A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Horvátországba is szabaddá válik az út - szinte minden járványügyi korlátozást eltörölnek

2022. április 08., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás




Megszűnik a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások zöme Horvátországban: nem kell oltási igazolást felmutatni az intézményekben és a határátlépésnél, valamint néhány kivétellel védőmaszkot sem kell viselni zárt nyilvános helyeken - jelentette be Davor Bozinovic horvát belügyminiszter.



 

"Gyakorlatilag péntek éjféltől az összes eddigi korlátozást hatályon kívül helyezzük" - idézi az MTI a tárcavezetőt, amit azzal indokolt, hogy a járványhelyzet kedvezőbb, mint a tavalyi év végén vagy ez év elején volt. "A koronavírus-járvány következményei már nincsenek jelentős hatással az egészségügyi rendszerre" - mutatott rá.

 

Április 9-én éjfélkor Horvátországban hatályba lép a Horvát Köztársaság határátkelőhelyein történő átlépés ideiglenes korlátozásáról szóló határozat, de lényegesen leegyszerűsített szempontok szerint - tájékoztatott a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

 

 

A kutyával érkező turisták is szívesen látott vendégek Horvátországban
A kutyával érkező turisták is szívesen látott vendégek Horvátországban
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

 

Az EU-tagországokból Horvátországba érkező személyeknek nincs szükségük Covid-tanúsítványra, ami azt jelenti, hogy

 

 

a magyaroknak személyi igazolványon vagy útlevélen kívül más okmányokkal nem kell rendelkezniük a Horvátországba történő belépéshez.

 

 

Csak a Horvátországba érkező harmadik országbeli állampolgároknak kell megfelelniük a járványügyi feltételeknek, azaz COVID-tanúsítvánnyal kell rendelkezniük.

 

 

Eltörlésre kerül Horvátországban a maszkviselési kötelezettség is, kivéve az egészségügyi ellátást végző és a szociális intézményeket. 

 

 

Vili Beros egészségügyi miniszter elmondta: Horvátországban a felnőtt lakosság 70 százaléka már kapott legalább egy védőoltást, csökkent a kórházban kezelt betegek száma és a járvány is visszavonulóban van. “Mindez hozzájárult ahhoz, hogy az enyhítések mellett döntöttünk" - fogalmazott.

 

A hagyományosan nagyobb külföldi vendégszámot generáló húsvéti ünnepeket megelőzően Nikolina Brnjac, horvát turisztikai és sportminisztere így nyilatkozott: „Horvátország a világjárvány kezdete óta nagy figyelmet fordít vendégeink és állampolgáraink biztonságára, és ez a jövőben is így lesz. Azáltal, hogy az Európai Unió állampolgárai számára a Horvátországba történő beutazáskor eltöröltük a COVID-tanúsítvány bemutatásának kötelezettségét, jelentősen megkönnyítjük az ideérkezők utazásának folyamatát. Mindenkit szeretettel várunk és kellemes horvátországi tartózkodást kívánunk."

 

 


Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Kutyás barangolások – Dunaföldvár Kutyás barangolások – Dunaföldvár
A terület közvetlenül a Duna mellett, a strand- és gyógyfürdőtől alig 300 méterre található. Csodálatos természeti környezetben helyezkedik el, ahol 2-3 szobás faházak vagy sátorozási, lakókocsis táborozási lehetőségek várják az ide érkezőket és négylábú családtagjaikat.

Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát
A járókelők tapssal és ujjongással jutalmazták a hős férfit, aki megmentette a bajba jutott négylábút.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Guinness-rekorder kutyák - Elképesztő méretek Hírek - Címlapon
Guinness-rekorder kutyák - Elképesztő méretek
Mentésük után így kapaszkodott testvérébe a rettegő kölyökkutya Hírek - Címlapon
Mentésük után így kapaszkodott testvérébe a rettegő kölyökkutya