A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szívmelengető, ahogy a hajléktalan férfi megünnepli kutyája születésnapját

2022. április 29., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Minden vagyonát arra költötte, hogy szerény ünnepséget tarthasson kedvenceinek. A kedves gesztus milliók szívét érintette meg, és óriási változást hozott mindhármuk életébe.Egy torta, egy gyertya, egy kívánság. Ennyi mindenkinek megjár a születésnapján, sokan még kedvenceik jeles évfordulóját is megünneplik. Akkor is, amikor semmi egyebet nem tudnak adni ajándékként, mint a szívükben rejlő szeretetet. Így érezhetett az a férfi is, aki évekkel ezelőtt Kolumbia utcáira kényszerült.

 

A fiatal Choko, miután elmenekült bántalmazó otthonából, új családra talált két kutya személyében. Shaggy és Nena gazdájuk mellett álltak támaszként, barátként nehéz sorsábanMinden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy viszonozza kedvencei hűségét és szeretetét, így Shaggy 4. születésnapjának közeledtével gondolt egy nagyot, és partit szervezett neki.

 

 

 

 

Szerény ünneplésre készült: vett két helyes papírsipkát, feltette a kutyusok fejére, majd a tortából mindhármuknak vágott egy szeletet. Elfújta a két gyertyát, s ahogy illik, elrebegett egy kívánságot kis családja nevében. Békésen elfogyasztották a finomságot egy parkban, miközben a férfi elénekelte a „Happy Birthday” dalocskát.

 

Aztán megpuszilta Shaggy és Nena buksiját, megölelgette őket, és elsírta magát. Álmukban sem gondolták volna, hogy mekkora változást hoz életükbe ez az apróság.

 

Egy arra járó férfi ugyanis észrevette a megható jelenetet, és előkapta a kameráját. Miután felvette őket, odalépett hozzájuk, és megkérdezte, segíthet-e nekik valamiben. Choko elmesélte, hogy évek óta hajléktalanként él, de a nélkülözés közepette is igyekszik méltón gondját viselni négylábú barátainak.

 

 

Elhalmozták adományokkal a hajléktalan férfit
Elhalmozták adományokkal a hajléktalan férfit
Fotó: boredpanda.com

 

 

A róluk készült videó rövidesen futótűzként kezdett terjedni az interneten, és rengetegen ajánlották fel segítségüket. Ki élelemmel, ki anyagiakkal szerette volna támogatni a triót. Egyre-másra jöttek a jószívű emberek a parkba, és kifejezetten Choko, Shaggy és Nena részére hoztak adományokat. Sokan még saját kedvenceikkel is lefotózták a férfit, aki imádja a kutyákat. És ez még csupán a kezdet.

 

Egy ajándék telefonnak köszönhetően Choko elindíthatta Instagram-oldalát, követőik száma mára meghaladta a 180 ezret. Posztjaiban nemcsak életéről, hanem álmairól is mesél: szívesen foglalkozna zenével, de leghőbb vágya, hogy megnyisson egy állatmenhelyet. Kolumbia utcáin rengeteg hontalan kutya és macska él, helyzetüket ő teljes mértékben át tudja érezni, bár Choko és két kedvence élete rendeződni látszik.

 

 

Choko és két kedvence, Nena és Shaggy
Choko és két kedvence, Nena és Shaggy
Fotó: Instagram/@joseluis.matos.7906

 

 

Nena novemberben lesz 11 éves, s ha minden jól megy, egy kicsivel nagyobb ünneplést tarthatnak a kisöreg tiszteletére. Sok mindenért hálás két barátjának, egyvalamiről azonban sohasem fog megfeledkezni. Ahogy megfogalmazta:

 

„Egy kutya megtanít feltételek nélkül szeretni. Ha ez megvan az életedben, a dolgok sem lehetnek annyira rosszak.”

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: Instagram/joseluis.matos.7906

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így várja haza a süket és vak kutyus a gazdáját Így várja haza a süket és vak kutyus a gazdáját
Hétköznapi csodák: valamilyen módon megérzi a vak és süket kutyus, hogy gazdája közeleg. Kitörő örömét videóra vették, ami azóta meghódította az egész internetet!

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi.

Megható videón a segítőkutya, aki újra és újra megmenti súlyos beteg gazdija életét Megható videón a segítőkutya, aki újra és újra megmenti súlyos beteg gazdija életét
"Tudja, hogy nem mehet fel a konyhapultra, mégis megszegte ezt a szabályt értem, hogy a kezembe adhassa a gyógyszeremet, mielőtt elájultam volna."

Az ötödik és hatodik napon is találtak kutyákat a földrengés után a romok alatt Az ötödik és hatodik napon is találtak kutyákat a földrengés után a romok alatt
A németjuhász család és a golden retriever csodával határos módon élte túl a katasztrófát.

Videón a kiskutya, akit napokkal a földrengés után ástak ki a romok alól Videón a kiskutya, akit napokkal a földrengés után ástak ki a romok alól
Pamuk, a kiskutya közel 90 órán át volt beszorulva a törmelékek alatt, mire a mentőcsapatok rátaláltak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Májusban nyit a Tavirózsa Kemping kutyastrandja Hírek - Címlapon
Májusban nyit a Tavirózsa Kemping kutyastrandja
Segítséget kérnek a menhelyek - több szervezet élelem- és forráshiánnyal küzd Hírek - Címlapon
Segítséget kérnek a menhelyek - több szervezet élelem- és forráshiánnyal küzd