A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tóba esett a kerekesszékes idős gazdi - kutyája mentette meg az életét

2022. március 09., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Négylábú hős: a 9 éves keverék kutya megmentette életveszélybe került gazdája életét! 

Az elektromos kerekesszéket használó Harry Smith szeretett kutyájával, a 9 éves beagle keverékkel, Sarah Jane-nel sétált a floridai Port St. Lucie-i tó közelében. Egyik pillanatról a másikra megtörtént a baj: a szék egyik kereke elakadt és megpördült, majd irányíthatatlanul legurult a töltésen, egyenesen a tóba. A 81 éves férfi életveszélyben volt, hisz úszni nem tud, fejét alig tudta a víz felett tartani. Azonnali segítség nélkül biztosan megfulladt volna. 

 

Szerencsére a kis keverék, Sarah Jane nem tétlenkedett: hangos ugatásba fogott, mintha csak segítségért kiáltozott volna. A közelben dolgozó két férfi figyelmét fel is keltette a kétségbeesett ugatás. Először azt hitték, maga a kutya van bajban, majd észrevették a férfit, akinek alig ért fel a feje a víz fölé. Azonnal a tóhoz rohantak, közben pedig sikerült egy rendőrnek is jelezniük a bajt. 

 

A vízhez érve Edward Suhling és Aby Chacko azonnal felismerték Smith-t: tudták, hogy a férfi mozgássérült, nem tudja használni a lábait, így nagy a baj. Sarah Jane, látva az érkező segítséget, a vízbe ugrott, és a két férfi sem gondolkozott: azonnal a vízbe gázoltak, és kihúzták Smith-t a partra. 

 

A gyors segítségnek hála Smith ép bőrrel megúszta a veszélyes helyzetet. Kerekesszékének elektronikája azonban tönkrement a vízben, ezért a helyszínen lévő rendőr hazagurította az idős gazdit.

 

A Port St. Lucie Rendőrkapitányság később a Facebook oldalán hősnek nevezte a két segítő férfit, és természetesen Sarah Jane-t is, hisz a kutya nélkül valószínűleg nem vették volna észre időben a bajban lévő férfit.

 

 

 

 

 

Forrás: upworthy.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története
A négylábú űrhajós története titkokkal, de még inkább óriási hazugságokkal kísért: hősnek állították be, ám inkább nevezhetnénk mártírnak. Lajka, az utcán kóborló kutya előbb gyepmesteri telepre, onnan a szovjet kiképzőközpontba - hogy aztán 1957. november 3-án a biztos halálba küldjék.

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Kimentette családját a tűzből a hős kutya, mielőtt otthonuk leégett volna Kimentette családját a tűzből a hős kutya, mielőtt otthonuk leégett volna
Amikor a házban felcsaptak a lángok, Champ szólt a gazdiknak, hogy nagy baj van.

Szuper kiskocsit készített a Mercedes-Benz egy mozgássérült mentett kutyának Szuper kiskocsit készített a Mercedes-Benz egy mozgássérült mentett kutyának
Az autógyártó cégnek köszönhetően újra járhat a balesetben megsérült kutyus – boldogsága mindent visz!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online MTI Brimo partysátor Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megható, ahogy az alaszkai malamut lelkesen segíti vak barátját Hírek - Címlapon
Megható, ahogy az alaszkai malamut lelkesen segíti vak barátját
"Közös ügyünk az állatvédelem" címmel készült tájékoztató kiadvány Hírek - Címlapon
"Közös ügyünk az állatvédelem" címmel készült tájékoztató kiadvány