A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így örült a zsémbes öreg kutyus, amikor a menhelyen megünnepelték szülinapját

2023. február 10., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Szemei egyből felcsillantak, ahogy kiszagolta a finom tortát, majd türelmetlenül nézett megmentőire, mintha azt mondaná: "Mit kell ennyit szöszmötölni? Nem érek én erre rá, ide azzal a sütivel, de gyorsan!" 

Loco, az öregecske kutyus kissé nehéz természet: utálja a kutyákat, az emberek között szerencsére „csak” válogatós, de nagyon. Ám az édesburgonyából készült születésnapi tortának még ő sem tudott ellenállni, ami a meglepetés bulin őt várta.

 

Morcogás ide vagy oda, az ünneplés minden kutyusnak kijár, pláne egy szépkorú, sokat szenvedett menhelyi lakónak. Kapott egy csinos csákót és fodros-bodros nyakéket, és még a stáb is elénekelte neki a Boldog Szülinapot! dalocskát.

 

 

Loco, a szülinapos zsémbes öreg kutyus
Loco, a szülinapos zsémbes öreg kutyus
Fotó: Spartanburg Humane Society

 

 

Az idős kutyust 2020-ban adták le gazdái, mivel nem tudták tovább tartani betegségei miatt: szívférgesség-tesztje pozitív lett, pajzsmirigye rendetlenkedett, és a csípője sem a régi már. A kezelések tetemes költséggel járnak, amit csak nagyon kevesen tudnának kifizetni, ráadásul Loco már 13 éves, márpedig az idős kutyusok közül még az egészségesebbeket is ritkán fogadják örökbe.

 

Ha ez még nem lenne elég, a kisöreg eléggé zsémbes tud lenni, borzasztó nehezen barátkozik, és a változást is rosszul viseli. Még ha magához is venné valaki, esélyes, hogy nagyon hamar visszakerülne a menhelyre, mindezek miatt nem kockáztatják meg örökbeadását.

 

 

Loco szülinapi tortája, Mikor ehetek már belőle - kérdezte az öreg kutya.jpg
Loco szülinapi tortája
"Ide azzal a sütivel, de gyorsan!"
Fotó: Spartanburg Humane Society

 

 

Ez azonban nem gátolja meg a menhelyeseket abban, hogy annyit szeretgessék az idős kutyust, amennyit csak lehet – vagyis, amennyit ő kéri, hiszen a nap nagy részében békésen szundikál a csendes irodában, ahol kényelmes fekhelyek várják.

 

A törődés meghozta gyümölcsét: Loco túl van a szívférgességen, és a pajzsmirigyre szedett gyógyszerek is jól hatnak. Kedélye láthatóan jó irányba változott, nem ritkán szerény csóválással fogadja a dolgozókat. Azokat, akiket a szívébe fogadott, nagy mosollyal, boldogan köszönti – ők pedig szeretettel viselik gondját a menhelyen, amíg csak él.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Spartanburg Humane Society

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Ebugatta JULIUS-K9 MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Smile, a legkisebb magyar mentőkutya is segít a túlélők felkutatásában Törökországban Hírek - Címlapon
Smile, a legkisebb magyar mentőkutya is segít a túlélők felkutatásában Törökországban
Több mint 20 embert, egy kutyát és egy macskát is kimentettek a romok alól a magyar csapatok Törökországban Hírek - Címlapon
Több mint 20 embert, egy kutyát és egy macskát is kimentettek a romok alól a magyar csapatok Törökországban