A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Gazdagabb környezet: vidámabb állatok

Svájci önkéntesek segítettek a Rex Állatszigeten


2017. július 19., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nem csak nekünk, hanem négylábú barátainknak is rendkívül fontos, hogy ingerekben gazdag környezetben éljenek, hiszen ez is jelentős mértékben járul hozzá testi és lelki egészségükhöz.



Négy napot töltöttek a Rex Állatszigeten a svájci Susy Utzinger Alapítvány önkéntesei. Ittlétük során a társállatok, a háztáji állatok és a vadon élő állatok kifutóiban dolgoztak azért, hogy az Állatsziget lakóinak még boldogabb életük legyen. "Egyes testi és lelki problémák elkerülése miatt az állatok környezetének izgalmasabbá tétele, foglalkoztató eszközök elhelyezése, játékok biztosítása, egyszóval a környezet gazdagítása a felelős állattartás elengedhetetlen feltétele." mondta Dr. Király Péter, a Rex Alapítvány alapítója, aki ugyancsak részt vett a felújítási munkálatokban.

 

A menhelyi kutyák is kaptak egy kis kényeztetést
A menhelyi kutyák is kaptak egy kis kényeztetést

 

Az 5 fős lelkes svájci csapat a fenti állatvédelmi szempontok figyelembe vételével bővítette a Rex Alapítvány állattartó egységeit. Szökésmentessé és vadregényessé alakították a nyúlkifutót, kifestették a macskaházat, valamint a baromfiólat. Új bútorokat kaptak a cicák valamint a vadudvarban rehabilitálódó róka és mosómedve is, sőt a víziszárnyasok is állandó fürdési lehetőséghez jutottak.

 

Épül a kifutó a menhelyen
Épül a kifutó a menhelyen

 

A Susy Utzinger Alapítvány állatvédelmi missziója jelentősen javította az Állatsziget lakóinak életminőségét, amit az is jelzett, hogy az állatok pillanatok alatt birtokba vették az új berendezéseket. 

 

Szépül a menhely
Szépül a menhely

 

A svájci Susy Utzinger Alapítvány önkéntesei
A svájci Susy Utzinger Alapítvány önkéntesei

 

 

Forrás: rex.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Miért kaparják a földet a kutyák kis- és nagydolguk után? Miért kaparják a földet a kutyák kis- és nagydolguk után?
Mintha balettmozdulatokat gyakorolna... Mókás látvány, ahogy kedvencünk mindent beleadva próbálja elfedni végtermékét. Tényleg erről van szó? Normális viselkedés, vagy aggódnunk kellene miatta? És egyáltalán: miért csinálja?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bajban vannak a szánhúzók - a segítségeteket kérik! Hírek - Címlapon
Bajban vannak a szánhúzók - a segítségeteket kérik!
Szeptemberben szintet lép a Hard Dog Race – a Wild futam várja a legkeményebb kutyás futókat Hírek - Címlapon
Szeptemberben szintet lép a Hard Dog Race – a Wild futam várja a legkeményebb kutyás futókat