A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Gyertyagyújtás lesz országszerte a megkínzott és hontalan állatokért

2017. november 30., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Hétvégén az állatkínzás és a felelőtlen állattartás áldozataiért, a hontalan, és sanyarú körülmények között élő állatokért égnek majd a gyertyák országszerte.Országossá bővült a Gyertyagyújtás a megkínzott és hontalan állatokért flashmobja: több város is csatlakozott a kezdeményezéshez, mely az állatok védelmére és a felelős állattartásra hivatott felhívni a figyelmet. A szervezők a békés, gyertyagyújtással kísért demonstrációval szeretnék megmutatni, mennyi állatbarát ember él hazánkban, akik mind sürgetnék az érdembeli változások megvalósulását az állatvédelemben - kezdve az állatvédelmi törvény szigorú betartatásával, amire eddig kevés példa akadt hazánkban - tényleges letöltendő börtönbüntetést mindössze pár esetben szabtak ki a bíróságokon, holott szörnyűbbnél szörnyűbb esetekre, embertelen bánásmódokra láttunk már példát. A társadalom összefogására van szükség!

 

Gyertya gyújtás a megkínzott és hontalan állatokért
Gyertya gyújtás a megkínzott és hontalan állatokért
Fotó: Ritter Antal

 

Az eseményen egyébként az ivartalanítás fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet, hiszen rengeteg a nem kívánt szaporulat - az így született állatok eleve borzalmas körülményekre, betegségekre, és nagyon rövid életre vannak ítélve.

 

A Gyertyagyújtás december 3-án lesz, az akcióhoz pedig már 19 város csatlakozott, listájuk a szervező Facebook oldalán látható - minden helyszínhez külön Facebook esemény készült:

 

 

 

 

Témába vág

Emlékezünk rájuk Emlékezünk rájuk
Mindenszentek és halottak napján a négylábú családtagjainkért is égnek a gyertyák.

A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését
Avagy hogyan változtatta meg egy fájdalmas sorsú kiskutya az állatkísérletekről alkotott vélekedést a 20. század folyamán.

Kutyaportrék töklámpáson Kutyaportrék töklámpáson
Közeledik Halloween. Mi mással tehetnénk hangulatosabbá kertünket, mint egy sejtelmesen pislákoló töklámpással, amin ráadásul kedvencünk portréja díszeleg? Kutyabarátoknak kötelező!

Halálra vert kölyöktacskó Szombathelyen - eljárás indult, megemlékezést és demonstrációt tartanak az állatbarátok Halálra vert kölyöktacskó Szombathelyen - eljárás indult, megemlékezést és demonstrációt tartanak az állatbarátok
Felhördültek az állatbarát emberek a hír hallatán, miszerint egy fiatal tacskót bántalmazott gazdája olyan súlyos sérüléseket okozva, amiket a kölyök nem élt túl.

Emlékplaketteket kapnak házukra a különleges házi kedvencek Angliában Emlékplaketteket kapnak házukra a különleges házi kedvencek Angliában
Egy új, megható kezdeményezés indult útjára Nagy-Britanniában: az arra érdemes házi kedvencekről emlékplakettel emlékeznek meg, ahogy a kátlábúakról szoktak. A kezdeményezéssel szeretnék ráirányítani a figyelmet négylábú barátaink nagyszerűségére.

Gyertyát gyújtottak a Kazincbarcikán brutálisan bántalmazott német juhászért Gyertyát gyújtottak a Kazincbarcikán brutálisan bántalmazott német juhászért
Békés demonstrációt és gyertyagyújtást tartottak az állatbarátok a hétvégén Kazincbarcikán, hogy megemlékezzenek a bántalmazott német juhászról.

Apró gyertyalángokkal emlékeztek az állatkínzás áldozataira Apró gyertyalángokkal emlékeztek az állatkínzás áldozataira
Mécsesek és gyertyák gyújtásával emlékeztek az állatkínzás áldozataira, a hontalan és a rossz körülmények közt szenvedő állatokra az ország több pontján.

Kutyás képet tett ki a Google a Halottak napja alkalmából - de mit jelent? Kutyás képet tett ki a Google a Halottak napja alkalmából - de mit jelent?
A legtöbbünk által használt internetes keresőn megszokhattuk, hogy egy-egy jeles nap, vagy ünnepnap alkalmából egyedi képre váltja a megszokott Google logót. A Halottak napja alkalmából idén egy kutya - pontosabban kutya csontváza - a képük fő motívuma.

Stockholmi terrortámadás: szívszorítóan búcsúznak a négylábú áldozattól Stockholmi terrortámadás: szívszorítóan búcsúznak a négylábú áldozattól
A közelmúltban történt tragédia négy ember életét követelte, és rengetegen szenvedtek sérüléseket. Ám van még egy áldozat, akiről nem lehetett hallani a hírekben: Iggy, az örökbefogadott kutya.

Emlékművet állítottak Budapesten a bántalmazott állatokért Emlékművet állítottak Budapesten a bántalmazott állatokért
Egyedülálló kezdeményezés Budapesten: emlékművet állítottak a bántalmazott állatokért az újpesti Szilas Családi Parkban. Azokért az állatokért égnek itt a gyertyák, akik az emberi kegyetlenség áldozatai lettek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Rejtélyes kutyafajták, különleges tulajdonságok Hírek - Címlapon
Rejtélyes kutyafajták, különleges tulajdonságok
Letöltendő börtönbüntetést kaptak Fülöp kínzói Hírek - Címlapon
Letöltendő börtönbüntetést kaptak Fülöp kínzói