A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Gazdivárót alakított ki a budakalászi áruház

2019. május 15., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Nem kell többet az autóban hagyni a kutyát, ha a budakalászi Auchan áruházban intézzük a bevásárlást: az áruház kutyabarát vezetősége Gazdivárót alakított ki a kutyáknak, ahol biztonságban várhatják vissza gazdájukat.



Minden évben hallani életveszélybe került kutyákról, akiket felelőtlen gazdijuk a napon álló autóban hagyott, míg elment bevásárolni. A nyári melegben már 5 perc is elegendő a tragédiához… A hasonló helyzetek elkerülésének érdekében alakította ki a budakalászi Auchan áruház a Gazdivárót. A váróban öt kutya számára van hely: külön boxokban várakozhatnak, míg gazdijuk beugrik a boltba. A boxokat lakattal és a hozzá tartozó kulccsal látták el, így nem áll fenn a veszély, hogy rossz szándékú emberek elviszik kedvencünket.

 

 

Gazdivárót és Kutya-WC-t is kialakított a budakalászi Auchan
Gazdivárót és Kutya-WC-t is kialakított a budakalászi Auchan

 

 

A Gazdiváró boxaiban és magában a teremben is friss víz áll a szomjas ebek rendelkezésére. “A váróban élelmet nem helyezünk el, hiszen nem tudhatjuk, hogy az elhelyezésre kerülő kutyusok nem érzékenyek-e valamire, rosszat semmiképp nem szerettünk volna nekik.” - mesélte az áruház igazgatónője, Rosental Rita, aki maga is nagy kutyabarát. Megtudtuk azt is, hogy a Gazdiváró folyamatos kamerás megfigyelés alatt áll, így a kedvencek biztonságban vannak.

 

 

A Gazdiváró a budakalászi Auchan-ban
A Gazdiváró a budakalászi Auchan-ban

 

 

Az áruház a tisztaságról is gondoskodik: elvégzik a takarítást a kutyusok után, hogy mindig tiszta környezet várja a négylábúakat. “Emellett a helység mellett kialakítottunk egy sóderrel borított területet, ami kutya-wc-ként funkcionál, itt megfelelő szemetest is találnak a gazdik” - folytatta Rosental Rita. - Egyelőre csak a budakalászi áruházban található Gazdiváró, de bízunk benne, hogy jó példát mutatunk vele”.

 

 


 

Tippek

  • Ne hagyd magára kedvenced az autóban, különösen akkor, ha melegebb az időjárás: nem csak a nyári melegben forrósodhat fel veszélyes hőmérsékletűre a jármű, már tavasszal, és ősszel is oda kell erre figyelni!
  • Mielőtt igénybe vennéd a Gazdivárót, járasd meg kutyád, hogy levezesse felesleges energiáit, és elvégezhesse a dolgát. Utóbbihoz igénybe veheted a fent már említett kijelölt területet is a váró mellett.
  • Ha tudod kutyádról, hogy szeparációs szorongással küzd, inkább ne vidd magaddal a bevásárlásra!
  • Ha új a kutyusod számára a helyzet, de szeretnéd igénybe venni a Gazdivárót, szánj egy kis időt az ismerkedésre: sétál el vele arra több alkalommal, ismertesd meg vele a boxot. Pár alkalommal helyezd el kedvenced a boxban, de csak rövid időre - majd mindig kicsit hosszabbra. Így megtanulja, hogy nem kell félnie, vissza fogsz jönni hozzá. Dicsérd meg minden alkalommal alaposan, akár jutifalattal!
  • Légy Te is figyelmes: ha kutyusod “meglepetést” hagyott volna a boxban, kapd elő a zacsit és szedd össze! Mutassuk meg, hogy mi is odafigyelünk, felelős gazdik vagyunk!

 


 

 

 

A budakalászi Auchan egyébként programjaiban is nyit a kutyák és kutyások felé: Legközelebb Gyereknapi kutya party-n vehet részt náluk minden kutyabarát. Lesznek kutyás bemutatók, kutyaszépségverseny, ingyenes oktatás. Addig is lehet nevezni a “Kedvencem és én” című rajzpályázatra, melynek eredményhirdetésére szintén a gyereknapon kerül majd sor.

 

 

Gyereknapi kutya party

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal
Somló, magányos tanúhegy a Bakony szélén, ami Magyarország legkisebb borvidékéről híres. A borászatok mellett a várrom, a kilátó, a tanösvény és a somlói miliő miatt érdemes ellátogatni ide. A Somló varázsa mindenkit megérint, pár napos kikapcsolódásra tökéletes úti cél a kutyákkal.

Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet
Kutyával nem lehet belépni a lengyel parlamentbe, és bizony még a parlamenti autókat sem lehet használni – ezen változtatna mielőbb az újonnan megválasztott alelnök, Dorota Niedziela.

Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum
Újra megszervezte különleges jótékonysági akcióját a minősített RepTár Szolnoki Repülőmúzeum: a múzeum ajándékboltjában egyedi kutyabiléta készíthető, melynek árából az árva állatokat támogatják.

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Betiltották a kutyahús árusítását a Yulin-i fesztiválon   Hírek - Címlapon
Betiltották a kutyahús árusítását a Yulin-i fesztiválon
Apró lépések a gyógyulás útján - Fülöp már nasizik Hírek - Címlapon
Apró lépések a gyógyulás útján - Fülöp már nasizik