A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Horvátországba is szabaddá válik az út - szinte minden járványügyi korlátozást eltörölnek

2022. április 08., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás




Megszűnik a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások zöme Horvátországban: nem kell oltási igazolást felmutatni az intézményekben és a határátlépésnél, valamint néhány kivétellel védőmaszkot sem kell viselni zárt nyilvános helyeken - jelentette be Davor Bozinovic horvát belügyminiszter.



 

"Gyakorlatilag péntek éjféltől az összes eddigi korlátozást hatályon kívül helyezzük" - idézi az MTI a tárcavezetőt, amit azzal indokolt, hogy a járványhelyzet kedvezőbb, mint a tavalyi év végén vagy ez év elején volt. "A koronavírus-járvány következményei már nincsenek jelentős hatással az egészségügyi rendszerre" - mutatott rá.

 

Április 9-én éjfélkor Horvátországban hatályba lép a Horvát Köztársaság határátkelőhelyein történő átlépés ideiglenes korlátozásáról szóló határozat, de lényegesen leegyszerűsített szempontok szerint - tájékoztatott a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

 

 

A kutyával érkező turisták is szívesen látott vendégek Horvátországban
A kutyával érkező turisták is szívesen látott vendégek Horvátországban
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

 

Az EU-tagországokból Horvátországba érkező személyeknek nincs szükségük Covid-tanúsítványra, ami azt jelenti, hogy

 

 

a magyaroknak személyi igazolványon vagy útlevélen kívül más okmányokkal nem kell rendelkezniük a Horvátországba történő belépéshez.

 

 

Csak a Horvátországba érkező harmadik országbeli állampolgároknak kell megfelelniük a járványügyi feltételeknek, azaz COVID-tanúsítvánnyal kell rendelkezniük.

 

 

Eltörlésre kerül Horvátországban a maszkviselési kötelezettség is, kivéve az egészségügyi ellátást végző és a szociális intézményeket. 

 

 

Vili Beros egészségügyi miniszter elmondta: Horvátországban a felnőtt lakosság 70 százaléka már kapott legalább egy védőoltást, csökkent a kórházban kezelt betegek száma és a járvány is visszavonulóban van. “Mindez hozzájárult ahhoz, hogy az enyhítések mellett döntöttünk" - fogalmazott.

 

A hagyományosan nagyobb külföldi vendégszámot generáló húsvéti ünnepeket megelőzően Nikolina Brnjac, horvát turisztikai és sportminisztere így nyilatkozott: „Horvátország a világjárvány kezdete óta nagy figyelmet fordít vendégeink és állampolgáraink biztonságára, és ez a jövőben is így lesz. Azáltal, hogy az Európai Unió állampolgárai számára a Horvátországba történő beutazáskor eltöröltük a COVID-tanúsítvány bemutatásának kötelezettségét, jelentősen megkönnyítjük az ideérkezők utazásának folyamatát. Mindenkit szeretettel várunk és kellemes horvátországi tartózkodást kívánunk."

 

 


Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mit vigyünk magunkkal a nyaralásra kutyánkkal? – Állatorvosi tanácsok Mit vigyünk magunkkal a nyaralásra kutyánkkal? – Állatorvosi tanácsok
Ahogy a nyári hónapok elérkeznek, sok gazdi kedvencével együtt indul nyaralni. A közös kalandok azonban gondos előkészületeket igényelnek, hogy mindenki számára biztonságos és kellemes legyen az utazás.

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára
Ausztriáról köztudott, hogy csodálatos kirándulóhely, és egyben erős kutyabarát kultúrája is van. Ebben a cikkünkben az osztrák fővárost, Bécset mutatjuk be: mire is kell figyelnünk, ha kutyával érkezünk.

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Guinness-rekorder kutyák - Elképesztő méretek Hírek - Címlapon
Guinness-rekorder kutyák - Elképesztő méretek
Mentésük után így kapaszkodott testvérébe a rettegő kölyökkutya Hírek - Címlapon
Mentésük után így kapaszkodott testvérébe a rettegő kölyökkutya