A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ez történt 2015-ben!

2015. december 31., 09:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Nagyon mozgalmas évet zárhatunk! Volt öröm, egy kevés bánat és sok nagyszerű kezdeményezés. Elmondhatjuk, sok előrelépés történt, közelebb kerültünk egy valóban kutyabarát társadalomhoz. Lássuk - a teljesség igénye nélkül - mi történt 2015-ben!



Sári, a magyar vizsla a Praktiker külső részén még nyáron - most már ő is bemehet az áruházba!
Sári, a magyar vizsla a Praktiker külső részén még nyáron - most már ő is bemehet az áruházba!

 

Nagy lépések a kutyabarát társadalom felé

Hatalmas áruházláncok, üzletek, plázák döntöttek úgy, megnyitják kapuikat a kutyás vendégeik előtt. Betérhetünk kedvencünkkel az ország összes Praktiker áruházába, az Allee félszáz üzletébe. A gazdik petíciójának hatására a MÁV engedélyezte a kutyával való utazást egyes IC járatain is.

 

Kedvenceink kedvence az Allee
Kedvenceink kedvence az Allee

 

 

Izgalmas kutyás programok

Találkozók, versenyek, kiállítások, családi programok… és mind kutyás! Ha februárban kihagytátok a FeHoVa kiállítást, jövőre pótoljátok! Mi nagyon jól éreztük magunkat!

Igaz, hogy szezonon kívül, de együtt úszhattunk kedvenceinkkel a Balatonban - annál jobban élveztük! A kutyás fürdős programnak a FALKAstrand adott otthont Balatonfűzfőn. Jövőre is találkozunk?

 

Dog Diving  a FALKAstrandon
Dog Diving  a FALKAstrandon

 

Lépjünk együtt!

Ezzel a mottóval indult a 6. EB OVO Piknik. Közösen kerestük a megoldásokat, lehetőségeket a kutyás társadalom kérdéseire, problémáira. Mindezt izgalmas programpontokkal tarkítva.

Gyönyörű idő fogadta a kutyásokat a IV. Vizsla Túra Fesztiválon! A túrák után játékos vetélkedő, kiállítás és finom falat várt mindenkit. A következőről ne maradjatok le! :) 

 

IV. Vizsla Túra Fesztivál
IV. Vizsla Túra Fesztivál

 

Az év várva várt programjára az utolsó hetekben került sor: Budapesten járt és adott élő showt Cesar Millan! Rengeteg ember, látványos show, izgalmas előadás - ilyen volt tömören összefoglalva a Cesar Millan Live!

 

Cesar Millan Live Budapest - A kutyadoki magyar címeres mezben
Cesar Millan Live Budapest - A kutyadoki magyar címeres mezben

 

Sikerek a kutyás sportokban

Ünneplésre is jutott idő: négylábú sportolóink és gazdáik kiemelkedően szerepeltek a megmérettetéseken! Hogy csak pár példát említsünk a sok-sok sikerből: csapatunk sikeresen vett részt az agility világbajnokságon, Szász Mihály és Fagyi pedig bronzérmet szereztek az IFSS dryland világbajnokságon Kanadában.

 

Szász Mihály és Fagyi a kanadai világbajnokságon
Szász Mihály és Fagyi a kanadai világbajnokságon

 

A soproni WindDogs csapat a németországi flyball Európa-bajnokságon vett részt: a hat kutyus arannyal tért haza! Csodálatos teljesítmény!

Paragilityben is jeleskedünk: a XIV. ParAgility Világkupán Gulyás Viktória és Maya második helyezést értek el!

 

Gulyás Viktória és Maya a XIV. ParAgility Világkupán
Gulyás Viktória és Maya a XIV. ParAgility Világkupán

 

Négylábú büszkeségeink

Nem csupán sportolóink dolgoztak keményen a fényesebbnél fényesebb eredményekért! Drazsé a világ egyik legjobb mentőkutyája lett, akit a többfordulós vizsga után választották be az elit klubba első magyar mentőkutyaként! Dánffy Brigitta és Kira a romkutatás terén jeleskedtek: teljesítették az ENSZ irányelveinek megfelelő nemzetközi vizsgaszabályzat előírásait romkutatás kategóriában, amely egyedülálló teljesítménynek számít.

 

Kira romkutatás közben - IRO Mentőkutya VB 2015
Kira romkutatás közben - IRO Mentőkutya VB 2015

 

Az ötéves malinois, Symba és tulajdonosa, Balázs László pedig Ausztriában tettek sikeres mestervizsgát! Így újabb magyar eb lett tagja a világ hatvan legjobb romkutató kutyáját tömörítő elitklubnak. És akikre szintén az életünket bízhatjuk: Pinkóczi Diána és Mangó nevű keresőkutyája sikeresen megújították nemzetközi minősítésüket a mentőkutyák bevethetőségi vizsgáján Ausztriában.

 

Pinkóczi Diána és Mangó a mentőkutyák bevethetőségi vizsgáján
Pinkóczi Diána és Mangó a mentőkutyák bevethetőségi vizsgáján

 

És még mennyi minden történt!

Volt napfogyatkozás, születtek gyönyörű és tehetséges rendőrkutyusok, készült nagyon hasznos Házirend a kutyafuttatókra Tuti Futi néven, valamint elkészült a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat matricája, ami jelzi, tartózkodik-e a lakásban háziállat, ha igen, mennyi. Vész esetén ez a matrica tájékoztatásul szolgál a tűzoltóknak, rendőröknek, mentősöknek, hogy a gazdi legjobb barátai bizony akkor is otthon lehetnek, ha senki nem nyit ajtót. Sok állat menekülhet meg hála ennek a jelzésnek!

 

Sebő Gyula a díjátadón
Sebő Gyula a díjátadón

 

Egy magyar termékre is méltán büszkék lehetünk: A JULIUS-K9 által gyártott és forgalmazott IDC® Powerhám elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat! Megjelent a findlost24 okostelefonos alkalmazás is, mely az elveszett állatok gyorsabb megtalálásában segít.

 

Findlost24 - Segíts megtalálni az elveszett kutyusokat!
Findlost24 - Segíts megtalálni az elveszett kutyusokat!

 

Szerencsére a világ tudósai, kutatói sem voltak restek: rengeteg új információval gazdagodhattunk az idei évben! Bizonyosságot nyert, hogy a kutyapuszi (észszerű kereteken belül) igenis lehet egészséges, és hogy kutyával aludni sem olyan rossz, mint eddig gondoltuk. Több kutatás is megerősítette, hogy a kutyatartás egészséges, jó hatással van a gyerekeinkre, gátolja az asztma kialakulását, csökkenti a stressz káros hatásait szervezetünkben.

 

Egészségesebb a kutyás család gyereke
Egészségesebb a kutyás család gyereke

 

Bízunk benne, hogy a következő év is hasonlóan sikeres, sőt, sikeresebb, jobb, kutyabarátabb év lesz! 

 


Ezúton kívánunk minden Gazdinak és Kutyusnak sikerekben és kutyapuszikban gazdag boldog új évet! 


 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal
Somló, magányos tanúhegy a Bakony szélén, ami Magyarország legkisebb borvidékéről híres. A borászatok mellett a várrom, a kilátó, a tanösvény és a somlói miliő miatt érdemes ellátogatni ide. A Somló varázsa mindenkit megérint, pár napos kikapcsolódásra tökéletes úti cél a kutyákkal.

Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet
Kutyával nem lehet belépni a lengyel parlamentbe, és bizony még a parlamenti autókat sem lehet használni – ezen változtatna mielőbb az újonnan megválasztott alelnök, Dorota Niedziela.

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Kutyabarát helyek - Tippek, hogy igazán jól érezhessétek magatokat Kutyabarát helyek - Tippek, hogy igazán jól érezhessétek magatokat
Tagadhatatlan, hogy az állataink egyre nagyobb jelentőséggel bírnak az életünkben, s ehhez igazodva a környezetünknek is változásokon kell keresztül mennie.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
3D-nyomtatóval készült lábat kapott Derby Hírek - Címlapon
3D-nyomtatóval készült lábat kapott Derby
Terápiás kutyák a börtönben Hírek - Címlapon
Terápiás kutyák a börtönben