A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egyedülálló magyar siker a Flyball Európa Bajnokságon!

2015. augusztus 30., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Közérdekű




Szép sikert aratott a soproni WindDogs csapat a németországi flyball Európa-bajnokságon: a hat kutyus arannyal tért haza. - Gosztonyi Miklós írása



Magyarországon nyolc éve, Sopronban Hanzséros Mária habilitációs kutyakiképző irányításával négy éve foglalkoznak a rátermett kutyák sportja, a flyball népszerűsítésével. Az idei Európa-bajnokságon a soproniak hat border collie fajta kutyával Európa-bajnoki címet szereztek. Még szebbnek tűnik a győzelem, ha tudjuk, ez volt első EB-szereplésük. 

 

Az Európa-bajnoki címet szerzett soproni WindDogs csapat. Álló sor: Réczeg Zoltán, Seszták Norbert, Horváth László; az alsó sorban Bazsó Rita – Zafír, Latszay Rita – Kópé, Hanzséros Mária – Eryn és Zora, Kéri Márta – Diké, Terék Anita – Arn.
Az Európa-bajnoki címet szerzett soproni WindDogs csapat.
Álló sor: Réczeg Zoltán, Seszták Norbert, Horváth László; az alsó sorban Bazsó Rita – Zafír, Latszay Rita – Kópé, Hanzséros Mária – Eryn és Zora, Kéri Márta – Diké, Terék Anita – Arn.
Fotó: kisalfold.hu

 

-  A flyball a kutyák gyorsaságára és ügyességére épít. A tizenhat méteres akadálypálya végén lévő adagolóból kell a kutyának a szájába venni a teniszlabdát, s visszairamodni a startvonalhoz. Ekkor indulhat a következő kutya, sorban mind a többi. Egy-egy futamon a csapatok négy-négy kutyát indíthatnak. A képzett ebek ezt a harminckét méteres, akadállyal tűzdelt feladatos távot öt másodperc alatti idővel futják le – kezdte beszámolóját a sikeres EB-szereplésről Hanzséros Mária, a csapat vezetője. – A rendezvényen több mint száz csapat vett részt, s a leadott idők alapján osztották be őket tizenöt divízióba, mi a hetedikbe kerültünk. Hat kutyánkat felváltva szerepeltettük az összesen huszonkét futamon. Négylábúink a divízió fináléjában 18,66 másodpercet értek el, s mindössze négy századmásodperccel előzték meg a második legjobb cseh csapatot. 

 

Flyball EB 2015 - WindDogs pillanat 
Fotó: facebook.com/winddogsegyesulet


A soproni csoportban a helyiek mellett egy hegykői és egy szombathelyi kutya is szerepelt. A legfiatalabb húsz hónaposan, a legidősebb hatévesen érdemelt ki Európa-bajnoki címet. A WindDogs fertőszéplaki gyakorlópályákon tarja edzéseit, hetente háromszor, esetenként két-három órán át. Tervezik, hogy a jövő évi EB-n is indulnak.

Forrás: Gosztonyi Miklós/kisalfold.hu
Indexkép forrás: facebook.com/winddogsegyesulet

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mindenki odavan a szörföző kiskutyáért Mindenki odavan a szörföző kiskutyáért
A négyéves Jack Russell Terrier nap, mint nap elkápráztatja rajongóit bravúrjaival.

10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez 10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez
Test-lélek-szellem. Ha ezek egyensúlyban vannak, kiegyensúlyozott és harmonikus életet élhetünk. Kutyáinkra is érvényes ez, néhány egyszerű ötlettel pedig mi magunk is hozzájárulhatunk jólétükhöz.

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Fantasztikusan szerepeltek a magyar párosok az FCI Obedience Világbajnokságon Fantasztikusan szerepeltek a magyar párosok az FCI Obedience Világbajnokságon
Szép magyar eredmények születtek a június végén Spanyolországban megrendezett FCI Obedience Világbajnokságon.

Magyar dobogós helyezések a Belga Juhászkutya Világbajnokságon! Magyar dobogós helyezések a Belga Juhászkutya Világbajnokságon!
Újabb fantasztikus magyar kutyás sporteredmények: dobogós helyeken végeztek magyar párosaink a Belga Juhászkutya Világbajnokságon!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás hangulatjelek a telefonokra? Hírek - Címlapon
Kutyás hangulatjelek a telefonokra?
5 tipp, amit ne csinálj ebeddel a melegben Hírek - Címlapon
5 tipp, amit ne csinálj ebeddel a melegben