A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szívmelengető, ahogy a hajléktalan férfi megünnepli kutyája születésnapját

2022. április 29., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Minden vagyonát arra költötte, hogy szerény ünnepséget tarthasson kedvenceinek. A kedves gesztus milliók szívét érintette meg, és óriási változást hozott mindhármuk életébe.Egy torta, egy gyertya, egy kívánság. Ennyi mindenkinek megjár a születésnapján, sokan még kedvenceik jeles évfordulóját is megünneplik. Akkor is, amikor semmi egyebet nem tudnak adni ajándékként, mint a szívükben rejlő szeretetet. Így érezhetett az a férfi is, aki évekkel ezelőtt Kolumbia utcáira kényszerült.

 

A fiatal Choko, miután elmenekült bántalmazó otthonából, új családra talált két kutya személyében. Shaggy és Nena gazdájuk mellett álltak támaszként, barátként nehéz sorsábanMinden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy viszonozza kedvencei hűségét és szeretetét, így Shaggy 4. születésnapjának közeledtével gondolt egy nagyot, és partit szervezett neki.

 

 

 

 

Szerény ünneplésre készült: vett két helyes papírsipkát, feltette a kutyusok fejére, majd a tortából mindhármuknak vágott egy szeletet. Elfújta a két gyertyát, s ahogy illik, elrebegett egy kívánságot kis családja nevében. Békésen elfogyasztották a finomságot egy parkban, miközben a férfi elénekelte a „Happy Birthday” dalocskát.

 

Aztán megpuszilta Shaggy és Nena buksiját, megölelgette őket, és elsírta magát. Álmukban sem gondolták volna, hogy mekkora változást hoz életükbe ez az apróság.

 

Egy arra járó férfi ugyanis észrevette a megható jelenetet, és előkapta a kameráját. Miután felvette őket, odalépett hozzájuk, és megkérdezte, segíthet-e nekik valamiben. Choko elmesélte, hogy évek óta hajléktalanként él, de a nélkülözés közepette is igyekszik méltón gondját viselni négylábú barátainak.

 

 

Elhalmozták adományokkal a hajléktalan férfit
Elhalmozták adományokkal a hajléktalan férfit
Fotó: boredpanda.com

 

 

A róluk készült videó rövidesen futótűzként kezdett terjedni az interneten, és rengetegen ajánlották fel segítségüket. Ki élelemmel, ki anyagiakkal szerette volna támogatni a triót. Egyre-másra jöttek a jószívű emberek a parkba, és kifejezetten Choko, Shaggy és Nena részére hoztak adományokat. Sokan még saját kedvenceikkel is lefotózták a férfit, aki imádja a kutyákat. És ez még csupán a kezdet.

 

Egy ajándék telefonnak köszönhetően Choko elindíthatta Instagram-oldalát, követőik száma mára meghaladta a 180 ezret. Posztjaiban nemcsak életéről, hanem álmairól is mesél: szívesen foglalkozna zenével, de leghőbb vágya, hogy megnyisson egy állatmenhelyet. Kolumbia utcáin rengeteg hontalan kutya és macska él, helyzetüket ő teljes mértékben át tudja érezni, bár Choko és két kedvence élete rendeződni látszik.

 

 

Choko és két kedvence, Nena és Shaggy
Choko és két kedvence, Nena és Shaggy
Fotó: Instagram/@joseluis.matos.7906

 

 

Nena novemberben lesz 11 éves, s ha minden jól megy, egy kicsivel nagyobb ünneplést tarthatnak a kisöreg tiszteletére. Sok mindenért hálás két barátjának, egyvalamiről azonban sohasem fog megfeledkezni. Ahogy megfogalmazta:

 

„Egy kutya megtanít feltételek nélkül szeretni. Ha ez megvan az életedben, a dolgok sem lehetnek annyira rosszak.”

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: Instagram/joseluis.matos.7906

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Igazi csoda – 7 év után került elő a kutya, akit elloptak otthonából Igazi csoda – 7 év után került elő a kutya, akit elloptak otthonából
„Olyan ez, mint egy valóra vált álom. Csak ülünk együtt, babusgatjuk és nézzük, ahogy édesen alszik.” - Megható videón a nagy találkozás!

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat? Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat?
Azt a bizonyos pontot a leleményesebb ebek a falnak, bútoroknak, kerítésnek dőlve, vagy a fűben hemperegve is megpróbálhatják megvakarni. De mennyivel könnyebb a gazdi segítségét kérni! Hóbort csupán, vagy komolyabb dologra utal, amelynek érdemes utánajárni?

Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát
A vezetőülésen üldögélve várhatta meg a kutya, amíg megérkezett a további segítség. Közben hálásan fogadta a simiket a kedves sofőrtől.

Új kutyás Guinness rekord született: ő a legnagyobb kutya! Új kutyás Guinness rekord született: ő a legnagyobb kutya!
„Nem hiszem, hogy tisztában lenne azzal, mekkora. Folyton megpróbálja magát belepasszírozni a kicsi fekhelyekbe, s ha ez nem sikerül neki, akkor ránk telepszik, mint egy öleb."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH Rehabportál Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Májusban nyit a Tavirózsa Kemping kutyastrandja Hírek - Címlapon
Májusban nyit a Tavirózsa Kemping kutyastrandja
Segítséget kérnek a menhelyek - több szervezet élelem- és forráshiánnyal küzd Hírek - Címlapon
Segítséget kérnek a menhelyek - több szervezet élelem- és forráshiánnyal küzd