A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mentésük után így kapaszkodott testvérébe a rettegő kölyökkutya

2022. április 08., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Mi ketten itt vagyunk egymásnak – és ez elég.” Szinte egymásba bújt a két kölyök, annyira féltek, ha csak egy pillanatra is szem elől tévesztették mamájukat.Kívülről csupán egy ponyvával letakart, szedett-vedett tárolónak tűnt, ám három kis élet rejtőzött benne. Anya és két kölyke kétségbeesetten próbáltak kiszabadulni fűtött sátrukból, miközben mancsaikra és bundájukra egyre-másra ragadt rá a mocsok, ami a „kuckó” alját borította. Az állatmentők is meghökkentek a látványon, annyira elhanyagolták a triót gazdáik. Nemhogy élelem, még víz sem volt előttük:

 

„Borzalmas körülmények között tengették napjaikat... A szenny mindent belepett, úgy 20 cm vastagon tapicskoltak benne a kutyák. A kicsik számára teljesen ismeretlen volt a külvilág, csupán ezt a kicsi helyet ismerték” - idézte fel mentésüket Jane MacMurchy, állatmentő. Minimális törődést sem kaptak, csak egymásra számíthattak...

 

 

Egy ponyvával letakart ketrecben élt a három kutya
Egy ponyvával letakart ketrecben élt a három kutya
Fotó: Animal Charity Ohio

 

 

A tulajdonosok lemondtak róluk, így az 5 hónapos testvérek, Peaches (Barack) és Layla, valamint anyjuk, a 7 éves Lady is egy ohio-i szervezet gondozásába kerülhettek. Rövidesen sort kerítettek az állatorvosi vizsgálatokra is, ahol kiderült, hogy a tartási körülményekhez képest jól van a család. Bár fizikálisan kisebb odafigyelésre szorultak, annál súlyosabb sebeket ejtett lelkükön az elhanyagolás. Ha csak egy pillanatra is elvitték tőlük mamájukat – az egyetlent, akire felnéztek, aki mellett biztonságban tudhatták magukat – , a két kölyök szörnyen megrémült:

 

„Amikor felmértük egészségi állapotukat, és megkaphatták oltásaikat, Lady mama végzett elsőként. Kimentünk vele a váróba, mire a kölykök rögtön egymáshoz bújtak, szorosan kapaszkodtak egymásba, annyira féltek” - mesélte az állatmentő hölgy.

 

 

Szorosan kapaszkodott egymásba a két kölyök
Szorosan kapaszkodott egymásba a két kölyök
Fotó: Animal Charity Ohio

 

 

Most mindhárman a menhely védőszárnyai alatt éldegélnek, apránként megértik, mit is jelent az, ha valaki biztonságban, szeretetben élhet. Naponta több alkalommal is beviszik őket egy csendes szobába, ahol nyugodtan lehetnek együtt, egy kis békére lelhetnek a menhely zsongásában. Peaches és Layla sokkal jókedvűbb, amikor anyukájuk is velük van, így a külön-külön foglalkozás mellett mindhármukkal egyszerre is sok időt töltenek az önkéntesek. 

 

Hosszú még az út, de ügyesen tanulgatják, milyen érzés magabiztosabban lépkedni az élet rögös útján. A mamakutya hamarabb oldódott, néhány nappal mentésüket követően már alig várta, hogy másokkal is barátkozhasson, és sétálni vigyék.

 

 

Lady és kölykei a mentést követően
Lady és kölykei a mentést követően
Fotó: Animal Charity Ohio

 

„Lady folyton csóvál, boldogan riszálja a popóját, amikor a figyelem középpontjába kerül. A legapróbb törődésnek is nagyon örül. Kölykei még nem tartanak itt, még csak kóstolgatják a figyelem, kedvesség kicsiny szikráit. Folyton jár a farkincájuk, amikor együtt lehetnek, sok dologban támaszkodnak egymásra. Rettentően függnek a másik társaságától, a kettejük lévő szoros kötelékből merítenek erőt.”

 

Megmentőik reményei szerint egy nap majd készen állnak arra, hogy örökbefogadják őket, és elköltözhessenek új otthonukba – lehetőleg együtt. Így már nemcsak egymástól várhatják a kedvességet, hanem leendő gazdáiktól is, akik mellett biztonságban élhetnek egy életen át.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Animal Charity Ohio

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett
Az új családtag érkezése megannyi izgalommal jár, akkor is, ha négylábú. Ahogy magunkhoz vesszük választottunkat, felkerülhet a rózsaszín szemüveg is, hiszen olyan édes! Szeretnénk, hogy jól érezze magát és egészséges legyen – ehhez pedig elengedhetetlen egy látogatás az állatorvoshoz, minél előbb!

Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól? Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól?
Fél, retteg, pánikol, ha közeledik a vihar. Rosszabb esetben félelmében rombol, netán saját magában is kárt tesz, miközben menekülni próbál. A vihartól, mennydörgéstől való félelem a kutyatulajdonosok nagy részét érinti. Mi lehet gyógyír a problémára, hogyan enyhíthető a kutya rettegése?

Szűk csőbe esett az öreg, félig vak kiskutya - tűzoltók mentették meg Szűk csőbe esett az öreg, félig vak kiskutya - tűzoltók mentették meg
Az apró kisöreg egy szűk csőbe esett bele, ahonnan önerőből kijönni nem tudott, és gazdija sem tudta kihúzni. Szerencsére a tűzoltók nem ismernek lehetetlent és a kutya segítségére siettek.

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

„Szép álmokat!” - Minden egyes kutyának jó éjszakát kívánnak a gondozók ezen a menhelyen „Szép álmokat!” - Minden egyes kutyának jó éjszakát kívánnak a gondozók ezen a menhelyen
"Minden este megsimogatjuk és betakargatjuk őket, hogy érezzék, itt biztonságban vannak, és szeretjük őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 MOL Nyrt. MTI Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyám státusza: kapcsolatban Hírek - Címlapon
Kutyám státusza: kapcsolatban
Kutyamérgezés a Bikás parkban Hírek - Címlapon
Kutyamérgezés a Bikás parkban