A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hősként ünneplik a rottweilert, aki egy ajtónyitással megmentette gazdája életét

2017. március 09., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Súlyosan beteg gazdája életét mentette meg a kutya, akit azóta hősként ünnepel az internet. Önzetlenség és odaadás - ilyenek a négylábú hősök!



“Semmi kétség: Megan megmentette az életemet. Kitüntetést érdemelne!” - mondta Gary Gregory a gyönyörű rottweileréről. A 32 éves fiatalember egy ideje rosszul érezte magát, különböző vizsgálatokra járt emiatt. A legutóbb endoszkópián esett át, melynek során epekövet kerestek nála. A vizsgálatról hazatérve pihent, lábadozott, ám hirtelen hányinger, és szédülés tört rá. Ahogy megpróbált felkelni az ágyból, elvesztette egyensúlyát, elesett, és csúnyán beverte a fejét. Annyi lélekjelenléte még volt, hogy tárcsázza a mentőket, aztán elájult.

 

Megan és gazdája
Megan és gazdája
Fotó: express.co.uk

 

A kiérkező mentősöket zárt ajtók és egy ugató rottweiler fogadta. A kutya ajtókaparását, ugatását úgy értelmezték, hogy a kutya őrzi a területét, álmukban sem gondolták volna, hogy valójában Megan épp ennek ellenkezőjén ügyködik: a kutya ugyanis megtanulta, hogyan nyithatja ki belülről az ajtót. Nem is kellett sokat próbálkoznia, hamar sikerült a művelet, így be tudta engedni a mentősöket.

 

A rottweiler megtanulta, hogyan kell kinyitni az ajtót
A rottweiler megtanulta, hogyan kell kinyitni az ajtót
Fotó: express.co.uk

 

Gary élete csak egy hajszálon múlott: ha a kutyának nem sikerül kinyitnia az ajtót, a mentősöknek meg kellett volna várnia a rendőröket, hogy azok betörjék az ajtót - Gary ez idő alatt pedig elvérzett volna, ugyanis a rosszullétet egy belső vérzés okozta.


“Az emberek azonnal egy veszélyes, mogorva kutyára asszociálnak, ha a rottweiler fajta kerül szóba. Megan ezeket a sztereotípiákat megcáfolja, hiszen ő egy kedves, szelíd óriás.” - mondta kutyájáról Gery.

 

Megan megcáfolja a rottweilerekről kialakult sztereotípiákat
Megan megcáfolja a rottweilerekről kialakult sztereotípiákat
Fotó: express.co.uk

 

 

Forrás: express.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja
Peggy kutyus mindenkit levett a lábáról a forgatás során.

Vészhelyzet a gazdival – zárd el biztonságos helyre a kutyád, ha jönnek a mentők Vészhelyzet a gazdival – zárd el biztonságos helyre a kutyád, ha jönnek a mentők
Segítsd a mentők munkáját: mire megérkeznek, zárd el biztonságos helyre kedvencedet!

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mérgezett kolbász van szétszórva egy rákospalotai kutyafuttatón Hírek - Címlapon
Mérgezett kolbász van szétszórva egy rákospalotai kutyafuttatón
Pitbull mentett meg egy kisfiút, akit a saját anyja akart vízbe fojtani Hírek - Címlapon
Pitbull mentett meg egy kisfiút, akit a saját anyja akart vízbe fojtani