A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható, ahogy az alaszkai malamut lelkesen segíti vak barátját

2022. március 10., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A két jóbarát az első pillanattól fogva imádja egymást, és amikor a husky betegsége miatt elveszítette látását, pajtása örömmel vállalta a vakvezető feladatát.



Sterling, a szibériai husky látása fokozatosan romlott, mígnem a zöldhályog miatt megvakult. Bár fontos érzékszervét vesztette el, ma is ugyanolyan örömmel veti bele magát az életbe, mint annak előtte. Mindezt bundás barátjának köszönheti, aki egy percre sem hagyná magára. A 11 éves kutyusnak nem kell egyedül megbirkóznia a nehézségekkel, hiszen Walker, az alaszkai malamut vigyáz rá.

 

A két szőrmók már találkozásuk első pillanatától fogva remekül kijött egymással, a közöttük lévő szeretetteljes kötelék egyre erősebbé vált az idő múlásával. Mióta Sterling szembetegsége elkezdődött, tesója hősiesen vállalta a segítő feladatát, ami még jobban összekovácsolta őket.

 

 

A vak husky és malamut barátja
A vak husky és malamut barátja
Fotó: Instagram/@sterlingandwalker

 

 

Családjuk három évvel ezelőtt kapta kézhez a lesújtó diagnózist. Egy ideig sikerült kordában tartani a glaukómát, de tartottak attól, hogy fogja venni a látásromlással járó akadályokat. 

 

„Az első komoly műtét után eléggé maga alatt volt. Amikor jobban lett, elvittük a tengerpartra Walkerrel együtt, és a kis betegünk egyből felvidult” - emlékezett vissza a gazdi, Lillian McKee.

 

 

A két jóbarát együtt pihen
A két jóbarát együtt pihen
Fotó: Instagram/@sterlingandwalker

 

 

A 10 éves malamut ekkor lépett elő vakvezető kutyává, de nem csak támogatja barátját, hanem minden tőle telhetőt megtesz, hogy jobban érezze magát. Legyen szó egy kis kergetőzésről a parton, kirándulásról a hegyekben vagy hempergőzésről a hóban, a két jó barát nem habozik megragadni az alkalmat egy kis bolondozásra.

 

„Úgy vettük részre, hogy kedvenc tevékenységei, mint a szaladgálás, a hosszú séták, egy kiruccanás az óceánhoz, rengeteget segítettek neki abban, hogy visszataláljon régi önmagához, és újra az a vidám, önfeledt kutyus lehessen. Walker boldogan hívja játszani! Néha az is megfordul a fejemben, hogy talán nem is tudja, hogy Sterling nem lát.”

 

 

Bár nem lát, de szeret pancsolni a vízben a husky
Bár nem lát, de szeret pancsolni a vízben a husky
Fotó: Instagram/@sterlingandwalker

 

 

Természetesen a nyugalmas pillanatokban sem mozdulnak el egymás mellől: a közösen elköltött vacsora után együtt vonulnak el pihenni. A gazdik szerint kettejük közül Walker a lazább típus, egy igazi bohóc, aki még azt sem bánja, ha vak barátja erre-arra utasítja néha:

 

„Azt hiszem, kifejezetten jót tesz neki, hogy Sterlingből időnkét előbújik a főnök. Valahogy őt még ez is boldoggá teszi” - mondta el Lillian a két kutya kapcsolatáról. Walker még úgy is öltözik, mint tesója, aki betegsége előtt terápiás kutyaként segített sérült embereknek meglátni az élet napos oldalát.

 

 

@sterlingandwalker Snow Fun! #siberianhusky #alaskanmalamute #snowday #snowfun #huskies #malamutes ♬ Feel So Close - Calvin Harris

 

 

Ha már szóba került a nap, a husky érzékeny szemét védeni kell a fénytől, ezért egy speciális szemüveget visel, amikor szép időben sétára indulnak. Ez a malamutnak is feltűnt, és mivel semmi jóból nem szeretne kimaradni, ő is kapott egy menő szemüveget.

 

Egyforma felszerelésükben aligha gondolnánk, mi mindenen mentek keresztül, ám ők csak mosolyogva legyintenek rá, hiszen ott vannak egymásnak, amíg világ a világ.

 

 

Speciális szemüveget hord a vak kutya - segítője is kért egyet
Speciális szemüveget hord a vak kutya - segítője is kért egyet
Fotó: Instagram/@sterlingandwalker

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Instagram/@sterlingandwalker

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez? Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez?
Semmi sem melengeti meg annyira egy gazdi szívét, mint amikor látja, milyen jól kijönnek egymással kedvencei. Kutyák és macskák között gyakran alakul ki életre szóló barátság, de mi a helyzet a nyuszikkal? Őket is elfogadhatja a kutya, anélkül, hogy zsákmányként tekintene rájuk? Felülírhatja a szeretet a természetes ösztönt?

Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya? Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya?
Egy jel, ami semmivel sem összetéveszthető. A kutyakommunikáció egyedi, ugyanakkor rendkívül fontos része ez a mozdulat. Mi mindent üzenhet általa?

Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet? Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet?
Ahogy öregszik kedvencünk, gyengülhet a látása. Mintha homály fedné szemeit, vagy valami másról van szó?

A Te kutyádnak is van legjobb barátja? A Te kutyádnak is van legjobb barátja?
Az ember legjobb barátja a kutya – nem is kérdéses e szavak igazságtartalma. De honnan lehetünk ennyire biztosak benne? Bundás pajtásunk szívének minden szeretete felénk irányul vagy azért más(ok)nak is akad benne hely?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Ebugatta Praktiker AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tudomány a kutyanevelésben - Az averzív viselkedés Hírek - Címlapon
Tudomány a kutyanevelésben - Az averzív viselkedés
Tóba esett a kerekesszékes idős gazdi - kutyája mentette meg az életét Hírek - Címlapon
Tóba esett a kerekesszékes idős gazdi - kutyája mentette meg az életét