A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen

2023. november 24., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Riley, a 11 éves német dog elmondhatatlanul örült ajándékainak! 

Mikor gazdája megtudta, hogy az őszpofinak csupán néhány hete van hátra, elhatározta, hogy még egyszer, utoljára megünnepli vele a karácsonyt.

 

Bár a lesújtó hír összetörte Courtney Tucker szívét, nem hagyta, hogy mindez maga alá gyűrje. Úgy érezte, lesz még bőven ideje gyászolni, de most, amíg szeretett kutyája életben van, szeretné minden jóval elhalmozni őt, amíg csak lehet.

 

 

Riley, a 11 éves daganatos kutya és gazdája, Courtney Tucker az előrehozott karácsonyi ünnepen
Riley, a 11 éves daganatos kutya és gazdája, Courtney Tucker az előrehozott karácsonyi ünnepen
Fotó: Chewy

 

 

„Azt ismételgettem magamban jaj ne, csak még ne most” - emlékezett vissza Riley gazdája arra a napra, amikor állatorvosai közölték vele a hírt, miszerint imádott kutyájánál csontrákot diagnosztizáltak.

 

„Úgy döntöttem, hogy a hátralévő időnkben szeretnék minél több emléket és szeretettel teli pillanatot gyűjteni vele.”

 

Így hát ő is jelentkezett az egyik legnagyobb amerikai kisállat-áruházlánc karácsonyi programjára. A Chewy Claus, vagyis a 'Kutyusok Mikulása' örömmel fogadja a gazdik virtuális leveleit, melyben leírják, mivel lepnék meg legszívesebben kedvenceiket. A legmeghatóbb kéréséket személyesen is teljesítik, mint ahogy a daganatos német dog esetében is történt.

 

 

Riley, a daganatos kutya és a róla készült portré
Riley, a daganatos kutya és a róla készült portré
Fotó: Chewy

 

 

Riley története mélyen meghatotta a Chewy munkatársait: azonnal akcióba lendültek, hogy a beteg kutyus számára még egyszer, utoljára csodálatossá varázsolják a karácsonyt. Sorra érkeztek a meglepetésdobozok, amit Riley és gazdija már izgatottan vártak. A szebbnél-szebb karácsonyi díszeknek köszönhetően oklahomai otthonuk különleges karácsonyi dekorációban pompázik – barátságos hangulat fogadja a belépőt.

 

Riley tiszteletére egy előkarácsonyi partit is szerveztek, ahova meghívták mindazokat, akik közel állnak a szívéhez. Ünnepi pulcsijában és piros mikulássipkájában boldogan köszöntötte a vendégeket, majd hatalmas lelkesedéssel fogyasztotta el a csak neki készített steak-falatokat. Kíváncsian nézte az ajándékcsomagokat is: játékok és finomságok egész sora várta a beteg idős kutyust.

 

 

Riley, az idős német dog boldogan falta be a karácsonyi menüt
Riley, az idős német dog boldogan falta be a karácsonyi menüt
Fotó: Chewy

 

 

A kedvenc részem az volt, amikor együtt kibontottuk ki az ajándékait. Leültünk a szőnyegre, egymás után nyitottuk ki a dobozokat: az egyikben a piros sipka lapult, amit izgatottan megszaglászott. A következőből egy óriási plüss bújt elő. Riley egyből megragadta, majd a játékkal a szájában rám hajtotta a buciját.”

 

„Imád a középpontban lenni” - mesélte Courtney, aki az is elmondta, hogy a diagnózist követően Riley egyre búskomorabb lett. Szinte csak átvánszorgott a napokon, ám az előkarácsonyi buli új erővel töltötte fel a kisöreget. Örömmel fogadta a rá irányuló figyelmet és a simiket. - „Aznap éjjel végre nagyon jól tudott aludni. Sugárzott róla a boldogság.”

 

 

Riley kutya még egyszer utoljára megünnepelhette a karácsonyt családja és barátai körében
Riley kutya még egyszer utoljára megünnepelhette a karácsonyt családja és barátai körében
Fotó: Chewy

 

 

„Az, hogy ilyen különleges karácsonyban lehetett részünk, együtt, olyasmi, amit sosem felejtek el. Álmomban nem gondoltam volna, hogy lesz még lehetőségünk ennyi szép emléket és pillanatot megélni élete utolsó hónapjaiban. Elmondhatatlanul hálás vagyok ezért – mindig szeretettel fogok emlékezni rá” - mondta el meghatottan a gazdi.

 

Riley utolsó karácsonya mindnyájunk számára emlékeztetőül szolgál, hiszen egyszer majd eljön a pillanat, amikor örökre búcsút kell vennünk kedvencünktől. Addig is éljünk meg minden pillanatot a maga teljességében, vigyázzunk kutyusainkra, és szeressük őket jól.

 

 


 

Forrás: https://people.com/dog-with-terminal-cancer-enjoys-early-christmas-celebration-8404988

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Chewy

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre
A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz - állapították meg az ELTE Etológia Tanszék kutatói, akik emberi környezetben szocializált törpemalacoknál vizsgálták, hogy a kutyákhoz hasonlóan kialakul-e náluk olyan kötődés a gazdához, mint amilyen a gyerek-anya kapcsolatokra jellemző.

Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni? Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni?
Több mint egy érintés, hiszen egymás közelsége, a közös időtöltés teszi oly különlegesség azt, amikor kedvencünk szorosan mellénk kucorodik, hozzánk bújik. Mitől olyan kedves számukra?

Új kutyás Guinness rekord született: ő a legnagyobb kutya! Új kutyás Guinness rekord született: ő a legnagyobb kutya!
„Nem hiszem, hogy tisztában lenne azzal, mekkora. Folyton megpróbálja magát belepasszírozni a kicsi fekhelyekbe, s ha ez nem sikerül neki, akkor ránk telepszik, mint egy öleb."

Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek? Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek?
Piros foltok, viszkető bőr... Idővel egyre kellemetlenebb tünetek léphetnek fel, melyek komolyabb betegségre is utalhatnak. Mit kell tudnunk a kiütésekről és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Ebugatta Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A legrangosabb európai támogatást nyerte el az ELTE etológusa Hírek - Címlapon
A legrangosabb európai támogatást nyerte el az ELTE etológusa
Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Hírek - Címlapon
Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!