A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így válaszd ki a tökéletes kutyahordozót négylábúdnak

2019. június 04., 06:30


Szerző: Vargyas András - Cricksydog.hu


Kategória: Jó tudni!




Gazdikként, az egyik kedvenc megoldásunk arra, hogy A-ból B-be biztonságban eljuttassuk kutyusunkat az, ha pórázon visszük őket. Ezáltal elég testmozgáshoz jutnak, és közben szaglászni is tudnak. De néha szükségünk van hordozóra, akár ha állatorvoshoz megy kedvencünk, vagy egy hosszú út áll előtte.



 

Figyelj rá, hogy elég nagy legyen!

Ha kutyusod már elérte a felnőtt méretét, elég egyszerűen ki tudod választani a megfelelő méretű kutyahordozót. Elég magasnak kell lennie ahhoz, hogy kedvenced négy lábon állva ne féljen attól, hogy beveri a fejét a hordozó tetejébe. Emellett olyan nagynak kell lennie, hogy simán megfordulhasson a hordozóban, és amikor lefekszik, az a jó, ha tud az oldalán feküdni és kényelmesen ki tudja nyújtani a lábait.

Az a lényeg, hogy a hordozó ne legyen túl nagy neki. Hogyha túl méretes, nem érzi majd, hogy védelmet nyújt neki, amire a kutyáknak szüksége van a hordozóban. Ugyanakkor, a hordozó egyik fontos tulajdonsága, hogy a kutyák úgy fogják kezelni, mint a saját területüket ezért nem fogják összepiszkítani. Ha túl nagy, az egyik felét talán WC-nek használja majd, a másik felében meg lefekszik, ami nem csak nagy kellemetlenséget jelent, de fel is kell takarítani.

 

 

Így válaszd ki a tökéletes kutyahordozót négylábúdnak
Így válaszd ki a tökéletes kutyahordozót négylábúdnak

 

 

Hagyd, hogy belenőjön!

Hogyha kiskutyád van, a gondolat hogy kedvenced még növésben van mikor kutyaszállítót akarsz venni neki, ijesztő lehet.  Költség szempontjából az a legjobb, ha olyan hordozót veszel, ami megfelel a kutyád fajtájának várható méretének. A keverék kutyusoknál ez egy kicsit találomra megy, de egy kis utánajárással elég jól meg lehet állapítani a várható méretüket.

Hogy segíts kutyusodnak hozzászokni a hordozóhoz, amibe majd belenő, a legjobb megoldás az, ha veszel bele egy elosztót, ami lezárja a hordozó egy részét, így kényelmesen be tudja fészkelni magát a kis térbe. Ne használj takarót, vagy más túl kényelmes tárgyakat elosztóként, mivel ágynak fogja használni.

 

Egy szó: Műanyag

A leggyakoribb kutyaszállító boxok öntött műanyagból vannak, tetejükön egy fogantyúval és elől drót kapuval vannak lezárva. Ezeket a hordozókat könnyű cipelni, és nagyon biztonságosak a kutyusodnak, ha inkább biztonságosan bevackolná magát.

Ezeknek a kutyaszállító boxoknak a hátulütője az, hogy ha kifejezetten vastag bundájú kutyád van, vagy olyan négylábúd, aki érzékeny a melegre, fullasztó lehet a szállítóban a légmozgás hiánya miatt. Emellett, ha a kutyusod szeret nézelődni amíg bent van, a műanyag tető megnehezíti a dolgát abban, hogy felfedezze a környéket.

 

 

Múanyag és fém hordozók akár az autóban való utazáshoz is jók lehetnek
Múanyag és fém hordozók akár az autóban való utazáshoz is jók lehetnek

 

 

Drót ketrec álom

Néhány négylábú (és a gazdik!) jobban kedvelik a drótketrec kutyahordozókat, mint a kemény műanyag félét. A drótketrecből a kutyus nézelődhet jobbra-balra, jobb a légáramlat, és könnyebb is tisztítani.

Néhány gazdinak a legnagyobb problémája ezzel a hordozóval éppen az, hogy úgy néz ki mint egy ketrec. Emellett, a kutyák ezekből a fajta hordozókban tudnak a legkönnyebben megszökni, ha egyszer elkezdik meghajlítani a fogukkal a rácsot. Egy másik lehetséges probléma az lehet, hogy a kiskutyák rájönnek, hogy a ketrecszerű hordozóban is könnyíthetnek magukon, de nem kell utána a saját piszkukban ülniük.

 

 

Szövet, bőr, műanyag, vagy fém... Minden kutyának más hordozó a megfelelő
Szövet, bőr, műanyag, vagy fém... Minden kutyának más hordozó a megfelelő

 

 

Gyengéd érintés                                                                                       

A kisebb kutyáknál jobb a vállon átdobható, puha oldalú kutyatáska. Ez tökéletes a kis csivaváknak, vagy a pomerániai törpescpicceknek, mivel könnyen és kényelmesen beleférnek, és a gazdik szempontjából is jó, mert sok stílusos színben kapható, és könnyű cipelni. Ráadásul még a jutalomfalatot is könnyen tudod a zsebeiben tárolni.

Azoknak a gazdiknak, akik ezt a fajta kutyahordozót használják, a legnagyobb gondjuk az, hogy ha a kutyusuk bekakil, vagy bepisil, nehéz kitakarítani. Ugyanakkor, a szabaduló művész kiskutyák könnyen kiszökhetnek ebből a táskából, vagy úgy hogy egy lyukat rágnak az oldalánál, vagy mesterkednek a cipzárral.

A tökéletes kutyahordozó kulcsa az, hogy passzoljon a kutyád méretéhez és személyiségéhez, miközben a te szükségleteid is teljesülnek. Akár kizárólag utazáshoz használod a hordozót, vagy biztonságot nyújtó fekhelyként otthon, a kutyahordozó megkönnyítheti a kutyával élők életét.

 

 

 

Forrás: cricksydog.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Kutyával autóban, biztonságban Kutyával autóban, biztonságban
Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

6 tipp, hogy kellemesebbé tegyük a kutya számára a szobakennelt 6 tipp, hogy kellemesebbé tegyük a kutya számára a szobakennelt
Ha valamilyen okból kifolyólag ketrecet kell használnunk otthon, fontos, hogy a kutya ne büntetésként élje meg a helyzetet. Mit tehetünk, hogy jól érezze magát benne?

Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából
A Kennel Club örömmel jelentette be, hogy fennállásának 150. évfordulója alkalmából megkapja a királyi előtagot. Ettől kezdve a szervezet neve Királyi Kennel Club.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ne ments meg minden állatkölyköt kutyaséta alatt! Hírek - Címlapon
Ne ments meg minden állatkölyköt kutyaséta alatt!
Állatmenhelynek ajánlotta fel a kirándulásra szánt pénzét egy zalai gimnazista osztály Hírek - Címlapon
Állatmenhelynek ajánlotta fel a kirándulásra szánt pénzét egy zalai gimnazista osztály