A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kimentette a jéghideg folyóból a pici vidrakölyköt a háromlábú kutya

2022. április 28., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Bár még bőven a mamája mellett lenne a helye, szem elől téveszthették egymást, és a kis vidra magatehetetlenül sodródott az árban.Gus, a golden retriever és uszkár hibrid (goldendoodle) mindig is barátságos, kedves és segítőkész eb hírében állt. Húsvét vasárnap azonban olyasmire vállalkozott, amin családja is meglepődött. Daganatos betegsége miatt jobb hátsó lábát amputálták februárban, eleinte nehézkesen mozgott a talajon, a téli hidegben pedig nem élvezhette az úszás adta könnyebbséget. Ám azon a bizonyos napon valamit megérezhetett, mert szó nélkül a St. Croix River folyóba vetette magát. A jéghideg áramlat ellenére céltudatosan tempózott előre, s amikor visszafordult, már nem volt egyedül:

 

Ahogy kimászott a vízből, valamit cipelt a szájában. Mint kiderült, egy aprócsa vidra volt az” - mesélte a gazdi, Cleo Young. Kisunokái, Ella és Lucy is ámulattal nézték hős kedvencüket. Megpróbálták megkeresni a szerencsétlenül járt kölyök mamáját, de nem jártak sikerrel, így azonnal a minnesotai vadállatmentő központba siettek vele. Rettenetesen aggódtak, hogy odaérnek-e időben az intézménybe, hiszen ezen múlott a kis vidra élete.

 

 

Gus, a háromlábú rákos kutya igazi hőstettet hajtott végre
Gus, a háromlábú rákos kutya igazi hőstettet hajtott végre
Fotó: Twitter/@WCCO

 

 

Mikor bevitték, a központ állatorvosai azonnal kezelésbe vették a kimerült kölyköt, aki örömmel elfogadta a táplálékot. Megmentőjét pedig így méltatták:

 

„Mindenkitől nagy tapsot kérünk Gusnak, a csodálatos goldendoodle kutyának, aki a St. Croix River folyóban bukkant rá erre a parányi vidrára, majd kimentette. A vidra még túlságosan fiatal ahhoz, hogy a vízben legyen, még bőven anyukája mellett kellene lennie a fészek biztonságában. Nem tudjuk, hol lehet ez a fészek, milyen messziről és hogyan indult útnak a kicsi. A kihűlés határán lebegett, rehabilitációját azonnal megkezdtük. Az első 36 órát végigizgultuk érte, mert a hideg mellett félő volt az is, hogy vizet nyelt, mely tüdőgyulladást okozhatott volna nála. Másnapra azonban sokkal jobban lett, szépen gyógyul. Hatalmas pacsi Gusnak és csodálatos gazdáinak, Cleonak és Johnnak e fiatal vidra életének megmentéséért!”

 

 

 

 

Gus-ra igazi hősként tekint mindenki, hiszen súlyos betegsége és az amputáció után jelenleg is kemoterápiás kezelés alatt áll, de félretéve mindezt egy percig sem gondolkodott, hanem a bajban lévő kicsi után ugrott a vízbe.

 

„Első alkalommal próbálkozott az úszással, mióta megműtötték, és egyből megmentett egy kis vidrakölyköt” - lelkendezett Ella. - „Egyre ügyesebben közlekedik három lábon, majdnem olyan gyorsan tud futni, mint annak előtte” - tette hozzá gazdája.

 

Azt hiszem, tudta, hogy a vidra bajban van, és valami nagyon nincs rendben... Hőstette után természetesen elhalmoztuk finomságokkal” - mondta el büszkén a kis Ella.

 


 

A pici vidrának szerencséje volt, hogy Gus megmentette, és azonnali ellátásban részesítették. De ne feledjük, hogy a vadonban talált kölykök többsége ritkán szorul segítségre, gondolunk itt például az őzgidákra:

 

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! - Kutyabarát helyek

...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Instagram/@wrcmn, Twitter/@WCCO

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba? Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba?
… és egyéb szagos dolgokba, amit csak úton-útfélen találnak. Valami ellenállhatatlan erő vonzza szimatukat feléjük, majd hazafelé büszkén hordják „varázslatos” illatukat. Mi pedig nem győzzük befogni orrunkat, és lélekben készülünk egy (újabb) alapos fürdetésre.

Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért
Csillogó tekintet, pajkos fülek, imádnivaló mosoly a pofiján - ugye milyen jó lenne megörökíteni egy csodás fényképen? Néha nem is olyan egyszerű, de egy kis kreativitással már készülhetnek is a szuper fotók kedvencedről!

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története
A négylábú űrhajós története titkokkal, de még inkább óriási hazugságokkal kísért: hősnek állították be, ám inkább nevezhetnénk mártírnak. Lajka, az utcán kóborló kutya előbb gyepmesteri telepre, onnan a szovjet kiképzőközpontba - hogy aztán 1957. november 3-án a biztos halálba küldjék.

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 MTI Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Segítséget kérnek a menhelyek - több szervezet élelem- és forráshiánnyal küzd Hírek - Címlapon
Segítséget kérnek a menhelyek - több szervezet élelem- és forráshiánnyal küzd
Letöltendő börtönbüntetést kapott egy férfi, aki kutyái négyhetes kölykeit pusztította el Hírek - Címlapon
Letöltendő börtönbüntetést kapott egy férfi, aki kutyái négyhetes kölykeit pusztította el