A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kimentette a jéghideg folyóból a pici vidrakölyköt a háromlábú kutya

2022. április 28., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Bár még bőven a mamája mellett lenne a helye, szem elől téveszthették egymást, és a kis vidra magatehetetlenül sodródott az árban.Gus, a golden retriever és uszkár hibrid (goldendoodle) mindig is barátságos, kedves és segítőkész eb hírében állt. Húsvét vasárnap azonban olyasmire vállalkozott, amin családja is meglepődött. Daganatos betegsége miatt jobb hátsó lábát amputálták februárban, eleinte nehézkesen mozgott a talajon, a téli hidegben pedig nem élvezhette az úszás adta könnyebbséget. Ám azon a bizonyos napon valamit megérezhetett, mert szó nélkül a St. Croix River folyóba vetette magát. A jéghideg áramlat ellenére céltudatosan tempózott előre, s amikor visszafordult, már nem volt egyedül:

 

Ahogy kimászott a vízből, valamit cipelt a szájában. Mint kiderült, egy aprócsa vidra volt az” - mesélte a gazdi, Cleo Young. Kisunokái, Ella és Lucy is ámulattal nézték hős kedvencüket. Megpróbálták megkeresni a szerencsétlenül járt kölyök mamáját, de nem jártak sikerrel, így azonnal a minnesotai vadállatmentő központba siettek vele. Rettenetesen aggódtak, hogy odaérnek-e időben az intézménybe, hiszen ezen múlott a kis vidra élete.

 

 

Gus, a háromlábú rákos kutya igazi hőstettet hajtott végre
Gus, a háromlábú rákos kutya igazi hőstettet hajtott végre
Fotó: Twitter/@WCCO

 

 

Mikor bevitték, a központ állatorvosai azonnal kezelésbe vették a kimerült kölyköt, aki örömmel elfogadta a táplálékot. Megmentőjét pedig így méltatták:

 

„Mindenkitől nagy tapsot kérünk Gusnak, a csodálatos goldendoodle kutyának, aki a St. Croix River folyóban bukkant rá erre a parányi vidrára, majd kimentette. A vidra még túlságosan fiatal ahhoz, hogy a vízben legyen, még bőven anyukája mellett kellene lennie a fészek biztonságában. Nem tudjuk, hol lehet ez a fészek, milyen messziről és hogyan indult útnak a kicsi. A kihűlés határán lebegett, rehabilitációját azonnal megkezdtük. Az első 36 órát végigizgultuk érte, mert a hideg mellett félő volt az is, hogy vizet nyelt, mely tüdőgyulladást okozhatott volna nála. Másnapra azonban sokkal jobban lett, szépen gyógyul. Hatalmas pacsi Gusnak és csodálatos gazdáinak, Cleonak és Johnnak e fiatal vidra életének megmentéséért!”

 

 

 

 

Gus-ra igazi hősként tekint mindenki, hiszen súlyos betegsége és az amputáció után jelenleg is kemoterápiás kezelés alatt áll, de félretéve mindezt egy percig sem gondolkodott, hanem a bajban lévő kicsi után ugrott a vízbe.

 

„Első alkalommal próbálkozott az úszással, mióta megműtötték, és egyből megmentett egy kis vidrakölyköt” - lelkendezett Ella. - „Egyre ügyesebben közlekedik három lábon, majdnem olyan gyorsan tud futni, mint annak előtte” - tette hozzá gazdája.

 

Azt hiszem, tudta, hogy a vidra bajban van, és valami nagyon nincs rendben... Hőstette után természetesen elhalmoztuk finomságokkal” - mondta el büszkén a kis Ella.

 


 

A pici vidrának szerencséje volt, hogy Gus megmentette, és azonnali ellátásban részesítették. De ne feledjük, hogy a vadonban talált kölykök többsége ritkán szorul segítségre, gondolunk itt például az őzgidákra:

 

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! - Kutyabarát helyek

...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Instagram/@wrcmn, Twitter/@WCCO

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyökkutyát fogadott örökbe az állatkert, hogy az elárvult gepárd társa lehessen Kölyökkutyát fogadott örökbe az állatkert, hogy az elárvult gepárd társa lehessen
Nem mindennapi játszópajtást szánnak a mentett kiskutyának!

Érzelmi támogató kutyák segítenek feldolgozni az iskolai lövöldözés után a tragédiát Érzelmi támogató kutyák segítenek feldolgozni az iskolai lövöldözés után a tragédiát
Szeretetteljes golden retrieverek érkeztek a napokban a texasi tragédia helyszínére, ahol az érintetteknek segítenek túllépni a történteken.

Többszáz kutyát, macskát és még egy oroszlánt is megmentett a 77 éves ukrán asszony Többszáz kutyát, macskát és még egy oroszlánt is megmentett a 77 éves ukrán asszony
Asya Serpinska számára nem volt kérdés, hogy a háború közeledtével négylábú barátai mellett marad. Minden tőle telhetőt megtett és megtesz ma is, hogy biztonságban átvészelhessék az elkövetkezendő időszakot.

Génjeikben hordozzák a kutyák az ember megértését Génjeikben hordozzák a kutyák az ember megértését
Nyolchetes golden retriever és labrador kölykök tesztelésekor érdekes eredményekre jutottak a kutatók: a kutyák már egészen fiatalon képesek megérteni minket.

„A kutyámnak köszönhetem, hogy élek” – A kis yorkie fedezte fel, hogy gazdája rákos beteg „A kutyámnak köszönhetem, hogy élek” – A kis yorkie fedezte fel, hogy gazdája rákos beteg
Cleo, a Yorkshire terrier folyton egy bizonyos pontra tette mancsát idősödő gazdája testén. Mintha mutatni akart volna ott valamit. Valami nagyon fontosat, ami egyáltalán nem illik oda. Így derült fény arra, hogy azon a ponton egy tumor növekedett, és a kiskutyának hála még idejekorán sikerült felfedezni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Hírstart MOL Nyrt. MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Segítséget kérnek a menhelyek - több szervezet élelem- és forráshiánnyal küzd Hírek - Címlapon
Segítséget kérnek a menhelyek - több szervezet élelem- és forráshiánnyal küzd
Rovarcsípés kutyáknál – Tünetek és teendők Hírek - Címlapon
Rovarcsípés kutyáknál – Tünetek és teendők