A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Allergia kutyáknál – sokat segít az immunerősítés!

2019. április 24., 06:30


Szerző: (X)


Kategória: Egészség




Sok kisállat tartó gyanakodva várja az "allergia szezont", hiszen már kedvenceink nagy részét is megviseli a növekvő pollen mennyiség… Mit tehetünk, hogy megkönnyítsük kedvencünknek az allergiaszezont, és enyhíthessük tüneteit?



Pirosodó bőr, folyamatos vakarózás, mancsrágás, a szem- vagy fül gyulladása, szőrhullás – mind a környezeti allergia tünete is lehet. Sajnos kutyáinkat is utolérik a civilizációs betegségek, így nekünk, gazdiknak kell minden tőlünk telhetőt megtenni a megelőzésért. Ha pedig a tünetek megjelennek, akkor azok mérséklése, megszüntetése a cél.

 

Mindenképpen érdemes megtudni, hogy kedvencünknek mik a legfőbb allergénjeik. Ezeket meg kell próbálni kerülni, de sajnos sok esetben már annyi allergén hat, hogy ez a feladat semmiképpen nem egyszerű, a levegőben, fűben lévő polleneket szinte lehetetlen kikerülni. Fontos azonban azzal is tisztában lenni, mi is okozza az allergiát: a szezonális pollenallergia mellett ételallergia, bolhacsípés, rovarcsípés, háziporatka, penészgomba, valamint egyéb állapotok is okozhatják a tüneteket.

 

 

Sok kutya szenved allergiától, ám az erős immunrendszer segíthet leküzdeni
Sok kutya szenved allergiától, ám az erős immunrendszer segíthet leküzdeni
Fotó: pinterest.com

 

 

Az allergiát nem minden esetben lehet teljesen megszüntetni, ilyenkor a tünetek minél hatékonyabb csökkentése a cél. Az állatorvos által javasolt gyógyszeres kezelés mellett kutya immunrendszerének megerősítése az egyik kulcs a tünetmentesség eléréséhez. Olyan immunerősítő étrendkiegészítő alkalmazásával, mint a HUMAC huminsavas étrendkiegészítője, fel lehet készíteni kedvencünk szervezetét. Alkalmazásának hatására javul a szervezet immunitása – a helyes immunválasz -, ezáltal megszűnnek, vagy csökkennek az allergiás tünetek. Segíti a mérgező anyagok kiválasztását az állatok szervezetéből, támogatja az öngyógyító képességet. Mindemellett – a gyógyszerekkel ellentétben - a huminsav nem terheli a szervezetet, és nincs ellenjavallat, hiszen teljesen természetes összetevőkből álló készítményről van szó.

 

 

Kipirosodott bőr, szőrhullás - ezeket a tüneteket is csökkenti a huminsavas étrendkiegészítő
Kipirosodott bőr, szőrhullás - ezeket a tüneteket is csökkenti a huminsavas étrendkiegészítő
Fotó: Baglyas Ildikó

 

 

A HUMAC étrendkiegészítő legalább négy ponton tud beavatkozni, amit más anyagról nehéz lenne állítani. Ha „csak” az egyéb gyógyszerek adagját tudjuk csökkenteni, ha „csak” a bélrendszer működését javítjuk, ha „csak” a szükséges nyomelemeket juttatjuk a szervezetbe, ha „csak” az immunrendszer helyes működését támogatjuk, nagyon sokat tettünk a kedvencünk jól létéért.

 

 

A huminsavas étrendkiegészítő por mellett már huminsav tartalmú krém is kapható, ami segít a kipirosodott bőrt egészségessé varázsolni
A huminsavas étrendkiegészítő por mellett már huminsav tartalmú krém is kapható, ami segít a kipirosodott bőrt egészségessé varázsolni

 

 

A szervezetben az enzimek működése nagyban függ a  mikro, -makroelem ellátástól, azok felszívódásától. A HUMAC étrendkiegészítő ennek optimális mértékét is garantálja.

Az allergiák kialakulásánál a bélflóra szerepére több kutatási eredmény is rámutat. Amennyiben a hasznos bélflóra uralkodik a bélben, a citokin egyensúly helyre billen, és csökkennek az allergiás tünetek. A HUMAC alkalmazásával a hasznos baktériumok száma jelentősen nő.  Tudományos kísérlettel igazolható, hogy a szulfitredukáló baktériumok száma 2 hatványkitevővel csökken, így a hasznos flóra jut szerephez, illetve a „produktum” szaga is jelentősen csökken.

 

Kedvencünk jóléte a mi jólétünk is egyben - mindezt káros mellékhatások nélkül!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Ehetnek a kutyák epret? Ehetnek a kutyák epret?
Ízlelhetjük apró szeletekre vágva, porcukorral meghintve vagy pürésítve, és akkor még nem is beszéltünk a mennyei eperlekvárról... Már a gondolatától is összefut az ember szájában a nyál! Nincs is min csodálkozni, ha a finomság illata kedvencünk figyelmét is felkelti. Adhatunk nekik epret?

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

Allergiásak lehetnek a kutyák az emberre? Allergiásak lehetnek a kutyák az emberre?
Ha mi allergiásak lehetünk a kutyákra, akkor vajon ez fordítva is lehetséges?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Praktiker Rehabportál Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
2020-ra állatkísérlet-mentes lesz Kalifornia Hírek - Címlapon
2020-ra állatkísérlet-mentes lesz Kalifornia
Nem olyan okosak a kutyák, mint azt gondolnánk? Hírek - Címlapon
Nem olyan okosak a kutyák, mint azt gondolnánk?