A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyabarát múzeumok- Óbudai Múzeum

2015. június 12., 04:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Ajánló
A kutyabarát múzeumok bemutatásának folytatásaként szeretnénk megismertetni olvasóinkat az Óbudai Múzeummal, Magyarország első ilyen jellegű kutyabarát helyével, valamint a hozzá tartozó Goldberger Textilipari Gyűjteménnyel.A kutyabaráttá válás kezdeményezése az Óbudai Múzeumtól indult.

 

Az ötlet már akkor megfogant, mikor kutyás látogató érkezett, akit sajnos akkor még vissza kellett utasítanunk attól, hogy kutyájával együtt lépjen be a múzeumba. Tényleges megvalósításra azután került sor, miután speciális nevelési igényű csoport érkezett hozzánk muzeológiai foglakozásra, akik szerették volna terápiás kutyáikat is elhozni az eseményre. Ekkor jött a gondolat, hogy ha a terápiás kutyát beengedjük, miért utasítanánk vissza bárkit? – mesélte Diamant Lívia.

 

A múzeum a helyi tradíciókat és kultúrákat mutatja be, és ezt igyekszik továbbörökíteni korszerű muzeológiai eszközökkel. A Goldberger Textilipari Gyűjtemény interaktívan mutatja be az érdeklődőknek a szövetek fajtáit és a gyártás mikéntjét. A fiatalabb korosztálynak is érdekes, így az Óbudai Múzeum több generáció érdeklődési körét is kielégíti.

 

Goldberger Textilipari Gyűjtemény
Goldberger Textilipari Gyűjtemény

 

A kutyusoknak a szobatisztaság és a póráz feltétel, ezen felül vannak mancstörlésre kihelyezett rongyok a tisztaság megőrzése érdekében. Ha egyszerre több négylábú tartózkodik a múzeumban, akkor megkérhetik őket, hogy tartsanak egy kis távolságot egymástól.  A műtárgyak kutyabiztos környezetbe kerültek, és a terek is megnyíltak, hogy kényelmesen nézelődhessenek a látogatók. Minden ebet friss vízzel várnak!

 

A tapasztalat eddig maximálisan pozitív, mindig nyugodtan sétáló, kedves kutyák érkeztek a kiállításokra. A látogatottságot még nem növelte nagymértékben a változtatás, de a kezdeményezés több mint 120000 emberhez jutott már el. Az érdeklődők örömmel fogadták, hogy már kutyával is megtekinthetik a múzeumot, és pozitív előrelépésnek tartják, hogy Magyarországon is teret nyert az efféle változtatás.

 

Óbudai Múzeum
Óbudai Múzeum

 

Kutyabarát programlehetőség: A Goldberger Textilipari Gyűjtemény várja a divat szerelmeseit a Múzeumok Éjszakáján. Természetesen érkezhetnek kedvenceikkel együtt is, hiszen az ország legismertebb tervezői Designer nyakörvekkel várják a négylábúakat. Ezeket két óriás uszkár fogja bemutatni az aukció során. Nem érdemes lemaradni róla!

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal
Somló, magányos tanúhegy a Bakony szélén, ami Magyarország legkisebb borvidékéről híres. A borászatok mellett a várrom, a kilátó, a tanösvény és a somlói miliő miatt érdemes ellátogatni ide. A Somló varázsa mindenkit megérint, pár napos kikapcsolódásra tökéletes úti cél a kutyákkal.

Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet
Kutyával nem lehet belépni a lengyel parlamentbe, és bizony még a parlamenti autókat sem lehet használni – ezen változtatna mielőbb az újonnan megválasztott alelnök, Dorota Niedziela.

Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum
Újra megszervezte különleges jótékonysági akcióját a minősített RepTár Szolnoki Repülőmúzeum: a múzeum ajándékboltjában egyedi kutyabiléta készíthető, melynek árából az árva állatokat támogatják.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI Ebugatta AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az ivartalanított kutyák tovább élnek Hírek - Címlapon
Az ivartalanított kutyák tovább élnek
Designer aukció a Múzeumok Éjszakáján a Goldberger-ben! Hírek - Címlapon
Designer aukció a Múzeumok Éjszakáján a Goldberger-ben!