A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!

2018. november 23., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A Black Friday ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!Kezdődik a karácsony előtti bevásárló-őrület. Munka előtt, munka után, hétvégéken járjuk a boltokat, vásárokat, üzleteket, hogy megtaláljuk a tökéletes ajándékokat - és persze az akciókat kihasználva saját háztartásunkba is megvenni a szükséges dolgokat. Olykor akár kicsit túlzásba is esünk, a jobbnál-jobbnak tűnő akciókban hajlamosak vagyunk olyan dolgokat is megvenni, amire egyébként nem lenne szükségünk.

 

A rohanásban és vásárolgatásban azonban nem lenne szabad megfeledkeznünk azokról, akik nem kapnak ajándékot karácsonyra a gazdijuktól - hiszen gazdijuk sincs.

 

Amikor a Black Friday napi akciós termékek közt válogatsz, gondolj azokra a fekete kutyákra (Black dog-okra :) ), akiknek nagyon kevés esélye van gazdisodni. Valamiért a fekete kutyákat nem szívesen fogadják örökbe. Az emberek nem is tudatosan, de ódzkodnak a sötét színű kutyáktól, holott ők ugyanolyan jámborak, kedvesek és szeretetre éhesek, mint “színes” társaik.

 

A szörnyű előítéletek régi babonákból, mítoszokból, rémtörténetekből erednek, melyek (mint kutyásként tapasztaltuk is) teljesen alaptalanok, hiszen ahogy az embert sem, a kutyát sem a külső teszi azzá, aki. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a lentebb látható kutyusok: mindannyian hatalmas szívűek, kedvesek, és nem várnak másra, mint hogy elajándékozzák a szívüket egy szerető gazdinak. Türelmesen várnak a menhelyen, ideiglenes befogadóknál, egyesületeknél, hátha a Black Weekenden eljön értük a nagy Ő.

 

Gondolj a Black Weeken-Fridayen-Weekenden rájuk is! Ha nem áll módodban örökbefogadni egy fekete kutyust, vagy cicát, nézz körbe az áruházak polcain, webshopokon, ahol nagy leárazások vannak, és gyűjts össze finomságokat, játékokat, vagy meleg takarókat, ruhákat, amikkel meglepheted a menhelyi (fekete) állatokat!

 

Lucky - nagyon nehéz sors kísérte Luckyt eddigi élete alatt. Szinte kopaszon érkezett a Fekete István Állatvédő Egyesülethez, füle is beteg volt. Nehéz élete a kis lelkét is nagyon megviselte. Az Egyesület önkénteseinek hála azonban lelke hamar gyógyul, v
Lucky

 

Lucky - nagyon nehéz sors kísérte Luckyt eddigi élete alatt. Szinte kopaszon érkezett a Fekete István Állatvédő Egyesülethez, füle is beteg volt. Nehéz élete a kis lelkét is nagyon megviselte. Az Egyesület önkénteseinek hála azonban lelke hamar gyógyul, visszatérő allergiája miatt azonban a szőre újra és újra kihullik. Mégis... ő is várja a nagybetűs Gazdit aki gondoskodik róla, aki tiszta szívéből szereti. 
Több információ ide kattintva

 

 

 

Ron, a kis öregúr, aki idős korára került menhelyi gondozásba. Nagyon bújós, nagyon kedves, pofiján már szaporodnak az ősz szálak. Bár már idős, szívesen őrzi a házat, szeret mozogni, játszani. A Rex Kutyaotthon Alapítványnál várja szerető gazdiját, aki m
Ron

 

Ron, a kis öregúr, aki idős korára került menhelyi gondozásba. Nagyon bújós, nagyon kedves, pofiján már szaporodnak az ősz szálak. Bár már idős, szívesen őrzi a házat, szeret mozogni, játszani. A Rex Kutyaotthon Alapítványnál várja szerető gazdiját!
Több információ ide kattintva!

 

 

 

Meggie az igazi esélytelen fekete kutya. Lelkileg és testileg is összetörve került a Fekete István Állatvédő Egyesülethez. A gondoskodó kezeknek hála teste összefort, és lelke is meggyógyult: újra vidám, újra képes bízni és szeretni. Fekete bundája és nem
Meggie

 

Meggie az igazi esélytelen fekete kutya. Lelkileg és testileg is összetörve került a Fekete István Állatvédő Egyesülethez. A gondoskodó kezeknek hála teste összefort, és lelke is meggyógyult: újra vidám, újra képes bízni és szeretni. Fekete bundája és nem a legdivatosabb, keverék fajtája miatt azonban nem akad meg a leendő gazdijelöltek szeme rajta... Holott Meggie csupa szív. Az Egyesület így ír róla: "nagyon akar szeretni és Maggiet nagyon lehet szeretni." Hát kell ennél több?
Több információ ide kattintva!

 

 

 

Saci, a gyönyörű fekete idős hölgy: először kölykei kerültek a Rex Kutyaotthon Alapítványhoz, majd őket követte ő is. Korábban nagyon rossz sora volt, sokan bántották - alaptalanul, hiszen ő egy nagyon kedves, szeretéhes kutyus. Kora ellenére is vidáman i
Saci

 

Saci, a gyönyörű fekete idős hölgy: először kölykei kerültek a Rex Kutyaotthon Alapítványhoz, majd őket követte ő is. Korábban nagyon rossz sora volt, sokan bántották - alaptalanul, hiszen ő egy nagyon kedves, szeretéhes kutyus. Kora ellenére is vidáman indul a sétákra, mozgékony kutyus! 
Több információ ide kattintva

 

 

 

Tina fekete bundáját hófehér mellényke töri meg. A kócos leányzó hatalmas szívvel bír, imádja a gyerekeket, és nagyon szeret fajtársaival hancúrozni. Végtelenül ragaszkodó, nem vágyik másra, mint hogy odaadhassa valakinek a szívét, aki viszontszereti őt!
Tina

 

​Tina fekete bundáját hófehér mellényke töri meg. A kócos leányzó hatalmas szívvel bír, imádja a gyerekeket, és nagyon szeret fajtársaival hancúrozni. Végtelenül ragaszkodó, nem vágyik másra, mint hogy odaadhassa valakinek a szívét, aki viszontszereti őt!
További információ ide kattintva!

 

 

 

Újabb láthatatlan kutya: ő pöcök. Érthetetlen módon még soha senki nem akarta örökbe fogadni, még csak nem is nagyon érdeklődtek utána, pedig ő teljes szívével rajong az
Pöcök

 

Újabb láthatatlan kutya: ő Pöcök. Érthetetlen módon még soha senki nem akarta örökbe fogadni, még csak nem is nagyon érdeklődtek utána, pedig ő teljes szívével rajong az emberekért. Érdeklődő, kedves, egyetlen célja, hogy megfeleljen a kétlábú elvárásainak... Létezik, hogy örök gazdátlanságra van ítélve? Reméljük, hogy nem....
További információ ide kattintva!

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti! Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti!
Az embert már a kezdetektől foglalkoztatja, mit jelentenek álmai. Hiedelmek szerint akár a jövőt is mutathatja, sokak szerint szövevényes magyarázata van a megjelenő jelképeknek. Persze mindebben nem kötelező hinni, hiszen semmilyen bizonyíték nincs ezekre, ám eljátszani a gondolattal mégis érdekes.

Patrick Stewart ismét ideiglenes befogadó lett Patrick Stewart ismét ideiglenes befogadó lett
A lehető legjobb példával jár elöl a világszerte ismert és elismert színész: újra ideiglenes gazdija lett egy menhelyi kutyának, akinek szerető otthont biztosít mindaddig, míg az rá nem talál a nagybetűs Gazdira.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve
Rajzolt képkockákon elevenedik meg, milyen is az, amikor a menhelyről végre hazaviszed az árva négylábút, aki ettől kezdve szerető családban élhet.

Így vált a Sárkányok Anyja a Kölykök Anyjává - az örökbefogadás mellett állt ki a Trónok harca sztárja Így vált a Sárkányok Anyja a Kölykök Anyjává - az örökbefogadás mellett állt ki a Trónok harca sztárja
A Trónok harca gyönyörű színésznője is kiáll az állatvédelem és az örökbefogadás mellett: egy kreatív ötlet megvalósításához társult egy showműsorban, melyben örökbefogadásra váró kölyökkutyákat mutatnak be, méghozzá a Trónok harca házainak színeiben!

Több, mint 700 menhelyi kutyus csóvál boldogabban Több, mint 700 menhelyi kutyus csóvál boldogabban
Kutyaszemmel: 2018-ban a hazai vidéki kutyamenhelyek 7 millió forintos támogatásban részesültek.

Így vált a bántalmazott kutya világutazóvá Így vált a bántalmazott kutya világutazóvá
Egy apró véletlen, egy találkozás sorsokat változtathat meg. Így történt ez egy szinte halálra éheztetett kutyával is. Szerencséjére egy napon keresztezte egymást az útja két utazó lánnyal, akiknek megesett a szíve a sanyarú sorsú kutyán.

Maraton közben talált kóbor kölyökkutyával a karjában futotta le a távot a sportoló Maraton közben talált kóbor kölyökkutyával a karjában futotta le a távot a sportoló
A maradék távot, azaz 30 kilométert tett meg a futó karjában tartva a megmentett kölyökkutyát. A dobogós mellett ő az abszolút nyertese a maratonnak!

Túlélte az altató injekciót a kölyökkutya - ma már boldog gazdis életet él! Túlélte az altató injekciót a kölyökkutya - ma már boldog gazdis életet él!
Csodájára járnak a 7 hónapos kölyökkutya történetének, akire altatás várt a menhelyen. Az állatorvos el is végezte a halálos injekció beadását, ám a kiskutya alaposan meglepte!

Hány ember kell egy bajba jutott kutya megmentéséhez? Hány ember kell egy bajba jutott kutya megmentéséhez?
Egy bajba jutott kutya, egy átregisztrálatlan chip és nemtörődöm gazdák. Dézi története tükröt tart elénk: valójában így néz ki az állattartási kultúra hazánkban.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Vizslatúra Hírstart AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Praktikák a kutyaszőrmentes otthonhoz Hírek - Címlapon
Praktikák a kutyaszőrmentes otthonhoz
Erdőlátogatási tilalom a Vértesben és a Gerecsében Hírek - Címlapon
Erdőlátogatási tilalom a Vértesben és a Gerecsében