A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen

2023. november 24., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Riley, a 11 éves német dog elmondhatatlanul örült ajándékainak!



 

Mikor gazdája megtudta, hogy az őszpofinak csupán néhány hete van hátra, elhatározta, hogy még egyszer, utoljára megünnepli vele a karácsonyt.

 

Bár a lesújtó hír összetörte Courtney Tucker szívét, nem hagyta, hogy mindez maga alá gyűrje. Úgy érezte, lesz még bőven ideje gyászolni, de most, amíg szeretett kutyája életben van, szeretné minden jóval elhalmozni őt, amíg csak lehet.

 

 

Riley, a 11 éves daganatos kutya és gazdája, Courtney Tucker az előrehozott karácsonyi ünnepen
Riley, a 11 éves daganatos kutya és gazdája, Courtney Tucker az előrehozott karácsonyi ünnepen
Fotó: Chewy

 

 

„Azt ismételgettem magamban jaj ne, csak még ne most” - emlékezett vissza Riley gazdája arra a napra, amikor állatorvosai közölték vele a hírt, miszerint imádott kutyájánál csontrákot diagnosztizáltak.

 

„Úgy döntöttem, hogy a hátralévő időnkben szeretnék minél több emléket és szeretettel teli pillanatot gyűjteni vele.”

 

Így hát ő is jelentkezett az egyik legnagyobb amerikai kisállat-áruházlánc karácsonyi programjára. A Chewy Claus, vagyis a 'Kutyusok Mikulása' örömmel fogadja a gazdik virtuális leveleit, melyben leírják, mivel lepnék meg legszívesebben kedvenceiket. A legmeghatóbb kéréséket személyesen is teljesítik, mint ahogy a daganatos német dog esetében is történt.

 

 

Riley, a daganatos kutya és a róla készült portré
Riley, a daganatos kutya és a róla készült portré
Fotó: Chewy

 

 

Riley története mélyen meghatotta a Chewy munkatársait: azonnal akcióba lendültek, hogy a beteg kutyus számára még egyszer, utoljára csodálatossá varázsolják a karácsonyt. Sorra érkeztek a meglepetésdobozok, amit Riley és gazdija már izgatottan vártak. A szebbnél-szebb karácsonyi díszeknek köszönhetően oklahomai otthonuk különleges karácsonyi dekorációban pompázik – barátságos hangulat fogadja a belépőt.

 

Riley tiszteletére egy előkarácsonyi partit is szerveztek, ahova meghívták mindazokat, akik közel állnak a szívéhez. Ünnepi pulcsijában és piros mikulássipkájában boldogan köszöntötte a vendégeket, majd hatalmas lelkesedéssel fogyasztotta el a csak neki készített steak-falatokat. Kíváncsian nézte az ajándékcsomagokat is: játékok és finomságok egész sora várta a beteg idős kutyust.

 

 

Riley, az idős német dog boldogan falta be a karácsonyi menüt
Riley, az idős német dog boldogan falta be a karácsonyi menüt
Fotó: Chewy

 

 

A kedvenc részem az volt, amikor együtt kibontottuk ki az ajándékait. Leültünk a szőnyegre, egymás után nyitottuk ki a dobozokat: az egyikben a piros sipka lapult, amit izgatottan megszaglászott. A következőből egy óriási plüss bújt elő. Riley egyből megragadta, majd a játékkal a szájában rám hajtotta a buciját.”

 

„Imád a középpontban lenni” - mesélte Courtney, aki az is elmondta, hogy a diagnózist követően Riley egyre búskomorabb lett. Szinte csak átvánszorgott a napokon, ám az előkarácsonyi buli új erővel töltötte fel a kisöreget. Örömmel fogadta a rá irányuló figyelmet és a simiket. - „Aznap éjjel végre nagyon jól tudott aludni. Sugárzott róla a boldogság.”

 

 

Riley kutya még egyszer utoljára megünnepelhette a karácsonyt családja és barátai körében
Riley kutya még egyszer utoljára megünnepelhette a karácsonyt családja és barátai körében
Fotó: Chewy

 

 

„Az, hogy ilyen különleges karácsonyban lehetett részünk, együtt, olyasmi, amit sosem felejtek el. Álmomban nem gondoltam volna, hogy lesz még lehetőségünk ennyi szép emléket és pillanatot megélni élete utolsó hónapjaiban. Elmondhatatlanul hálás vagyok ezért – mindig szeretettel fogok emlékezni rá” - mondta el meghatottan a gazdi.

 

Riley utolsó karácsonya mindnyájunk számára emlékeztetőül szolgál, hiszen egyszer majd eljön a pillanat, amikor örökre búcsút kell vennünk kedvencünktől. Addig is éljünk meg minden pillanatot a maga teljességében, vigyázzunk kutyusainkra, és szeressük őket jól.

 

 


 

Forrás: https://people.com/dog-with-terminal-cancer-enjoys-early-christmas-celebration-8404988

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Chewy

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A legrangosabb európai támogatást nyerte el az ELTE etológusa Hírek - Címlapon
A legrangosabb európai támogatást nyerte el az ELTE etológusa
Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Hírek - Címlapon
Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!