A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

3D-nyomtatóval készült lábat kapott Derby

2015. december 31., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Derby úgy született, hogy mellső lábai és mancsai nem fejlődtek ki rendesen. A husky keverék kutya korábban is kapott már egy pár műlábat, de azok még nem voltak igazán megfelelőek. Mostantól Derby új, háromdimenziós nyomtatással készült lábakon járhat.



A 3D Systems nevű cég, Tara Anderson vezetésével, elhatározta, hogy segít a fejlődési rendellenességgel született Derbyn. Terveztek számára egy pár műlábat, de már akkor sem gondolták, hogy az első verzió maradhat a végleges. A 3D-nyomtatóval készült első műlábak még túl röviden voltak, így Derbynek járás közben gyakorlatilag a földig kellett görnyednie, és rendesen ülni sem tudott velük. Viszont már ez az első projekt is bizonyította, hogy maga az elgondolás jó, illetve Derby ezáltal megtanult művégtagokkal járni. Az újabb protézis célja azonban az volt, hogy a korábbi verzió összes hiányosságát kijavítsák - írja a faktor.hu

 

3D-nyomtatóval készült lábakat kapott Derby, a kutya
3D-nyomtatóval készült lábakat kapott Derby, a kutya
Fotó: faktor.hu

 

Tara Anderson ezúttal olyan műlábat akart készíteni, amellyel Derby gerince egyenes maradhat. Elsőként a korábbi műlábak hosszabb változatát szerette volna elkészíteni, de kiderült, hogy az nem jó megoldás, így vissza kellett térni a tervezés fázisához.

A csapat olyan eszköz készítésére törekedett, amely utánozza a térd működését, és annyira rugalmas, amennyire szükséges. A 3D nyomtatásban szelektív lézeres szinterezésnek nevezett eljárás segítségével sikerült létrehozniuk egy olyan nylon művégtagot, amelyik minden követelménynek megfelelt.

 

„Derby nagyon jól fogadta az új műlábát” – mondta a kutya örökbefogadó gazdája, Sherry Portanova. "Ami jó volt a régi műlábakban, az most is jól működik, de Derby végre kiegyenesedve járhat, és úgy ül, mint a többi kutya. Erre korábban soha nem volt képes."

 

 

Forrás: faktor.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

A Te kutyádnak is van legjobb barátja? A Te kutyádnak is van legjobb barátja?
Az ember legjobb barátja a kutya – nem is kérdéses e szavak igazságtartalma. De honnan lehetünk ennyire biztosak benne? Bundás pajtásunk szívének minden szeretete felénk irányul vagy azért más(ok)nak is akad benne hely?

Mikortól tekinthető idősnek a kutya? Mikortól tekinthető idősnek a kutya?
A kutyám a mindenem – és bármit megtennék érte, hogy jól érezze magát. Ám az öregedés az ember legjobb barátját sem kerülheti el. Honnan lehet tudni, hogy idős korba lépett?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI AEGON Magyarország Zrt. Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Módosítások az állatvédelmi törvényben 2016-tól Hírek - Címlapon
Módosítások az állatvédelmi törvényben 2016-tól
Ez történt 2015-ben! Hírek - Címlapon
Ez történt 2015-ben!