A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

5 tipp, amit ne csinálj ebeddel a melegben

2015. augusztus 30., 06:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Jó tudni!




A hőségben is hajlamosak vagyunk önmagunkból kiindulni, ha ebünk lehűtéséről van szó. Gondoljunk arra, hogy korántsem vagyunk egyformák, s talán akad néhány olyan praktika, amit érdemes elfelejtenünk - kedvencünk érdekében.



 

  • Slagozás

A kutyák egy része jópofa játékként tekint a kígyózó csőre, de egy bizonyos réteg ki nem állhatja a "vízköpőt", pláne, ha a sugarat rájuk irányítjuk. Akár fájdalmat is okozhatunk a nagy erővel kiáramló vízsugárral, az ijedelemről nem is beszélve. Legfeljebb kicsit nedvesítsük be kedvencünket, és akkor sem a slaggal fenyegetve. Természetesen vannak olyan kutyusok is, akik kifejezetten örülnek a locsolásnak, s vidáman ugrálva harapdálják a vízcseppeket.
 

Így ne!
Így ne!
Forrás: shopaholicdog.com
Így lehet!
Így lehet!
Forrás: blog.sbb.ch

 

 

 

 

 

  • Fröcskölés

Az előző kistestvére, amikor kirándulás közben egy pataknál megállva a gazdi elkezdi kedvence buksiját és pofiját vízzel fröcskölni. Általában ezt határozott méltatlankodással veszik tudomásul a kutyák, s talán nem is csoda, hiszen senki sem szereti, ha szembeöntik vízzel, viszont hűsítően hathat, hogy ha a tarkóját a vizes kezünkkel megsimogatjuk.

 

  • Jéghideg ivóvíz

Ha melegünk van, iszunk, s 10-ből talán csak egy ember mondana nemet a hideg italra. Egy jól behűtött ásványvíz, üdítő bizony jól tud esni, pedig köztudott, hogy a jeges folyadék nem tesz jót kiszáradt szervezetünknek. Ez a négylábúaknál sincs másképp. Igyekezzünk langyos vagy a langyosnál valamivel hidegebb vízzel oltani kedvencünk szomját. 
 

Óvatosan a hideg vízzel
Csak óvatosan adagoljuk a hideg vizet kutyánknak!
Forrás: naturaldogfoodcompany.com

 

  • "Igyál" - tukmálás

Sokszor úgy érezzük, hogy kutyánknak már ideje lenne némi folyadékot magához vennie. Egy hosszú, kimerítő séta után nem hagyjuk még leheveredni sem, hanem az itatóhoz küldjük, és szuggeráljuk: igyál, igyál... Amikor pedig nem hajlandó rá, kétségbeesünk, miért nem iszik? A válasz egyszerű. A kutyák ösztönösen tudják, mi a jó nekik. Mi is jobban tennénk, hogyha a hőségtől felhevült szervezetünket egy nagy pohár jeges víz elfogyasztása előtt hagynánk pihenni. Az ebek általában megvárják, míg a testük kicsit lehűl, s amikor a lihegés alábbhagy, nyugodtabban állnak neki az ivásnak.
 

  • Teljes testes leöntés

Felesleges négylábúnk teljes testét levizeznünk, mert ezzel hőháztartását is könnyedén összezavarhatjuk. A kutyákat legjobban a mancsuk és tappancsuk környékén tudjuk hatékonyan hűsíteni, koncentráljunk inkább ezekre a területekre. Törölgessük át lábait egy hideg vízbe mártott ronggyal, esetleg helyezzünk a nyakára egy kellemesen hűvös kendőt. 

 

Felfrissülés corgi módra
A nyári melegben kutyánk is örül a felfrissülésnek
Fotó: berkeleydogandcat.wordpress.com

 

Egyszerű tippjeink figyelembevételével biztosak lehetünk abban, hogy ebünk is jobban fogja érezni magát a hőségben. További hűsítő tippekért olvassátok el kapcsolódó írásainkat. 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: naturaldogfoodcompany.com
Cikk első megjelenése: 2015. július 19.

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán 5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán
Mit tegyünk, és mit ne tegyünk, amikor úgy hozza az élet, hogy a sétán összetalálkozunk egy segítőkutyával és gazdijával?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online Hírstart Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egyedülálló magyar siker a Flyball Európa Bajnokságon! Hírek - Címlapon
Egyedülálló magyar siker a Flyball Európa Bajnokságon!
Idegenvezető vakvezető Hírek - Címlapon
Idegenvezető vakvezető