A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Idén is Állatok Világnapja a Rex Állatszigeten!

2018. október 02., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az Állatok Világnapjának (World Animal Day) a gondolata.



Ezt a napot minden évben október 4-én, Ferenc napján ünnepeljük. Tisztelgésként az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. 

 

Már életében legendák születtek az állatoknak szóló prédikációiról, az állatokkal való beszélgetéseiről és az emberek állatok közötti kommunikációban történő segítségnyújtásáról. A halálát követő második évben, 1228-ban szentté avatták, de a 20. század derekán VI. Pál pápa a környezetvédők védőszentjévé is felavatta.

 

Magyarországon 1991-től, elsősorban állatvédő szervezetek és állatkertek rendezésében tartanak rendszeresen Állatok világnapja megemlékezéseket.

 

Ezt a hagyományt követve, idén is megtelik a Rex Állatsziget ezen a nemes napon a gyerekek kacajával, zsivajával. Mindezt az állatok szeretete jegyében.

 

Állatok Világnapja 2018

 

 

A Rex Kutyaotthon Alapítvány és a Szép Ernő Színház Kulturális Egyesület közösen készül az Állatok Világnapjára, ahol minden program főszereplői az állatok, legyen az mese vagy musical.

 

Szinovál Gyula a Szép Ernő Színház alapítója és vezetője az alábbi gondolatokkal készül a közös alkalomra:

„Nagy öröm számunkra egy olyan kezdeményezés mellé állni, ahol és amikor, ha csak egy pillanatra is, de kiszakadhatunk a mai rohanó világ mókuskerekéből. Az eseményen fellépő művészek, szinte mind felelős állattartók, és megkeresésükkor nem volt kérdés, hogy örömmel jönnek el. Bízunk benne, hogy örömöt szerzünk majd a nézőknek, hogy történeteinkkel, dalainkkal a figyelmet sikerül majd társaink, az állatok felé irányítani. Nem csak ezen a napon, de az év összes napján jusson eszébe mindenkinek, milyen fontos, milyen szép, milyen jó, hogy körülöttünk, velünk élnek.”

 


„Az állatok szeretete az egyetlen szeretet, amelyben az ember sohasem csalódik.”

Krasznahorkai László


 

 

A mese világa mellett természetesen nem maradhat el a Rex Tanoda hallgatóinak kutyás bemutatója és a Kutyaiskola Dog Dancing műsora sem.

 

A színpadi előadásokon kívül nagyon sok kedvenceinkkel kapcsolatos oktató és élményprogrammal várunk minden két- és négylábú érdeklődőt.

 

Négylábúaknak behívással egybekötött evőversenyt is szervezünk, de ha a gazdi éhezne meg, úgy ő is talál magának mindenféle finomságot, így akár egész napra is lehet tervezni az Állatszigeti tartózkodást.

 

 


 

Mikor?

2018. október 6. 10:00-16:00

Hol?

Rex Kutyaotthon Alapítvány, 1048 Budapest, Óceánárok u. 33.

 

Kellemes ünneplést, szórakozást kívánnak a szervezők!

 


 

 

Érdekességek a Rex Kutyaotthon Alapítványról

 

  • Az idén 26 éves Rex Kutyaotthon Alapítvány az egyik legrégebbi állatvédő szervezet Magyarországon
  • Az alapítvány létrejöttekor még általános gyakorlat volt, hogy a megunt kutyákat-macskákat úgynevezett „gazdáik” egyszerűen kidobták a város szélén - az állatvédelemmel és a felvilágosítással nagyon kevesen foglalkoztak => így egyértelmű volt, hogy meg kell változtatni az állattartási kultúrát Magyarországon
  • Ehhez az 1891-ben alapított angliai Dogs Trust adta a jó példát, ahol nem menhelyet, hanem állatvédelmi központokat hoztak létre és üzemeltettek
  • 2004-ben, Újpest Önkormányzata támogatásával egy szemétlerakó helyén létrejött a Rex Állatsziget, amely menhely, mentőállomás és állatvédelmi oktatóközpont egyben
  • Eddig több mint 10.000 állatot adott örökbe és napi szinten több mint 250 elhagyott, sebesült, krízishelyzetben lévő állatnak nyújt segítséget az alapítvány

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

Rendőrök segítenek az árva állatoknak gazdira találni Rendőrök segítenek az árva állatoknak gazdira találni
Árva állatokkal pózolnak az egyenruhások, hogy így segítsenek nekik mielőbb gazdit találni!

Háromnapos fesztivállal ünnepli a fővárosi állatkert az állatok világnapját Háromnapos fesztivállal ünnepli a fővárosi állatkert az állatok világnapját
Háromnapos Állat- és Növényszeretet Fesztivállal ünnepli szombattól hétfőig az állatok világnapját a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Országos menhelytérkép jelent meg Országos menhelytérkép jelent meg
A Jófogás az állatszaporítók hirdetéseinek folyamatos törlése mellett folytatja a társadalom edukációjára, illetve a hazai menhelyek segítésére irányuló tevékenységét. A vállalat a hontalan állatok augusztus 16-i világnapja alkalmából összeállította a felelős örökbefogadásról, illetve az állatszaporítók tevékenységéről szóló kiadványát, illetve Magyarország menhelytérképét. A vállalat a nyomtatott és digitális formátumban megjelenő anyagban az Ürömi Állatotthonnal együttműködésben felelős kutya-örökbefogadásra buzdítja azokat, akiknek megfordult a fejében egy négylábú családtag beszerzése.

Kutyajó nap volt hétvégén Szombathelyen Kutyajó nap volt hétvégén Szombathelyen
A csöpörgő eső ellenére is sok érdeklődő látogatott el az első Kutyajó nap Szombathelyen nevezetű rendezvényre. Előadások, bemutatók és kerekasztal beszélgetések várták az érdeklődőket a felelős állattartás jegyében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
25.000 fontot adományozott Simon Cowell a kutyahús telepek bezáratására Hírek - Címlapon
25.000 fontot adományozott Simon Cowell a kutyahús telepek bezáratására
Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat Hírek - Címlapon
Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat