A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Íme az ok, amiért Orbán Viktor kiáll az állatvédelem mellett

2016. február 24., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A miniszterelnök kutyájával látható azon a képen, amit közösségi oldalán osztott meg, jelezvén, számára is fontos az állatok védelme. A Blikk.hu-nak elárulta azt is, miért.



A Blikk online felületén megjelent cikk szerint Nárcisz már hat éve van a miniszterelnök családja mellett. Egy nap a család hazatérvén borzalmas állapotban talált rá a jámbor természetű kuvaszra: valakik kis híján agyonverték valamilyen eszközzel. A tettesek kilétét máig nem sikerült kideríteni.

 

- Azonnal bevittük a klinikára, ahová korábban is jártunk vele - mondta Orbán Viktor a Blikknek. - Szó szerint élet-halál között volt, egyik szemét kiverték a támadók. Az orvosok sokáig harcoltak érte, végül sikerült megmenteni és azóta is velünk van, bár mind a mai napig látszanak a támadás nyomai többek között a járásán is.

 

Nárcisz azóta felépült és megtanult együtt élni egyik szemének elvesztésével - nemrég még kiskutyáknak is adott életet, és nagyon jó anyának bizonyult!

 

A Blikk úgy tudja, a miniszterelnök mindig is magáénak érezte az állatvédelem kérdését, nem csupán azért, mert a Nárcisszal történtek miatt személyesen is érintett. Az alábbi Facebook posztban jelezte, hogy fontosnak tartja az állatvédelmet, és ő is kiáll az állatkínzás ellen.

 

Nárcisz és én is egyetértünk az állatvédők céljaival // Both Nárcisz and I agree with the goals of animal rights activists.

Közzétette: Orbán Viktor – 2016. február 23.

 

A lap továbbá úgy értesült, az állatvédők hétvégi demonstrációja után Orbán Viktor felszólította az igazságügyi minisztert, hogy mérlegelje az állatvédők kéréseit és tegye meg a szükséges lépéseket.

 

Partnerünk, a PettBull.com vezetője, Dr. Juhász Csaba, az ország egyik legelismertebb sebész állatorvosa testközelből megismerhette Nárciszt: Ő és Kollégái kezelték ugyanis a súlyosan sérült kutyát.
Az alábbi posztot osztotta meg Facebook oldalán Dr. Juhász Csaba:


"Én, Assoc ProfDr Juhász Csaba állatorvos tanusíthatom, hogy a Budai Kisállat Klinikán Kollégáimmal napokig kezeltük a Miniszterelnök Úr szóban forgó kölyök kuvasz kutyáját hat évvel ez előtt. (Akkor kb. 4 hónapos volt a kutya.) Az egyik szemét elvesztette a sérülései miatt. A bentlakásos gyógyítása alatt Orbán Viktor, a felesége és Gáspár fia rendszeresen, naponta látogatták a kutyájukat. Nem derült ki hogyan szerezte a sérülést az állat..."
 

Forrás: blikk.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők
Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők, a képzések szeptemberben kezdődnek a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán - közölte az MTI-vel a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart JULIUS-K9 Rehabportál Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mr. Davidson, az út széléről mentett motoros kutya Hírek - Címlapon
Mr. Davidson, az út széléről mentett motoros kutya
Így értékelik a szervezők a hétvégi tüntetést Hírek - Címlapon
Így értékelik a szervezők a hétvégi tüntetést