A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ilyen kutyás verseny még nem volt Magyarországon!

Igazi kihívás, hat lábra tervezve!


2016. szeptember 13., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Újdonság a kutyás versenyek és szabadidő terén: ez a Hard Dog Race! Egy verseny, ami próbára teszi az állóképességeteket, a kitartásotokat, és a bátorságotokat. Elég kemények vagytok hozzá a kutyáddal?Hogy mi ez? Egy teljesen új, mondhatni hiánypótló megmérettetés: extrém akadálypályás futóverseny, amelyet kutya és gazdája együtt teljesíthetnek. A Hard Dog Race nem mindennapi kihívás, 6 kilométeres hosszán 16 akadály lesz. Akik itt elindulnak, azoknak sárral, vízzel, homokkal lejtőkkel és emelkedőkkel kell megküzdeniük, mindezt együtt vállvetve kutyájukkal, hiszen a páros mindkét tagjának minden akadályt le kell küzdenie.

 

A pályán 16 akadályt kell leküzdenie a kutyának és gazdijának
A pályán 16 akadályt kell leküzdenie a kutyának és gazdijának

 

A Hard Dog Race ötletgazdája Púza András volt katona, kutyavezető tűzszerész, akit többek között az Afganisztánban eltöltött idők is inspiráltak a verseny létrehozásában. Ígéri azonban, hogy bár nem könnyű a Hard Dog Race, de sem a kutyának, sem a gazdinak nincs szüksége speciális előképzettségre. A pályát bárki tudja teljesíteni, aki szeret futni. Nincs szintidő, és fajta megkötés sincs, a kis házi kedvenc és a kiképzett munkakutya is indulhat. Annak érdekében, hogy a biztonság és az élmény is maximális legyen, az akadályok megtervezésében építési szakember és munkakutyázásban jártas lelkes szakértő csapat is részt vett.

 

A legkisebb kutyák is elindulhatnak az extrém versenyen
A legkisebb kutyák is elindulhatnak az extrém versenyen

 

Hazánkban minden negyedik háztartásban élnek kutyák, és a kutyatartók fele családtagnak, barátnak tekinti négylábú társát. Ennek a barátságnak megünneplésére született a Hard Dog Race, ami egy igazi kutyás ünnep, ahol a kutyus és gazdája együtt mérettetheti meg magát, osztozva a sikeren is a célba érés után, aminek az öröme feledtet minden nehézséget. Tehát kutyakemény, de büszkeséggel teli nap lesz!

 

Nem kell különösebb előképzettség az induláshoz
Nem kell különösebb előképzettség az induláshoz


A Hard Dog Race azonban nem csak az extrém versenyről szól, hanem a felelősségteljes kutyatartásról is, ezért egyben örökbefogadó nap is. Az Ebárvaház önkénteseinek segítségével örökbe fogadható kutyusok is részt vesznek majd az eseményen. A verseny megálmodója hiszi, hogy a helyes kutyatartási kultúra fejlődésével és elterjedésével kevesebb állat kerül menhelyekre. Ezért olyan programok is lesznek, amelyen a versenyzők és kísérőik, vagy a pusztán érdeklődő látogatók hasznos ismeretekkel gazdagodhatnak. Az ismeretterjesztő beszélgetések mellett kutyás bemutatók és orvosi, élelmezési szaktanácsadás is várja a látogatókat.

 

Az extrém kutyás megálmodója, Púza András és nyugalmazott szolgálati kutyája
Az extrém kutyás megálmodója, Púza András és nyugalmazott szolgálati kutyája

 

Az esemény részleteit, információkat ide kattintva olvashatsz!

 

 

 

 

Forrás: harddograce.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Maratonfutó gazdijával együtt szaladt át a célon a lelkes kutya a versenyen Maratonfutó gazdijával együtt szaladt át a célon a lelkes kutya a versenyen
„Az egész tömeg éljenzett, és csak tapsolt és tapsolt a négylábú bajnoknak.”

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Íme a Világ Legcukibb Mentett Kutyája: Hobie, a félszemű „plüssmaci” Íme a Világ Legcukibb Mentett Kutyája: Hobie, a félszemű „plüssmaci”
Több mint 8000 kutyát utasított maga mögé a tündéri keverék a Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2023-as versenyén. Megjelenésének és inspiráló történetének köszönhetően ő lett az idei év legaranyosabb mentett kutyája.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. MTI Rehabportál Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás kavalkád Gödöllőn: idén is óriási sikere volt az Ebugatta Napnak! Hírek - Címlapon
Kutyás kavalkád Gödöllőn: idén is óriási sikere volt az Ebugatta Napnak!
Hatalmas kutyás buli a Balatonon! Hírek - Címlapon
Hatalmas kutyás buli a Balatonon!