A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hangtompítós fegyverrel lőttek le egy kutyát Borsodban

2023. szeptember 03., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Hangtompítóval felszerelt fegyverrel lőttek le egy kutyát egy Miskolchoz közeli településen - feltehetően még évekkel ezelőtt, egy videófelvétel miatt azonban most eljárás indulhat.



„Úgy tudjuk, a szóban forgó férfi megrendelésre is dolgozik, hol portán belül, hol kívül írtja a kutyákat. Állítólag a kóbor ebek tetemeit fekete zsákokba csomagolva dobja ki más településeken az út mellett. Hogy milyen pozícióban dolgozik, azt nem tudni, de van vadászengedélye. Ezt két-három évvel ezelőtt más okokból kifolyólag bevonták tőle, de azóta már visszakapta” – idézi a Blikk Jeney Andrea, a Soul In Soul - Lélek a Lélekben Állatmentő Alapítványt vezetőjét.

 

Az esetről videofelvétel is készült, melyet a lap nem publikált, de mint írják, látszik a felvételen, ahogyan a férfi cigarettával a szájában komótosan a ketrecbe zárt foxterrier fajtájú kutyához sétál, hangtompítós vadászfegyverrel a kezében. Több oldalról is szemügyre veszi az ártatlan négylábút, méregeti, hogyan adhatná le a lövést, majd végül hidegvérrel közelről agyon lövi. Végül egy újabb lövést is lead az agonizáló állatra, mindezt pedig egy társa végignézi.

Jeney Andrea azt is elmondta a lapnak, hogy állatkínzás miatt feljelentést tettek. A Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a bejelentés nyomán állatkínzás miatt indítottak büntetőeljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen. A vizsgálat szakértők bevonásával zajlik, az viszont már most kiderült, hogy az ominózus felvétel feltehetően évekkel ezelőtt készült, de csak most került az állatvédők birtokába.

 

 

Forrás: blikk.hu, 444.hu
Indexkép forrás: A kép illusztráció! forrás: Unsplash - George Dulishkovych

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog? Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog?
Gömbölyű, pattogós, csipogós vagy sípolós, rágcsálható… Bármilyen is legyen a kedvenc játékszere, látványára kutyánk tekintete egyből felcsillan. Mire figyeljünk, amikor a megfelelőt keressük?

Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat? Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat?
Elég egyetlen csippanás, és kedvencünk teljesen odáig lesz a játéktól? Vajon mi lehet a titka?

Őszi túrázás kutyával - erre figyelj! Őszi túrázás kutyával - erre figyelj!
Talán a legjobb időszak egy hosszabb séta vagy túra számára a kora ősz. Nincs már hőség, és ha szerencsénk van, kellemes napsütés kíséri utunkat. Nem érdemes otthon maradni, vár a természet!

Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés! Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés!
Augusztus végétől október közepéig tart a szarvasbőgés. Kutyáink és saját biztonságunk érdekében erdei kirándulásaink alkalmával és az autóutakon is figyeljünk fokozottabban!

Letartóztattak két férfit, akik a gyanú szerint megölhették a svájci farkast Letartóztattak két férfit, akik a gyanú szerint megölhették a svájci farkast
Elfogtak két férfit az elpusztult, jeladós svájci farkas ügyében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hírek - Címlapon
Hírek - Címlapon