A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját

2020. május 27., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A kórházi személyzet nem tudott mit kezdeni a kutyával, aki rendületlenül várta gazdija visszatértét: bármivel próbálkoztak, a kutya nem tágított. 

Nincs hűségesebb és tisztább szívű teremtmény a kutyánál. Számtalan megható történet bizonyítja ezt, a világ minden pontjáról. Szívszorító Xiao Bao, a kis keverék története is, aki gazdájával Vuhanban élt, ám a koronavírus járvány derékba törte életét. 

 

Xiao Bao gazdiját februárban, a vírus kitörésekor szállították kórházba egyértelmű tünetekkel, súlyos állapotban. A hét éves keverék kutya követte gazdáját a kórházba, annak várótermében és környékén bóklászott rendületlenül várva vissza szeretett kétlábúját. Teltek-múltak a napok, hetek, a gazda nem jött vissza. Kórházba kerülése után mindössze öt nappal legyőzte a vírus a szervezetét. Xiao Bao (neve egyébként Kicsi Kincs-et jelent) azonban nem tudta, mi történt, ezért nem is tágított. 

 

 

Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját
Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját
Fotó: nypost.com

 

 

A kórház dolgozói többször megpróbálták kitessékelni a kutyát a váróból, ám ő valahogy mindig visszalógott. A betegeknek és az orvosoknak megesett a szíve a kiskutyán, tőlük kapott némi élelmet, majd mikor a szigorú kijárási tiltások, korlátozások enyhültek, és a kórház boltja megnyithatott, annak vezetője, Wu Cuifen kezdett gondoskodni róla. Megengedte, hogy a boltban lakjon, etette, itatta. “Soha nem hagyta el a kórházat. Hűsége hihetetlenül megható - idézi a nypost.com a boltost - Minden reggel, mikor nyitottam a boltot, Xiao Bao ott várt rám. És bár beszélni nem tud, mindannyian tudjuk, miért volt ott: a gazdáját várta.”  

 

 

Xiao Bao, a hűséges kutya
Xiao Bao, a hűséges kutya
Fotó: nypost.com

 

 

Jó helye azonban hosszútávon semmiképp sem lett volna a kis boltban az elárvult kutyának, ezért a helyi állatvédő szervezettel felvették a kapcsolatot. Xiao Bao hozzájuk került, megkapja a szükséges oltásait és ivartalanítják is. Ezek után pedig gazdikereső lesz, remélhetőleg mielőbb befogadja majd egy szerető család, akik feledtetik vele bánatát.

 

 

 

Forrás: nypost.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Meghíztak a kutyák a korlátozások idején - a labradorok szedték fel a legtöbb súlyt Meghíztak a kutyák a korlátozások idején - a labradorok szedték fel a legtöbb súlyt
Az Egyesült Királyságban végzett kutatás alapján a kutyafajták közül a labrador retrieverek állhattak a dobogó első fokára a koronavírus miatti korlátozások idején.

Kutyasétáltatókat is megbüntettek a kijárási tilalom alatt Kutyasétáltatókat is megbüntettek a kijárási tilalom alatt
A kijárási tilalom megengedi a kutyák megsétáltatását, azonban adott feltételekhez köti. A tilalom életbe lépése utáni első éjszakán öt kutyasétáltatóval szemben kellett intézkednie a rendőröknek, mert azok nem tartották be a szabályokat.

Megjelent a Magyar Közlöny: Ezekkel a feltételekkel engedélyezett a kutya sétáltatása a kijárási tilalom alatt Megjelent a Magyar Közlöny: Ezekkel a feltételekkel engedélyezett a kutya sétáltatása a kijárási tilalom alatt
Megnyugodhatunk: a megjelent rendelet szerint a rövid, a kutya szükségleteit kielégítő séta engedélyezett az este 8-tól reggel 5-ig tartó kijárási tilalom alatt.

Javaslat: a kijárási tilalom alatt is lehet majd kutyát sétáltatni Javaslat: a kijárási tilalom alatt is lehet majd kutyát sétáltatni
A kutyafuttatók nyitvatartásáról pedig az önkormányzat dönthet majd - legalábbis amennyiben elfogadják a mai ülésen a benyújtott javaslatot.

Éjszakai kijárási korlátozás: a kutyások sem mentesülnek - Frissítve Éjszakai kijárási korlátozás: a kutyások sem mentesülnek - Frissítve
A járvány miatt elrendelt éjszakai kijárási korlátozás hagyott maga után néhány kérdőjelet - különösen a kutyatulajdonosok körében.

Csodálatos hatással bír a fogatlan, idős kutyus a fogászatra látogató páciensekre Csodálatos hatással bír a fogatlan, idős kutyus a fogászatra látogató páciensekre
Jelenléte mosolyt csal az arcokra, kedvességért cserébe pedig rengeteg szeretetet kap az utcáról mentett 13 éves csivava.

Életmentő kutya: segítséget hívott a csivava idős gazdájának, aki stroke-ot kapott Életmentő kutya: segítséget hívott a csivava idős gazdájának, aki stroke-ot kapott
„Bubu, segítségre van szükségem. Menj, hívj valakit!”

Szívmelengető barátság: négylábú társa segíti a menhelyről befogadott vak kutyát Szívmelengető barátság: négylábú társa segíti a menhelyről befogadott vak kutyát
Szemem fénye - szoktuk mondani valakire, akit nagyon szeretünk. Amos esetében új értelmet nyernek a szavak, ő ugyanis születésétől fogva nem lát, de kis társa segít neki tájékozódni a világban. Felemelő történet!

Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát
Kérdőn nézett gazdájára, mintha azt mondta volna: „Szent Kolbászcsücsök! Ezt mégis hogy gondoltad? Ki kell szedned őt onnan! Most azonnal!"

Szinte hibátlanul szagolják ki a kutyák a koronavírust Szinte hibátlanul szagolják ki a kutyák a koronavírust
Akár egy hét alatt is képesek megtanulni a keresőkutyák a koronavírus minták szagának felismerését. Szaglásuk pedig csalhatatlan: elképesztő pontossággal képesek a minta azonosítására, annak jelzésére!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Besétált egy kutya és egy ló a miskolci tűzoltóságra Hírek - Címlapon
Besétált egy kutya és egy ló a miskolci tűzoltóságra
Altatás elől mentett kutya lett a pótmamája a kismacskáknak – már 60 cicát segített felnevelni Hírek - Címlapon
Altatás elől mentett kutya lett a pótmamája a kismacskáknak – már 60 cicát segített felnevelni