A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Altatás elől mentett kutya lett a pótmamája a kismacskáknak – már 60 cicát segített felnevelni

2020. május 26., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A halálsorról mentette ki az utolsó pillanatban a csupaszív kutyát a nő. A hebrencs kutyus azóta boldog családtagja nem csak gazdijának, de azoknak a kidobott, gazdátlan macskáknak is, akiket gazdája befogad. Együtt nevelik fel a cicákat és keresnek nekik szerető, végleges gazdit.  

Raylan még fiatalon került be egy menhelyre, ahol sajnos bevett gyakorlat a gazdára nem találó kutyák elaltatása. Izgága és neveletlen kutyaként sajnos nem sok esélye volt a gazdisodásra, így már feje felett lebegett a lehető legsötétebb felhő… Sorsa azonban szerencsés fordulatot vett, amikor Laura Tindal a sok kutya között észrevette őt, és úgy érezte, nem hagyhatja, hogy ezt a fiatal kutyát elaltassák. Örökbefogadta Raylant, és mint kiderült, mindössze egy kis türelemre és szeretetre volt szüksége, hogy mintakutya váljon belőle. Hihetetlen gyorsan tanulta meg a feladatokat, trükköket.

 

Raylan örökbefogadása mellett gazdija szeretett volna továbbra is segíteni az árva állatokon, ezért úgy döntött, elhagyott, kidobott macskákat fog ideiglenesen befogadni, nevelni, és közben szerető gazdit találni nekik. Egy kérdéses pont volt csak a tervben: vajon hogy fogadja Raylan az árva cicákat?

 

 

Raylan minden kismacskáról úgy gondoskodik, mintha a sajátja lenne
Raylan minden kismacskáról úgy gondoskodik, mintha a sajátja lenne
Fotó: instagram.com/raylan_the_dog

 

 

Az elsőként érkező macska a Winston nevet kapta. Egészen apró kölyökcica volt még, Laura kicsit aggódott, nehogy kutyája esetleg kárt tegyen benne. Félelme azonban alaptalan volt: Raylan azonnal beleszeretett a kiscicába. Nem egyszerűen csak kedves volt vele, hanem gondoskodóan ápolta, vigyázott rá, játszott vele. Akár egy igazi pótmama.

 

 

A kutya gondoskodóan ápolja a cicákat, vigyáz rájuk, játszik velük
A kutya gondoskodóan ápolja a cicákat, vigyáz rájuk, játszik velük
Fotó: instagram.com/raylan_the_dog

 

 

Winstont hamar örökbefogadta az egyik szomszéd, így azóta is gyakran találkozhat még a nem mindennapi kutya-macska páros. A jó tapasztalatok után Laura úgy döntött, folytatja az ideiglenes cica befogadást, és nevelést. 

 

 

Több mint kutya-macska barátság: a kiscicák minden lépésére vigyáz a kutya
Több mint kutya-macska barátság: a kiscicák minden lépésére vigyáz a kutya
Fotó: instagram.com/raylan_the_dog

 

 

Sorra érkeztek egymás után az árva cicák, és Raylan minden egyes macskát akkora szeretettel fogadott, ahogy a legelsőt - mindegyikük pótmamájává vált azonnal. És ez így megy, immár hat éve. Minden macskát úgy szeretett és úgy gondozott Raylan, mintha a saját kölyke lenne. A cicák szerencsére eddig mindannyian találtak szerető gazdit, helyet adva így az újonnan érkező árváknak. A mentett kiscicák nem is sejtik, milyen szerencsések, hogy egy ilyen nagyszerű őrangyal vigyáz rájuk!

 

 

 

 

 

Raylan és a kiscicák mindennapjait Instagramon is követhetjük: édes fotóikat és videóikat már több mint harmincezer ember követi!

 

 

 

Forrás: iheartdogs.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Floridában betiltanák, hogy utazás közben a kutyák kidughassák fejüket a kocsi ablakán Floridában betiltanák, hogy utazás közben a kutyák kidughassák fejüket a kocsi ablakán
Egészségük védelme és biztonságuk érdekében a törvényjavaslat illegálissá tenné e kedvelt szokást.

Hollandiában betiltanák a nyomott orrú kutyák és a lógófülő macskák tartását Hollandiában betiltanák a nyomott orrú kutyák és a lógófülő macskák tartását
"Ártatlan állatok életét tesszük nyomorúságossá, pusztán azért, mert azt gondoljuk, szépek és aranyosak. Ez az oka annak, hogy megtesszük ma ezt a fontos lépést egy olyan Hollandia irányába, ahol egyetlen kedvencnek sem kell többé szenvednie a megjelenése miatt."

A karácsonyfa veszélyei kedvenceinkre A karácsonyfa veszélyei kedvenceinkre
Fényfüzér, girlandok, hógömbök és mézes-mázas díszek... Lássuk, mi mindenre kell odafigyelni, hogy kutyáink és macskáink számára is biztonságban teljenek az ünnepek!

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére.

Miért szeretik a kutyák a macskakakit? Miért szeretik a kutyák a macskakakit?
Csóválva közelít, csak úgy süt róla a lelkesedés: szeretne adni egy puszit vagy legalább megnyalni a gazdi kezét. Valami apróság virít a bajszán... csak nem kaki? Netán macskaalom? Már megint?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart MTI Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját Hírek - Címlapon
Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját
Rendhagyó Palm Dog díjkiosztó Cannes-ban - Posztumusz díjat nyert A némafilmes kutyája Hírek - Címlapon
Rendhagyó Palm Dog díjkiosztó Cannes-ban - Posztumusz díjat nyert A némafilmes kutyája