A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Horvátországba is szabaddá válik az út - szinte minden járványügyi korlátozást eltörölnek

2022. április 08., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás
Megszűnik a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások zöme Horvátországban: nem kell oltási igazolást felmutatni az intézményekben és a határátlépésnél, valamint néhány kivétellel védőmaszkot sem kell viselni zárt nyilvános helyeken - jelentette be Davor Bozinovic horvát belügyminiszter. 

"Gyakorlatilag péntek éjféltől az összes eddigi korlátozást hatályon kívül helyezzük" - idézi az MTI a tárcavezetőt, amit azzal indokolt, hogy a járványhelyzet kedvezőbb, mint a tavalyi év végén vagy ez év elején volt. "A koronavírus-járvány következményei már nincsenek jelentős hatással az egészségügyi rendszerre" - mutatott rá.

 

Április 9-én éjfélkor Horvátországban hatályba lép a Horvát Köztársaság határátkelőhelyein történő átlépés ideiglenes korlátozásáról szóló határozat, de lényegesen leegyszerűsített szempontok szerint - tájékoztatott a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

 

 

A kutyával érkező turisták is szívesen látott vendégek Horvátországban
A kutyával érkező turisták is szívesen látott vendégek Horvátországban
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

 

Az EU-tagországokból Horvátországba érkező személyeknek nincs szükségük Covid-tanúsítványra, ami azt jelenti, hogy

 

 

a magyaroknak személyi igazolványon vagy útlevélen kívül más okmányokkal nem kell rendelkezniük a Horvátországba történő belépéshez.

 

 

Csak a Horvátországba érkező harmadik országbeli állampolgároknak kell megfelelniük a járványügyi feltételeknek, azaz COVID-tanúsítvánnyal kell rendelkezniük.

 

 

Eltörlésre kerül Horvátországban a maszkviselési kötelezettség is, kivéve az egészségügyi ellátást végző és a szociális intézményeket. 

 

 

Vili Beros egészségügyi miniszter elmondta: Horvátországban a felnőtt lakosság 70 százaléka már kapott legalább egy védőoltást, csökkent a kórházban kezelt betegek száma és a járvány is visszavonulóban van. “Mindez hozzájárult ahhoz, hogy az enyhítések mellett döntöttünk" - fogalmazott.

 

A hagyományosan nagyobb külföldi vendégszámot generáló húsvéti ünnepeket megelőzően Nikolina Brnjac, horvát turisztikai és sportminisztere így nyilatkozott: „Horvátország a világjárvány kezdete óta nagy figyelmet fordít vendégeink és állampolgáraink biztonságára, és ez a jövőben is így lesz. Azáltal, hogy az Európai Unió állampolgárai számára a Horvátországba történő beutazáskor eltöröltük a COVID-tanúsítvány bemutatásának kötelezettségét, jelentősen megkönnyítjük az ideérkezők utazásának folyamatát. Mindenkit szeretettel várunk és kellemes horvátországi tartózkodást kívánunk."

 

 


Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyás barangolások - Négykutyás csodavilág Szarvason Kutyás barangolások - Négykutyás csodavilág Szarvason
Szarvas város sok kutyás gazdi körében nagyon népszerű, hiszen minden évszakban tökéletes úticél, garantált a kutyavigyor és ez négy kutyával sincs másképpen.

Kutyás barangolások – Kutyás paradicsom Verőcén Kutyás barangolások – Kutyás paradicsom Verőcén
A Csattogó Völgyi Üdülőházakban jártunk Verőcén - Kutyaparadicsom 5,5 hektáros elkerített területen!

Vidéki romantika - kutyásoknak Vidéki romantika - kutyásoknak
Olyan helyen jártunk Csiki Kapitánnyal, meg a Zirccsel, hogy rögtön megostromoljátok, ha megtudjátok, kvázi mint Szigetvárat a törökök... Mert ugye ez a hely éppen az említett város fölé magasodó mozsgói szőlőhegyen van ott, ahol I. Szulejmán tábort vert anno 1566-ban!

7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz 7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz
De megéri, mert a kettőnk közt létrejövő szeretetteljes kapcsolat igazi ajándék. Néha azonban nem is olyan könnyű összeegyeztetni életünket, mégis haladunk a változással, hiszen fontos, hogy kedvencünk is jól érezze magát.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület Brimo partysátor Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Hírek - Címlapon
Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Mentésük után így kapaszkodott testvérébe a rettegő kölyökkutya Hírek - Címlapon
Mentésük után így kapaszkodott testvérébe a rettegő kölyökkutya