A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így is lehet: Nagykálló Önkormányzata támogatást ad az ivartalanításra és chipeltetésre

2019. április 25., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Példaértékű döntést hozott Nagykálló Képviselő-testülete: komoly anyagi támogatást biztosítanak a városban élő kutyatartóknak kutyáik oltására, chipeltetésére és ivartalanítására.



Nagykálló Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. április 11-én tartott ülésén döntött arról, hogy a város költségvetéséből 1 000 000 forintot különít el arra, hogy a város területén élő, chip regisztrációval nem rendelkező kutyák is megkapják a szükséges ellátást - olvasható a város közösségi oldalán.

 

Ez az összeg a helyi állatorvos által elvégzendő chipezés, veszettség elleni védőoltás és ivartalanítás díját fedezné, amely ebenként kb. 18 000 Ft. Mivel a törvény konkrét szabályokat határoz meg a kutyatartással és az állatokkal való bánásmóddal kapcsolatban, ezért Nagykálló Város Önkormányzat Képviselő-testülete ezzel az intézkedéssel a kutyatulajdonosoknak szeretne segítséget nyújtani a tartásra vonatkozóan.

 

Továbbá a hatályos jogszabályok figyelmen kívül hagyása nem csak magát a kutyát veszélyezteti, de állandó veszélyt jelent a tágabb környezetre: a közbiztonságra, a köztisztaságra és a közegészségügyre is, egyúttal a prevencióval szeretnék elérni, hogy ne legyenek utcán kóborló, gazdátlan állatok, amelyek befogás utána a gyepmesteri telepre kerülnek.

 

Nagykálló Város Önkormányzatának határozott álláspontja, hogy nem a kóbor ebeket kell „büntetni”, hanem a városlakókat a felelős állattartásra tanítani!




 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás
Az országban másodikként - Veszprém után - Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon
Míg nekünk sokszor az év legvidámabb estéje, addig az érzékeny fülű és idegrendszerű kutyák számára félelmetes megpróbáltatás: minden évben sok ezer négylábú válik átmenetileg vagy tartósan gazdátlanná a petárdák és a tűzijátékok kiváltotta menekülési ösztönreakciók következtében. Ám a segítség az ország több száz pontján most is rendelkezésre áll: az ünnepnapokon is nyitva tartó MOL töltőállomások ingyenes chipleolvasással teszik könnyebbé az elkóborolt ebek hazatalálását. A vállalat számára kiemelten fontos a hazai kutyások sokmilliós közösségével való partnerség – ezt szolgálja, hogy a MOL valamennyi töltőállomása kutyabarát, és már 204 kúton van chipleolvasó is.

Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán
A bundás óriás egyből mosolyt csalt az emberek arcára, amikor statisztának állt a mentősök gyakorlati napján.

Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai
Kilenc kutyát szállított hamis útlevelekkel egy szerb férfi, akit a NAV ellenőrei a hetényegyházi pihenőből már nem engedtek tovább.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Patrick Stewart ismét ideiglenes befogadó lett Hírek - Címlapon
Patrick Stewart ismét ideiglenes befogadó lett
Feljelenthetik a gazdikat Ausztráliában, ha kutyájuk sokat ugat Hírek - Címlapon
Feljelenthetik a gazdikat Ausztráliában, ha kutyájuk sokat ugat