A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg

2024. március 18., 15:45


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."



 

2013-at írtunk, mikor egy Ginger nevű kutyus a menhelyen találta magát, miután családja magára hagyta. Nem sok jót tapasztalt élete első néhány éve alatt, ez pedig nyomott hagyott lelkén. Ginger, vagyis Gyömbér nagyon félt, és hosszú-hosszú időbe telt, mire elkezdett bízni gondozóiban.

 

Nem értették őt, és ő sem értette az embereket. Kétséges volt, lesz-e valaha olyan érdeklődő rá, aki hajlandó várni rá, hogy megtegye az első lépést. Lassan, de biztosan haladt afelé, hogy kijelentsék róla, „ezt a kutyát egyszerűen nem lehet örökbeadni”.

 

 

7 évig élt a menhelyen a kutya
7 évig élt a menhelyen a kutya
Fotó: TheDodo/DogWood Animal Shelter

 

 

Eltelt egy év. Majd kettő, és a háromból hét lett... Ginger szomorúan várt, és csak figyelte, ahogy a szomszédos kennelekben lévő kutyák boldogan elsétáltak haza új családjuk oldalán. Már nyoma sem volt annak a kölyökkutyának, aki folyton csóválta farkincáját, mikor oly sok évvel ezelőtt kíváncsian várta, milyen csodákat tartogat számára a világ. A rozsdabarna pofin megjelentek az első fehér szőrszálak – Ginger pofija és megtört lelke hamarosan őszre váltott.

 

Az egyik menhelyi dolgozó nagyon a szívére vette az öregecske kutyus sorsát, és elhatározta, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Ginger is megtalálhassa álmai otthonát. Hogy érezhesse, őt is szeretik. Hogy ne kelljen egyedül, egy hideg kennelben meghalnia.

 

 

 

 

Ekkor jelentkezett egy hölgy, aki kifejezetten idős kutyuson szeretett volna segíteni. És oly sok év után végre Ginger is elsétálhatott a menhelyről új gazdija oldalán. Természetesen beletelt néhány hétbe, mire megértette, hogy ez az új gazdi örökre szól, ahogy a ház is, ahova elvitte magával. És nem nézett vissza többé.

 

„Eleinte szörnyen bizalmatlan volt, de ma már úgy vonul végig az utcán, amikor sétálunk, mintha övé lenne a világ. Fantasztikus élmény volt látni, amikor először szimatolt körbe otthon, amikor először mászott fel a kanapéra”, és az is, amikor először fogadta el a finom falatokat, mesélte meghatotta Ginger gazdája, Beth.

 

 

 

 

2020-at írtunk, mikor a kisöreg életének alkonyán felvirradt a hajnal. 10 éves volt ekkor, és azóta is boldogan éldegél. Az idő múlása azért rajta is meglátszik, 13 évesen már érthető, hogy itt-ott fájdogál valamije, de kedvesebb, játékosabb és ragaszkodóbb, mint valaha.

 

„Korához képest sok tekintetben olyan, mint egy igazi kölyök. Visszanézve az együtt töltött időnkre, olyan ez, mintha két kölyök találkozott volna aznap a menhelyen. Ki-ki a maga módján bukdácsolt a felnőtté válás útján. Együtt, egymás által fejlődtünk, tanultunk.

 

A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni. Bárhová is sodor az élet, mindig van esély egy szebb, jobb holnapra. Ott nem tudsz fejlődni, ahol összetörtél, csakis előre vezet az út” - mondta el hálásan Beth. Reményei szerint az ő történetük is arra ösztönöz majd másokat, hogy bátran merjenek örökbefogadni idős kutyát.

 

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/@keepingup_withginger
Cikk első megjelenése: 2024. február 29.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MTI AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért dünnyögnek a kutyák pihenés közben? Hírek - Címlapon
Miért dünnyögnek a kutyák pihenés közben?
5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán Hírek - Címlapon
5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán