A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Indítványozták a kaposvári állatkínzó letartóztatását

2020. november 19., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A kegyetlen kaposvári férfi lelkén két ártatlan állat halála szárad, de súlyosan bántalmazta korábban barátnőjét is. Az ügyészség szerint fennáll a szökés veszélye, ezért indítványozták a letartóztatását. 

Egy hete történt a megrázó tragédia a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület telepén: ismeretlen tettes éjjel betört a telepre, és kegyetlenül kivégezte Rozit, az Egyesület kecskéjét. (A megrázó történet a Kutyatár oldalán elolvasható, ide kattintva.)

 

Rozi az Egyesület mentettkéje volt, ahogy sok más kutya és macska is. A kecskét nagyon rossz állapotban találták két évvel ezelőtt, közterületen bóklászott. Az állatvédők természetesen a segítségére siettek, állatorvost hívtak hozzá, ápolták, szerették. Rozi szépen rendbejött, már-már az Egyesület kabalájává vált. Mindenki szerette, az önkéntesek és a látogatók is. 

 

A rendőrök szerencsére hamar az elkövető nyomára bukkantak: el is fogták a 28 éves férfit, akit állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként ki is hallgattak. Mint kiderült: a férfit négy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják: kettőt volt élettársával szemben követett el, a másik két esetben pedig állatkínzás a gyanúsítás tárgya. Nemcsak Rozival végzett Ny. Ádám, hanem saját kutyájával is: még 2018 decemberében egy dárdával szúrta le az állatot, majd bedobta egy kútba.

 

 

Rozi, a Kutyatár kedves kecskéje
Rozi, a Kutyatár kedves kecskéje
Fotó: facebook.com/kutyatar

 

 

Rozi meggyilkolása hátterében jó eséllyel az állatvédők és a vádlott közötti konfliktus állhatott: Boncz Edit, a Kutyatár elnöke a Borsnak elmondta, hogy két évvel ezelőtt, mikor a rossz állapotban lévő kecskét befogták, elkezdte hívogatni őket telefonon a most elfogott férfi. Azt állította, hogy a kecske az övé, mire az állatvédők kérték, hogy ezt igazolja, valamint fizesse ki az állatorvosi költségeket. A férfi ezeknek nem tett eleget, sőt: kilopta a kecskét a telepről, ráadásul feljelentést is tett a Kutyatár ellen állatlopás miatt. 

 

A férfit tehát a rendőrök elfogták, a Kaposvári Járási Ügyészség pedig indítványt nyújtott be a Kaposvári Járásbíróság Nyomozási Bírójához az állatkínzás bűntettével és további bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítható 28 éves kaposvári férfival szemben letartóztatásának elrendelése végett - írja az Ügyészség közleménye. - Az ügyészség indítványa szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, bizonyítás megnehezítésének veszélye, továbbá feltehető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ismét egy eset, amikor a lánc belenőtt a kutya nyakába: Állatkínzás miatt állítottak elő egy újszászi nőt Ismét egy eset, amikor a lánc belenőtt a kutya nyakába: Állatkínzás miatt állítottak elő egy újszászi nőt
A sokat látott egyenruhások is elborzadtak a látványtól: az elhanyagolt, sovány négylábú nyakába belenőtt a lánc, azt csak műtéttel lehetett eltávolítani.

Terápiás kutya segíti a bűncselekmények áldozatait egy franciaországi bíróságon Terápiás kutya segíti a bűncselekmények áldozatait egy franciaországi bíróságon
Lol, a fekete labrador megértő, nyugodt energiái lecsendesítik a háborgó elmét, simogatják az ember lelkét. Jelenléte rengeteget jelent a bíróság előtt megjelenő áldozatoknak, és az intézmény dolgozóinak is mosolyt csal az arcára.

Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki láncra kötött német juhászát éheztette Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki láncra kötött német juhászát éheztette
A Veszprémi Járásbíróság 2020 novemberében hozott döntésével végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte azt a 34 éves veszprémi férfit, aki olyan rossz körülmények között tartotta a kutyáját, hogy az eb bordái kilátszottak és a lánca a húsába ékelődött.

Ötven nap elzárásra ítéltek egy baranyai férfit, mert megölte a kutyáját Ötven nap elzárásra ítéltek egy baranyai férfit, mert megölte a kutyáját
A nagyharsányi férfi áprilisban végzett saját kutyájával – a kegyetlen vádlott 50 nap elzárást kapott tettéért.

Döntött a nyomozási bíró: letartóztatták a nyírbogáti szaporítókat! Döntött a nyomozási bíró: letartóztatták a nyírbogáti szaporítókat!
A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 3-án az állatkínzás bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. augusztus 3-ig elrendelte két gyanúsított letartóztatását.

Megúszhatja felfüggesztettel a balotaszállási állatkínzó Megúszhatja felfüggesztettel a balotaszállási állatkínzó
2 év felfüggesztett börtönre ítélték a balotaszállási asszonyt, aki tavaly nyáron autója után kötve vonszolta kutyáját. Az ítélet még nem jogerős.

Négy év letöltendő börtönbüntetés várhat a férfira, aki lelőtte kutyáját Négy év letöltendő börtönbüntetés várhat a férfira, aki lelőtte kutyáját
Állatkínzás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt kell felelnie a 65 éves férfinak - az ügyészség szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Hat évre eltiltottak az állattartástól egy Nógrád megyei férfit Hat évre eltiltottak az állattartástól egy Nógrád megyei férfit
A Nógrád Megyei Főügyészség Közjogi Szakágának keresete alapján a Balassagyarmati Törvényszék hat évre eltiltotta az állattartástól azt a férfit, aki kutyáinak és más állatainak tartásáról, etetésükről, ivóvízzel történő ellátásukról nem gondoskodott megfelelően.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Tengerészgyalogosok mentették ki az árvízből a kimerült kutyát, majd örökbe is fogadták Hírek - Címlapon
Tengerészgyalogosok mentették ki az árvízből a kimerült kutyát, majd örökbe is fogadták
Gyakori sérülések kutyáknál – 2. rész Hírek - Címlapon
Gyakori sérülések kutyáknál – 2. rész
fb-text