A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját

2020. május 27., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A kórházi személyzet nem tudott mit kezdeni a kutyával, aki rendületlenül várta gazdija visszatértét: bármivel próbálkoztak, a kutya nem tágított. 

Nincs hűségesebb és tisztább szívű teremtmény a kutyánál. Számtalan megható történet bizonyítja ezt, a világ minden pontjáról. Szívszorító Xiao Bao, a kis keverék története is, aki gazdájával Vuhanban élt, ám a koronavírus járvány derékba törte életét. 

 

Xiao Bao gazdiját februárban, a vírus kitörésekor szállították kórházba egyértelmű tünetekkel, súlyos állapotban. A hét éves keverék kutya követte gazdáját a kórházba, annak várótermében és környékén bóklászott rendületlenül várva vissza szeretett kétlábúját. Teltek-múltak a napok, hetek, a gazda nem jött vissza. Kórházba kerülése után mindössze öt nappal legyőzte a vírus a szervezetét. Xiao Bao (neve egyébként Kicsi Kincs-et jelent) azonban nem tudta, mi történt, ezért nem is tágított. 

 

 

Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját
Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját
Fotó: nypost.com

 

 

A kórház dolgozói többször megpróbálták kitessékelni a kutyát a váróból, ám ő valahogy mindig visszalógott. A betegeknek és az orvosoknak megesett a szíve a kiskutyán, tőlük kapott némi élelmet, majd mikor a szigorú kijárási tiltások, korlátozások enyhültek, és a kórház boltja megnyithatott, annak vezetője, Wu Cuifen kezdett gondoskodni róla. Megengedte, hogy a boltban lakjon, etette, itatta. “Soha nem hagyta el a kórházat. Hűsége hihetetlenül megható - idézi a nypost.com a boltost - Minden reggel, mikor nyitottam a boltot, Xiao Bao ott várt rám. És bár beszélni nem tud, mindannyian tudjuk, miért volt ott: a gazdáját várta.”  

 

 

Xiao Bao, a hűséges kutya
Xiao Bao, a hűséges kutya
Fotó: nypost.com

 

 

Jó helye azonban hosszútávon semmiképp sem lett volna a kis boltban az elárvult kutyának, ezért a helyi állatvédő szervezettel felvették a kapcsolatot. Xiao Bao hozzájuk került, megkapja a szükséges oltásait és ivartalanítják is. Ezek után pedig gazdikereső lesz, remélhetőleg mielőbb befogadja majd egy szerető család, akik feledtetik vele bánatát.

 

 

 

Forrás: nypost.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk” Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk”
Ruby azonnal segítséget hívott, mikor gazdija eszméletét vesztette, és beleesett az árokba. Nélküle "ki tudja, mennyi ideig lettem volna odalent anélkül, hogy bárki a keresésemre indult volna."

10 dolog, amit a kutyák nem szeretnek – mi emberek mégis csináljuk 10 dolog, amit a kutyák nem szeretnek – mi emberek mégis csináljuk
Vannak azonban a szeretetnek olyan kifejezési módjai, ami emberek között rendben van, a kutyák viszont nem szeretik, de a gazdájuk iránti odaadásból mégis eltűrik. Aztán olykor, ha túlmegyünk egy ponton, akkor bizony odakapnak. Sok ember pedig ilyenkor meglepődik és nem is érti, hogy miért történt a baleset. Rosszabb esetben pedig a kutyát hibáztatják. Nézzünk meg néhány ilyet.

Halott gazdája testét őrizte a romok alól kimentett kutya Törökországban Halott gazdája testét őrizte a romok alól kimentett kutya Törökországban
Csodával határos módon találtak rá arra a kutyusra is, aki 6 napot töltött a romok alatt, amikor az egyik rengés során a ház maga alá temette a benne lakókkal együtt. A hűséges négylábú elhunyt gazdája testét őrizte, meg sem próbált kiszabadulni mellőle. Az őket megtaláló csapatnak komoly erőfeszítésébe került, hogy rávegye a négylábút, hogy elmozduljon szeretett embere mellől. Az esetről Csenay Tekinbas, a helyi Haytap állatvédő csoport képviselője számolt be.

Megható videón a segítőkutya, aki újra és újra megmenti súlyos beteg gazdija életét Megható videón a segítőkutya, aki újra és újra megmenti súlyos beteg gazdija életét
"Tudja, hogy nem mehet fel a konyhapultra, mégis megszegte ezt a szabályt értem, hogy a kezembe adhassa a gyógyszeremet, mielőtt elájultam volna."

Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya
Azonnal reagált a fenyegetésre, és elkergette az ellenséges négylábút. Drámai videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Besétált egy kutya és egy ló a miskolci tűzoltóságra Hírek - Címlapon
Besétált egy kutya és egy ló a miskolci tűzoltóságra
Altatás elől mentett kutya lett a pótmamája a kismacskáknak – már 60 cicát segített felnevelni Hírek - Címlapon
Altatás elől mentett kutya lett a pótmamája a kismacskáknak – már 60 cicát segített felnevelni