A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Gyertyagyújtás lesz országszerte a megkínzott és hontalan állatokért

2017. november 30., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Hétvégén az állatkínzás és a felelőtlen állattartás áldozataiért, a hontalan, és sanyarú körülmények között élő állatokért égnek majd a gyertyák országszerte.Országossá bővült a Gyertyagyújtás a megkínzott és hontalan állatokért flashmobja: több város is csatlakozott a kezdeményezéshez, mely az állatok védelmére és a felelős állattartásra hivatott felhívni a figyelmet. A szervezők a békés, gyertyagyújtással kísért demonstrációval szeretnék megmutatni, mennyi állatbarát ember él hazánkban, akik mind sürgetnék az érdembeli változások megvalósulását az állatvédelemben - kezdve az állatvédelmi törvény szigorú betartatásával, amire eddig kevés példa akadt hazánkban - tényleges letöltendő börtönbüntetést mindössze pár esetben szabtak ki a bíróságokon, holott szörnyűbbnél szörnyűbb esetekre, embertelen bánásmódokra láttunk már példát. A társadalom összefogására van szükség!

 

Gyertya gyújtás a megkínzott és hontalan állatokért
Gyertya gyújtás a megkínzott és hontalan állatokért
Fotó: Ritter Antal

 

Az eseményen egyébként az ivartalanítás fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet, hiszen rengeteg a nem kívánt szaporulat - az így született állatok eleve borzalmas körülményekre, betegségekre, és nagyon rövid életre vannak ítélve.

 

A Gyertyagyújtás december 3-án lesz, az akcióhoz pedig már 19 város csatlakozott, listájuk a szervező Facebook oldalán látható - minden helyszínhez külön Facebook esemény készült:

 

 

 

 

Témába vág

Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon
„Meghitten nézte a nyakörveket és a hámokat, majd a következő pillanatban felkapaszkodott a korlátra, és lehajtotta a fejét.”

Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen
Riley, a 11 éves német dog elmondhatatlanul örült ajándékainak!

Állatorvosok szívszorító vallomása az eutanáziáról Állatorvosok szívszorító vallomása az eutanáziáról
Bár az emberek feltétel nélkül szeretik őket életük során, úgy tűnik, sokan túlságosan nehéznek találják a búcsút a legvégén. A fő ok, amiért az emberek úgy döntenek, hogy nem kísérik el kedvencüket a legvégső útra, az a bizonytalanság és a félelem, hogy mi fog történni.

Szeretet egy ölelésben - Különleges tetoválás őrzi elhunyt kutyája emlékét Szeretet egy ölelésben - Különleges tetoválás őrzi elhunyt kutyája emlékét
„Most, ha lenézek a karomra, úgy érzem, mintha ott lenne ő is, és megölelne. Ez segít elviselni a hiányát."

Honnan tudhatom, hogy itt az idő a búcsúra? Honnan tudhatom, hogy itt az idő a búcsúra?
Számtalan állattartótól hallani, hogy kedvencük halála rosszabb volt, mint saját szüleié. Ez egyesek számára istenkáromlónak hangzik, de sokak számára ez a hideg valóság. Úgy dönteni, hogy elaltatunk egy szeretett kicsi állatot, zsigerbe vágó, gyilkos és erkölcstelen érzés lehet. A családok úgy érezhetik, hogy cserbenhagyják kedvencüket, vagy a legjobb barátjuk halálát okozzák. Megfeledkeznek arról, hogy az eutanázia olyan ajándék, amely megfelelő időben történő alkalmazásával megakadályozható házi kedvence testi, valamint a család érzelmi szenvedése. Ennek a folyamatnak a legnehezebb része a tényleges döntés meghozatala, éppen ezért naponta hangzik el a kérdés: „Doki, honnan fogom tudni, mikor jön el az idő?”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így legyen ötösöd a lottón - a kutyád segítségével! Hírek - Címlapon
Így legyen ötösöd a lottón - a kutyád segítségével!
Kutyaharapást szőrével? A rehabilitáció lehetőségei II. Hírek - Címlapon
Kutyaharapást szőrével? A rehabilitáció lehetőségei II.