A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Idén is önkéntes segítőket keres a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet

2018. november 11., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az év utolsó pár napja a legtöbb gazdinak nem a pihenésről és bulizásról szól. Bár a legtöbben megteszünk minden óvintézkedést kedvencünk védelme érdekében, így is rengeteg kutya elszökik félelmében. 

 


Figyelem! Ez a cikk az elmúlt időszakban nem frissült, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, mára azonban elavultak lehetnek!


 

 

Sajnos a szilveszteri tűzijátékot és durrogtatást megszüntetni egyik napról a másikra lehetetlen, emiatt nekünk, gazdiknak kell megtenni mindent kedvenceink védelme érdekében. Sajnos nem minden gazda veszi komolyan ezt a felkészülést, vagy épp a megtett óvintézkedések ellenére történik meg a baj - mindenesetre minden Szilveszterkor kutyák százai tűnnek el. A közösségi média megtelik ezekben a napokban a segélykérésekkel, az eltűnt kutyák és macskák képeivel.

 

A bajban óriási segítséget tud nyújtani a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, melyet immár ötödik éve szerveznek meg. A szervezők létrehoznak egy adatbázist, melyben az összes ügyeletben lévő önkéntes elérhetősége megtalálható, így baj esetén segítséget tudnak kérni a gazdik.

 

Az idei Ügyelethez várják az önkéntes jelentkezőket, akik segíteni tudnak a szilveszteri időszakban. Adminisztrációs és állatmentési feladatokra is lehet jelentkezni: előbbi esetében koordinátorokra, facebook-szerkesztőkre, grafikusokra van szükség, míg utóbbinál fuvarosokra, chipolvasóval rendelkezőkre és petvetdata hozzáférőkre, valamint kiszállásra és befogásra képes állatbarátokra, és ideiglenes befogadókra is számítanak.

 

Jelentkezni a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletre ide kattintva lehet.

Az Ügyelet Facebook oldala ide kattintva érhető el.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Segítséget kér a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet Segítséget kér a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet
Idén már tizedik alkalommal indul a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, hogy segítsen hazatalálni azoknak az állatoknak, akik a szilveszteri tűzijátékoktól megrettenve menekültek el otthonukból. Nem tudnának azonban ilyen hatékonyan dolgozni az Ügyelet gerincét adó önkéntesek nélkül.

Nem lesz tűzijáték augusztus 20-án Miskolcon Nem lesz tűzijáték augusztus 20-án Miskolcon
Kulturális programok igen, központi tűzijáték viszont nem lesz Miskolcon idén augusztus 20-án sem! A kiszámíthatatlan gazdasági helyzet mellett erős érv volt a döntés meghozatalában a környezet és az állatok védelme is.

Menhelyi kutyáknak olvastak meséket az állatbarátok a július 4-i tűzijáték alatt Menhelyi kutyáknak olvastak meséket az állatbarátok a július 4-i tűzijáték alatt
Több tucatnyi felnőtt és gyermek döntött úgy, hogy ünneplés helyett inkább a félős ebeknek segít.

Egy teljes napon át remegett egy autó alatt Elza, a szilveszteri petárdáktól megijedt kutya Egy teljes napon át remegett egy autó alatt Elza, a szilveszteri petárdáktól megijedt kutya
A Szilveszteri Állatmentő Ügyeletet kilencedik alkalommal szervezték meg lelkes önkéntesek, és elkeserítő a statisztikájuk. Csak hozzájuk 700-nál is több elveszett vagy talált kutyát vagy macskát jelentettek be, és a 300 önkéntesük közül sokan egész hétvégén, éjjel is mentették a rémült állatokat. Pintér Attila, az Ügyelet főszervezője szerint azonban „valójában jóval több állat kerül bajba ilyenkor, hiszen sok állat a chipnek köszönhetően hamar hazajut, másokat pedig nem jelentenek be. Ezért a valós szám feltehetően több ezer állatot jelent, akik rettegve menekülnek ilyenkor. Nem ritka, hogy elütik őket, vagy ahogy Elzánál is, hiába keresik, nem találják meg, mert elbújnak, és félnek előjönni. De Elzának szerencséje volt.

Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya
Az Orange County Animal Services menhely munkatársait egy floridai hotelszobában, étlen-szomjan magára hagyott, idős kutyushoz hívták ki az ott dolgozók, aki annyira le volt gyengülve, hogy járni is alig tudott.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor MTI Rehabportál Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Halálos autóbalesetet túlélt kutyát keresnek Hírek - Címlapon
Halálos autóbalesetet túlélt kutyát keresnek
Újabb kutyamérgezések Miskolcon Hírek - Címlapon
Újabb kutyamérgezések Miskolcon