A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyabarát múzeumok- Óbudai Múzeum

2015. június 12., 04:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Ajánló




A kutyabarát múzeumok bemutatásának folytatásaként szeretnénk megismertetni olvasóinkat az Óbudai Múzeummal, Magyarország első ilyen jellegű kutyabarát helyével, valamint a hozzá tartozó Goldberger Textilipari Gyűjteménnyel.



A kutyabaráttá válás kezdeményezése az Óbudai Múzeumtól indult.

 

Az ötlet már akkor megfogant, mikor kutyás látogató érkezett, akit sajnos akkor még vissza kellett utasítanunk attól, hogy kutyájával együtt lépjen be a múzeumba. Tényleges megvalósításra azután került sor, miután speciális nevelési igényű csoport érkezett hozzánk muzeológiai foglakozásra, akik szerették volna terápiás kutyáikat is elhozni az eseményre. Ekkor jött a gondolat, hogy ha a terápiás kutyát beengedjük, miért utasítanánk vissza bárkit? – mesélte Diamant Lívia.

 

A múzeum a helyi tradíciókat és kultúrákat mutatja be, és ezt igyekszik továbbörökíteni korszerű muzeológiai eszközökkel. A Goldberger Textilipari Gyűjtemény interaktívan mutatja be az érdeklődőknek a szövetek fajtáit és a gyártás mikéntjét. A fiatalabb korosztálynak is érdekes, így az Óbudai Múzeum több generáció érdeklődési körét is kielégíti.

 

Goldberger Textilipari Gyűjtemény
Goldberger Textilipari Gyűjtemény

 

A kutyusoknak a szobatisztaság és a póráz feltétel, ezen felül vannak mancstörlésre kihelyezett rongyok a tisztaság megőrzése érdekében. Ha egyszerre több négylábú tartózkodik a múzeumban, akkor megkérhetik őket, hogy tartsanak egy kis távolságot egymástól.  A műtárgyak kutyabiztos környezetbe kerültek, és a terek is megnyíltak, hogy kényelmesen nézelődhessenek a látogatók. Minden ebet friss vízzel várnak!

 

A tapasztalat eddig maximálisan pozitív, mindig nyugodtan sétáló, kedves kutyák érkeztek a kiállításokra. A látogatottságot még nem növelte nagymértékben a változtatás, de a kezdeményezés több mint 120000 emberhez jutott már el. Az érdeklődők örömmel fogadták, hogy már kutyával is megtekinthetik a múzeumot, és pozitív előrelépésnek tartják, hogy Magyarországon is teret nyert az efféle változtatás.

 

Óbudai Múzeum
Óbudai Múzeum

 

Kutyabarát programlehetőség: A Goldberger Textilipari Gyűjtemény várja a divat szerelmeseit a Múzeumok Éjszakáján. Természetesen érkezhetnek kedvenceikkel együtt is, hiszen az ország legismertebb tervezői Designer nyakörvekkel várják a négylábúakat. Ezeket két óriás uszkár fogja bemutatni az aukció során. Nem érdemes lemaradni róla!

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal
Somló, magányos tanúhegy a Bakony szélén, ami Magyarország legkisebb borvidékéről híres. A borászatok mellett a várrom, a kilátó, a tanösvény és a somlói miliő miatt érdemes ellátogatni ide. A Somló varázsa mindenkit megérint, pár napos kikapcsolódásra tökéletes úti cél a kutyákkal.

Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet
Kutyával nem lehet belépni a lengyel parlamentbe, és bizony még a parlamenti autókat sem lehet használni – ezen változtatna mielőbb az újonnan megválasztott alelnök, Dorota Niedziela.

Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum
Újra megszervezte különleges jótékonysági akcióját a minősített RepTár Szolnoki Repülőmúzeum: a múzeum ajándékboltjában egyedi kutyabiléta készíthető, melynek árából az árva állatokat támogatják.

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart Praktiker AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az ivartalanított kutyák tovább élnek Hírek - Címlapon
Az ivartalanított kutyák tovább élnek
Designer aukció a Múzeumok Éjszakáján a Goldberger-ben! Hírek - Címlapon
Designer aukció a Múzeumok Éjszakáján a Goldberger-ben!