A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hegyimentők hozták le a hegyről az akitát, aki rettenetesen elfáradt a túra végére

2023. május 25., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Egyik tappancsa megsérült, de valószínűleg enélkül is úgy gondolta volna: ha gazdái szeretnék, hogy lejöjjön a hegyről, akkor bizony le kell cipelniük. Mert ő egy tapodtat sem megy innen sehova. 

Mi is lehetne kellemesebb szabadidős program tavasszal, mint kimozdulni a természetbe? Így gondolták Rocky, az akita gazdái is, csakhogy az aznapi túrájukhoz nem kisebb kihívást vállaltak, minthogy megmásszák Anglia legmagasabb hegycsúcsát – kedvencükkel együtt. 978 métert megtenni felfelé bizony komoly erőfeszítést kíván az embertől is, ha nincsen hozzászokva. Hát még egy négylábútól! Márpedig eme nevezetes hegycsúcs, a Scafell Pike, és az onnan nyíló páratlan kilátás igazán megéri a fáradtságot. Vagy mégsem? 

 

 

Hegyimentők hozták le a hegyről az akitát, aki rettenetesen elfáradt a túra végére
Hegyimentők hozták le a hegyről az akitát, aki rettenetesen elfáradt a túra végére
Fotó: Facebook/Keswick Mountain Rescue

 

 

Miután szerencsésen felértek a hegy tetejére, rövid ideig élvezték a lenyűgöző panorámát, aztán úgy döntöttek, ideje hazaindulni. Rocky kutya azonban meg sem moccant. Próbálták csalogatni, bátorítani, de nem jártak eredménnyel. Így hát kénytelenek voltak értesíteni a hegyimentőket.

 

A Keswick Mountain Rescue csapata azonnal akcióba lendült. A helyszínre érkezve megtudták, hogy Rocky egyik tappancsa megsérült, ami miatt amúgy is nehézkesen tudott volna letipegni a hegyről.

 

Egyébként meg borzasztóan elfáradt – elképzelhető, hogy akkor sem lett volna kedve tovább menni, ha nincs az a seb a lábán.

 

 

Rocky, az akita nagyon élvezte, hogy kényelemben utazhat le a hegyről
Rocky, az akita nagyon élvezte, hogy kényelemben utazhat le a hegyről
Fotó: Facebook/Keswick Mountain Rescue

 

 

Mit volt mit tenni, jó melegen bebugyolálták egy hálózsákba, majd feltették a „bundás csomagot” a hordágyra. Az önkéntesek sikeresen lemanőverezték a szállítmányt a hegyről, miközben Rocky hálásan tekintett rájuk. Kifejezetten tetszett neki, hogy mindenféle erőfeszítés nélkül, kényelemben utazhat:

 

„Bár meglehetősen nagy kutyusnak számít a maga 33 kilójával, számunkra öröm volt egy ilyen pehelysúlyú sérültet szállítani. Végig nyugodtan viselkedett, mint valami királyi fejedelem a gyaloghintójában” - írták Facebook-bejegyzésükben.

 

 

978 méter magasból hozták le a fáradt kutyust a hegyimentők
978 méter magasból hozták le a fáradt kutyust a hegyimentők
Fotó: Facebook/Keswick Mountain Rescue

 

 

A mentőakció így is hosszúra sikeredett, 4 óra 18 perc alatt értek le a hegyről. Mindeközben Rocky élvezettel nézte az elé táruló táj látványát, és nagyokat szippantott a friss levegőből. Később ellátták a sebét, otthon pedig végre kipihenhette a túra fáradalmait.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Keswick Mountain Rescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Somogyország lankáin, kutyabarát helyeken Somogyország lankáin, kutyabarát helyeken
Voltatok már a Balaton közelében nyaralni úgy, hogy érzitek, milyen közel van a balatoni nyüzsgés, mégis egy csendesebb faluban szálltok meg és fedezitek fel a környéket? A Kőröshegy pont ilyen hely, ami kellően közel van a Balatonhoz és a part menti városokhoz, mégis el lehet vonulni és kirándulni a dombok között, ha éppen ahhoz van kedvünk.

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Mit tegyek, ha kullancsot találtam a kutyámban? Mit tegyek, ha kullancsot találtam a kutyámban?
Útmutató az állatorvos ajánlásai szerint.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Két tonna tápot kaptak az árva állatok Hírek - Címlapon
Két tonna tápot kaptak az árva állatok
„Nem csak egy kisállat volt, hanem családtag és hűséges társ” – 23 éves kiskutyáját gyászolja Paris Hilton Hírek - Címlapon
„Nem csak egy kisállat volt, hanem családtag és hűséges társ” – 23 éves kiskutyáját gyászolja Paris Hilton