A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tóba esett a kerekesszékes idős gazdi - kutyája mentette meg az életét

2022. március 09., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Négylábú hős: a 9 éves keverék kutya megmentette életveszélybe került gazdája életét!



 

Az elektromos kerekesszéket használó Harry Smith szeretett kutyájával, a 9 éves beagle keverékkel, Sarah Jane-nel sétált a floridai Port St. Lucie-i tó közelében. Egyik pillanatról a másikra megtörtént a baj: a szék egyik kereke elakadt és megpördült, majd irányíthatatlanul legurult a töltésen, egyenesen a tóba. A 81 éves férfi életveszélyben volt, hisz úszni nem tud, fejét alig tudta a víz felett tartani. Azonnali segítség nélkül biztosan megfulladt volna. 

 

Szerencsére a kis keverék, Sarah Jane nem tétlenkedett: hangos ugatásba fogott, mintha csak segítségért kiáltozott volna. A közelben dolgozó két férfi figyelmét fel is keltette a kétségbeesett ugatás. Először azt hitték, maga a kutya van bajban, majd észrevették a férfit, akinek alig ért fel a feje a víz fölé. Azonnal a tóhoz rohantak, közben pedig sikerült egy rendőrnek is jelezniük a bajt. 

 

A vízhez érve Edward Suhling és Aby Chacko azonnal felismerték Smith-t: tudták, hogy a férfi mozgássérült, nem tudja használni a lábait, így nagy a baj. Sarah Jane, látva az érkező segítséget, a vízbe ugrott, és a két férfi sem gondolkozott: azonnal a vízbe gázoltak, és kihúzták Smith-t a partra. 

 

A gyors segítségnek hála Smith ép bőrrel megúszta a veszélyes helyzetet. Kerekesszékének elektronikája azonban tönkrement a vízben, ezért a helyszínen lévő rendőr hazagurította az idős gazdit.

 

A Port St. Lucie Rendőrkapitányság később a Facebook oldalán hősnek nevezte a két segítő férfit, és természetesen Sarah Jane-t is, hisz a kutya nélkül valószínűleg nem vették volna észre időben a bajban lévő férfit.

 

 

 

 

 

Forrás: upworthy.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja
Peggy kutyus mindenkit levett a lábáról a forgatás során.

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története
A négylábú űrhajós története titkokkal, de még inkább óriási hazugságokkal kísért: hősnek állították be, ám inkább nevezhetnénk mártírnak. Lajka, az utcán kóborló kutya előbb gyepmesteri telepre, onnan a szovjet kiképzőközpontba - hogy aztán 1957. november 3-án a biztos halálba küldjék.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megható, ahogy az alaszkai malamut lelkesen segíti vak barátját Hírek - Címlapon
Megható, ahogy az alaszkai malamut lelkesen segíti vak barátját
"Közös ügyünk az állatvédelem" címmel készült tájékoztató kiadvány Hírek - Címlapon
"Közös ügyünk az állatvédelem" címmel készült tájékoztató kiadvány