A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Indítványozták a kaposvári állatkínzó letartóztatását

2020. november 19., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A kegyetlen kaposvári férfi lelkén két ártatlan állat halála szárad, de súlyosan bántalmazta korábban barátnőjét is. Az ügyészség szerint fennáll a szökés veszélye, ezért indítványozták a letartóztatását. 

Egy hete történt a megrázó tragédia a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület telepén: ismeretlen tettes éjjel betört a telepre, és kegyetlenül kivégezte Rozit, az Egyesület kecskéjét. (A megrázó történet a Kutyatár oldalán elolvasható, ide kattintva.)

 

Rozi az Egyesület mentettkéje volt, ahogy sok más kutya és macska is. A kecskét nagyon rossz állapotban találták két évvel ezelőtt, közterületen bóklászott. Az állatvédők természetesen a segítségére siettek, állatorvost hívtak hozzá, ápolták, szerették. Rozi szépen rendbejött, már-már az Egyesület kabalájává vált. Mindenki szerette, az önkéntesek és a látogatók is. 

 

A rendőrök szerencsére hamar az elkövető nyomára bukkantak: el is fogták a 28 éves férfit, akit állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként ki is hallgattak. Mint kiderült: a férfit négy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják: kettőt volt élettársával szemben követett el, a másik két esetben pedig állatkínzás a gyanúsítás tárgya. Nemcsak Rozival végzett Ny. Ádám, hanem saját kutyájával is: még 2018 decemberében egy dárdával szúrta le az állatot, majd bedobta egy kútba.

 

 

Rozi, a Kutyatár kedves kecskéje
Rozi, a Kutyatár kedves kecskéje
Fotó: facebook.com/kutyatar

 

 

Rozi meggyilkolása hátterében jó eséllyel az állatvédők és a vádlott közötti konfliktus állhatott: Boncz Edit, a Kutyatár elnöke a Borsnak elmondta, hogy két évvel ezelőtt, mikor a rossz állapotban lévő kecskét befogták, elkezdte hívogatni őket telefonon a most elfogott férfi. Azt állította, hogy a kecske az övé, mire az állatvédők kérték, hogy ezt igazolja, valamint fizesse ki az állatorvosi költségeket. A férfi ezeknek nem tett eleget, sőt: kilopta a kecskét a telepről, ráadásul feljelentést is tett a Kutyatár ellen állatlopás miatt. 

 

A férfit tehát a rendőrök elfogták, a Kaposvári Járási Ügyészség pedig indítványt nyújtott be a Kaposvári Járásbíróság Nyomozási Bírójához az állatkínzás bűntettével és további bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítható 28 éves kaposvári férfival szemben letartóztatásának elrendelése végett - írja az Ügyészség közleménye. - Az ügyészség indítványa szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, bizonyítás megnehezítésének veszélye, továbbá feltehető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ötven nap elzárásra ítéltek egy baranyai férfit, mert megölte a kutyáját Ötven nap elzárásra ítéltek egy baranyai férfit, mert megölte a kutyáját
A nagyharsányi férfi áprilisban végzett saját kutyájával – a kegyetlen vádlott 50 nap elzárást kapott tettéért.

Döntött a nyomozási bíró: letartóztatták a nyírbogáti szaporítókat! Döntött a nyomozási bíró: letartóztatták a nyírbogáti szaporítókat!
A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 3-án az állatkínzás bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. augusztus 3-ig elrendelte két gyanúsított letartóztatását.

Megúszhatja felfüggesztettel a balotaszállási állatkínzó Megúszhatja felfüggesztettel a balotaszállási állatkínzó
2 év felfüggesztett börtönre ítélték a balotaszállási asszonyt, aki tavaly nyáron autója után kötve vonszolta kutyáját. Az ítélet még nem jogerős.

Négy év letöltendő börtönbüntetés várhat a férfira, aki lelőtte kutyáját Négy év letöltendő börtönbüntetés várhat a férfira, aki lelőtte kutyáját
Állatkínzás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt kell felelnie a 65 éves férfinak - az ügyészség szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Hat évre eltiltottak az állattartástól egy Nógrád megyei férfit Hat évre eltiltottak az állattartástól egy Nógrád megyei férfit
A Nógrád Megyei Főügyészség Közjogi Szakágának keresete alapján a Balassagyarmati Törvényszék hat évre eltiltotta az állattartástól azt a férfit, aki kutyáinak és más állatainak tartásáról, etetésükről, ivóvízzel történő ellátásukról nem gondoskodott megfelelően.

Kis csínytevésért vascső – állatkínzásért kell felelnie a bántalmazó gazdának Kis csínytevésért vascső – állatkínzásért kell felelnie a bántalmazó gazdának
Annyi volt a bűne a kutyának, hogy ellopkodta gazdája ruháit a szárítóról – büntetésül vascsővel kapott verést több alkalommal. Hamarosan azonban neki kell felelnie: a rendőrség állatkínzás miatt folytatott ellene nyomozást, amit immár lezártak és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz az ügyészség egy nógrádi állatkínzó ellen Végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz az ügyészség egy nógrádi állatkínzó ellen
A Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 43 éves férfi ellen emelt vádat, aki kegyetlen módon tartotta kutyáját, a bánásmód pedig az állat pusztulásához vezetett - közölte az MTI-vel a Nógrád megyei főügyész kedden.

Eltiltana az ügyészség egy állatkínzó nőt a kutyatartástól Eltiltana az ügyészség egy állatkínzó nőt a kutyatartástól
A Somogy Megyei Főügyészség Közjogi Szakága pert indított egy állatkínzás miatt jogerősen elítélt asszony ellen azért, hogy a bíróság tiltsa el az ebek tartásától.

Horror Hajdúsámsonon: több mint száz kutya maradványát találták meg gödrökbe elásva Horror Hajdúsámsonon: több mint száz kutya maradványát találták meg gödrökbe elásva
Nem tudni ki, miért, milyen régóta folytatja kegyetlenkedését az állatokkal. Egy biztos: több mint száz állat vére tapad a kezéhez. Megrázó történet!

Majdnem megölte kutyáját azzal, hogy nem gondoskodott róla: felfüggesztett börtönbüntetést kapott Majdnem megölte kutyáját azzal, hogy nem gondoskodott róla: felfüggesztett börtönbüntetést kapott
A láncon tartott kutya életét az utolsó pillanatban érkezett orvosi beavatkozás mentette meg. A bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a hanyag gazdát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Tengerészgyalogosok mentették ki az árvízből a kimerült kutyát, majd örökbe is fogadták Hírek - Címlapon
Tengerészgyalogosok mentették ki az árvízből a kimerült kutyát, majd örökbe is fogadták
Gyakori sérülések kutyáknál – 2. rész Hírek - Címlapon
Gyakori sérülések kutyáknál – 2. rész
fb-text