A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Indítványozták a kaposvári állatkínzó letartóztatását

2020. november 19., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A kegyetlen kaposvári férfi lelkén két ártatlan állat halála szárad, de súlyosan bántalmazta korábban barátnőjét is. Az ügyészség szerint fennáll a szökés veszélye, ezért indítványozták a letartóztatását.



 

Egy hete történt a megrázó tragédia a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület telepén: ismeretlen tettes éjjel betört a telepre, és kegyetlenül kivégezte Rozit, az Egyesület kecskéjét. (A megrázó történet a Kutyatár oldalán elolvasható, ide kattintva.)

 

Rozi az Egyesület mentettkéje volt, ahogy sok más kutya és macska is. A kecskét nagyon rossz állapotban találták két évvel ezelőtt, közterületen bóklászott. Az állatvédők természetesen a segítségére siettek, állatorvost hívtak hozzá, ápolták, szerették. Rozi szépen rendbejött, már-már az Egyesület kabalájává vált. Mindenki szerette, az önkéntesek és a látogatók is. 

 

A rendőrök szerencsére hamar az elkövető nyomára bukkantak: el is fogták a 28 éves férfit, akit állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként ki is hallgattak. Mint kiderült: a férfit négy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják: kettőt volt élettársával szemben követett el, a másik két esetben pedig állatkínzás a gyanúsítás tárgya. Nemcsak Rozival végzett Ny. Ádám, hanem saját kutyájával is: még 2018 decemberében egy dárdával szúrta le az állatot, majd bedobta egy kútba.

 

 

Rozi, a Kutyatár kedves kecskéje
Rozi, a Kutyatár kedves kecskéje
Fotó: facebook.com/kutyatar

 

 

Rozi meggyilkolása hátterében jó eséllyel az állatvédők és a vádlott közötti konfliktus állhatott: Boncz Edit, a Kutyatár elnöke a Borsnak elmondta, hogy két évvel ezelőtt, mikor a rossz állapotban lévő kecskét befogták, elkezdte hívogatni őket telefonon a most elfogott férfi. Azt állította, hogy a kecske az övé, mire az állatvédők kérték, hogy ezt igazolja, valamint fizesse ki az állatorvosi költségeket. A férfi ezeknek nem tett eleget, sőt: kilopta a kecskét a telepről, ráadásul feljelentést is tett a Kutyatár ellen állatlopás miatt. 

 

A férfit tehát a rendőrök elfogták, a Kaposvári Járási Ügyészség pedig indítványt nyújtott be a Kaposvári Járásbíróság Nyomozási Bírójához az állatkínzás bűntettével és további bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítható 28 éves kaposvári férfival szemben letartóztatásának elrendelése végett - írja az Ügyészség közleménye. - Az ügyészség indítványa szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, bizonyítás megnehezítésének veszélye, továbbá feltehető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen
Állatkínzás miatt vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy kutyákat tartó helyi nő ellen - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tengerészgyalogosok mentették ki az árvízből a kimerült kutyát, majd örökbe is fogadták Hírek - Címlapon
Tengerészgyalogosok mentették ki az árvízből a kimerült kutyát, majd örökbe is fogadták
Gyakori sérülések kutyáknál – 2. rész Hírek - Címlapon
Gyakori sérülések kutyáknál – 2. rész