A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Hány ember kell egy bajba jutott kutya megmentéséhez?

Avagy Dézi története


2019. január 05., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egy bajba jutott kutya, egy átregisztrálatlan chip és nemtörődöm gazdák. Dézi története tükröt tart elénk: valójában így néz ki az állattartási kultúra hazánkban.Január elsején, a tűzijáték miatt megszökött állatok bejelentései közti káoszban futott be egy hívás a Szilveszteri Állatmentő Ügyelethez. A bejelentés egy fekete cane corsoról szólt, aki beszökött egy raktár területére menedéket keresve. Az ottaniak elvitték a kutyát a legközelebbi MOL töltőállomásra, hátha találnak benne chipet: meglepetésükre az olvasó csippant, kiadva egy címet, ami inkább furcsa volt. A chip szerint ugyanis a kutya gazdája kecskeméti címmel rendelkezett.

 

Miközben az Ügyelet egri önkéntese, Bogi elment a kutyáért, az Ügyelet telefonon elérte a kecskeméti gazdát. A beszélgetésből kiderült, hogy Dézit decemberben ajándékozta el a Jófogáson keresztül, ám az új tulajdonosról nem tudott többet, mint hogy egri, és egy telefonszámot. Dézitől azért vált meg, mert új kutya érkezett a házhoz: egy kistestű, aki azonban nem jött ki a barátságos óriással. A kicsi folyamatosan bántotta Dézit. Ezért mennie kellett.

 

Az Ügyelet önkéntesei folyamatosan próbálták elérni az egri gazdát, az azonban nem vette fel a telefont, és vissza sem hívott senkit. Ennyire fontos volt neki, hogy kutyáját visszakapja.

 

 

Déziért nem kapkodtak a volt tulajdonosai
Déziért nem kapkodtak a volt tulajdonosai

 

 

Az eredeti tulaj felajánlotta, hogy ha a szállítását meg tudják oldani, visszafogadja Dézit. Bogi vállalta is volna a fuvart, ám újabb falba ütközött. A több mint 300 km-es útra a gazdától kért benzinpénzt, mindössze tízezer forintot a kecskeméti gazda nem volt hajlandó, nem tudta kifizetni.

 

A csontsoványra fogyott kutyát végül egy egri gyepmesteri telepen sikerült elhelyezni, párhuzamosan pedig értesítették a Noé Állatotthon Cane Corso Fajtamentését, akik örömhírrel is szolgáltak: tudják fogadni Dézit! Így már csak a fuvar kérdése maradt hátra. Néhány óra telefonálgatás után sikerült is találni: a Speciális Állatmentő Egység vállalta, hogy Budapestről lemegy Déziért, és elviszik a Fajtamentéshez.

 

A bújós, barátságos és végtelenül ragaszkodó 6 éves kutyus végre jó kezekben van, biztonságban. Már csak egyvalami van hátra: egy szerető gazdi, aki soha nem mond le róla, akiben megbízhat, akit szerethet és aki szereti őt élete végéig. 

Kedves Leendő Gazdi! Ne habozz! :)

 

Déziről a Noé Állatotthon Cane Corso Fajtamentésénél lehet érdeklődni:  http://canecorsomentes.hu/

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja
Ahogy mi, emberek egyedi ujjlenyomattal, úgy kutyáink is rendelkeznek egyedi mintázattal, ami akár az azonosításukra is használható: az ő esetükben az orruk rendelkezik ilyen egyedre jellemző mintával. Ezt használná ki a kínai cég applikációja: az orrlenyomat segítségével azonosítaná a kutyákat.

Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti! Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti!
Az embert már a kezdetektől foglalkoztatja, mit jelentenek álmai. Hiedelmek szerint akár a jövőt is mutathatja, sokak szerint szövevényes magyarázata van a megjelenő jelképeknek. Persze mindebben nem kötelező hinni, hiszen semmilyen bizonyíték nincs ezekre, ám eljátszani a gondolattal mégis érdekes.

Újabb 21 MOL-kúton helyeznek el chipolvasót Újabb 21 MOL-kúton helyeznek el chipolvasót
Immár 121 MOL töltőállomáson segíti a mikrochip-leolvasó az elveszett kedvencek hazajutását. A kezdeményezés tavaly májusi indulás óta közel 175 kutya talált haza így a gazdájához.

Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve
Rajzolt képkockákon elevenedik meg, milyen is az, amikor a menhelyről végre hazaviszed az árva négylábút, aki ettől kezdve szerető családban élhet.

Túlélte az altató injekciót a kölyökkutya - ma már boldog gazdis életet él! Túlélte az altató injekciót a kölyökkutya - ma már boldog gazdis életet él!
Csodájára járnak a 7 hónapos kölyökkutya történetének, akire altatás várt a menhelyen. Az állatorvos el is végezte a halálos injekció beadását, ám a kiskutya alaposan meglepte!

Duplázik a MOL: már száz töltőállomáson érhetők el az ingyenes mikrochip-leolvasók Duplázik a MOL: már száz töltőállomáson érhetők el az ingyenes mikrochip-leolvasók
Csaknem megduplázza, 54-ről 100-ra bővíti a MOL azon töltőállomásai számát, ahol ingyenes mikrochip-leolvasó lesz elérhető az elkóborolt kutyák azonosítása céljából.

Meglepően sok kutya talált haza benzinkúti mikrochip-leolvasók segítségével Meglepően sok kutya talált haza benzinkúti mikrochip-leolvasók segítségével
Három hónap alatt 121 mikrochippel rendelkező, elkóborolt kutyát azonosítottak a MOL töltőállomásain, akik ennek köszönhetően visszakerültek gazdájukhoz.

Ezek Magyarország legnépszerűbb kutyafajtái Ezek Magyarország legnépszerűbb kutyafajtái
Meglepő eredményeket hozott a MEOESZ listája a magyarok kedvenc kutyafajtáiról. A TOP 10-es listába mindössze két magyar kutyafajta került be, tarolnak azonban a “trendi” kutyák.

Mikrochip-leolvasókkal segíti az elkóborolt kutyák hazajutását a MOL Mikrochip-leolvasókkal segíti az elkóborolt kutyák hazajutását a MOL
A MOL a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve tovább bővíti kisállatbarát szolgáltatásait, és 50 töltőállomásán helyez ki olyan mikrochip-leolvasókat, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik.

Bilétája mentette meg az elveszett kutyát - nem hétköznapi módon! Bilétája mentette meg az elveszett kutyát - nem hétköznapi módon!
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos kedvencünk azonosíthatósága: legyen benne chip a valós adatainkkal és a nyakörvén is lógjon egy biléta, mely szintén magán hordozza a kutyus és gazdi adatait is. Ez a biléta azonban még meg is nevettette a becsületes kutyabarát megtalálót!

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Miért nem fázik a kutya talpa? Hírek - Címlapon
Miért nem fázik a kutya talpa?
30 méter magas sziklafalról mentettek vizslát a tűzoltók Hírek - Címlapon
30 méter magas sziklafalról mentettek vizslát a tűzoltók