A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egyedülálló magyar siker a Flyball Európa Bajnokságon!

2015. augusztus 30., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Közérdekű
Szép sikert aratott a soproni WindDogs csapat a németországi flyball Európa-bajnokságon: a hat kutyus arannyal tért haza. - Gosztonyi Miklós írásaMagyarországon nyolc éve, Sopronban Hanzséros Mária habilitációs kutyakiképző irányításával négy éve foglalkoznak a rátermett kutyák sportja, a flyball népszerűsítésével. Az idei Európa-bajnokságon a soproniak hat border collie fajta kutyával Európa-bajnoki címet szereztek. Még szebbnek tűnik a győzelem, ha tudjuk, ez volt első EB-szereplésük. 

 

Az Európa-bajnoki címet szerzett soproni WindDogs csapat. Álló sor: Réczeg Zoltán, Seszták Norbert, Horváth László; az alsó sorban Bazsó Rita – Zafír, Latszay Rita – Kópé, Hanzséros Mária – Eryn és Zora, Kéri Márta – Diké, Terék Anita – Arn.
Az Európa-bajnoki címet szerzett soproni WindDogs csapat.
Álló sor: Réczeg Zoltán, Seszták Norbert, Horváth László; az alsó sorban Bazsó Rita – Zafír, Latszay Rita – Kópé, Hanzséros Mária – Eryn és Zora, Kéri Márta – Diké, Terék Anita – Arn.
Fotó: kisalfold.hu

 

-  A flyball a kutyák gyorsaságára és ügyességére épít. A tizenhat méteres akadálypálya végén lévő adagolóból kell a kutyának a szájába venni a teniszlabdát, s visszairamodni a startvonalhoz. Ekkor indulhat a következő kutya, sorban mind a többi. Egy-egy futamon a csapatok négy-négy kutyát indíthatnak. A képzett ebek ezt a harminckét méteres, akadállyal tűzdelt feladatos távot öt másodperc alatti idővel futják le – kezdte beszámolóját a sikeres EB-szereplésről Hanzséros Mária, a csapat vezetője. – A rendezvényen több mint száz csapat vett részt, s a leadott idők alapján osztották be őket tizenöt divízióba, mi a hetedikbe kerültünk. Hat kutyánkat felváltva szerepeltettük az összesen huszonkét futamon. Négylábúink a divízió fináléjában 18,66 másodpercet értek el, s mindössze négy századmásodperccel előzték meg a második legjobb cseh csapatot. 

 

Flyball EB 2015 - WindDogs pillanat 
Fotó: facebook.com/winddogsegyesulet


A soproni csoportban a helyiek mellett egy hegykői és egy szombathelyi kutya is szerepelt. A legfiatalabb húsz hónaposan, a legidősebb hatévesen érdemelt ki Európa-bajnoki címet. A WindDogs fertőszéplaki gyakorlópályákon tarja edzéseit, hetente háromszor, esetenként két-három órán át. Tervezik, hogy a jövő évi EB-n is indulnak.

Forrás: Gosztonyi Miklós/kisalfold.hu
Indexkép forrás: facebook.com/winddogsegyesulet

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Fantasztikusan szerepeltek a magyar párosok az FCI Obedience Világbajnokságon Fantasztikusan szerepeltek a magyar párosok az FCI Obedience Világbajnokságon
Szép magyar eredmények születtek a június végén Spanyolországban megrendezett FCI Obedience Világbajnokságon.

Magyar dobogós helyezések a Belga Juhászkutya Világbajnokságon! Magyar dobogós helyezések a Belga Juhászkutya Világbajnokságon!
Újabb fantasztikus magyar kutyás sporteredmények: dobogós helyeken végeztek magyar párosaink a Belga Juhászkutya Világbajnokságon!

A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után
Ha szeretsz futni, és megtapasztaltad már azt az euforikus boldogságot, ami egy-egy kiadósabb edzés után elöntheti az embert, talán nem ér váratlanul, ha azt állítjuk, hogy négylábú barátainknál sem ritka a jelenség. Mi okozza és mire kell figyelni, ha kedvencünkkel együtt futnánk?

Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya
A bűnözők kegyetlenül megkínozták, amikor rajta gyakorolták az emberrablás áldozatain elkövetni tervezett csonkítást, majd magára hagyták meghalni. Végül a Milagros Caninos menhelyen talált menedékre az eb. Új mancs-protézisein pedig végre boldogan szaladgálhat és élheti a kutyák álmát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Brimo partysátor Mondial Assistance GesmbH Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás hangulatjelek a telefonokra? Hírek - Címlapon
Kutyás hangulatjelek a telefonokra?
5 tipp, amit ne csinálj ebeddel a melegben Hírek - Címlapon
5 tipp, amit ne csinálj ebeddel a melegben