A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Altatás elől mentett kutya lett a pótmamája a kismacskáknak – már 60 cicát segített felnevelni

2020. május 26., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A halálsorról mentette ki az utolsó pillanatban a csupaszív kutyát a nő. A hebrencs kutyus azóta boldog családtagja nem csak gazdijának, de azoknak a kidobott, gazdátlan macskáknak is, akiket gazdája befogad. Együtt nevelik fel a cicákat és keresnek nekik szerető, végleges gazdit.  

Raylan még fiatalon került be egy menhelyre, ahol sajnos bevett gyakorlat a gazdára nem találó kutyák elaltatása. Izgága és neveletlen kutyaként sajnos nem sok esélye volt a gazdisodásra, így már feje felett lebegett a lehető legsötétebb felhő… Sorsa azonban szerencsés fordulatot vett, amikor Laura Tindal a sok kutya között észrevette őt, és úgy érezte, nem hagyhatja, hogy ezt a fiatal kutyát elaltassák. Örökbefogadta Raylant, és mint kiderült, mindössze egy kis türelemre és szeretetre volt szüksége, hogy mintakutya váljon belőle. Hihetetlen gyorsan tanulta meg a feladatokat, trükköket.

 

Raylan örökbefogadása mellett gazdija szeretett volna továbbra is segíteni az árva állatokon, ezért úgy döntött, elhagyott, kidobott macskákat fog ideiglenesen befogadni, nevelni, és közben szerető gazdit találni nekik. Egy kérdéses pont volt csak a tervben: vajon hogy fogadja Raylan az árva cicákat?

 

 

Raylan minden kismacskáról úgy gondoskodik, mintha a sajátja lenne
Raylan minden kismacskáról úgy gondoskodik, mintha a sajátja lenne
Fotó: instagram.com/raylan_the_dog

 

 

Az elsőként érkező macska a Winston nevet kapta. Egészen apró kölyökcica volt még, Laura kicsit aggódott, nehogy kutyája esetleg kárt tegyen benne. Félelme azonban alaptalan volt: Raylan azonnal beleszeretett a kiscicába. Nem egyszerűen csak kedves volt vele, hanem gondoskodóan ápolta, vigyázott rá, játszott vele. Akár egy igazi pótmama.

 

 

A kutya gondoskodóan ápolja a cicákat, vigyáz rájuk, játszik velük
A kutya gondoskodóan ápolja a cicákat, vigyáz rájuk, játszik velük
Fotó: instagram.com/raylan_the_dog

 

 

Winstont hamar örökbefogadta az egyik szomszéd, így azóta is gyakran találkozhat még a nem mindennapi kutya-macska páros. A jó tapasztalatok után Laura úgy döntött, folytatja az ideiglenes cica befogadást, és nevelést. 

 

 

Több mint kutya-macska barátság: a kiscicák minden lépésére vigyáz a kutya
Több mint kutya-macska barátság: a kiscicák minden lépésére vigyáz a kutya
Fotó: instagram.com/raylan_the_dog

 

 

Sorra érkeztek egymás után az árva cicák, és Raylan minden egyes macskát akkora szeretettel fogadott, ahogy a legelsőt - mindegyikük pótmamájává vált azonnal. És ez így megy, immár hat éve. Minden macskát úgy szeretett és úgy gondozott Raylan, mintha a saját kölyke lenne. A cicák szerencsére eddig mindannyian találtak szerető gazdit, helyet adva így az újonnan érkező árváknak. A mentett kiscicák nem is sejtik, milyen szerencsések, hogy egy ilyen nagyszerű őrangyal vigyáz rájuk!

 

 

 

 

 

Raylan és a kiscicák mindennapjait Instagramon is követhetjük: édes fotóikat és videóikat már több mint harmincezer ember követi!

 

 

 

Forrás: iheartdogs.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretik a kutyák a macskakakit? Miért szeretik a kutyák a macskakakit?
Csóválva közelít, csak úgy süt róla a lelkesedés: szeretne adni egy puszit vagy legalább megnyalni a gazdi kezét. Valami apróság virít a bajszán... csak nem kaki? Netán macskaalom? Már megint?

Feromonok segíthetnek a kutyáknak és macskáknak a békés együttélésben Feromonok segíthetnek a kutyáknak és macskáknak a békés együttélésben
Sok háztartásban élnek együtt cicák és kutyák – de mi történik akkor, ha nehezen jönnek ki egymással? Egy friss tanulmány szerint a feromonok jelenthetik a probléma megoldását.

Macskabarátja segíti a kutyát, aki betegsége miatt elveszítette látását Macskabarátja segíti a kutyát, aki betegsége miatt elveszítette látását
Ki hallott már vakvezető cicáról? Ismerjétek meg a fekete bársonytalpút, aki boldogan segít kutyapajtásának!

Ilyen egy igazi barát: a cica vigyáz a kutyára, aki retteg a viharoktól Ilyen egy igazi barát: a cica vigyáz a kutyára, aki retteg a viharoktól
Mintha érezné, hogy társa fél, ezért mindaddig mellette marad, amíg elcsendesül a vihar. Szívmelengető történet egy kutya-macska barátságról!

Jótékonysági és irodalmi programokat rendeznek vasárnap a Rex Állatszigeten Jótékonysági és irodalmi programokat rendeznek vasárnap a Rex Állatszigeten
Egész napos jótékonysági és irodalmi programok, játékok, előadások is várják az állatbarátokat a Rex Állatszigeten Újpesten vasárnap a macskák február 17-i világnapja alkalmából.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját Hírek - Címlapon
Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját
Rendhagyó Palm Dog díjkiosztó Cannes-ban - Posztumusz díjat nyert A némafilmes kutyája Hírek - Címlapon
Rendhagyó Palm Dog díjkiosztó Cannes-ban - Posztumusz díjat nyert A némafilmes kutyája