A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Íme a Világ Legcukibb Mentett Kutyája: Hobie, a félszemű „plüssmaci”

2023. október 31., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Több mint 8000 kutyát utasított maga mögé a tündéri keverék a Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2023-as versenyén. Megjelenésének és inspiráló történetének köszönhetően ő lett az idei év legaranyosabb mentett kutyája.



 

Hihetetlenül édes kutyus!” - mondta el lelkesen gazdája, Christin Bernhardt. Plüssmackós kinézetével a kis Hobie mindenkit levesz a lábáról, pedig a története nem is lehetne szomorúbb.

 

2022-őt írunk, amikor Bernhardt-ék úgy döntöttek, hogy hátrahagyva Bostont, elköltöznek a napfényes Kaliforniába. Úgy gondolták, remekül kiegészítené családjukat egy mentett kutyus, a meglévő 15 éves kedvencük mellé. Ekkor látták meg Hobie, az ötéves félszemű mix hirdetését, és azonnal beleszerettek.

 

 

Hobie, a félszemű plüssmaci lett a Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2023-ban
Hobie, a félszemű plüssmaci lett a Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2023-ban
Fotó: Michael Brian/People

 

 

Ahogy a zsűri is a 2023-as versenyen, melyen toronymagasan Hobie nyerte el a fődíjat. Egy éven át biztosítják számára a kutyatápot, továbbá 1000 dollárt (kb. 360 ezer Ft) adományoznak az általuk választott menhelynek.

 

„Örömünkben fel-alá ugrándoztunk, megöleltük Hobiet, és elmondtuk neki, hogy most már hivatalosan is ő a világ legcukibb mentett kutyája” - lelkendeztek a gazdik. Pedig hosszú út vezetett idáig: Mexikó utcáin találtak rá a szánalomra méltó ebre. Egymagában próbált túlélni, ráadásul egyik szemét súlyos zöldhályog kínozta, ami miatt később el kellett távolítani a beteg szemet.

 

 

 

 

Eleinte szörnyen bizalmatlan volt az állatmentőkkel, majd a gazdikkal is, de története csak még jobban ösztönözte családját arra, hogy szívükbe fogadják, és minden jóval elhalmozzák. Két héten át minden nap meglátogatták a menhelyen, majd egy nap Hobie egy hatalmas puszival köszöntötte őket. Megtört a jég, és azóta elválaszthatatlanok.

 

Reggelente kávézás közben felmászik gazdija ölébe, és ott pihen, amíg felkészülnek aznapi teendőikre. Persze órákig tudna „bujszizni”, annyira ragaszkodik hozzájuk. De mindenkivel nagyon barátságos, imádja a kutyákat! És a macskákat is szívesen nézegeti, ha összefutnak eggyel. Kedvenc plüsse is egy cica.

 

 

Hobie, a Világ Legcukibb Mentett Kutyája (balra) és nővére, a 15 éves Zoe (jobbra)
Hobie, a Világ Legcukibb Mentett Kutyája (balra) és nővére, a 15 éves Zoe (jobbra)
Fotó: latimes.com

 

 

Amikor pedig ellátogatnak a menhelyre (ahova minden hónapban visznek adományt és eledelt), ahonnan örökbefogadták, boldogan köszönti a bentlakó nyuszit. Első helyen persze öregecske pajtása, a 15 éves Zoe áll. Szeretnek összebújva aludni.

 

Nehéz visszagondolni arra, mit élhetett át Hobie az utcán, magányosan és betegen, hiszen „annyira szeretetteljes és hálás”, mondta meghatottan gazdája. „Rengeteget jelent számunkra az, hogy módunkban állt segíteni rajta.” Másokat is szeretnének inspirálni, hogy bátran fogadjanak örökbe fogyatékkal élő, sérült kutyusokat.

 

 


 

 

De nem feledkezhetünk meg a dobogósokról sem: Skye, a mókás keverék lett a 2. helyezett, míg a bronzérmet a mopsz-mix Ducky, vagyis Kiskacsa vihette haza. 

 

 

Skye, a Világ Legcukibb Mentett Kutyája verseny 2. helyezettje
Ezüstérem - Skye
A Világ Legcukibb Mentett Kutyája verseny, 2023
Fotó: Carlene Harper

 

 

Bronzérem - Ducky
Bronzérem - Ducky
A Világ Legcukibb Mentett Kutyája verseny, 2023
Fotó: Maria Waltersdorf

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Michael Brian/People

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyaportrék töklámpáson Hírek - Címlapon
Kutyaportrék töklámpáson
A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot Hírek - Címlapon
A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot