A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!

2023. november 23., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!



 

Kezdődik a karácsony előtti bevásárló-őrület. Munka előtt, munka után, hétvégéken járjuk a boltokat, böngésszük a webáruházakat, hogy megtaláljuk a tökéletes ajándékokat - és persze az akciókat kihasználva saját háztartásunkba is megvenni a szükséges dolgokat. Olykor akár kicsit túlzásba is esünk, a jobbnál-jobbnak tűnő akciókban hajlamosak vagyunk olyan dolgokat is megvenni, amire egyébként nem lenne szükségünk.

 

A rohanásban és vásárolgatásban azonban nem lenne szabad megfeledkeznünk azokról, akik nem kapnak ajándékot karácsonyra a gazdijuktól - hiszen gazdijuk sincs.

 

Amikor a Black Friday napi akciós termékek közt válogatsz, gondolj azokra a fekete kutyákra (Black dog-okra :) ), akiknek nagyon kevés esélye van gazdisodni. Valamiért a fekete kutyákat nem szívesen fogadják örökbe. Az emberek nem is tudatosan, de ódzkodnak a sötét színű kutyáktól, holott ők ugyanolyan jámborak, kedvesek és szeretetre éhesek, mint “színes” társaik.

 

 

Minden kutyának hatalmas szíve van - és ezt nem befolyásolja a bundája színe!
Minden kutyának hatalmas szíve van - és ezt nem befolyásolja a bundája színe!
Fotó: Heather Miller - Unsplash

 

 

A szörnyű előítéletek régi babonákból, mítoszokból, rémtörténetekből erednek, melyek (mint kutyásként tapasztaltuk is) teljesen alaptalanok, hiszen ahogy az embert sem, a kutyát sem a külső teszi azzá, aki. Mindannyian hatalmas szívűek, kedvesek, és nem várnak másra, mint hogy elajándékozzák a szívüket egy szerető gazdinak. Több száz fekete kutya vár türelmesen a menhelyeken, ideiglenes befogadóknál, egyesületeknél, hátha a Black Weekenden eljön értük a nagy Ő.

 

Gondolj a Black Weeken-Fridayen-Weekenden rájuk is! Ha nem áll módodban örökbefogadni egy (fekete) kutyust, vagy cicát, nézz körbe az áruházak polcain, webshopokon, ahol nagy leárazások vannak, és gyűjts össze finomságokat, játékokat, vagy meleg takarókat, ruhákat, amikkel meglepheted a menhelyi (fekete) állatokat!

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Cikk első megjelenése: 2019. november 29.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti! Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti!
Az embert már a kezdetektől foglalkoztatja, mit jelentenek álmai. Hiedelmek szerint akár a jövőt is mutathatja, sokak szerint szövevényes magyarázata van a megjelenő jelképeknek. Persze mindebben nem kötelező hinni, hiszen semmilyen bizonyíték nincs ezekre, ám eljátszani a gondolattal mégis érdekes.

Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért
Csillogó tekintet, pajkos fülek, imádnivaló mosoly a pofiján - ugye milyen jó lenne megörökíteni egy csodás fényképen? Néha nem is olyan egyszerű, de egy kis kreativitással már készülhetnek is a szuper fotók kedvencedről!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hogyan birkózzunk meg kedvencünk elvesztésének fájdalmával? Hírek - Címlapon
Hogyan birkózzunk meg kedvencünk elvesztésének fájdalmával?
Gondolkodtató trükkök kutyádnak otthonra Hírek - Címlapon
Gondolkodtató trükkök kutyádnak otthonra