A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

5 tipp, amit ne csinálj ebeddel a melegben

2015. augusztus 30., 06:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Jó tudni!




A hőségben is hajlamosak vagyunk önmagunkból kiindulni, ha ebünk lehűtéséről van szó. Gondoljunk arra, hogy korántsem vagyunk egyformák, s talán akad néhány olyan praktika, amit érdemes elfelejtenünk - kedvencünk érdekében.



 

  • Slagozás

A kutyák egy része jópofa játékként tekint a kígyózó csőre, de egy bizonyos réteg ki nem állhatja a "vízköpőt", pláne, ha a sugarat rájuk irányítjuk. Akár fájdalmat is okozhatunk a nagy erővel kiáramló vízsugárral, az ijedelemről nem is beszélve. Legfeljebb kicsit nedvesítsük be kedvencünket, és akkor sem a slaggal fenyegetve. Természetesen vannak olyan kutyusok is, akik kifejezetten örülnek a locsolásnak, s vidáman ugrálva harapdálják a vízcseppeket.
 

Így ne!
Így ne!
Forrás: shopaholicdog.com
Így lehet!
Így lehet!
Forrás: blog.sbb.ch

 

 

 

 

 

  • Fröcskölés

Az előző kistestvére, amikor kirándulás közben egy pataknál megállva a gazdi elkezdi kedvence buksiját és pofiját vízzel fröcskölni. Általában ezt határozott méltatlankodással veszik tudomásul a kutyák, s talán nem is csoda, hiszen senki sem szereti, ha szembeöntik vízzel, viszont hűsítően hathat, hogy ha a tarkóját a vizes kezünkkel megsimogatjuk.

 

  • Jéghideg ivóvíz

Ha melegünk van, iszunk, s 10-ből talán csak egy ember mondana nemet a hideg italra. Egy jól behűtött ásványvíz, üdítő bizony jól tud esni, pedig köztudott, hogy a jeges folyadék nem tesz jót kiszáradt szervezetünknek. Ez a négylábúaknál sincs másképp. Igyekezzünk langyos vagy a langyosnál valamivel hidegebb vízzel oltani kedvencünk szomját. 
 

Óvatosan a hideg vízzel
Csak óvatosan adagoljuk a hideg vizet kutyánknak!
Forrás: naturaldogfoodcompany.com

 

  • "Igyál" - tukmálás

Sokszor úgy érezzük, hogy kutyánknak már ideje lenne némi folyadékot magához vennie. Egy hosszú, kimerítő séta után nem hagyjuk még leheveredni sem, hanem az itatóhoz küldjük, és szuggeráljuk: igyál, igyál... Amikor pedig nem hajlandó rá, kétségbeesünk, miért nem iszik? A válasz egyszerű. A kutyák ösztönösen tudják, mi a jó nekik. Mi is jobban tennénk, hogyha a hőségtől felhevült szervezetünket egy nagy pohár jeges víz elfogyasztása előtt hagynánk pihenni. Az ebek általában megvárják, míg a testük kicsit lehűl, s amikor a lihegés alábbhagy, nyugodtabban állnak neki az ivásnak.
 

  • Teljes testes leöntés

Felesleges négylábúnk teljes testét levizeznünk, mert ezzel hőháztartását is könnyedén összezavarhatjuk. A kutyákat legjobban a mancsuk és tappancsuk környékén tudjuk hatékonyan hűsíteni, koncentráljunk inkább ezekre a területekre. Törölgessük át lábait egy hideg vízbe mártott ronggyal, esetleg helyezzünk a nyakára egy kellemesen hűvös kendőt. 

 

Felfrissülés corgi módra
A nyári melegben kutyánk is örül a felfrissülésnek
Fotó: berkeleydogandcat.wordpress.com

 

Egyszerű tippjeink figyelembevételével biztosak lehetünk abban, hogy ebünk is jobban fogja érezni magát a hőségben. További hűsítő tippekért olvassátok el kapcsolódó írásainkat. 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: naturaldogfoodcompany.com
Cikk első megjelenése: 2015. július 19.

Témába vág

Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók
A kutyás strandolás remek lehetőség arra, hogy kedvencünkkel együtt élvezzük a nyár örömeit. Azonban ahhoz, hogy a strandolás biztonságos és élvezetes legyen mindkettőtök számára, érdemes figyelembe venni néhány fontos állategészségügyi tudnivalót!

Ehet a kutya sárgadinnyét? Ehet a kutya sárgadinnyét?
Édes, zamatos gyümölcsünknek már a látványára is felfigyelhet kedvencünk, hiszen olyan, mint egy jókora labda. Hát még amikor szelünk belőle egy szeletet! A finom illatoknak ő sem tud ellenállni. Vajon adhatunk neki belőle?

Hűsítő finomságok kutyáknak - 3 jeges recept a forró nyári napokra Hűsítő finomságok kutyáknak - 3 jeges recept a forró nyári napokra
Mentás tappancsok a friss leheletért, kókuszgolyó a csillogó szőrért és a gyümölcsös-kekszes muffin is ínycsiklandó elfoglaltságot nyújthat kedvencünknek. Könnyen és gyorsan elkészíthető jégkrémek a kutya igényeire szabva!

Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz? Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz?
A sok írás, fotó, videó ellenére is megesik még, hogy a gazda figyelmetlenségből vagy tudatlanságból bent hagyja a kutyáját az autóban, míg ő vásárol, vagy ügyet intéz. Ám bármilyen gyorsan is végez, a kutyáját óriási veszélynek teszi ki ez idő alatt. Hogyan segíthetsz, mit tehetsz, kihez fordulj, ha ilyen esettel találkozol?

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Rehabportál Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egyedülálló magyar siker a Flyball Európa Bajnokságon! Hírek - Címlapon
Egyedülálló magyar siker a Flyball Európa Bajnokságon!
Idegenvezető vakvezető Hírek - Címlapon
Idegenvezető vakvezető