A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ilyen boldog ma a kölyökgyárból mentett kutya, aki eleinte csak állva mert elaludni

2024. szeptember 27., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Daisy, a goldendoodle élete első éveiben nem sejtette, hogy a ketrecen túl is van élet... Új gazdijának hála azonban már tudja, hogy mi az a szeretet - és örömmel viszonozza minden áldott nap. Megható videók!



 

200 másik társával együtt tengette szomorú mindennapjait egy szaporítótelepen. Még ő maga is szinte kölyök volt, de már két almot is világra hozott. Erre a feladatra szánták, egy szűk ketrecbe zárva, amíg csak él.

 

Szerencsére valaki értesítette a hatóságokat a borzalmas körülmények között élő kutyákról, és az állatmentők rövidesen a segítségükre siettek. Daisy életében először beleszimatolhatott a friss levegőbe, és megérezhette, mit jelent szabadnak lenni.

 

 

 

 

De túlságosan félt. Rettegett mindentől és mindenkitől. Eleinte csak állva mert elaludni, mert korábban, a koszos rácsok között soha nem volt elegendő helye ahhoz, hogy le tudjon feküdni. Az első hónapokban nagyjából csak evett, pihent, és rengeteget aludt. 2 év fizikai és lelki fájdalmát kellett feldolgoznia. Új volt számára az is, hogy valaki törődik vele, hogy van otthona. Olyan igazi otthon, ahol szeretik.

 

 

@amiranathaly_

Daisy loves to hold hands ???? this went on for a whole 2 minutes lol

♬ Just A Girl - No Doubt

 

 

Örökbefogadója azonban nem adta fel. Türelemmel volt Daisy iránt, és szeretettel viselte gondját. Még ő maga sem tudta, hogy kedvence igazából egy goldendoodle. Beletelt pár hónapba, mire bundája elkezdte visszanyerni, és megmutatkoztak puha göndör fürtjei.

 

 

@amiranathaly_ When people ask what I did to help Daisy from day 1, this is I think one of the most important things. Giving the girls my undivided attention when I get home develops trust and makes them feel safe and confident that I will always be there for them ❤️‍???? #rescuedog #goldendoodlesoftiktok #dogsoftiktok ♬ Sparks - Coldplay

 

 

Hosszú időbe telt az is, hogy megnyíljon a gondoskodás felé, és jól érezze magát új otthonában. Ennek egyik jele az volt, hogy elkezdett "rosszalkodni". Amikor felfedezte, mennyire szuper dolog miszlikbe tépkedni a papírtörlőket, gazdája úgy érezte, Daisy megérkezett új életébe, hiszen végre-végre elkezdett igazi kutyaként viselkedni. Még akkor is, ha ez némi kosszal járt otthon, és folyton fehér fecniket kellett takarítani utána.

 

„Olyan volt, mintha újra előbújt volna belőle a kölyök” - mesélte meghatottan gazdája. 

 

 

@amiranathaly_

My Daisy Bean. She lived in a puppy mill used for breeding, only knew how to sleep standing up, didnt feel safe or how to be a dog. To now living life full of love. She doesnt know it but she’s the one who saved me ❤️

♬ To be loved is to be changed - ⋆

 

 


 

Daisy, aki valaha csak a szűk, mocskos ketrecet ismerte, ma már magabiztos, vidám kutya, aki imádja gazdiját és kutya barátját. Története mindnyájunk számára emlékeztetőül szolgál, hiszen rengeteg árva kutyus vár gazdira a menhelyeken - köztük sokan olyanok is, akik megjárták a szaporítótelepek szörnyűségeit. 

 

Ha fajtatiszta kiskutya vásárlásán gondolkodunk, alaposan járjunk utána, hogy megbízható tenyésztőnél született, és elvégeztek nála minden szükséges egészségügyi vizsgálatot (oltások, féreghajtás, mikrochip, stb.). Kérjük el a dokumentumokat, nézzük meg a szülők törzskönyvét és egészségügyi bizonyítványait is. Ha pedig keverék kutyust fogadnánk örökbe, válasszunk tudatosan, a kutya jellemét és életkörülményeinket figyelembe véve, mert a döntés 10-15 évre szól. 

 


 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: TikTok/@amiranathaly_

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi? Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi?
Aligha létezik jobb dolog egy fárasztó nap után, mint csóváló farkincára hazaérni. Elfordítjuk a kulcsot a zárban, belépünk az ajtón és hallgatjuk a mancsok tipegését. És négylábú barátunk megjelenik kedvenc játékával a szájában. Miért csinálja?

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

17 év után vesztette el társát a tacskó, majd megtalálta „ikertesóját” 17 év után vesztette el társát a tacskó, majd megtalálta „ikertesóját”
A tacskóplüss egy picit segített enyhíteni a kedves kisöreg fájdalmát.

Sérült kutyát mentettek a rendőrök a 8-as főútról Sérült kutyát mentettek a rendőrök a 8-as főútról
Lesoványodott, sérült kutyát mentettek a Veszprém vármegyei járőrök a forgalmas főútról.

Árvízhelyzet: így segíthetsz a bajba jutott állatokon Árvízhelyzet: így segíthetsz a bajba jutott állatokon
Rekord árvízre számítanak és készülnek a szakemberek – és ez bizony az állatokat sem fogja kímélni. Hogyan segíthetünk a bajba jutott négylábúakon?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Hírstart Petcast Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Diómérgezés kutyánál: a fekete dió átka Hírek - Címlapon
Diómérgezés kutyánál: a fekete dió átka
Szombaton jön a második Állatvédelmi Piknik! Hírek - Címlapon
Szombaton jön a második Állatvédelmi Piknik!