A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így biztosítsd a főbérlődet arról, hogy ne aggódjon a kutyád miatt

2022. február 15., 11:30


Kategória: Jó tudni!




Nincs könnyű dolguk azoknak, akik leendő otthonukat keresik a szőrös kis családtagjaikkal. Már önmagában is kihívást jelent megtalálni a tökéletes lakást, pláne, ha kutyával keres albérletet az ember. Sok főbérlő ugyanis tart a kutyás bérlőktől. Az alábbiakban olvashatsz néhány tippet arra, hogy ha megtaláltad álmaid lakását, hogyan állítsd pártodra a kutyaellenes tulajdonost.



 

 

1.  Tájékozódj a korlátozásokról előzetesen és készülj fel!

 

Minden bérbeadónak más háziállat-szabályzata van, de a legtöbb háziállattal történő bérbeadásra a következő szabályok közül egy vagy több vonatkozik. Az alábbiakban néhány általános korlátozást említünk meg:

  • a kisállatok számának korlátozása
  • súly- / méret korlátozások
  • agresszív kutyafajták tiltása

Bár lehet, hogy kedvenced ártalmatlan, a legtöbb bérbeadó ezeket a fajtákat kockázatosnak találja. Ha a kutyusod nem felel meg a vele szembe támasztott követelményeknek, akkor készülj fel a megfelelő ellenérvekkel!

 

 

Nem lehetetlen kutyával albérletet találni!
Nem lehetetlen kutyával albérletet találni!
Fotó: Unsplash - Jexi

 

 

2.  Ajánlj fel plusz díjat vagy további kaució megfizetését!

 

Tapasztalataink szerint sokszor a bérleti díj mellett felárat kell fizetniük azoknak, akik kutyabarátjukkal szeretnének lakást bérelni. Meglehet, hogy a bérbeadó már alapjáraton csillagászatilag magas többletköltségeket ír elő erre vonatkozóan. Azonban, ha ez nem merül fel és úgy érzed, rátaláltál álmaid otthonára, érdemes némi plusz díjat vagy plusz kaukciót felajánlani, ami probléma esetén fedezheti a károkat. Ez segít enyhíteni bizonyos aggodalmakat, amelyek bérbeadóban merülhetnek fel kedvenceddel kapcsolatban.

 

A felajánlott „vigaszdíjnak” köszönhetően jó eséllyel bebiztosítod majd magadat. Sőt, ez azt is mutatja, hogy felelősségteljes állattartó vagy, aki hajlandó mindent megtenni azért, hogy kutyáját magánál tartsa.

 

 

 

3.  Nézd meg, hogy jogosult vagy-e szolgálati állatra!

 

A fogyatékkal élőknek joguk van szolgálati vagy érzelmi támogató háziállatokhoz, még akkor is, ha a bérleti szerződés kifejezetten tiltja a házi kedvencek tartását. Ráadásul ebben az esetben nem kötelezhetnek plusz díj megfizetésére sem.

 

 

Mutasd be személyesen kutyádat is!
Mutasd be személyesen kutyádat is!
Fotó: Unsplash - Chewy

 

 

4.  Készíts kutya önéletrajzot!

 

A díjak és korlátozások listája ijesztő lehet. Sok bérbeadó és ingatlankezelő azonban rugalmas a házirendekkel kapcsolatban, amennyiben bizonyítani tudod, hogy kedvenced márpedig felelős bérlő. Ehhez mindenképpen készíts önéletrajzot a kutyusod számára. Igen, tudjuk, hogy kissé furcsán hangzik, de a bemutatkozás nagyon fontos részét képezi a folyamat felgyorsításának.

 

Az alábbi információkat tüntesd fel a kisállat önéletrajzában:

  • Fénykép
  • Rövid leírás, beleértve a nevét, fajtáját és méretét
  • Emeld ki legjobb tulajdonságait (pl: szereti a gyerekeket)
  • Korábbi egészségügyi feljegyzések, amelyek igazolják a védőoltásokat
  • Bármilyen képzési bizonyítvány
  • A korábbi bérbeadók, szomszédok ajánlólevele is segít!

 

 

 

5.  Mutatkozzatok be személyesen is!

 

Ahelyett, hogy tényekkel és érvekkel viaskodnál, inkább hagyd, hogy kutyád nyerje meg a bérbeadó szívét. Ha úgy tetszik, kérd meg a lakástulajt, hogy tartsatok kisállat-interjút. Ez lehetőséged ad arra, hogy kutyusod trükkökkel vagy akár anélkül lenyűgözze a leendő bérbeadótokat. Így akár hosszútávon is jó kapcsolatot ápolhattok majd egymással.

 

 

 

Az ingatlannet.hu kínálatában találsz olyan eladó és kiadó lakásokat is, melyekben engedélyezett a kutyák tartózkodása. A portálon könnyen megtalálhatod azt a helyet, amely tökéletes számodra és kutyád számára egyaránt.

 

 

 

Forrás: ingatlannet.hu
Indexkép forrás: Unsplash - Jexo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban? Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban?
Az évszakok változásaihoz és az időjárási körülményekhez kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, ám otthonunk hőmérsékletét ideális esetben mi magunk is szabályozhatjuk. Kedvencünk testhőmérséklete is igazodhat ehhez, de ahogy nekünk, úgy nekik is megvannak a maguk határai. Mi számít hidegnek, melegnek és mire figyeljünk a fűtés beállításánál?

Kutyakennel – isteni találmány vagy ördögi eszköz? Kutyakennel – isteni találmány vagy ördögi eszköz?
Az alapvető probléma szerintem ott van, hogy mi humanoidok emberként gondolkozunk. Nekünk persze gondot jelentene, ha egy relatív picike helyre bezárva kellene órákat eltöltenünk. Bár ezt is inkább úgy gondolom, hogy a hozzáállásunkon múlik az egész.

A megnövekedett költségek miatt egyre többen mondanak le kedvenceikről külföldön is A megnövekedett költségek miatt egyre többen mondanak le kedvenceikről külföldön is
Egy felmérés szerint sokan úgy próbálják enyhíteni helyzetüket, hogy kevesebbet költenek élelemre, jutalomfalatokra és kutyafelszerelésre. Sajnos előfordul, hogy ez sem nyújt megoldást.

Édes a pihenés - Ezért fontos kutyáknál is a jó (sok) alvás Édes a pihenés - Ezért fontos kutyáknál is a jó (sok) alvás
A jó alvás fél egészség, márpedig napjaink felgyorsult világában a kutyáknak is nehézséget okozhat kellően kipihenni magukat. Hogyan segíthetünk kedvenceinknek?

Mennyi alvásra van szüksége a kutyáknak? Mennyi alvásra van szüksége a kutyáknak?
Aligha létezik édesebb látvány kedvencünknél, mikor elnyúlik fekhelyén, szanaszét heverő lábakkal és békésen hortyog mély álmában. Ám az alvás ennél jóval több: kutyáink egészségének egyik alappillére.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyák öregedésének kutatása segíthet megtalálni az egészséges, hosszú élet titkát Hírek - Címlapon
A kutyák öregedésének kutatása segíthet megtalálni az egészséges, hosszú élet titkát
Új állatvédelmi megállapodás a BRFK-n: a rendőrkutyák is részt vettek az ünnepélyes szerződéskötésen Hírek - Címlapon
Új állatvédelmi megállapodás a BRFK-n: a rendőrkutyák is részt vettek az ünnepélyes szerződéskötésen