A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mentésük után így kapaszkodott testvérébe a rettegő kölyökkutya

2022. április 08., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Mi ketten itt vagyunk egymásnak – és ez elég.” Szinte egymásba bújt a két kölyök, annyira féltek, ha csak egy pillanatra is szem elől tévesztették mamájukat.Kívülről csupán egy ponyvával letakart, szedett-vedett tárolónak tűnt, ám három kis élet rejtőzött benne. Anya és két kölyke kétségbeesetten próbáltak kiszabadulni fűtött sátrukból, miközben mancsaikra és bundájukra egyre-másra ragadt rá a mocsok, ami a „kuckó” alját borította. Az állatmentők is meghökkentek a látványon, annyira elhanyagolták a triót gazdáik. Nemhogy élelem, még víz sem volt előttük:

 

„Borzalmas körülmények között tengették napjaikat... A szenny mindent belepett, úgy 20 cm vastagon tapicskoltak benne a kutyák. A kicsik számára teljesen ismeretlen volt a külvilág, csupán ezt a kicsi helyet ismerték” - idézte fel mentésüket Jane MacMurchy, állatmentő. Minimális törődést sem kaptak, csak egymásra számíthattak...

 

 

Egy ponyvával letakart ketrecben élt a három kutya
Egy ponyvával letakart ketrecben élt a három kutya
Fotó: Animal Charity Ohio

 

 

A tulajdonosok lemondtak róluk, így az 5 hónapos testvérek, Peaches (Barack) és Layla, valamint anyjuk, a 7 éves Lady is egy ohio-i szervezet gondozásába kerülhettek. Rövidesen sort kerítettek az állatorvosi vizsgálatokra is, ahol kiderült, hogy a tartási körülményekhez képest jól van a család. Bár fizikálisan kisebb odafigyelésre szorultak, annál súlyosabb sebeket ejtett lelkükön az elhanyagolás. Ha csak egy pillanatra is elvitték tőlük mamájukat – az egyetlent, akire felnéztek, aki mellett biztonságban tudhatták magukat – , a két kölyök szörnyen megrémült:

 

„Amikor felmértük egészségi állapotukat, és megkaphatták oltásaikat, Lady mama végzett elsőként. Kimentünk vele a váróba, mire a kölykök rögtön egymáshoz bújtak, szorosan kapaszkodtak egymásba, annyira féltek” - mesélte az állatmentő hölgy.

 

 

Szorosan kapaszkodott egymásba a két kölyök
Szorosan kapaszkodott egymásba a két kölyök
Fotó: Animal Charity Ohio

 

 

Most mindhárman a menhely védőszárnyai alatt éldegélnek, apránként megértik, mit is jelent az, ha valaki biztonságban, szeretetben élhet. Naponta több alkalommal is beviszik őket egy csendes szobába, ahol nyugodtan lehetnek együtt, egy kis békére lelhetnek a menhely zsongásában. Peaches és Layla sokkal jókedvűbb, amikor anyukájuk is velük van, így a külön-külön foglalkozás mellett mindhármukkal egyszerre is sok időt töltenek az önkéntesek. 

 

Hosszú még az út, de ügyesen tanulgatják, milyen érzés magabiztosabban lépkedni az élet rögös útján. A mamakutya hamarabb oldódott, néhány nappal mentésüket követően már alig várta, hogy másokkal is barátkozhasson, és sétálni vigyék.

 

 

Lady és kölykei a mentést követően
Lady és kölykei a mentést követően
Fotó: Animal Charity Ohio

 

„Lady folyton csóvál, boldogan riszálja a popóját, amikor a figyelem középpontjába kerül. A legapróbb törődésnek is nagyon örül. Kölykei még nem tartanak itt, még csak kóstolgatják a figyelem, kedvesség kicsiny szikráit. Folyton jár a farkincájuk, amikor együtt lehetnek, sok dologban támaszkodnak egymásra. Rettentően függnek a másik társaságától, a kettejük lévő szoros kötelékből merítenek erőt.”

 

Megmentőik reményei szerint egy nap majd készen állnak arra, hogy örökbefogadják őket, és elköltözhessenek új otthonukba – lehetőleg együtt. Így már nemcsak egymástól várhatják a kedvességet, hanem leendő gazdáiktól is, akik mellett biztonságban élhetnek egy életen át.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Animal Charity Ohio

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

14 sikertelen örökbeadás után találta meg álmai otthonát Ronny, a nagyra nőtt kölyökkutya 14 sikertelen örökbeadás után találta meg álmai otthonát Ronny, a nagyra nőtt kölyökkutya
Az imádnivaló melák mindenkinek belopta magát a szívébe, mégis időbe telt, mire rátalált az Igazi Gazdi.

Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket
Egy kutatás szerint mélyebben együtt érzünk azokkal, akik nem tudják megvédeni önmagukat, és az irántuk érzett szeretetünk is erősebb.

Hirtelen bújós lett a kutyád? Lehet, hogy ezeket szeretné elmondani Hirtelen bújós lett a kutyád? Lehet, hogy ezeket szeretné elmondani
Nem számít, milyen hangulatban érkezünk haza egy hosszú nap végén, négylábú barátunk kicsattanó örömmel fogad minket. De ha kedvencünk szokatlanul bújós, érdemes odafigyelni rá!

140 menhelyi kutya karácsonya 140 menhelyi kutya karácsonya
Ritkán szoktunk így belegondolni, de egy menhelyi kutyusnak, - akinek egész napja a rácsok mögött telik arra várva, hogy végre valaki a kennel előtt elsétálva meglátja benne a csodát – bizony a nap fénypontja, amikor kiszabadulva önfeledten szaglászhat, sétálhat. Érthető hát a négylábúak izgatottsága, amikor az önkéntesek megjelentek, hogy sétálni vigyék őket.

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Horvátországba is szabaddá válik az út - szinte minden járványügyi korlátozást eltörölnek Hírek - Címlapon
Horvátországba is szabaddá válik az út - szinte minden járványügyi korlátozást eltörölnek
Mérgezés a Városligeti-tóban - figyeljünk kutyáinkra is! Hírek - Címlapon
Mérgezés a Városligeti-tóban - figyeljünk kutyáinkra is!