A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Ajánló

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Kutyabarát múzeumok- Óbudai Múzeum

2015. június 12., 04:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Ajánló
A kutyabarát múzeumok bemutatásának folytatásaként szeretnénk megismertetni olvasóinkat az Óbudai Múzeummal, Magyarország első ilyen jellegű kutyabarát helyével, valamint a hozzá tartozó Goldberger Textilipari Gyűjteménnyel.A kutyabaráttá válás kezdeményezése az Óbudai Múzeumtól indult.

 

Az ötlet már akkor megfogant, mikor kutyás látogató érkezett, akit sajnos akkor még vissza kellett utasítanunk attól, hogy kutyájával együtt lépjen be a múzeumba. Tényleges megvalósításra azután került sor, miután speciális nevelési igényű csoport érkezett hozzánk muzeológiai foglakozásra, akik szerették volna terápiás kutyáikat is elhozni az eseményre. Ekkor jött a gondolat, hogy ha a terápiás kutyát beengedjük, miért utasítanánk vissza bárkit? – mesélte Diamant Lívia.

 

A múzeum a helyi tradíciókat és kultúrákat mutatja be, és ezt igyekszik továbbörökíteni korszerű muzeológiai eszközökkel. A Goldberger Textilipari Gyűjtemény interaktívan mutatja be az érdeklődőknek a szövetek fajtáit és a gyártás mikéntjét. A fiatalabb korosztálynak is érdekes, így az Óbudai Múzeum több generáció érdeklődési körét is kielégíti.

 

Goldberger Textilipari Gyűjtemény
Goldberger Textilipari Gyűjtemény

 

A kutyusoknak a szobatisztaság és a póráz feltétel, ezen felül vannak mancstörlésre kihelyezett rongyok a tisztaság megőrzése érdekében. Ha egyszerre több négylábú tartózkodik a múzeumban, akkor megkérhetik őket, hogy tartsanak egy kis távolságot egymástól.  A műtárgyak kutyabiztos környezetbe kerültek, és a terek is megnyíltak, hogy kényelmesen nézelődhessenek a látogatók. Minden ebet friss vízzel várnak!

 

A tapasztalat eddig maximálisan pozitív, mindig nyugodtan sétáló, kedves kutyák érkeztek a kiállításokra. A látogatottságot még nem növelte nagymértékben a változtatás, de a kezdeményezés több mint 120000 emberhez jutott már el. Az érdeklődők örömmel fogadták, hogy már kutyával is megtekinthetik a múzeumot, és pozitív előrelépésnek tartják, hogy Magyarországon is teret nyert az efféle változtatás.

 

Óbudai Múzeum
Óbudai Múzeum

 

Kutyabarát programlehetőség: A Goldberger Textilipari Gyűjtemény várja a divat szerelmeseit a Múzeumok Éjszakáján. Természetesen érkezhetnek kedvenceikkel együtt is, hiszen az ország legismertebb tervezői Designer nyakörvekkel várják a négylábúakat. Ezeket két óriás uszkár fogja bemutatni az aukció során. Nem érdemes lemaradni róla!

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Így nyaralj kutyával! Hasznos tudnivalók a kutyás nyaraláshoz Így nyaralj kutyával! Hasznos tudnivalók a kutyás nyaraláshoz
A kisállat-útlevél, útipatika, repülési szabályok, minden tudnivaló dióhéjban egy felejthetetlen kutyás nyaraláshoz.

Kutyák a múzeumban? Rex Alapítvány a Múzeumok Éjszakáján Kutyák a múzeumban? Rex Alapítvány a Múzeumok Éjszakáján
Idén a Múzeumok Éjszakáján a legugatósabb négylábú barátaink lesznek a főszereplők a Vajdahunyadvárban.

Gazdivárót alakított ki a budakalászi áruház Gazdivárót alakított ki a budakalászi áruház
Nem kell többet az autóban hagyni a kutyát, ha a budakalászi Auchan áruházban intézzük a bevásárlást: az áruház kutyabarát vezetősége Gazdivárót alakított ki a kutyáknak, ahol biztonságban várhatják vissza gazdájukat.

Egy paradicsomi tengerpart, ahol mentett kölyökkutyák találnak gazdára Egy paradicsomi tengerpart, ahol mentett kölyökkutyák találnak gazdára
Képzelj el egy gyönyörű, fehér homokos tengerpartot, türkizkék tengerrel… és sok-sok kölyökkutyával! Lehet ennél idillibb hely?

Kisállat- és gazdibarát rendelő nyílt az AsiaCenterben Kisállat- és gazdibarát rendelő nyílt az AsiaCenterben
Könnyen, gyorsan megközelíthető, éjszakai ügyeletet is vállaló, állat- és gazdibarát állatorvosi rendelőt adtak ma át a XV. kerületben.

Mi kedvencét is szívesen látjuk! – Három éve vált kutyabaráttá az AsiaCenter Mi kedvencét is szívesen látjuk! – Három éve vált kutyabaráttá az AsiaCenter
Már három éve üzemel kutyabarát bevásárlóközpontként az AsiaCenter. A négylábúak felé való nyitást nagy örömmel fogadták a kutyások is: nincs olyan nap, hogy ne fordulnának meg négylábúak gazdájuk oldalán az AsiaCenterben!

Egy berni pásztor kölyök lett a luxushotel kabalája Egy berni pásztor kölyök lett a luxushotel kabalája
Nem csak kabalája, de komoly dolgozójává is vált az alig fél éves berni pásztor az amerikai luxushotelnek. A vendégek pedig imádják!

New Yorkban nyílik meg a Kutyák Múzeuma New Yorkban nyílik meg a Kutyák Múzeuma
2019 év elején nyílik meg New Yorkban a Museum of the Dog, minden kutyabarát álma. A különleges múzeumban szobrok, festmények, grafikák is megtekinthetők lesznek.

Ilyen a világ egyik legrégebbi kutyatemetője Ilyen a világ egyik legrégebbi kutyatemetője
Párizs külvárosában nem mindennapi helyre bukkanhatunk: itt található a világ egyik legöregebb kisállattemetője. Nagysága és egykori fénye mára már megkopott, mégis érdemes ezt a különleges helyet felfedezni.

Élménybeszámoló egy kutyabarát pihenésről Élménybeszámoló egy kutyabarát pihenésről
Nem csak nyáron várják a két- és négylábú vendégeiket a kutyabarát helyek! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ez az élménybeszámoló egy kutyás család tollából - a pihenésre “négylábú gyerekeiket” is magukkal vihették!

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Vizslatúra AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Az ivartalanított kutyák tovább élnek Hírek - Címlapon
Az ivartalanított kutyák tovább élnek
Designer aukció a Múzeumok Éjszakáján a Goldberger-ben! Hírek - Címlapon
Designer aukció a Múzeumok Éjszakáján a Goldberger-ben!