A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját

2020. május 27., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A kórházi személyzet nem tudott mit kezdeni a kutyával, aki rendületlenül várta gazdija visszatértét: bármivel próbálkoztak, a kutya nem tágított. 

Nincs hűségesebb és tisztább szívű teremtmény a kutyánál. Számtalan megható történet bizonyítja ezt, a világ minden pontjáról. Szívszorító Xiao Bao, a kis keverék története is, aki gazdájával Vuhanban élt, ám a koronavírus járvány derékba törte életét. 

 

Xiao Bao gazdiját februárban, a vírus kitörésekor szállították kórházba egyértelmű tünetekkel, súlyos állapotban. A hét éves keverék kutya követte gazdáját a kórházba, annak várótermében és környékén bóklászott rendületlenül várva vissza szeretett kétlábúját. Teltek-múltak a napok, hetek, a gazda nem jött vissza. Kórházba kerülése után mindössze öt nappal legyőzte a vírus a szervezetét. Xiao Bao (neve egyébként Kicsi Kincs-et jelent) azonban nem tudta, mi történt, ezért nem is tágított. 

 

 

Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját
Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját
Fotó: nypost.com

 

 

A kórház dolgozói többször megpróbálták kitessékelni a kutyát a váróból, ám ő valahogy mindig visszalógott. A betegeknek és az orvosoknak megesett a szíve a kiskutyán, tőlük kapott némi élelmet, majd mikor a szigorú kijárási tiltások, korlátozások enyhültek, és a kórház boltja megnyithatott, annak vezetője, Wu Cuifen kezdett gondoskodni róla. Megengedte, hogy a boltban lakjon, etette, itatta. “Soha nem hagyta el a kórházat. Hűsége hihetetlenül megható - idézi a nypost.com a boltost - Minden reggel, mikor nyitottam a boltot, Xiao Bao ott várt rám. És bár beszélni nem tud, mindannyian tudjuk, miért volt ott: a gazdáját várta.”  

 

 

Xiao Bao, a hűséges kutya
Xiao Bao, a hűséges kutya
Fotó: nypost.com

 

 

Jó helye azonban hosszútávon semmiképp sem lett volna a kis boltban az elárvult kutyának, ezért a helyi állatvédő szervezettel felvették a kapcsolatot. Xiao Bao hozzájuk került, megkapja a szükséges oltásait és ivartalanítják is. Ezek után pedig gazdikereső lesz, remélhetőleg mielőbb befogadja majd egy szerető család, akik feledtetik vele bánatát.

 

 

 

Forrás: nypost.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szinte hibátlanul szagolják ki a kutyák a koronavírust Szinte hibátlanul szagolják ki a kutyák a koronavírust
Akár egy hét alatt is képesek megtanulni a keresőkutyák a koronavírus minták szagának felismerését. Szaglásuk pedig csalhatatlan: elképesztő pontossággal képesek a minta azonosítására, annak jelzésére!

Ausztriában is kiképeznek egy kutyát a koronavírus kiszagolására Ausztriában is kiképeznek egy kutyát a koronavírus kiszagolására
Az osztrák hadsereg egyik kutyáját, egy belga juhászt képzik ki július végéig a koronavírus felismerésére. Egyelőre a kutya kiképzése zajlik, ezután következik a kísérleti jellegű projekt kiértékelése.

Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba! Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba!
Könnyebben utazhatunk Horvátországba június 12-től: immár hazatérve nem kell két hetes házi karanténba vonulnunk, és kiutazáshoz sem kell különösebb papírozás, sem tesztelés. A Horvát Idegenforgalmi Közösség segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a kiutazáshoz, és hogy milyen szabályokat kell szem előtt tartanunk a kint tartózkodás ideje alatt.

Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok! Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok!
Örömhírt tett közzé a MEOE Szövetség: ismét lehetővé vált a kiállítások rendezése, így meg is indult azok megszervezése.

Hűség: 97 napig vándorolt a kutya, hogy visszatérhessen az állatmentőhöz, aki a szívéhez nőtt Hűség: 97 napig vándorolt a kutya, hogy visszatérhessen az állatmentőhöz, aki a szívéhez nőtt
Zelda rehabilitációja hónapokig tartott, mire készen állt arra, hogy végleges otthonába költözzön. Ő azonban nem értett ezzel egyet. Szíve visszahúzta ahhoz az emberhez, akinek új életét köszönhette. Egy csodálatos egymásra találás története.

Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát
Kérdőn nézett gazdájára, mintha azt mondta volna: „Szent Kolbászcsücsök! Ezt mégis hogy gondoltad? Ki kell szedned őt onnan! Most azonnal!"

Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban
Kutyabarát munkahely kicsit másképp: a futárként dolgozó srác magával viszi két tacskóját a munkába. A munkaruhás kutyákat imádják a csomagokat váró címzettek – a négylábúak pedig élvezik, hogy gazdijukkal tölthetik a napot.

Szívmelengető barátság: négylábú társa segíti a menhelyről befogadott vak kutyát Szívmelengető barátság: négylábú társa segíti a menhelyről befogadott vak kutyát
Szemem fénye - szoktuk mondani valakire, akit nagyon szeretünk. Amos esetében új értelmet nyernek a szavak, ő ugyanis születésétől fogva nem lát, de kis társa segít neki tájékozódni a világban. Felemelő történet!

Megkönnyíti a vényköteles állatgyógyszerek kiváltását a Nébih Megkönnyíti a vényköteles állatgyógyszerek kiváltását a Nébih
A veszélyhelyzetre való tekintettel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei folyamatos támogató ellenőrzéseket tartanak az állatgyógyászati készítmények kiskereskedőinél. A vizsgálatok elsődleges célja a szektor koronavírus-járvány okozta nehézségeinek feltérképezése, majd azokra a hatósági támogatási lehetőségek kidolgozása. Az ellenőrzéssorozat eddigi tapasztalatait figyelembe véve a Nébih engedélyezi a vények elektronikus bemutatását a vényköteles állatgyógyászati készítmények kiváltásához. Az intézkedés a járványhelyzet megszűnéséig tart, azonban fontos, hogy nem vonatkozik az antibiotikumokra és a kábítószerként kezelendő állatgyógyászati készítményekre.

Öt tipp kutyásoknak, kijárási korlátozás idejére Öt tipp kutyásoknak, kijárási korlátozás idejére
A járvány helyzet nem csak a saját, de a kedvenceink életét is megváltoztatta. Vannak, akik emiatt többet foglalkoznak a kis kedvencükkel, mások a szokásos sétáikat is átszervezik a járvány miatt. Fontos azonban, hogy megtartsuk a kellő egyensúlyt az életükben, és a kialakult helyzetben is a megfelelő módon, felelősen gondoskodjunk róluk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Betegségre is utalhat, ha a kutya folyton szomjas, túl sokat iszik Hírek - Címlapon
Betegségre is utalhat, ha a kutya folyton szomjas, túl sokat iszik
A kutyák is lehetnek csiklandósak? Hírek - Címlapon
A kutyák is lehetnek csiklandósak?