A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Feljelenthetik a gazdikat Ausztráliában, ha kutyájuk sokat ugat

2019. április 24., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Heves vitákat váltott ki az új szabály, amit egy ausztrál városban vezettek be a csend védelme érdekében. E szerint ha három percnél hosszabb ideig ugat a szomszéd kutyája, akár fel is jelenthető az illető…Az Ausztráliában található Darwin városa szabályozni fogja a kutyaugatást. Ha egy kutya három percnél többet ugat, az már megsérti az új “zajszabályzatot”, amiért akár fel is jelenthető a kutya gazdája. A jelentett eseteket egy tanács vizsgálja ki, hogy valós-e a szabálysértés.

 

A bejelentést akkor lehet megtenni, ha a kutya éjszaka 3 percnél, nappal pedig 6 percnél hosszabb ideig ugat folyamatosan. Ezt a szigorú szabályt enyhíti, ha a kutya sziréna, vihar, postás, tűzijáték vagy egyéb hasonló zavaró tényező miatt ugat, nem pedig rendszeresen.

 

A bejelentés után a tanács kivizsgálja az ügyet, ám nem érkezik azonnal büntetés: a megállapított információknak, körülményeknek megfelelően hasznos tanácsokkal, praktikákkal, javaslatokkal látják el a gazdit, hogy az enyhíteni tudjon kutyája rossz szokásán, hiszen gyakran a rossz nevelés áll a dolog mögött. A gazdának így esélye lesz változtatni a dolgon, megakadályozhatja kutyája hangoskodását. Ha es sikerül, mindenkinek nyert ügye van - ha nem, akkor jöhetnek a következő lépések a tanács részéről, ami akár büntető eljárás indítása is lehet a végső esetben.

 

 

Feljelenthetik a gazdikat Ausztráliában, ha kutyájuk sokat ugat
Feljelenthetik a gazdikat Ausztráliában, ha kutyájuk sokat ugat
Fotó: dogtrophy.com

 

 

Az új szabály kapott hideget és meleget is a lakosságtól, érthető módon. Gyakran fordul elő, hogy a kutya az egész napot végigugatja, míg gazdája dolgozik, ami tagadhatatlanul sok kellemetlenséget okoz a szomszédságnak. Sok gazdi pedig nem is tud róla, hogy ilyen zajos a kedvence, hiszen mikor ő otthon van, az mintakutyaként viselkedik. A gazdik (szintén érthető módon) kevésbé ujjongtak a szabály bevezetésétől, mint a nem-kutyás lakók.

 

Más területen is változott a kutyásokra vonatkozó városi szabályzat: az eddigi 5 helyett már csak 4 kutyát lehet egy lakóhelyen tartani, míg a macskák számára nézve továbbra sincs korlátozás.

 

 

 

Forrás: dailymail.co.uk; abc.net.au
Indexkép forrás: dogtrophy.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutya hangjai: a nyüszítéstől a morgáson át az ugatásig A kutya hangjai: a nyüszítéstől a morgáson át az ugatásig
„VAÚ” - amit mindenki ismer, már gyermekkorunkban megtanuljuk, hogy „ezt mondja a kutya”. Ám ennél jóval árnyaltabb a skála, ebből csemegézünk most egy picit.

Miért őrjíti meg a kukásautó a kutyákat? Miért őrjíti meg a kukásautó a kutyákat?
Zajos, szagos, döcög, zörög. Időnként felbukkan, aztán lassan tovább áll. Kedvencünk is kikel magából? Legszívesebben elkergetné?

Miért ugatják a kutyák a postást? Miért ugatják a kutyák a postást?
Ki ne ismerné az ominózus jelenetet? Közeledik a postás. Szegény ember egész nap tapossa a bicikli pedálját, gyalogol. Jókora súlyt cipelve magával. Elérkezik a kertvárosi részhez, ahol egyik kutya ugatja a másik után. Ádázul, félig kilógva a kerítésen. Más kutyák a fejüket gyömöszölik át a kapu rácsán, úgy csattogtatják a fogaikat. Miért fordulnak ki ilyenkor magukból a kutyák? Mi játszódik le fejükben? Nézzük együtt a válaszokat és azt, hogyan szelídítheted meg kutyatársad, ha fejébe vette, hogy megeszi a kézbesítőt!

Hátizsákban utaztatja 26 kilós kutyáját - Így cselezi ki a New York-i metró szabályát a leleményes gazdi Hátizsákban utaztatja 26 kilós kutyáját - Így cselezi ki a New York-i metró szabályát a leleményes gazdi
A szamojéd és gazdája egy csapásra híressé váltak, amikor kiderült, miként oldották meg a metrózást.

Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról? Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról?
Kedvenceink jobban látnak a sötétben, mint mi, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy jól is érzik magukat, amikor egyedül kell lenniük napnyugta után. Kapcsoljuk fel nekik a lámpát vagy szükségtelen?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Hírstart MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így is lehet: Nagykálló Önkormányzata támogatást ad az ivartalanításra és chipeltetésre Hírek - Címlapon
Így is lehet: Nagykálló Önkormányzata támogatást ad az ivartalanításra és chipeltetésre
Allergia kutyáknál – sokat segít az immunerősítés! Hírek - Címlapon
Allergia kutyáknál – sokat segít az immunerősítés!