A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Keleti kutyakényelem

2016. december 22., 13:00


Szerző: Harasztovich Erika


Kategória: Könnyű




A megfelelő fekvőhelyek és házak nagyon fontosak, komoly betegségeket és bajokat előzhetünk meg, az ideális fekhellyel. Nem mindig az agyondíszített és leginkább látványos kutyaágyak a legjobbak!



Amikor saját magunknak választunk ágyat, akkor is a matrac, azaz alvó felület a legfontosabb. Igyekszünk a számunkra legmegfelelőbb és legkényelmesebb matracot választani, miért lenne ez máshogyan, amikor kedvencünknek vásárolunk? A látványos, színes, mintás küllem helyett, a kutyafekhely anyagára, bélésére, az alvófelület kialakítására, a praktikusságára figyeljünk!

 

Keleti kutyakényelem a kutyaágyban
Keleti kutyakényelem a kutyaágyban
Fotó: dogsaholic.com

 

A legfontosabb szempontok:

  • A fekhely legyen praktikus, azaz könnyen szállítható és mosható, erős huzattal. A legjobb, ha van póthuzatunk hozzá.
  • Feleljen meg a kutya testfelépítésének, a súlyának, a korának és egészségi állapotának. Idős, vagy mozgásszervi betegséggel, rendellenességgel küzdő kutyák számára itthon is kaphatók speciális, emlékező habos kutyafekhelyek, amik csökkentik a kutya gerincének terhelését.
  • Kellő hőszigetelő képessége legyen, hogy a padló hőmérsékletétől megvédje a kutyát.
  • Vegye körbe, azaz biztosítsa a kutya számára a saját kuckót, amiben biztonságban érezheti magát, és ahová elvonulhat.
  • Ne legyen magasan, vagy nehezen elérhető helyen, hogy az állatnak ne kelljen “tornagyakorlatokat” végeznie, ha pihenni szeretne.
Van, hogy az ágy, vagy a párna áldozatul esik a kutyának...
Van, hogy az ágy, vagy a párna áldozatul esik a kutyának...
Fotó: petcha.com

 

Ágy-gyilkosok

Sok gazdi küzd azzal a problémával, hogy kutyája rövid időn belül tönkreteszi a neki vásárolt ágyat, fekhelyet. Ezek a kutyusok általában nem csak a fekhelyüket, de a bútorokat is megrágják. 5 hónaposnál fiatalabb kutya esetében ezzel a rombolással számolnunk kell, főként a fiatalkori fogcsere miatt. Ezeket a problémákat sok erős gumi rágókával, alaposan lefárasztó sétákkal, hosszabb időre lekötő játékokkal (kutya fagyi, jutalom falat csapda) orvosolhatjuk. Végső esetben alkalmazhatunk citromos víz keveréket, amiből egy keveset a bútorra fújva elérhetjük, hogy a kutya számára rossz ízű és így kevésbé kívánatos legyen.

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: dogsaholic.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről
Az intelligencia egyik fő alkotóeleme, az úgynevezett g faktor kutyáknál is létezik, és sok jellemzőjében, többek között öregedési mintázatában is hasonlít az emberi g faktorhoz. Ennek vizsgálata így közelebb vihet minket az emberi kogníció szerveződésének, valamint a korral járó kognitív hanyatlás folyamatának megértéséhez - írták az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszék kutatói legújabb, a GeroScience című folyóiratban megjelent tanulmányukban.

Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti! Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti!
Az embert már a kezdetektől foglalkoztatja, mit jelentenek álmai. Hiedelmek szerint akár a jövőt is mutathatja, sokak szerint szövevényes magyarázata van a megjelenő jelképeknek. Persze mindebben nem kötelező hinni, hiszen semmilyen bizonyíték nincs ezekre, ám eljátszani a gondolattal mégis érdekes.

Meglepő kapcsolatot fedeztek fel a kutatók az emberek és kutyák agydaganatai között Meglepő kapcsolatot fedeztek fel a kutatók az emberek és kutyák agydaganatai között
A menangiómák genetikai felépítése meglehetős hasonlóságot mutat az ember legjobb barátjánál is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta MOL Nyrt. Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fotópályázat 2016 - íme a nyertesek! Hírek - Címlapon
Fotópályázat 2016 - íme a nyertesek!
Ajándékok kutyáknak, kutyáktól Hírek - Címlapon
Ajándékok kutyáknak, kutyáktól