A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív

Gazdivárót alakított ki a budakalászi áruház

2019. május 15., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Nem kell többet az autóban hagyni a kutyát, ha a budakalászi Auchan áruházban intézzük a bevásárlást: az áruház kutyabarát vezetősége Gazdivárót alakított ki a kutyáknak, ahol biztonságban várhatják vissza gazdájukat.Minden évben hallani életveszélybe került kutyákról, akiket felelőtlen gazdijuk a napon álló autóban hagyott, míg elment bevásárolni. A nyári melegben már 5 perc is elegendő a tragédiához… A hasonló helyzetek elkerülésének érdekében alakította ki a budakalászi Auchan áruház a Gazdivárót. A váróban öt kutya számára van hely: külön boxokban várakozhatnak, míg gazdijuk beugrik a boltba. A boxokat lakattal és a hozzá tartozó kulccsal látták el, így nem áll fenn a veszély, hogy rossz szándékú emberek elviszik kedvencünket.

 

 

Gazdivárót és Kutya-WC-t is kialakított a budakalászi Auchan
Gazdivárót és Kutya-WC-t is kialakított a budakalászi Auchan

 

 

A Gazdiváró boxaiban és magában a teremben is friss víz áll a szomjas ebek rendelkezésére. “A váróban élelmet nem helyezünk el, hiszen nem tudhatjuk, hogy az elhelyezésre kerülő kutyusok nem érzékenyek-e valamire, rosszat semmiképp nem szerettünk volna nekik.” - mesélte az áruház igazgatónője, Rosental Rita, aki maga is nagy kutyabarát. Megtudtuk azt is, hogy a Gazdiváró folyamatos kamerás megfigyelés alatt áll, így a kedvencek biztonságban vannak.

 

 

A Gazdiváró a budakalászi Auchan-ban
A Gazdiváró a budakalászi Auchan-ban

 

 

Az áruház a tisztaságról is gondoskodik: elvégzik a takarítást a kutyusok után, hogy mindig tiszta környezet várja a négylábúakat. “Emellett a helység mellett kialakítottunk egy sóderrel borított területet, ami kutya-wc-ként funkcionál, itt megfelelő szemetest is találnak a gazdik” - folytatta Rosental Rita. - Egyelőre csak a budakalászi áruházban található Gazdiváró, de bízunk benne, hogy jó példát mutatunk vele”.

 

 


 

Tippek

  • Ne hagyd magára kedvenced az autóban, különösen akkor, ha melegebb az időjárás: nem csak a nyári melegben forrósodhat fel veszélyes hőmérsékletűre a jármű, már tavasszal, és ősszel is oda kell erre figyelni!
  • Mielőtt igénybe vennéd a Gazdivárót, járasd meg kutyád, hogy levezesse felesleges energiáit, és elvégezhesse a dolgát. Utóbbihoz igénybe veheted a fent már említett kijelölt területet is a váró mellett.
  • Ha tudod kutyádról, hogy szeparációs szorongással küzd, inkább ne vidd magaddal a bevásárlásra!
  • Ha új a kutyusod számára a helyzet, de szeretnéd igénybe venni a Gazdivárót, szánj egy kis időt az ismerkedésre: sétál el vele arra több alkalommal, ismertesd meg vele a boxot. Pár alkalommal helyezd el kedvenced a boxban, de csak rövid időre - majd mindig kicsit hosszabbra. Így megtanulja, hogy nem kell félnie, vissza fogsz jönni hozzá. Dicsérd meg minden alkalommal alaposan, akár jutifalattal!
  • Légy Te is figyelmes: ha kutyusod “meglepetést” hagyott volna a boxban, kapd elő a zacsit és szedd össze! Mutassuk meg, hogy mi is odafigyelünk, felelős gazdik vagyunk!

 


 

 

 

A budakalászi Auchan egyébként programjaiban is nyit a kutyák és kutyások felé: Legközelebb Gyereknapi kutya party-n vehet részt náluk minden kutyabarát. Lesznek kutyás bemutatók, kutyaszépségverseny, ingyenes oktatás. Addig is lehet nevezni a “Kedvencem és én” című rajzpályázatra, melynek eredményhirdetésére szintén a gyereknapon kerül majd sor.

 

 

Gyereknapi kutya party

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Négycsillagos kutyabarát hotelbe nyerhetsz egy hétvégét a fotópályázatunkon! Négycsillagos kutyabarát hotelbe nyerhetsz egy hétvégét a fotópályázatunkon!
Fotópályázatunk egyik nyertese egy háromnapos hétvégét is nyer, természetesen egy minősített kutyabarát hotelbe! A pályázaton való induláshoz nem kell mást tenned, mint feltöltened legjobb kutyás képed az oldalunkra - a zsűri által kiválasztott legjobb kép nyeri a hétvégét! Fogadjátok szeretettel a kutyabarát Dráva Hotel Thermal Resort**** bemutatkozóját:

A hontalan, kóbor kutyáknak gyűjtenek az Irigy Hónaljmirigy sztárjai Magyar Attilával A hontalan, kóbor kutyáknak gyűjtenek az Irigy Hónaljmirigy sztárjai Magyar Attilával
A 2018-as nagysikerű adventi adománygyűjtő akció után idén is jótékonykodással próbálja szebbé varázsolni mások ünnepét az AsiaCenter. Ezúttal a hontalan, kóbor kutyák számára gyűjtenek, méghozzá az Irigy Hónaljmirigy két oszlopos tagja, Kabai Laci és Sipos Tomi, valamint az ismert színművész, Magyar Attila segítségével. A hírességek december 15-én, vasárnap 12:00-tól egy fotózással egybekötött különleges „közönségtalálkozóra” várják az adományozni vágyókat.

Gyönyörű festményeivel segíti a menhelyi kutyákat a 9 éves kisfiú Gyönyörű festményeivel segíti a menhelyi kutyákat a 9 éves kisfiú
Szívmelengető történet egy kivételes tehetséggel megáldott gyermekről, akinek arany szíve van – és általa rászoruló kutyákat támogat.

Húst házhoz, az ünnepek előtt Húst házhoz, az ünnepek előtt
Ahogy az a híradásokból mindig hallható, bizony a webáruházból rendelők jóval korábban kell gondolkodjanak, ha bizonyosan meg akarják kapni a rendelt terméket otthonukba. De vajon mi a helyzet, amikor kényes terméket, mondjuk húsárut rendelünk?

Befolyásolja a kutyák iránti szeretetünket az, hogy a világ mely pontján élünk? Befolyásolja a kutyák iránti szeretetünket az, hogy a világ mely pontján élünk?
Miért szeretik egyesek a házikedvenceket, míg mások nem? Egy tanulmány szerint óriási különbségek vannak a nemzetek között a kutya- és macskatartás tekintetében.

Magával vitte a boltba a nagypapa a kutyáját, hogy együtt válasszanak új fotelt Magával vitte a boltba a nagypapa a kutyáját, hogy együtt válasszanak új fotelt
Egy gazdi sem válik meg szívesen kedvencétől még rövid időre sem: minden egyes percet, amit kedvencünk nélkül töltünk, elpazaroltnak érzünk. Ezért is örülünk, ha olyan helyre megyünk ügyet intézni, vásárolni, ahova kutyánk is velünk tarthat. Az amerikai nagypapa azonban nem csak ebből a megfontolásból vitte magával kutyusát a bútorboltba.

Nyers húst rendelni az interneten? Nem lehetetlen! Nyers húst rendelni az interneten? Nem lehetetlen!
Egyre többet fordulunk az internetes webáruházakhoz, ha valamire szükségünk van. Ruhák, a legkülönbözőbb eszközök, lakberendezési tárgyak vagy akár egyes élelmiszerek esetében is könnyebben tudunk vásárolni a neten: megspóroljuk az időt, az üzemanyagot, az idegeskedést, keresgélést.

Ízkavalkád vár a kutyabarát bevásárlóközpontban Ízkavalkád vár a kutyabarát bevásárlóközpontban
Rendhagyó programajánló: bár ezúttal nem kifejezetten kutyás programmal várja az érdeklődőket a kutyabarát bevásárlóközpont, a rendezvény négylábú társaságában is látogatható lesz!

Őszi kutyaséta a festői Tokaj - Hegyalja történelmi borvidékén Őszi kutyaséta a festői Tokaj - Hegyalja történelmi borvidékén
Nincs is jobb dolog ősszel, mint a színesedő falevelek alatt sétálni a napsütötte erdőben, a vastag avart rugdosva… Az élmény azonban csak akkor teljes, ha kedvencünk is velünk tarthat a kirándulásra!

Magukkal vihetik kutyájukat munkába az egyik legnagyobb biztosító munkatársai Magukkal vihetik kutyájukat munkába az egyik legnagyobb biztosító munkatársai
Kutyabaráttá vált az UNION Biztosító irodaháza, így a munkatársaknak már nem kell aggódniuk, mi lesz kedvencükkel, míg ők dolgoznak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Magyarországon kerül megrendezésre az idei éveben a Dog Puller Világbajnokság. Hírek - Címlapon
Magyarországon kerül megrendezésre az idei éveben a Dog Puller Világbajnokság.
Ez a kölyöknap biztosan állati lesz az AsiaCenterben! Hírek - Címlapon
Ez a kölyöknap biztosan állati lesz az AsiaCenterben!