A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szívmelengető, ahogy a hajléktalan férfi megünnepli kutyája születésnapját

2022. április 29., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Minden vagyonát arra költötte, hogy szerény ünnepséget tarthasson kedvenceinek. A kedves gesztus milliók szívét érintette meg, és óriási változást hozott mindhármuk életébe.Egy torta, egy gyertya, egy kívánság. Ennyi mindenkinek megjár a születésnapján, sokan még kedvenceik jeles évfordulóját is megünneplik. Akkor is, amikor semmi egyebet nem tudnak adni ajándékként, mint a szívükben rejlő szeretetet. Így érezhetett az a férfi is, aki évekkel ezelőtt Kolumbia utcáira kényszerült.

 

A fiatal Choko, miután elmenekült bántalmazó otthonából, új családra talált két kutya személyében. Shaggy és Nena gazdájuk mellett álltak támaszként, barátként nehéz sorsábanMinden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy viszonozza kedvencei hűségét és szeretetét, így Shaggy 4. születésnapjának közeledtével gondolt egy nagyot, és partit szervezett neki.

 

 

 

 

Szerény ünneplésre készült: vett két helyes papírsipkát, feltette a kutyusok fejére, majd a tortából mindhármuknak vágott egy szeletet. Elfújta a két gyertyát, s ahogy illik, elrebegett egy kívánságot kis családja nevében. Békésen elfogyasztották a finomságot egy parkban, miközben a férfi elénekelte a „Happy Birthday” dalocskát.

 

Aztán megpuszilta Shaggy és Nena buksiját, megölelgette őket, és elsírta magát. Álmukban sem gondolták volna, hogy mekkora változást hoz életükbe ez az apróság.

 

Egy arra járó férfi ugyanis észrevette a megható jelenetet, és előkapta a kameráját. Miután felvette őket, odalépett hozzájuk, és megkérdezte, segíthet-e nekik valamiben. Choko elmesélte, hogy évek óta hajléktalanként él, de a nélkülözés közepette is igyekszik méltón gondját viselni négylábú barátainak.

 

 

Elhalmozták adományokkal a hajléktalan férfit
Elhalmozták adományokkal a hajléktalan férfit
Fotó: boredpanda.com

 

 

A róluk készült videó rövidesen futótűzként kezdett terjedni az interneten, és rengetegen ajánlották fel segítségüket. Ki élelemmel, ki anyagiakkal szerette volna támogatni a triót. Egyre-másra jöttek a jószívű emberek a parkba, és kifejezetten Choko, Shaggy és Nena részére hoztak adományokat. Sokan még saját kedvenceikkel is lefotózták a férfit, aki imádja a kutyákat. És ez még csupán a kezdet.

 

Egy ajándék telefonnak köszönhetően Choko elindíthatta Instagram-oldalát, követőik száma mára meghaladta a 180 ezret. Posztjaiban nemcsak életéről, hanem álmairól is mesél: szívesen foglalkozna zenével, de leghőbb vágya, hogy megnyisson egy állatmenhelyet. Kolumbia utcáin rengeteg hontalan kutya és macska él, helyzetüket ő teljes mértékben át tudja érezni, bár Choko és két kedvence élete rendeződni látszik.

 

 

Choko és két kedvence, Nena és Shaggy
Choko és két kedvence, Nena és Shaggy
Fotó: Instagram/@joseluis.matos.7906

 

 

Nena novemberben lesz 11 éves, s ha minden jól megy, egy kicsivel nagyobb ünneplést tarthatnak a kisöreg tiszteletére. Sok mindenért hálás két barátjának, egyvalamiről azonban sohasem fog megfeledkezni. Ahogy megfogalmazta:

 

„Egy kutya megtanít feltételek nélkül szeretni. Ha ez megvan az életedben, a dolgok sem lehetnek annyira rosszak.”

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: Instagram/joseluis.matos.7906

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Az együttérző kutya is elkezdett sántítani, miután gazdája lábtörést szenvedett Az együttérző kutya is elkezdett sántítani, miután gazdája lábtörést szenvedett
"Akkor mostantól kezdve így fogunk járni?" - mintha ezen morfondírozott volna a kis spicc, ahogy bicegve követte gazdáját.

Esernyőjével védte a tűző napsugaraktól a sérült kutyát a rendőr Esernyőjével védte a tűző napsugaraktól a sérült kutyát a rendőr
„Itt maradok mellette, amíg elkezd bízni bennem, jelentette ki a rendőr, és ekkor a kiskutya egy hatalmasat sóhajtott megkönnyebbülése jeleként."

Vidáman szörfözik a kutya az eső áztatta utcákon Vidáman szörfözik a kutya az eső áztatta utcákon
Nem mindennapi látványt nyújt Bo, a lelkes kutya, ahogy ügyesen egyensúlyozik bicikli-vontatta deszkáján. Nézzétek meg a videót!

Puszikkal gyógyította meg a kedves juhászkutya a beteg kisborjút Puszikkal gyógyította meg a kedves juhászkutya a beteg kisborjút
Szívmelengető videó meséli el a mentett kutya és patás pajtása barátságának történetét. Mert a szeretet nem ismer határokat!

Így örült a menhelyi kutya, amikor megértette, hogy őt most örökbefogadják Így örült a menhelyi kutya, amikor megértette, hogy őt most örökbefogadják
Pofiján hatalmas vigyorral köszönte meg, hogy az állatmentők gondját viselték, még mancsot is nyújtott és puszikat is adott nekik. Szívmelengető videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com MTI Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Májusban nyit a Tavirózsa Kemping kutyastrandja Hírek - Címlapon
Májusban nyit a Tavirózsa Kemping kutyastrandja
Segítséget kérnek a menhelyek - több szervezet élelem- és forráshiánnyal küzd Hírek - Címlapon
Segítséget kérnek a menhelyek - több szervezet élelem- és forráshiánnyal küzd