A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Gazdivárót alakított ki a budakalászi áruház

2019. május 15., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Nem kell többet az autóban hagyni a kutyát, ha a budakalászi Auchan áruházban intézzük a bevásárlást: az áruház kutyabarát vezetősége Gazdivárót alakított ki a kutyáknak, ahol biztonságban várhatják vissza gazdájukat.Minden évben hallani életveszélybe került kutyákról, akiket felelőtlen gazdijuk a napon álló autóban hagyott, míg elment bevásárolni. A nyári melegben már 5 perc is elegendő a tragédiához… A hasonló helyzetek elkerülésének érdekében alakította ki a budakalászi Auchan áruház a Gazdivárót. A váróban öt kutya számára van hely: külön boxokban várakozhatnak, míg gazdijuk beugrik a boltba. A boxokat lakattal és a hozzá tartozó kulccsal látták el, így nem áll fenn a veszély, hogy rossz szándékú emberek elviszik kedvencünket.

 

 

Gazdivárót és Kutya-WC-t is kialakított a budakalászi Auchan
Gazdivárót és Kutya-WC-t is kialakított a budakalászi Auchan

 

 

A Gazdiváró boxaiban és magában a teremben is friss víz áll a szomjas ebek rendelkezésére. “A váróban élelmet nem helyezünk el, hiszen nem tudhatjuk, hogy az elhelyezésre kerülő kutyusok nem érzékenyek-e valamire, rosszat semmiképp nem szerettünk volna nekik.” - mesélte az áruház igazgatónője, Rosental Rita, aki maga is nagy kutyabarát. Megtudtuk azt is, hogy a Gazdiváró folyamatos kamerás megfigyelés alatt áll, így a kedvencek biztonságban vannak.

 

 

A Gazdiváró a budakalászi Auchan-ban
A Gazdiváró a budakalászi Auchan-ban

 

 

Az áruház a tisztaságról is gondoskodik: elvégzik a takarítást a kutyusok után, hogy mindig tiszta környezet várja a négylábúakat. “Emellett a helység mellett kialakítottunk egy sóderrel borított területet, ami kutya-wc-ként funkcionál, itt megfelelő szemetest is találnak a gazdik” - folytatta Rosental Rita. - Egyelőre csak a budakalászi áruházban található Gazdiváró, de bízunk benne, hogy jó példát mutatunk vele”.

 

 


 

Tippek

  • Ne hagyd magára kedvenced az autóban, különösen akkor, ha melegebb az időjárás: nem csak a nyári melegben forrósodhat fel veszélyes hőmérsékletűre a jármű, már tavasszal, és ősszel is oda kell erre figyelni!
  • Mielőtt igénybe vennéd a Gazdivárót, járasd meg kutyád, hogy levezesse felesleges energiáit, és elvégezhesse a dolgát. Utóbbihoz igénybe veheted a fent már említett kijelölt területet is a váró mellett.
  • Ha tudod kutyádról, hogy szeparációs szorongással küzd, inkább ne vidd magaddal a bevásárlásra!
  • Ha új a kutyusod számára a helyzet, de szeretnéd igénybe venni a Gazdivárót, szánj egy kis időt az ismerkedésre: sétál el vele arra több alkalommal, ismertesd meg vele a boxot. Pár alkalommal helyezd el kedvenced a boxban, de csak rövid időre - majd mindig kicsit hosszabbra. Így megtanulja, hogy nem kell félnie, vissza fogsz jönni hozzá. Dicsérd meg minden alkalommal alaposan, akár jutifalattal!
  • Légy Te is figyelmes: ha kutyusod “meglepetést” hagyott volna a boxban, kapd elő a zacsit és szedd össze! Mutassuk meg, hogy mi is odafigyelünk, felelős gazdik vagyunk!

 


 

 

 

A budakalászi Auchan egyébként programjaiban is nyit a kutyák és kutyások felé: Legközelebb Gyereknapi kutya party-n vehet részt náluk minden kutyabarát. Lesznek kutyás bemutatók, kutyaszépségverseny, ingyenes oktatás. Addig is lehet nevezni a “Kedvencem és én” című rajzpályázatra, melynek eredményhirdetésére szintén a gyereknapon kerül majd sor.

 

 

Gyereknapi kutya party

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Befolyásolja a kutyák iránti szeretetünket az, hogy a világ mely pontján élünk? Befolyásolja a kutyák iránti szeretetünket az, hogy a világ mely pontján élünk?
Miért szeretik egyesek a házikedvenceket, míg mások nem? Egy új tanulmány szerint óriási különbségek vannak a nemzetek között a kutya- és macskatartás tekintetében.

Őszi kutyaséta a festői Tokaj - Hegyalja történelmi borvidékén Őszi kutyaséta a festői Tokaj - Hegyalja történelmi borvidékén
Nincs is jobb dolog ősszel, mint a színesedő falevelek alatt sétálni a napsütötte erdőben, a vastag avart rugdosva… Az élmény azonban csak akkor teljes, ha kedvencünk is velünk tarthat a kirándulásra!

Magukkal vihetik kutyájukat munkába az egyik legnagyobb biztosító munkatársai Magukkal vihetik kutyájukat munkába az egyik legnagyobb biztosító munkatársai
Kutyabaráttá vált az UNION Biztosító irodaháza, így a munkatársaknak már nem kell aggódniuk, mi lesz kedvencükkel, míg ők dolgoznak.

Így nyaralj kutyával! Hasznos tudnivalók a kutyás nyaraláshoz Így nyaralj kutyával! Hasznos tudnivalók a kutyás nyaraláshoz
A kisállat-útlevél, útipatika, repülési szabályok, minden tudnivaló dióhéjban egy felejthetetlen kutyás nyaraláshoz.

Ez a kölyöknap biztosan állati lesz az AsiaCenterben! Ez a kölyöknap biztosan állati lesz az AsiaCenterben!
Egyszer volt, hol nem volt, a Szentmihályi úton túl…. ahol a disznó évének tiszteletére idén díszvendégként a kurta farkú malac túr. Ismét AsiaCenter Állati Kölyöknap!

Kutyajó szállásajánló Kutyajó szállásajánló
Egy kutyás számára csak kedvence társaságában lehet igazán jó a pihenés. Legszívesebben mindenhova magunkkal vinnénk kedvencünket, nem kivétel ez alól egy jó kirándulás, utazás sem!

Kisállat- és gazdibarát rendelő nyílt az AsiaCenterben Kisállat- és gazdibarát rendelő nyílt az AsiaCenterben
Könnyen, gyorsan megközelíthető, éjszakai ügyeletet is vállaló, állat- és gazdibarát állatorvosi rendelőt adtak ma át a XV. kerületben.

Közel 3 tonna termékkel támogatta az árva állatokat az áruházlánc Közel 3 tonna termékkel támogatta az árva állatokat az áruházlánc
A SPAR nyolc éve egyedülálló adományprogrammal segíti a magyarországi állatparkok és menhelyek, valamint vadasparkok nélkülözhetetlen állatmentő és gondozómunkáját.

Kávézóban keresik a gazdit az árva kutyák Madridban Kávézóban keresik a gazdit az árva kutyák Madridban
Nem csak simán kutyabarát a Madridban nyílt kávézó. A TheDoger Cafe-ban mindig találkozhatnak a betérők néhány árva kutyával is, akik készen állnak arra, hogy elrabolják a vendégek szívét - és ki tudja, talán haza is mehetnek velük a kávézás után!

Mi kedvencét is szívesen látjuk! – Három éve vált kutyabaráttá az AsiaCenter Mi kedvencét is szívesen látjuk! – Három éve vált kutyabaráttá az AsiaCenter
Már három éve üzemel kutyabarát bevásárlóközpontként az AsiaCenter. A négylábúak felé való nyitást nagy örömmel fogadták a kutyások is: nincs olyan nap, hogy ne fordulnának meg négylábúak gazdájuk oldalán az AsiaCenterben!

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Magyarországon kerül megrendezésre az idei éveben a Dog Puller Világbajnokság. Hírek - Címlapon
Magyarországon kerül megrendezésre az idei éveben a Dog Puller Világbajnokság.
Ez a kölyöknap biztosan állati lesz az AsiaCenterben! Hírek - Címlapon
Ez a kölyöknap biztosan állati lesz az AsiaCenterben!