A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyabarát múzeumok- Óbudai Múzeum

2015. június 12., 04:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Ajánló
A kutyabarát múzeumok bemutatásának folytatásaként szeretnénk megismertetni olvasóinkat az Óbudai Múzeummal, Magyarország első ilyen jellegű kutyabarát helyével, valamint a hozzá tartozó Goldberger Textilipari Gyűjteménnyel.A kutyabaráttá válás kezdeményezése az Óbudai Múzeumtól indult.

 

Az ötlet már akkor megfogant, mikor kutyás látogató érkezett, akit sajnos akkor még vissza kellett utasítanunk attól, hogy kutyájával együtt lépjen be a múzeumba. Tényleges megvalósításra azután került sor, miután speciális nevelési igényű csoport érkezett hozzánk muzeológiai foglakozásra, akik szerették volna terápiás kutyáikat is elhozni az eseményre. Ekkor jött a gondolat, hogy ha a terápiás kutyát beengedjük, miért utasítanánk vissza bárkit? – mesélte Diamant Lívia.

 

A múzeum a helyi tradíciókat és kultúrákat mutatja be, és ezt igyekszik továbbörökíteni korszerű muzeológiai eszközökkel. A Goldberger Textilipari Gyűjtemény interaktívan mutatja be az érdeklődőknek a szövetek fajtáit és a gyártás mikéntjét. A fiatalabb korosztálynak is érdekes, így az Óbudai Múzeum több generáció érdeklődési körét is kielégíti.

 

Goldberger Textilipari Gyűjtemény
Goldberger Textilipari Gyűjtemény

 

A kutyusoknak a szobatisztaság és a póráz feltétel, ezen felül vannak mancstörlésre kihelyezett rongyok a tisztaság megőrzése érdekében. Ha egyszerre több négylábú tartózkodik a múzeumban, akkor megkérhetik őket, hogy tartsanak egy kis távolságot egymástól.  A műtárgyak kutyabiztos környezetbe kerültek, és a terek is megnyíltak, hogy kényelmesen nézelődhessenek a látogatók. Minden ebet friss vízzel várnak!

 

A tapasztalat eddig maximálisan pozitív, mindig nyugodtan sétáló, kedves kutyák érkeztek a kiállításokra. A látogatottságot még nem növelte nagymértékben a változtatás, de a kezdeményezés több mint 120000 emberhez jutott már el. Az érdeklődők örömmel fogadták, hogy már kutyával is megtekinthetik a múzeumot, és pozitív előrelépésnek tartják, hogy Magyarországon is teret nyert az efféle változtatás.

 

Óbudai Múzeum
Óbudai Múzeum

 

Kutyabarát programlehetőség: A Goldberger Textilipari Gyűjtemény várja a divat szerelmeseit a Múzeumok Éjszakáján. Természetesen érkezhetnek kedvenceikkel együtt is, hiszen az ország legismertebb tervezői Designer nyakörvekkel várják a négylábúakat. Ezeket két óriás uszkár fogja bemutatni az aukció során. Nem érdemes lemaradni róla!

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Egy rendőr esernyője alatt lelt menedékre két kóbor kutya a szakadó esőben Egy rendőr esernyője alatt lelt menedékre két kóbor kutya a szakadó esőben
Egyetlen apró szívesség a világot jelentheti annak, aki segítségre szorul - a hontalan kutyák pedig csak ránk számíthatnak. Egy ember, egy fénykép, mely nemcsak példát mutat, hanem inspirál is arra, hogy tegyünk jót másokkal.

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Módosult a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely szabáyzata Módosult a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely szabáyzata
Változott a szabályzat és a belépődíj is a Fonyódi Kutyás Fürdetőhelyen.

7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz 7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz
De megéri, mert a kettőnk közt létrejövő szeretetteljes kapcsolat igazi ajándék. Néha azonban nem is olyan könnyű összeegyeztetni életünket, mégis haladunk a változással, hiszen fontos, hogy kedvencünk is jól érezze magát.

Állati mentés: a golden retriever hátán utazott ki a partra a vízben rekedt mormota Állati mentés: a golden retriever hátán utazott ki a partra a vízben rekedt mormota
Amint kikötöttek, megköszönte újdonsült barátjának a fuvart: leugrott a kutya hátáról, majd egymásra néztek, és összeérintették az orrukat. Szívmelengető történet!

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Felejthetetlen élmény a kutyusoknak és gazdáiknak: így telt az Allee jótékony hétvégéje Felejthetetlen élmény a kutyusoknak és gazdáiknak: így telt az Allee jótékony hétvégéje
2021. június 12-13-án ismét a kutyusoké és a gazdiké volt a főszerep az Allee melletti Kőrösy sétányon: szombaton a legstílusosabb két- és négylábúakból álló vegyes párosok kerültek reflektorfénybe, vasárnap pedig vidám ügyességi versenyeken vehettek részt a vállalkozó kedvű kutyabarátok és kedvenceik.

Befolyásolja a kutyák iránti szeretetünket az, hogy a világ mely pontján élünk? Befolyásolja a kutyák iránti szeretetünket az, hogy a világ mely pontján élünk?
Miért szeretik egyesek a házikedvenceket, míg mások nem? Egy tanulmány szerint óriási különbségek vannak a nemzetek között a kutya- és macskatartás tekintetében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MTI EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Az ivartalanított kutyák tovább élnek Hírek - Címlapon
Az ivartalanított kutyák tovább élnek
Designer aukció a Múzeumok Éjszakáján a Goldberger-ben! Hírek - Címlapon
Designer aukció a Múzeumok Éjszakáján a Goldberger-ben!