A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Gazdagabb környezet: vidámabb állatok

Svájci önkéntesek segítettek a Rex Állatszigeten


2017. július 19., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Nem csak nekünk, hanem négylábú barátainknak is rendkívül fontos, hogy ingerekben gazdag környezetben éljenek, hiszen ez is jelentős mértékben járul hozzá testi és lelki egészségükhöz.Négy napot töltöttek a Rex Állatszigeten a svájci Susy Utzinger Alapítvány önkéntesei. Ittlétük során a társállatok, a háztáji állatok és a vadon élő állatok kifutóiban dolgoztak azért, hogy az Állatsziget lakóinak még boldogabb életük legyen. "Egyes testi és lelki problémák elkerülése miatt az állatok környezetének izgalmasabbá tétele, foglalkoztató eszközök elhelyezése, játékok biztosítása, egyszóval a környezet gazdagítása a felelős állattartás elengedhetetlen feltétele." mondta Dr. Király Péter, a Rex Alapítvány alapítója, aki ugyancsak részt vett a felújítási munkálatokban.

 

A menhelyi kutyák is kaptak egy kis kényeztetést
A menhelyi kutyák is kaptak egy kis kényeztetést

 

Az 5 fős lelkes svájci csapat a fenti állatvédelmi szempontok figyelembe vételével bővítette a Rex Alapítvány állattartó egységeit. Szökésmentessé és vadregényessé alakították a nyúlkifutót, kifestették a macskaházat, valamint a baromfiólat. Új bútorokat kaptak a cicák valamint a vadudvarban rehabilitálódó róka és mosómedve is, sőt a víziszárnyasok is állandó fürdési lehetőséghez jutottak.

 

Épül a kifutó a menhelyen
Épül a kifutó a menhelyen

 

A Susy Utzinger Alapítvány állatvédelmi missziója jelentősen javította az Állatsziget lakóinak életminőségét, amit az is jelzett, hogy az állatok pillanatok alatt birtokba vették az új berendezéseket. 

 

Szépül a menhely
Szépül a menhely

 

A svájci Susy Utzinger Alapítvány önkéntesei
A svájci Susy Utzinger Alapítvány önkéntesei

 

 

Forrás: rex.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Egyszerűen átdobott nyolc vizslát a menhely kerítésén valaki – sérüléseket és sokkos állapotot okozott a kutyáknak Egyszerűen átdobott nyolc vizslát a menhely kerítésén valaki – sérüléseket és sokkos állapotot okozott a kutyáknak
Nyolc rémült kutya fogadta a Halasi Állatotthon dolgozóit – a kutyákat valaki egyszerűen átdobta a kerítésen, így szabadult meg tőlük.

277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton 277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton
Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett 500 millió forintos keretösszegű pályázaton 277 szervezet nyert el támogatást - közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten.

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Miért néz rám a kutyám, miközben a nagydolgát végzi? Miért néz rám a kutyám, miközben a nagydolgát végzi?
Szimatol, fel-alá járkál, köröz, míg végül megtalálja a tökéletes pontot. Művelet közben pedig le nem venné rólunk a szemét. Vagy inkább elbújik? Mit szeretne üzenni kutyánk, amikor ürítés közben ránk néz?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online Brimo partysátor Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ferenc pápa egy hős mentőkutyával találkozott Hírek - Címlapon
Ferenc pápa egy hős mentőkutyával találkozott
Kutyafuttató: kerítés nélkül is van határ Hírek - Címlapon
Kutyafuttató: kerítés nélkül is van határ