A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítséget kérnek a menhelyek - több szervezet élelem- és forráshiánnyal küzd

2022. április 28., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Folyamatosan növekvő árak, költségek, kevés örökbefogadás, de egyre több árva kutya, macska. Nehéz helyzetben vannak az állatvédő szervezetek, menhelyek, nagy szükségük van a segítségre.



 

Egyre drágább tápok, konzervek, almok. Növekszik a gyógyszerek ára és az állatorvosi ellátások, kezelések díja is. És ami talán a legrosszabb: nemhogy csökkenne, inkább nő a bajba jutott, kidobott, sérült állatok száma. Az állatvédő szervezetek igyekeznek minden állatot fogadni, ellátni, lelkiismeretesen gondoskodni róluk és szerető gazdit találni nekik - ez azonban egyre nehezebb feladattá válik. 

 

Egyre több menhely, állatvédő szervezet kongatja a vészharangot. Leginkább pénzadományra és eledelre lenne szükségük. Ha lehetőségünk van rá, segítsük őket valamilyen formában, hogy tovább folytathassák önzetlen munkájukat az árva állatokért. 

 

 

 

 

 

Hogyan segíthetünk?

Számos módja van az állatvédő szervezetek, menhelyek, és az árva állatok támogatásának. Ha tehetjük, lehetőségeinkhez mérten segítsük őket!

 

 

Pénzadomány

A legkézenfekvőbb megoldás a pénzbeli adomány, hisz ezt arra fordíthatják a szervezetek, amire leginkább szükségük van. Már egészen kis összeg, akár egy fagylalt, vagy kávé ára is segítséget jelent, pár ezer forint pedig akár egy kutya többheti élelmét is fedezheti. Felajánlhatunk egy számunkra szimpatikus menhely számára, vagy akár egy közvetítő szervezetnek is, amilyen például a Hangya Közösség: ők az adományt a leginkább rászoruló szervezeteknek juttatják el. 

 

Adó 1%

Ne felejtsünk el rendelkezni adónk 1%-áról! Az innen befolyó összegek is óriási segítséget jelenthetnek a szervezeteknek. 

 

 

 

 

Tárgyi adomány - eledelek, alom, felszerelések

Mielőtt valamilyen eledelt vásárolnánk, vegyük fel a kapcsolatot a kiszemelt menhellyel! Kérdezzük meg, mire, milyen eledelre van szükségük. Nem csak kutyatápban gondolkozhatunk: szükség lehet macskaalomra, kutyapelenkára, konzervekre, vagy épp gyógyszerre. Az adomány milyenségén túl így egyeztethetjük az átadás mikéntjét is. 

 

Támogass egy árva állatot!

Ha nincs lehetőségünk befogadásra, támogathatjuk is a kiszemelt kutyát, macskát. Állhatjuk az etetését, és/vagy a gyógyszereit. Ha a közelben lévő menhelyen él, elvihetjük sétálni - egy menhelyi kutyának óriási boldogság a séta, a világ felfedezése. A sétán készíthetünk róla vidám fotókat, amiket a közösségi médiába feltöltve használhatunk arra, hogy mielőbb gazdira találhasson. 

 

Ideiglenes befogadás

Ez már egy nagyobb lépés, de nagyobb segítséget is jelent a menhelynek: az ideiglenesen befogadott állat helyére érkezhet egy másik bajban lévő négylábú. Ráadásul az ideiglenes befogadónál töltött idő alatt sokat tanulhat az állat a mindennapi életről, rutinról, szocializációról, amik mind megkönnyítik a végleges gazdira találását. 

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Jana Shnipelson

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szívmelengető, ahogy a hajléktalan férfi megünnepli kutyája születésnapját Hírek - Címlapon
Szívmelengető, ahogy a hajléktalan férfi megünnepli kutyája születésnapját
Kimentette a jéghideg folyóból a pici vidrakölyköt a háromlábú kutya Hírek - Címlapon
Kimentette a jéghideg folyóból a pici vidrakölyköt a háromlábú kutya