A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

3D-nyomtatóval készült lábat kapott Derby

2015. december 31., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Derby úgy született, hogy mellső lábai és mancsai nem fejlődtek ki rendesen. A husky keverék kutya korábban is kapott már egy pár műlábat, de azok még nem voltak igazán megfelelőek. Mostantól Derby új, háromdimenziós nyomtatással készült lábakon járhat.A 3D Systems nevű cég, Tara Anderson vezetésével, elhatározta, hogy segít a fejlődési rendellenességgel született Derbyn. Terveztek számára egy pár műlábat, de már akkor sem gondolták, hogy az első verzió maradhat a végleges. A 3D-nyomtatóval készült első műlábak még túl röviden voltak, így Derbynek járás közben gyakorlatilag a földig kellett görnyednie, és rendesen ülni sem tudott velük. Viszont már ez az első projekt is bizonyította, hogy maga az elgondolás jó, illetve Derby ezáltal megtanult művégtagokkal járni. Az újabb protézis célja azonban az volt, hogy a korábbi verzió összes hiányosságát kijavítsák - írja a faktor.hu

 

3D-nyomtatóval készült lábakat kapott Derby, a kutya
3D-nyomtatóval készült lábakat kapott Derby, a kutya
Fotó: faktor.hu

 

Tara Anderson ezúttal olyan műlábat akart készíteni, amellyel Derby gerince egyenes maradhat. Elsőként a korábbi műlábak hosszabb változatát szerette volna elkészíteni, de kiderült, hogy az nem jó megoldás, így vissza kellett térni a tervezés fázisához.

A csapat olyan eszköz készítésére törekedett, amely utánozza a térd működését, és annyira rugalmas, amennyire szükséges. A 3D nyomtatásban szelektív lézeres szinterezésnek nevezett eljárás segítségével sikerült létrehozniuk egy olyan nylon művégtagot, amelyik minden követelménynek megfelelt.

 

„Derby nagyon jól fogadta az új műlábát” – mondta a kutya örökbefogadó gazdája, Sherry Portanova. "Ami jó volt a régi műlábakban, az most is jól működik, de Derby végre kiegyenesedve járhat, és úgy ül, mint a többi kutya. Erre korábban soha nem volt képes."

 

 

Forrás: faktor.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja
Ahogy mi, emberek egyedi ujjlenyomattal, úgy kutyáink is rendelkeznek egyedi mintázattal, ami akár az azonosításukra is használható: az ő esetükben az orruk rendelkezik ilyen egyedre jellemző mintával. Ezt használná ki a kínai cég applikációja: az orrlenyomat segítségével azonosítaná a kutyákat.

Manipulál a kutyád? Íme, a kölyökkutya-tekintet magyarázata Manipulál a kutyád? Íme, a kölyökkutya-tekintet magyarázata
Elég egy pillantás kutyánk szemébe, és máris megolvad a szívünk, hiszen „úgy tud nézni…” Minek köszönhető az ismerős, szinte már emberi arckifejezés?

„Rájött az ötperc...” - Te is tapasztaltad kutyádnál? „Rájött az ötperc...” - Te is tapasztaltad kutyádnál?
Körbe-körbe rohangál, szemei kikerekednek, füleit hátracsapja és fikarcnyit sem törődik azzal, kit vagy mit borít fel a féktelen tombolásban... Ismerős?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína
Tökéletesen egyforma, szuperképességű rendőrkutyák… Jön a klónok támadása?

Drónok vehetik át a juhászkutyák szerepét? Drónok vehetik át a juhászkutyák szerepét?
A modern technika betolakodik az élet minden területére - kérdés, jó-e ez nekünk? Új-Zélandon a gazdák új technikával kísérleteznek a gazdaságokban: juhászkutyáik mellett drónokat is bevetnek a nyájak terelésére.

Képesek a kutyák kiszagolni az idő múlását? Képesek a kutyák kiszagolni az idő múlását?
Kedvenceink szuperszimata számára minden nap és napszak új illatokat hordoz. A levegőben bekövetkező változásokat is érzékelik - így "látják" kutyáink az időt.

Jól nevelt kutyák és szoros kutya-gazdi kapcsolat napi gyakorlással Jól nevelt kutyák és szoros kutya-gazdi kapcsolat napi gyakorlással
Izgalmas kihívást indítunk útnak decemberben! A kihívást kezdő és haladó gazdiknak egyaránt ajánljuk, hiszen nem csak tanulásra, de gyakorlásra és játékként is ideális! Az eredmény: kiegyensúlyozott kutyusok, szoros kutya-gazdi kapcsolat, és jól nevelt ebek!

Ezek a legaktívabb kutyafajták Ezek a legaktívabb kutyafajták
Lételemük a mozgás, a munka, a feladat, a kalandozás. Ezek a kutyák az aktív életmódot folytató gazdiknak valók igazán, akkor érzik jól magukat, ha szeretett gazdijukkal együtt túrázhatnak, sportolhatnak, vagy több órás sétákat tehetnek velük.

A világ legkisebb kutyája, akit 49 alkalommal klónoztak A világ legkisebb kutyája, akit 49 alkalommal klónoztak
Szinte hihetetlen, ugyanakkor meglehetősen őrült történet Dél-Koreából: az apró termete miatt világrekorderré vált kutyát a tudósok nem kevesebb, mint 49 alkalommal klónozták. A beavatkozás okai azonban meglehetősen homályosak…

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Vizslatúra MOL Nyrt. Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Módosítások az állatvédelmi törvényben 2016-tól Hírek - Címlapon
Módosítások az állatvédelmi törvényben 2016-tól
Ez történt 2015-ben! Hírek - Címlapon
Ez történt 2015-ben!