A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hány ember kell egy bajba jutott kutya megmentéséhez?

Avagy Dézi története


2019. január 05., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egy bajba jutott kutya, egy átregisztrálatlan chip és nemtörődöm gazdák. Dézi története tükröt tart elénk: valójában így néz ki az állattartási kultúra hazánkban.Január elsején, a tűzijáték miatt megszökött állatok bejelentései közti káoszban futott be egy hívás a Szilveszteri Állatmentő Ügyelethez. A bejelentés egy fekete cane corsoról szólt, aki beszökött egy raktár területére menedéket keresve. Az ottaniak elvitték a kutyát a legközelebbi MOL töltőállomásra, hátha találnak benne chipet: meglepetésükre az olvasó csippant, kiadva egy címet, ami inkább furcsa volt. A chip szerint ugyanis a kutya gazdája kecskeméti címmel rendelkezett.

 

Miközben az Ügyelet egri önkéntese, Bogi elment a kutyáért, az Ügyelet telefonon elérte a kecskeméti gazdát. A beszélgetésből kiderült, hogy Dézit decemberben ajándékozta el a Jófogáson keresztül, ám az új tulajdonosról nem tudott többet, mint hogy egri, és egy telefonszámot. Dézitől azért vált meg, mert új kutya érkezett a házhoz: egy kistestű, aki azonban nem jött ki a barátságos óriással. A kicsi folyamatosan bántotta Dézit. Ezért mennie kellett.

 

Az Ügyelet önkéntesei folyamatosan próbálták elérni az egri gazdát, az azonban nem vette fel a telefont, és vissza sem hívott senkit. Ennyire fontos volt neki, hogy kutyáját visszakapja.

 

 

Déziért nem kapkodtak a volt tulajdonosai
Déziért nem kapkodtak a volt tulajdonosai

 

 

Az eredeti tulaj felajánlotta, hogy ha a szállítását meg tudják oldani, visszafogadja Dézit. Bogi vállalta is volna a fuvart, ám újabb falba ütközött. A több mint 300 km-es útra a gazdától kért benzinpénzt, mindössze tízezer forintot a kecskeméti gazda nem volt hajlandó, nem tudta kifizetni.

 

A csontsoványra fogyott kutyát végül egy egri gyepmesteri telepen sikerült elhelyezni, párhuzamosan pedig értesítették a Noé Állatotthon Cane Corso Fajtamentését, akik örömhírrel is szolgáltak: tudják fogadni Dézit! Így már csak a fuvar kérdése maradt hátra. Néhány óra telefonálgatás után sikerült is találni: a Speciális Állatmentő Egység vállalta, hogy Budapestről lemegy Déziért, és elviszik a Fajtamentéshez.

 

A bújós, barátságos és végtelenül ragaszkodó 6 éves kutyus végre jó kezekben van, biztonságban. Már csak egyvalami van hátra: egy szerető gazdi, aki soha nem mond le róla, akiben megbízhat, akit szerethet és aki szereti őt élete végéig. 

Kedves Leendő Gazdi! Ne habozz! :)

 

Déziről a Noé Állatotthon Cane Corso Fajtamentésénél lehet érdeklődni:  http://canecorsomentes.hu/

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya
Az Orange County Animal Services menhely munkatársait egy floridai hotelszobában, étlen-szomjan magára hagyott, idős kutyushoz hívták ki az ott dolgozók, aki annyira le volt gyengülve, hogy járni is alig tudott.

Ingyenes chipleolvasás: a MOL idén is segít az elkóborolt kedvenceknek hazatalálni Ingyenes chipleolvasás: a MOL idén is segít az elkóborolt kedvenceknek hazatalálni
Immár több mint másfélszáz MOL kúton van lehetőség a kutyák azonosító chipjeinek leolvasására, ami hatalmas segítséget jelent, hogy a szilveszteri petárdaszezonban elkóborolt négylábúak sikeresen hazatalálhassanak szerető gazdáikhoz. Az állatvédő szervezetek szerint az év utolsó napjaiban rendre ezres nagyságrendű kutya szökik el a számukra extrém zajterhelést jelentő robbanások miatt – közülük szerencsére több százat sikerül biztonságba helyezni az ingyenes chipleolvasásnak köszönhetően.

Jön a szilveszter – Készenlétben az állatmentők Jön a szilveszter – Készenlétben az állatmentők
Közel 1000 bejelentés érkezik a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet önkéntesek által fenntartott Facebook-oldalra és telefonos bejelentő számra talált, vagy elveszett állatok miatt a szilveszter utáni néhány napban. Ilyen esetben mind a gazdák, mind az állatmentők munkáját megkönnyítené, ha minden megtalált kutyában chip lenne, amit megfelelően regisztráltak. 2023. január 1-jén lesz 10 éve, hogy kötelező a chip használata, de még mindig sok az ezzel kapcsolatos tévhit, és sok kutyában nincs chip. Itt az állatmentők 10 pontos listája a tévhitek eloszlatására.

Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti! Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti!
Az embert már a kezdetektől foglalkoztatja, mit jelentenek álmai. Hiedelmek szerint akár a jövőt is mutathatja, sokak szerint szövevényes magyarázata van a megjelenő jelképeknek. Persze mindebben nem kötelező hinni, hiszen semmilyen bizonyíték nincs ezekre, ám eljátszani a gondolattal mégis érdekes.

Újabb 27 MOL kútra került kutyachip-leolvasó Újabb 27 MOL kútra került kutyachip-leolvasó
2022 első félévében újabb 27 MOL-töltőállomás kapott chip-leolvasót, ezzel már 153 kúton tudnak segíteni az elkóborolt kutyákon. Így ma már az ország szinte bármely pontján találhatunk olyan töltőállomást, ahol megoldható az elkóborolt eb azonosítása.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Praktiker Irodakutya.com Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
30 napos kutyás kihívás – 8. Feladat - Feladatok összekapcsolása Hírek - Címlapon
30 napos kutyás kihívás – 8. Feladat - Feladatok összekapcsolása
30 méter magas sziklafalról mentettek vizslát a tűzoltók Hírek - Címlapon
30 méter magas sziklafalról mentettek vizslát a tűzoltók