A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mentésük után így kapaszkodott testvérébe a rettegő kölyökkutya

2022. április 08., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Mi ketten itt vagyunk egymásnak – és ez elég.” Szinte egymásba bújt a két kölyök, annyira féltek, ha csak egy pillanatra is szem elől tévesztették mamájukat.Kívülről csupán egy ponyvával letakart, szedett-vedett tárolónak tűnt, ám három kis élet rejtőzött benne. Anya és két kölyke kétségbeesetten próbáltak kiszabadulni fűtött sátrukból, miközben mancsaikra és bundájukra egyre-másra ragadt rá a mocsok, ami a „kuckó” alját borította. Az állatmentők is meghökkentek a látványon, annyira elhanyagolták a triót gazdáik. Nemhogy élelem, még víz sem volt előttük:

 

„Borzalmas körülmények között tengették napjaikat... A szenny mindent belepett, úgy 20 cm vastagon tapicskoltak benne a kutyák. A kicsik számára teljesen ismeretlen volt a külvilág, csupán ezt a kicsi helyet ismerték” - idézte fel mentésüket Jane MacMurchy, állatmentő. Minimális törődést sem kaptak, csak egymásra számíthattak...

 

 

Egy ponyvával letakart ketrecben élt a három kutya
Egy ponyvával letakart ketrecben élt a három kutya
Fotó: Animal Charity Ohio

 

 

A tulajdonosok lemondtak róluk, így az 5 hónapos testvérek, Peaches (Barack) és Layla, valamint anyjuk, a 7 éves Lady is egy ohio-i szervezet gondozásába kerülhettek. Rövidesen sort kerítettek az állatorvosi vizsgálatokra is, ahol kiderült, hogy a tartási körülményekhez képest jól van a család. Bár fizikálisan kisebb odafigyelésre szorultak, annál súlyosabb sebeket ejtett lelkükön az elhanyagolás. Ha csak egy pillanatra is elvitték tőlük mamájukat – az egyetlent, akire felnéztek, aki mellett biztonságban tudhatták magukat – , a két kölyök szörnyen megrémült:

 

„Amikor felmértük egészségi állapotukat, és megkaphatták oltásaikat, Lady mama végzett elsőként. Kimentünk vele a váróba, mire a kölykök rögtön egymáshoz bújtak, szorosan kapaszkodtak egymásba, annyira féltek” - mesélte az állatmentő hölgy.

 

 

Szorosan kapaszkodott egymásba a két kölyök
Szorosan kapaszkodott egymásba a két kölyök
Fotó: Animal Charity Ohio

 

 

Most mindhárman a menhely védőszárnyai alatt éldegélnek, apránként megértik, mit is jelent az, ha valaki biztonságban, szeretetben élhet. Naponta több alkalommal is beviszik őket egy csendes szobába, ahol nyugodtan lehetnek együtt, egy kis békére lelhetnek a menhely zsongásában. Peaches és Layla sokkal jókedvűbb, amikor anyukájuk is velük van, így a külön-külön foglalkozás mellett mindhármukkal egyszerre is sok időt töltenek az önkéntesek. 

 

Hosszú még az út, de ügyesen tanulgatják, milyen érzés magabiztosabban lépkedni az élet rögös útján. A mamakutya hamarabb oldódott, néhány nappal mentésüket követően már alig várta, hogy másokkal is barátkozhasson, és sétálni vigyék.

 

 

Lady és kölykei a mentést követően
Lady és kölykei a mentést követően
Fotó: Animal Charity Ohio

 

„Lady folyton csóvál, boldogan riszálja a popóját, amikor a figyelem középpontjába kerül. A legapróbb törődésnek is nagyon örül. Kölykei még nem tartanak itt, még csak kóstolgatják a figyelem, kedvesség kicsiny szikráit. Folyton jár a farkincájuk, amikor együtt lehetnek, sok dologban támaszkodnak egymásra. Rettentően függnek a másik társaságától, a kettejük lévő szoros kötelékből merítenek erőt.”

 

Megmentőik reményei szerint egy nap majd készen állnak arra, hogy örökbefogadják őket, és elköltözhessenek új otthonukba – lehetőleg együtt. Így már nemcsak egymástól várhatják a kedvességet, hanem leendő gazdáiktól is, akik mellett biztonságban élhetnek egy életen át.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Animal Charity Ohio

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába? Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába?
Vannak ebek, akik előszeretettel követik a gazdit mindenhova, és arról sem maradhatnak le, ha lezuhanyozunk vagy veszünk egy kellemes fürdőt. De mi teszi ezt olyan érdekessé?

Több méter mély csatornába esett Fannika, a kölyökkutya – a tűzoltók siettek a segítségére Több méter mély csatornába esett Fannika, a kölyökkutya – a tűzoltók siettek a segítségére
Hétköznapi hősök: aprócska kölyökkutyát mentettek a tűzoltók egy több méter mély csatornából.

Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló! Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló!
A boldogsághoz kevés is elég: csend, nyugalom és egy puha ágyikó egy biztonságos helyen.

10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját 10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját
Nem tudhatta, hogy apukája már nem fog visszatérni hozzá. Ő mégis várt. Még a szakadó esőben is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Horvátországba is szabaddá válik az út - szinte minden járványügyi korlátozást eltörölnek Hírek - Címlapon
Horvátországba is szabaddá válik az út - szinte minden járványügyi korlátozást eltörölnek
Mérgezés a Városligeti-tóban - figyeljünk kutyáinkra is! Hírek - Címlapon
Mérgezés a Városligeti-tóban - figyeljünk kutyáinkra is!