A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így is lehet: Nagykálló Önkormányzata támogatást ad az ivartalanításra és chipeltetésre

2019. április 25., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Példaértékű döntést hozott Nagykálló Képviselő-testülete: komoly anyagi támogatást biztosítanak a városban élő kutyatartóknak kutyáik oltására, chipeltetésére és ivartalanítására.



Nagykálló Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. április 11-én tartott ülésén döntött arról, hogy a város költségvetéséből 1 000 000 forintot különít el arra, hogy a város területén élő, chip regisztrációval nem rendelkező kutyák is megkapják a szükséges ellátást - olvasható a város közösségi oldalán.

 

Ez az összeg a helyi állatorvos által elvégzendő chipezés, veszettség elleni védőoltás és ivartalanítás díját fedezné, amely ebenként kb. 18 000 Ft. Mivel a törvény konkrét szabályokat határoz meg a kutyatartással és az állatokkal való bánásmóddal kapcsolatban, ezért Nagykálló Város Önkormányzat Képviselő-testülete ezzel az intézkedéssel a kutyatulajdonosoknak szeretne segítséget nyújtani a tartásra vonatkozóan.

 

Továbbá a hatályos jogszabályok figyelmen kívül hagyása nem csak magát a kutyát veszélyezteti, de állandó veszélyt jelent a tágabb környezetre: a közbiztonságra, a köztisztaságra és a közegészségügyre is, egyúttal a prevencióval szeretnék elérni, hogy ne legyenek utcán kóborló, gazdátlan állatok, amelyek befogás utána a gyepmesteri telepre kerülnek.

 

Nagykálló Város Önkormányzatának határozott álláspontja, hogy nem a kóbor ebeket kell „büntetni”, hanem a városlakókat a felelős állattartásra tanítani!




 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás
Az országban másodikként - Veszprém után - Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon
Míg nekünk sokszor az év legvidámabb estéje, addig az érzékeny fülű és idegrendszerű kutyák számára félelmetes megpróbáltatás: minden évben sok ezer négylábú válik átmenetileg vagy tartósan gazdátlanná a petárdák és a tűzijátékok kiváltotta menekülési ösztönreakciók következtében. Ám a segítség az ország több száz pontján most is rendelkezésre áll: az ünnepnapokon is nyitva tartó MOL töltőállomások ingyenes chipleolvasással teszik könnyebbé az elkóborolt ebek hazatalálását. A vállalat számára kiemelten fontos a hazai kutyások sokmilliós közösségével való partnerség – ezt szolgálja, hogy a MOL valamennyi töltőállomása kutyabarát, és már 204 kúton van chipleolvasó is.

Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán
A bundás óriás egyből mosolyt csalt az emberek arcára, amikor statisztának állt a mentősök gyakorlati napján.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Patrick Stewart ismét ideiglenes befogadó lett Hírek - Címlapon
Patrick Stewart ismét ideiglenes befogadó lett
Feljelenthetik a gazdikat Ausztráliában, ha kutyájuk sokat ugat Hírek - Címlapon
Feljelenthetik a gazdikat Ausztráliában, ha kutyájuk sokat ugat