A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Íme az ok, amiért Orbán Viktor kiáll az állatvédelem mellett

2016. február 24., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A miniszterelnök kutyájával látható azon a képen, amit közösségi oldalán osztott meg, jelezvén, számára is fontos az állatok védelme. A Blikk.hu-nak elárulta azt is, miért.



A Blikk online felületén megjelent cikk szerint Nárcisz már hat éve van a miniszterelnök családja mellett. Egy nap a család hazatérvén borzalmas állapotban talált rá a jámbor természetű kuvaszra: valakik kis híján agyonverték valamilyen eszközzel. A tettesek kilétét máig nem sikerült kideríteni.

 

- Azonnal bevittük a klinikára, ahová korábban is jártunk vele - mondta Orbán Viktor a Blikknek. - Szó szerint élet-halál között volt, egyik szemét kiverték a támadók. Az orvosok sokáig harcoltak érte, végül sikerült megmenteni és azóta is velünk van, bár mind a mai napig látszanak a támadás nyomai többek között a járásán is.

 

Nárcisz azóta felépült és megtanult együtt élni egyik szemének elvesztésével - nemrég még kiskutyáknak is adott életet, és nagyon jó anyának bizonyult!

 

A Blikk úgy tudja, a miniszterelnök mindig is magáénak érezte az állatvédelem kérdését, nem csupán azért, mert a Nárcisszal történtek miatt személyesen is érintett. Az alábbi Facebook posztban jelezte, hogy fontosnak tartja az állatvédelmet, és ő is kiáll az állatkínzás ellen.

 

Nárcisz és én is egyetértünk az állatvédők céljaival // Both Nárcisz and I agree with the goals of animal rights activists.

Közzétette: Orbán Viktor – 2016. február 23.

 

A lap továbbá úgy értesült, az állatvédők hétvégi demonstrációja után Orbán Viktor felszólította az igazságügyi minisztert, hogy mérlegelje az állatvédők kéréseit és tegye meg a szükséges lépéseket.

 

Partnerünk, a PettBull.com vezetője, Dr. Juhász Csaba, az ország egyik legelismertebb sebész állatorvosa testközelből megismerhette Nárciszt: Ő és Kollégái kezelték ugyanis a súlyosan sérült kutyát.
Az alábbi posztot osztotta meg Facebook oldalán Dr. Juhász Csaba:


"Én, Assoc ProfDr Juhász Csaba állatorvos tanusíthatom, hogy a Budai Kisállat Klinikán Kollégáimmal napokig kezeltük a Miniszterelnök Úr szóban forgó kölyök kuvasz kutyáját hat évvel ez előtt. (Akkor kb. 4 hónapos volt a kutya.) Az egyik szemét elvesztette a sérülései miatt. A bentlakásos gyógyítása alatt Orbán Viktor, a felesége és Gáspár fia rendszeresen, naponta látogatták a kutyájukat. Nem derült ki hogyan szerezte a sérülést az állat..."
 

Forrás: blikk.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők
Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők, a képzések szeptemberben kezdődnek a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán - közölte az MTI-vel a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mr. Davidson, az út széléről mentett motoros kutya Hírek - Címlapon
Mr. Davidson, az út széléről mentett motoros kutya
Így értékelik a szervezők a hétvégi tüntetést Hírek - Címlapon
Így értékelik a szervezők a hétvégi tüntetést