A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Gondoskodjunk kedvenceink nyugalmáról az ünnepek alatt is!

2024. August 16., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos figyelmezteti az állattartókat, hogy az augusztus 20-i tűzijátékok idején is kiemelten gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról, akárcsak szilveszterkor.



A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy az állattartók felelőssége az állataik nyugalmának megőrzése. Az augusztusi tűzijátékok alkalmával minden állattartónak kötelessége olyan intézkedéseket megtenni, amelyek megelőzik az állatok elszökését, de gondoskodniuk kell arról is, hogy az állatok megnyugtatására is sor kerüljön.

 

Ebben az időszakban a mikrochipnek kiemelt szerepe van; Ovádi Péter arra kéri az állattartókat, hogy állatorvosuknál ellenőrizzék, hogy minden adat, elérhetőség naprakész-e állatuk tekintetében. A mikrochip megléte az elkóborolt ebek hazajutásának esélyeit jelentősen megnöveli. Amennyiben valaki elszökött állattal találkozik, értesítse a helyi ebrendészt vagy állatvédő civil szervezetet, de már számos benzinkúton és vasútállomáson is rendelkezésre áll mikrochip-leolvasó.

 

 

A gazdiknak kötelessége gondoskodni kedvenceik biztonságáról az ünnep alatt is
A gazdiknak kötelessége gondoskodni kedvenceik biztonságáról az ünnep alatt is
Fotó: adobestock

 

 

Felhívja a lakosság figyelmét, hogy az állatok védelme érdekében senki ne hagyja felügyelet nélkül háziállatát. Különösen a kertben tartott kutyák esetében javasolja, hogy a tűzijáték idejére engedjék be őket a házba, ezzel biztosítva számukra a nyugodtabb környezetet, szükség esetén konzultáljanak állatorvosukkal is.

 

Hangsúlyozza, hogy az állattartási szabályok megsértése súlyos következményekkel járhat, és a felelőtlen gazdák akár több százezer forintos állatvédelmi bírságra is számíthatnak.

 

Ovádi Péter nemcsak a társállatok, hanem a vadon élő állatok védelmére is felhívja a figyelmet: tilos pirotechnikai eszközöket használni védett természeti területeken, és biztosítani kell, hogy a felhasznált pirotechnikai eszközök hatásterülete se érje el a védett természeti területeket.

 

 

 


Indexkép forrás: adobestock

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Augusztus 20-i tűzijáték – Így védd meg kutyádat Augusztus 20-i tűzijáték – Így védd meg kutyádat
Ünneplő tömeg kontra rettegő, összezavarodott házi- és vadállatok. Az augusztus 20-i tűzijátékra ugyanúgy fel kell készülnie az állattartóknak, mint a szilveszterire. Felelős gazdiként kötelességünk felkészülni és megvédeni kedvenceinket.

Így segíthetsz a tűzijáték alatt eltűnt kutyáknak hazatalálni Így segíthetsz a tűzijáték alatt eltűnt kutyáknak hazatalálni
A tűzijátékok miatt az egyes ünnepek – mint az augusztus 20. vagy a szilveszter – a kutyák számára elviselhetetlenné válhatnak. Országszerte 204 MOL töltőállomáson található ingyenes mikrochip-leolvasó, mely segíti az elkóborolt állatok minél előbbi hazajutását. A mikrochip-leolvasók kihelyezése óta, az elmúlt 6 évben több ezer kutyát sikerült azonosítani a MOL töltőállomásokon.

Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében? Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében?
Évről-évre felmerül a kérdés, hogyan vigyázhatunk még jobban kedvencünk testi-lelki épségére ezen a napon. Következő tanácsainkkal ebben szeretnénk segíteni a kedves Olvasót.

Tizedszer mentettek állatokat szilveszterkor, lesújtó tapasztalataik vannak Tizedszer mentettek állatokat szilveszterkor, lesújtó tapasztalataik vannak
Tizedik alkalommal került megszervezésre a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, sok állatmentő és állatbarát több száz kutyát és macskát juttatott haza, de nem mindenkit sikerült. Háromszáz önkéntesük volt idén az egész országban, és nyolcszáznál is több eltűnt vagy talált állatról kaptak eddig bejelentést a szilveszter miatt. A kezdeményezés megálmodója arra is mutat egy konkrét, hazai példát, hogyan tudná a hatóság szilveszterkor és előtte biztosítani a lakosság nyugalmát és az állatok biztonságát.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen! Hírek - Címlapon
5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen!
Lángra lobbant egy powerbank, miközben a kutya megrágcsálta Hírek - Címlapon
Lángra lobbant egy powerbank, miközben a kutya megrágcsálta