A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon

2024. január 17., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Meghitten nézte a nyakörveket és a hámokat, majd a következő pillanatban felkapaszkodott a korlátra, és lehajtotta a fejét.” 

Létezik egy varázslatos hely Észak-Karolinában, ahol az ember a természet ölelésében időzhet. A Virágzó Tó és Híd országában mennyei kikapcsolódásban lehet része az ide érkezőknek: több mint 30, gondosan megépített kert bújik meg a gyalogos hídrendszer mellett, ahol kedvünkre merülhetünk el a vad növényzet és állatvilág látványában.

 

Ám az egyik kert még ennél is többet kínál: egyenesen a szívünkre hat. Itt a szivárvány minden színében pompázó hídon sétálhatunk át, emlékezve mindazon állati barátainkra, akik odafentről vigyáznak ránk.

 

 

A valódi Szivárványhíd röviddel elkészülte után
A valódi Szivárványhíd röviddel elkészülte után
Fotó: Facebook/Lake Lure Flowering Bridge

 

 

Az ötlet egy helyi művész, Amy Wald fejében fogant meg, nemsokkal azután, hogy tavaly elvesztette két kutyáját. Ahogy a virágzó tó hídjain sétált, rábukkant a tökéletes helyre, méghozzá a Folyóparti Kutya Kert előtt, ahol beugrott neki egy vers a Szivárványhídon átsétáló állatok lelkéről. Így hát úgy döntött, a valóságban is megépíti a Szivárványhidat.

 

Wald megtervezte és felépítette a hidat, majd a szivárvány színeivel díszítette fel. Két bundás őrangyala, Molly és Barkley nyakörvét pedig elhelyezte a korlátra, 10 korábban elhunyt kedvence nyakörve mellé. Kedves feliratokkal ellátott táblákat tűzdelt le a híd köré, hogy aki erre jár, tudja és értse, hová érkezett.

 

És a gazdik sorra jöttek. Vigaszt kerestek, és itt, az első valódi Szivárványhídon egy kicsit megnyugodhatott sajgó szívük.

 

 

Egyre többen helyezik el a Szivárványhídon elvesztett kedvencük nyakörvét, hámját és fotóját
Egyre többen helyezik el a Szivárványhídon elvesztett kedvencük nyakörvét, hámját és fotóját.jpg
Fotó: Anna Lopez

 

 

Az egyik látogató, Anna Lopez úgy érezte, ide kellett jönnie: „A legelső dolog, amit megláttam a hídon, az egy nyakörv volt, melyen elvesztett kutyám neve állt. Chester – mintha ő akarta volna, hogy eljöjjek ide.”

 

De nemcsak a hölgy, hanem másik kedvence, Ketsia is elérzékenyült:

 

„Megnézte és megszaglászta a nyakörveket és a hámokat, majd a következő pillanatban felkapaszkodott a korlátra, és lehajtotta a fejét. Olyan volt, mintha imádkozna. Mintha tudta volna, miért vagyunk itt, és milyen célt szolgál a híd.”

 

 

Ketsia kutyus is elvesztett barátaira emlékezett a Szivárványhídon
Ketsia kutyus is elvesztett barátaira emlékezett a Szivárványhídon
Fotó: Anna Lopez

 

 

Egy másik látogató, Ryan Everhart is meglepő változást észlelt kutyáján. „Jude nagyon aktív típus, mindig jön-megy, de ahogy felléptünk a hídra, mintha valamilyen mélységes nyugalom telepedett volna rá. Minden egyes nyakörvet megszimatolt.” - Ez pedig arra ösztönözte a férfit, hogy tovább vigye a Szivárványhíd ötletét. Lakóhelyén, az észak-karolinai Winston-Salem városában megépített egy hasonló emlékhelyet gyászoló gazdik és kedvenceik számára.

 

Mára már több száz, ha nem ezer nyakörv és hám díszeleg az eredeti Szivárványhídon. Nemrégiben kibővítették a hidat, de úgy tűnik, idővel még több helyre lesz szükség az újonnan érkező nyakörveknek és hámoknak. Ám a park fenntartói cseppet sem bánják ezt; remélik, hogy ezáltal egy kicsit fellélegezhetnek a gazdik a gyászukban:

 

„A mancsnyomok elhalványulnak, ahogy kedvencünk elsétál arra a varázslatos helyre. Bárhol is legyen, ott biztonság és boldogság vár rá.”

 

 

A Szivárványhidat folyamatosan bővítik
A Szivárványhidat folyamatosan bővítik - Rengetegen szeretnének itt megemlékezni mindazokra az állatokra, akik fontos helyet foglalnak el szívükben
Fotó: Facebook/Lake Lure Flowering Bridge

 

 


Forrás: https://www.thedodo.com/dog-pays-homage-to-lost-friends-at-real-life-rainbow-bridge

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Anna Lopez - Facebook/Lake Lure Flowering Bridge
Cikk első megjelenése: 2023. november 29.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Hogyan mondják el a kutyák: „Köszönöm”? Hogyan mondják el a kutyák: „Köszönöm”?
Nagyszerű érzés, amikor szívünket belengi a hála, és átjárja egész lényünket. Vajon a kutyák is képesek így érezni?

Átkelt a szivárványhídon Kabosu, a világ leghíresebb mémkutyája Átkelt a szivárványhídon Kabosu, a világ leghíresebb mémkutyája
Tizennyolc éves korában elpusztult Kabosu, az a siba inu fajtájú kutya, aki a népszerű doge-mémet és a hasonló nevű kriptovalutát is inspirálta - jelentette a Sky News hírportál.

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Biztos szereti a kutyád, ha megöleled? Biztos szereti a kutyád, ha megöleled?
Videófelvételek elemzése során arra jutottak a kutatók, hogy a kutyák legszívesebben elkerülnék az ölelést.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. Rehabportál JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Lehet, hogy mégsem Bobi volt a világ legöregebb kutyája? Hírek - Címlapon
Lehet, hogy mégsem Bobi volt a világ legöregebb kutyája?
Csuklik a kutyám – mit tegyek? Hírek - Címlapon
Csuklik a kutyám – mit tegyek?