A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hány ember kell egy bajba jutott kutya megmentéséhez?

Avagy Dézi története


2019. január 05., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy bajba jutott kutya, egy átregisztrálatlan chip és nemtörődöm gazdák. Dézi története tükröt tart elénk: valójában így néz ki az állattartási kultúra hazánkban.



Január elsején, a tűzijáték miatt megszökött állatok bejelentései közti káoszban futott be egy hívás a Szilveszteri Állatmentő Ügyelethez. A bejelentés egy fekete cane corsoról szólt, aki beszökött egy raktár területére menedéket keresve. Az ottaniak elvitték a kutyát a legközelebbi MOL töltőállomásra, hátha találnak benne chipet: meglepetésükre az olvasó csippant, kiadva egy címet, ami inkább furcsa volt. A chip szerint ugyanis a kutya gazdája kecskeméti címmel rendelkezett.

 

Miközben az Ügyelet egri önkéntese, Bogi elment a kutyáért, az Ügyelet telefonon elérte a kecskeméti gazdát. A beszélgetésből kiderült, hogy Dézit decemberben ajándékozta el a Jófogáson keresztül, ám az új tulajdonosról nem tudott többet, mint hogy egri, és egy telefonszámot. Dézitől azért vált meg, mert új kutya érkezett a házhoz: egy kistestű, aki azonban nem jött ki a barátságos óriással. A kicsi folyamatosan bántotta Dézit. Ezért mennie kellett.

 

Az Ügyelet önkéntesei folyamatosan próbálták elérni az egri gazdát, az azonban nem vette fel a telefont, és vissza sem hívott senkit. Ennyire fontos volt neki, hogy kutyáját visszakapja.

 

 

Déziért nem kapkodtak a volt tulajdonosai
Déziért nem kapkodtak a volt tulajdonosai

 

 

Az eredeti tulaj felajánlotta, hogy ha a szállítását meg tudják oldani, visszafogadja Dézit. Bogi vállalta is volna a fuvart, ám újabb falba ütközött. A több mint 300 km-es útra a gazdától kért benzinpénzt, mindössze tízezer forintot a kecskeméti gazda nem volt hajlandó, nem tudta kifizetni.

 

A csontsoványra fogyott kutyát végül egy egri gyepmesteri telepen sikerült elhelyezni, párhuzamosan pedig értesítették a Noé Állatotthon Cane Corso Fajtamentését, akik örömhírrel is szolgáltak: tudják fogadni Dézit! Így már csak a fuvar kérdése maradt hátra. Néhány óra telefonálgatás után sikerült is találni: a Speciális Állatmentő Egység vállalta, hogy Budapestről lemegy Déziért, és elviszik a Fajtamentéshez.

 

A bújós, barátságos és végtelenül ragaszkodó 6 éves kutyus végre jó kezekben van, biztonságban. Már csak egyvalami van hátra: egy szerető gazdi, aki soha nem mond le róla, akiben megbízhat, akit szerethet és aki szereti őt élete végéig. 

Kedves Leendő Gazdi! Ne habozz! :)

 

Déziről a Noé Állatotthon Cane Corso Fajtamentésénél lehet érdeklődni:  http://canecorsomentes.hu/

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti! Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti!
Az embert már a kezdetektől foglalkoztatja, mit jelentenek álmai. Hiedelmek szerint akár a jövőt is mutathatja, sokak szerint szövevényes magyarázata van a megjelenő jelképeknek. Persze mindebben nem kötelező hinni, hiszen semmilyen bizonyíték nincs ezekre, ám eljátszani a gondolattal mégis érdekes.

Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás
Az országban másodikként - Veszprém után - Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás.

Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon
Míg nekünk sokszor az év legvidámabb estéje, addig az érzékeny fülű és idegrendszerű kutyák számára félelmetes megpróbáltatás: minden évben sok ezer négylábú válik átmenetileg vagy tartósan gazdátlanná a petárdák és a tűzijátékok kiváltotta menekülési ösztönreakciók következtében. Ám a segítség az ország több száz pontján most is rendelkezésre áll: az ünnepnapokon is nyitva tartó MOL töltőállomások ingyenes chipleolvasással teszik könnyebbé az elkóborolt ebek hazatalálását. A vállalat számára kiemelten fontos a hazai kutyások sokmilliós közösségével való partnerség – ezt szolgálja, hogy a MOL valamennyi töltőállomása kutyabarát, és már 204 kúton van chipleolvasó is.

Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai
Kilenc kutyát szállított hamis útlevelekkel egy szerb férfi, akit a NAV ellenőrei a hetényegyházi pihenőből már nem engedtek tovább.

Idén is segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a MOL Idén is segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a MOL
A kánikula kemény próbatétel elé állítja a kutyákat és a gazdikat egyaránt, és ugyanez igaz az előrejelzések szerint forrónak ígérkező augusztus 20-i ünnepségekre is. A MOL-ra ilyenkor is biztosan lehet számítani: aki úton van, mindig betérhet kedvencével együtt a több mint 400 kutyabarát töltőállomás valamelyikére, ha pedig az ünnep estéjén az elővigyázatosság ellenére a fény- és hanghatásoktól megriadva világgá menne a kutyus, a MOL-kutakon abban is segítenek, hogy a lehető leggyorsabban hazataláljon.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com MTI Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
30 napos kutyás kihívás – 8. Feladat - Feladatok összekapcsolása Hírek - Címlapon
30 napos kutyás kihívás – 8. Feladat - Feladatok összekapcsolása
30 méter magas sziklafalról mentettek vizslát a tűzoltók Hírek - Címlapon
30 méter magas sziklafalról mentettek vizslát a tűzoltók