A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Íme a Világ Legcukibb Mentett Kutyája: Hobie, a félszemű „plüssmaci”

2023. október 31., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Több mint 8000 kutyát utasított maga mögé a tündéri keverék a Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2023-as versenyén. Megjelenésének és inspiráló történetének köszönhetően ő lett az idei év legaranyosabb mentett kutyája. 

Hihetetlenül édes kutyus!” - mondta el lelkesen gazdája, Christin Bernhardt. Plüssmackós kinézetével a kis Hobie mindenkit levesz a lábáról, pedig a története nem is lehetne szomorúbb.

 

2022-őt írunk, amikor Bernhardt-ék úgy döntöttek, hogy hátrahagyva Bostont, elköltöznek a napfényes Kaliforniába. Úgy gondolták, remekül kiegészítené családjukat egy mentett kutyus, a meglévő 15 éves kedvencük mellé. Ekkor látták meg Hobie, az ötéves félszemű mix hirdetését, és azonnal beleszerettek.

 

 

Hobie, a félszemű plüssmaci lett a Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2023-ban
Hobie, a félszemű plüssmaci lett a Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2023-ban
Fotó: Michael Brian/People

 

 

Ahogy a zsűri is a 2023-as versenyen, melyen toronymagasan Hobie nyerte el a fődíjat. Egy éven át biztosítják számára a kutyatápot, továbbá 1000 dollárt (kb. 360 ezer Ft) adományoznak az általuk választott menhelynek.

 

„Örömünkben fel-alá ugrándoztunk, megöleltük Hobiet, és elmondtuk neki, hogy most már hivatalosan is ő a világ legcukibb mentett kutyája” - lelkendeztek a gazdik. Pedig hosszú út vezetett idáig: Mexikó utcáin találtak rá a szánalomra méltó ebre. Egymagában próbált túlélni, ráadásul egyik szemét súlyos zöldhályog kínozta, ami miatt később el kellett távolítani a beteg szemet.

 

 

 

 

Eleinte szörnyen bizalmatlan volt az állatmentőkkel, majd a gazdikkal is, de története csak még jobban ösztönözte családját arra, hogy szívükbe fogadják, és minden jóval elhalmozzák. Két héten át minden nap meglátogatták a menhelyen, majd egy nap Hobie egy hatalmas puszival köszöntötte őket. Megtört a jég, és azóta elválaszthatatlanok.

 

Reggelente kávézás közben felmászik gazdija ölébe, és ott pihen, amíg felkészülnek aznapi teendőikre. Persze órákig tudna „bujszizni”, annyira ragaszkodik hozzájuk. De mindenkivel nagyon barátságos, imádja a kutyákat! És a macskákat is szívesen nézegeti, ha összefutnak eggyel. Kedvenc plüsse is egy cica.

 

 

Hobie, a Világ Legcukibb Mentett Kutyája (balra) és nővére, a 15 éves Zoe (jobbra)
Hobie, a Világ Legcukibb Mentett Kutyája (balra) és nővére, a 15 éves Zoe (jobbra)
Fotó: latimes.com

 

 

Amikor pedig ellátogatnak a menhelyre (ahova minden hónapban visznek adományt és eledelt), ahonnan örökbefogadták, boldogan köszönti a bentlakó nyuszit. Első helyen persze öregecske pajtása, a 15 éves Zoe áll. Szeretnek összebújva aludni.

 

Nehéz visszagondolni arra, mit élhetett át Hobie az utcán, magányosan és betegen, hiszen „annyira szeretetteljes és hálás”, mondta meghatottan gazdája. „Rengeteget jelent számunkra az, hogy módunkban állt segíteni rajta.” Másokat is szeretnének inspirálni, hogy bátran fogadjanak örökbe fogyatékkal élő, sérült kutyusokat.

 

 


 

 

De nem feledkezhetünk meg a dobogósokról sem: Skye, a mókás keverék lett a 2. helyezett, míg a bronzérmet a mopsz-mix Ducky, vagyis Kiskacsa vihette haza. 

 

 

Skye, a Világ Legcukibb Mentett Kutyája verseny 2. helyezettje
Ezüstérem - Skye
A Világ Legcukibb Mentett Kutyája verseny, 2023
Fotó: Carlene Harper

 

 

Bronzérem - Ducky
Bronzérem - Ducky
A Világ Legcukibb Mentett Kutyája verseny, 2023
Fotó: Maria Waltersdorf

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Michael Brian/People

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Munkát kapott a kutya, aki ellopta a focimeccsen a labdát Munkát kapott a kutya, aki ellopta a focimeccsen a labdát
Szerencsét hozott a játékosoknak, és győzelmük ünneplése közben meg is választották a futballcsapat kabalájának.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Hírstart JULIUS-K9 MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több halálos végű támadás után megtiltják egy kutyafajta tenyésztését és forgalmazását Nagy-Britanniában Hírek - Címlapon
Több halálos végű támadás után megtiltják egy kutyafajta tenyésztését és forgalmazását Nagy-Britanniában
A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot Hírek - Címlapon
A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot