A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Országos menhelytérkép jelent meg

Társadalmi edukáció a felelős örökbefogadásért - Augusztus 16-án van a hontalan állatok világnapja


2020. augusztus 15., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Jófogás az állatszaporítók hirdetéseinek folyamatos törlése mellett folytatja a társadalom edukációjára, illetve a hazai menhelyek segítésére irányuló tevékenységét. A vállalat a hontalan állatok augusztus 16-i világnapja alkalmából összeállította a felelős örökbefogadásról, illetve az állatszaporítók tevékenységéről szóló kiadványát, illetve Magyarország menhelytérképét. A vállalat a nyomtatott és digitális formátumban megjelenő anyagban az Ürömi Állatotthonnal együttműködésben felelős kutya-örökbefogadásra buzdítja azokat, akiknek megfordult a fejében egy négylábú családtag beszerzése.



 

A Jófogás a 2020-as évre kiemelt céljául tűzte ki, hogy a lehető legszélesebb körben hívja fel a figyelmet az állatszaporítás veszélyeire, valamint, hogy saját hatáskörén belül tegyen konkrét lépéseket az ilyen jellegű állatkínzás visszaszorításáért. Fontos eredmény, hogy a hirdetési szabályzat nagy visszhangot kiváltó szigorítása és az állatszaporító-gyanús hirdetések folyamatos monitorozása és végleges törlése óta kimagaslóan megugrott az oldalon a menhelyekről örökbefogadható kutyák aránya, a látogatók már 500 kutyát nézhetnek meg a virtuális térben. A Jófogás továbbá folyamatos egyeztetéseket követően, egyre több menhelynek biztosít nagy elérésű, ingyenes online felületet is.

 

„Az országos edukációs kampánnyal az a célunk, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét az állatszaporítók káros tevékenységére, illetve a felelős örökbefogadás fontosságára. Az Ürömi Állatotthonnal együttműködésben összeállított kiadványunk mindkét témát körbejárja, a benne található menhelytérképpel pedig vizuálisan is megjelenítjük, hogy az egészséges, gondosan ápolt és számos esetben akár fajtiszta kutyák sokkal közelebb vannak hozzánk, mint azt elsőre gondolnánk. A kiadványunk célzott terjesztésével pedig az a célunk, hogy amikor a kutya-örökbefogadás gondolata megszületik a fejekben, akkor a kutyára vágyókat az örökbefogadás felé tereljük” – mondta Palocsay Géza, a Jófogást működtető Adevinta Classified Media Hungary Kft. ügyvezetője.

 

 

A kisállatok hirdetésének szigorított feltételei a Jófogáson
A kisállatok hirdetésének szigorított feltételei a Jófogáson

 

 

A Jófogás az Ürömi Állatotthon 10 kutyájával a főszerepben különleges fotózást szervezett, amelyen Puskás Peti is részt vett.

 

„Nagyon örülök, hogy már nem csak magánemberek és közszereplők, hanem felelős vállalatok is az állatok mellé állnak. A szaporítók elleni küzdelem rendkívül fontos, a sikerhez pedig minél több szereplőre van szükség. A fotózáson résztvevő kutyusok iszonyú barátságosak voltak, szerencsések lesznek, akik örökbefogadhatják őket” – mondta Puskás Peti.

 

A kiadvány a képes bemutatkozó anyagok mellett pedig országos menhelylistát, a felelős örökbefogadással kapcsolatos jótanácsokat és az állatszaporítással kapcsolatos legfontosabb információkat is tartalmaz. Hogy minél többen járhassunk nyitott szemmel és segíthessük a hazai menhelyek munkáját, a kiadvány digitális és nyomtatott oldalain a legfontosabb szakmai szervezeteket is meg lehet találni.

A Jófogás folyamatosan azon dolgozik, hogy a szaporítók tevékenységét hátráltatva törölje oldaláról a nem megfelelő hirdetéseket, az oldal látogatóit azonban arra kérik, hogy ha gyanús kisállat hirdetéssel találkoznak, vagy esetleg telefonos egyeztetést követően felmerül a szaporítás gyanúja, jelezzék az esetet a Jófogás ügyfélszolgálatának.

 

 


 

Az országos menhelytérképet és a kiadvány digitális verzióját az alábbi linkeken lehet elérni:

 

Országos menhelytérkép: https://bit.ly/orszagosmenhelyterkep

 

Digitális kiadvány a felelős örökbefogadásért: https://bit.ly/felelősörökbefogadáskiadvány

 


 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Idén először: Kutyastrandok Éjszakája! Hírek - Címlapon
Idén először: Kutyastrandok Éjszakája!
Kutyás barangolások: Balatoni kutyás nyaralás Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások: Balatoni kutyás nyaralás