jelent, pár ezer forint pedig akár egy kutya többheti élelmét is fedezheti. Felajánlhatunk egy számunkra szimpatikus menhely számára, vagy akár egy közvetítő szervezetnek is, amilyen például a Hangya Közösség: ők az adományt a leginkább rászoruló szervezeteknek juttatják el. 

 

Adó 1%

Ne felejtsünk el rendelkezni adónk 1%-áról! Az innen befolyó összegek is óriási segítséget jelenthetnek a szervezeteknek. 

 

 

 

 

Tárgyi adomány - eledelek, alom, felszerelések

Mielőtt valamilyen eledelt vásárolnánk, vegyük fel a kapcsolatot a kiszemelt menhellyel! Kérdezzük meg, mire, milyen eledelre van szükségük. Nem csak kutyatápban gondolkozhatunk: szükség lehet macskaalomra, kutyapelenkára, konzervekre, vagy épp gyógyszerre. Az adomány milyenségén túl így egyeztethetjük az átadás mikéntjét is. 

 

Támogass egy árva állatot!

Ha nincs lehetőségünk befogadásra, támogathatjuk is a kiszemelt kutyát, macskát. Állhatjuk az etetését, és/vagy a gyógyszereit. Ha a közelben lévő menhelyen él, elvihetjük sétálni - egy menhelyi kutyának óriási boldogság a séta, a világ felfedezése. A sétán készíthetünk róla vidám fotókat, amiket a közösségi médiába feltöltve használhatunk arra, hogy mielőbb gazdira találhasson. 

 

Ideiglenes befogadás

Ez már egy nagyobb lépés, de nagyobb segítséget is jelent a menhelynek: az ideiglenesen befogadott állat helyére érkezhet egy másik bajban lévő négylábú. Ráadásul az ideiglenes befogadónál töltött idő alatt sokat tanulhat az állat a mindennapi életről, rutinról, szocializációról, amik mind megkönnyítik a végleges gazdira találását. 

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Jana Shnipelson

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Fontos határidő: segíts a menhelyi állatokon, rendelkezz adód 1 százalékáról! Fontos határidő: segíts a menhelyi állatokon, rendelkezz adód 1 százalékáról!
Közeledik az adóbevallás határideje, ezzel együtt az szja 1+1 százalékáról való rendelkezés határideje is. Ne feledkezzünk el róla, hisz ez egy bajba jutott, vagy menhelyi állat életét is jelentheti!

Több mint 12 ezer kilogramm száraz táppal segítették a SPAR-vásárlói az állatmenhelyek lakóit Több mint 12 ezer kilogramm száraz táppal segítették a SPAR-vásárlói az állatmenhelyek lakóit
„Mancs a bajban!” elnevezéssel kétnapos állateledel-gyűjtő kampányt szervezett a SPAR Magyarország az Országos Állatvédőrség Alapítvánnyal karöltve 2022. május 7-8-án a kijelölt INTERSPAR áruházakban. Kutya száraz tápból több mint 10 ezer kilogramm, macska száraz tápból pedig közel 2 ezer kilogramm gyűlt össze a vásárlók adományainak köszönhetően.

Gyűjtőakció a bajba jutott állatokért – Indul a Mancs a bajban! akció Gyűjtőakció a bajba jutott állatokért – Indul a Mancs a bajban! akció
Vásárlóival közösen támogatja a nehéz sorsú, bajba jutott állatokat a SPAR Magyarország, amely a Mancs a bajban! nevű állateledel-gyűjtő akciójával immár hagyományt teremtve második alkalommal hívja fel a társadalom figyelmét az állatvédő civil szervezetek munkájának fontosságára. Az Országos Állatvédőrség Alapítvány szakmai koordinálásával idén 2022. május 7-én és 8-án várják az adományokat a civilek a kijelölt INTERSPAR hipermarketekben.

"Közös ügyünk az állatvédelem" címmel készült tájékoztató kiadvány "Közös ügyünk az állatvédelem" címmel készült tájékoztató kiadvány
A kormány fontosnak tartja az állatvédelmet, ezért az állatvédők és állatbarátok számíthatnak együttműködésére, támogatására - mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott kedden a Közös ügyünk az állatvédelem címmel tartott sajtótájékoztatón Budapesten.

Több mint egy tonna adományt sikerült kijuttatni az ukrajnai állatmenhelyeknek Több mint egy tonna adományt sikerült kijuttatni az ukrajnai állatmenhelyeknek
Az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetségének sikerült több mint egy tonna kutya- és macska eledelt eljuttatnia Ukrajnába. A tápok egy kárpátaljai menhely segítségével kerülnek szétosztásra az ukrajnai menhelyek között.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szívmelengető, ahogy a hajléktalan férfi megünnepli kutyája születésnapját Hírek - Címlapon
Szívmelengető, ahogy a hajléktalan férfi megünnepli kutyája születésnapját
Kimentette a jéghideg folyóból a pici vidrakölyköt a háromlábú kutya Hírek - Címlapon
Kimentette a jéghideg folyóból a pici vidrakölyköt a háromlábú kutya