A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható, ahogy az alaszkai malamut lelkesen segíti vak barátját

2022. március 10., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A két jóbarát az első pillanattól fogva imádja egymást, és amikor a husky betegsége miatt elveszítette látását, pajtása örömmel vállalta a vakvezető feladatát.Sterling, a szibériai husky látása fokozatosan romlott, mígnem a zöldhályog miatt megvakult. Bár fontos érzékszervét vesztette el, ma is ugyanolyan örömmel veti bele magát az életbe, mint annak előtte. Mindezt bundás barátjának köszönheti, aki egy percre sem hagyná magára. A 11 éves kutyusnak nem kell egyedül megbirkóznia a nehézségekkel, hiszen Walker, az alaszkai malamut vigyáz rá.

 

A két szőrmók már találkozásuk első pillanatától fogva remekül kijött egymással, a közöttük lévő szeretetteljes kötelék egyre erősebbé vált az idő múlásával. Mióta Sterling szembetegsége elkezdődött, tesója hősiesen vállalta a segítő feladatát, ami még jobban összekovácsolta őket.

 

 

A vak husky és malamut barátja
A vak husky és malamut barátja
Fotó: Instagram/@sterlingandwalker

 

 

Családjuk három évvel ezelőtt kapta kézhez a lesújtó diagnózist. Egy ideig sikerült kordában tartani a glaukómát, de tartottak attól, hogy fogja venni a látásromlással járó akadályokat. 

 

„Az első komoly műtét után eléggé maga alatt volt. Amikor jobban lett, elvittük a tengerpartra Walkerrel együtt, és a kis betegünk egyből felvidult” - emlékezett vissza a gazdi, Lillian McKee.

 

 

A két jóbarát együtt pihen
A két jóbarát együtt pihen
Fotó: Instagram/@sterlingandwalker

 

 

A 10 éves malamut ekkor lépett elő vakvezető kutyává, de nem csak támogatja barátját, hanem minden tőle telhetőt megtesz, hogy jobban érezze magát. Legyen szó egy kis kergetőzésről a parton, kirándulásról a hegyekben vagy hempergőzésről a hóban, a két jó barát nem habozik megragadni az alkalmat egy kis bolondozásra.

 

„Úgy vettük részre, hogy kedvenc tevékenységei, mint a szaladgálás, a hosszú séták, egy kiruccanás az óceánhoz, rengeteget segítettek neki abban, hogy visszataláljon régi önmagához, és újra az a vidám, önfeledt kutyus lehessen. Walker boldogan hívja játszani! Néha az is megfordul a fejemben, hogy talán nem is tudja, hogy Sterling nem lát.”

 

 

Bár nem lát, de szeret pancsolni a vízben a husky
Bár nem lát, de szeret pancsolni a vízben a husky
Fotó: Instagram/@sterlingandwalker

 

 

Természetesen a nyugalmas pillanatokban sem mozdulnak el egymás mellől: a közösen elköltött vacsora után együtt vonulnak el pihenni. A gazdik szerint kettejük közül Walker a lazább típus, egy igazi bohóc, aki még azt sem bánja, ha vak barátja erre-arra utasítja néha:

 

„Azt hiszem, kifejezetten jót tesz neki, hogy Sterlingből időnkét előbújik a főnök. Valahogy őt még ez is boldoggá teszi” - mondta el Lillian a két kutya kapcsolatáról. Walker még úgy is öltözik, mint tesója, aki betegsége előtt terápiás kutyaként segített sérült embereknek meglátni az élet napos oldalát.

 

 

@sterlingandwalker Snow Fun! #siberianhusky #alaskanmalamute #snowday #snowfun #huskies #malamutes ♬ Feel So Close - Calvin Harris

 

 

Ha már szóba került a nap, a husky érzékeny szemét védeni kell a fénytől, ezért egy speciális szemüveget visel, amikor szép időben sétára indulnak. Ez a malamutnak is feltűnt, és mivel semmi jóból nem szeretne kimaradni, ő is kapott egy menő szemüveget.

 

Egyforma felszerelésükben aligha gondolnánk, mi mindenen mentek keresztül, ám ők csak mosolyogva legyintenek rá, hiszen ott vannak egymásnak, amíg világ a világ.

 

 

Speciális szemüveget hord a vak kutya - segítője is kért egyet
Speciális szemüveget hord a vak kutya - segítője is kért egyet
Fotó: Instagram/@sterlingandwalker

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Instagram/@sterlingandwalker

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket? Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket?
Van, aki szereti a kutyapuszit és van, aki a gondolatától is irtózik. Mit gondolhatnak erről kutyáink? Értik-e, ha puszit adunk nekik, és egyáltalán szeretik-e?

Albínó vagy fehér kutya – Mi a különbség? Albínó vagy fehér kutya – Mi a különbség?
Fehér szőr, világos bőr – mégsem egyformák. Honnan lehet tudni, hogy kedvencünk valóban e kivételes szín képviselője?

Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük? Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük?
Több mint 9500 évvel ezelőtt jelentek meg először Szibériában.

Több mint szőr - Mi mindenben segíti a bajusz a kutyát? Több mint szőr - Mi mindenben segíti a bajusz a kutyát?
Kutyánkra nézve nem csak kedves tekintete, hanem a pofija körül meredező bajusz is meglágyítja szívünket. De milyen célt szolgálnak e különleges szőrszálak?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tudomány a kutyanevelésben - Az averzív viselkedés Hírek - Címlapon
Tudomány a kutyanevelésben - Az averzív viselkedés
Tóba esett a kerekesszékes idős gazdi - kutyája mentette meg az életét Hírek - Címlapon
Tóba esett a kerekesszékes idős gazdi - kutyája mentette meg az életét