A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Indítványozták a kaposvári állatkínzó letartóztatását

2020. november 19., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A kegyetlen kaposvári férfi lelkén két ártatlan állat halála szárad, de súlyosan bántalmazta korábban barátnőjét is. Az ügyészség szerint fennáll a szökés veszélye, ezért indítványozták a letartóztatását. 

Egy hete történt a megrázó tragédia a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület telepén: ismeretlen tettes éjjel betört a telepre, és kegyetlenül kivégezte Rozit, az Egyesület kecskéjét. (A megrázó történet a Kutyatár oldalán elolvasható, ide kattintva.)

 

Rozi az Egyesület mentettkéje volt, ahogy sok más kutya és macska is. A kecskét nagyon rossz állapotban találták két évvel ezelőtt, közterületen bóklászott. Az állatvédők természetesen a segítségére siettek, állatorvost hívtak hozzá, ápolták, szerették. Rozi szépen rendbejött, már-már az Egyesület kabalájává vált. Mindenki szerette, az önkéntesek és a látogatók is. 

 

A rendőrök szerencsére hamar az elkövető nyomára bukkantak: el is fogták a 28 éves férfit, akit állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként ki is hallgattak. Mint kiderült: a férfit négy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják: kettőt volt élettársával szemben követett el, a másik két esetben pedig állatkínzás a gyanúsítás tárgya. Nemcsak Rozival végzett Ny. Ádám, hanem saját kutyájával is: még 2018 decemberében egy dárdával szúrta le az állatot, majd bedobta egy kútba.

 

 

Rozi, a Kutyatár kedves kecskéje
Rozi, a Kutyatár kedves kecskéje
Fotó: facebook.com/kutyatar

 

 

Rozi meggyilkolása hátterében jó eséllyel az állatvédők és a vádlott közötti konfliktus állhatott: Boncz Edit, a Kutyatár elnöke a Borsnak elmondta, hogy két évvel ezelőtt, mikor a rossz állapotban lévő kecskét befogták, elkezdte hívogatni őket telefonon a most elfogott férfi. Azt állította, hogy a kecske az övé, mire az állatvédők kérték, hogy ezt igazolja, valamint fizesse ki az állatorvosi költségeket. A férfi ezeknek nem tett eleget, sőt: kilopta a kecskét a telepről, ráadásul feljelentést is tett a Kutyatár ellen állatlopás miatt. 

 

A férfit tehát a rendőrök elfogták, a Kaposvári Járási Ügyészség pedig indítványt nyújtott be a Kaposvári Járásbíróság Nyomozási Bírójához az állatkínzás bűntettével és további bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítható 28 éves kaposvári férfival szemben letartóztatásának elrendelése végett - írja az Ügyészség közleménye. - Az ügyészség indítványa szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, bizonyítás megnehezítésének veszélye, továbbá feltehető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Az ügyészség fellépett állatvédelmi jogkörében: vizsgálatot indított egy nő ellen, aki a nyílt utcán verte meg kutyáját Az ügyészség fellépett állatvédelmi jogkörében: vizsgálatot indított egy nő ellen, aki a nyílt utcán verte meg kutyáját
A nyomozó hatóság az ügyben indított nyomozást lezárta, mivel a bántalmazás módja nem volt alkalmas arra, hogy az eb maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, így az állatkínzás bűncselekménye nem valósult meg. Az ügyészség azonban tovább vizsgálja a nő jogi felelősségét, hiszen az szükségtelen fájdalmat, szenvedést okozott a kutyának.

Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját
A Berettyóújfalui Járásbíróság 2022. október 10-én hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki végzetesen bántalmazott egy kutyáját egy hajdú-bihari településen.

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy osztrák nő ellen Zalában Állatkínzás miatt vádat emeltek egy osztrák nő ellen Zalában
Családi házában bezárva, gondozatlanul tartott 19 kutyát egy zalai faluban egy osztrák nő, emiatt vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Kutyaviadalok szervezői ellen emelt vádat az ügyészség Kutyaviadalok szervezői ellen emelt vádat az ügyészség
Vádat emeltek tizenöt ember ellen, akik "harci kutyákat" tenyésztettek, és kutyaviadalokat szerveztek - közölte a Pest Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Több mint száz állat egy családi házban – vádat emelt az ügyészség állatkínzás bűntette miatt Több mint száz állat egy családi házban – vádat emelt az ügyészség állatkínzás bűntette miatt
A Dunakeszi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi és egy nő ellen, akik egy családi házban, arra alkalmatlan körülmények között több mint száz állatot tartottak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tengerészgyalogosok mentették ki az árvízből a kimerült kutyát, majd örökbe is fogadták Hírek - Címlapon
Tengerészgyalogosok mentették ki az árvízből a kimerült kutyát, majd örökbe is fogadták
Gyakori sérülések kutyáknál – 2. rész Hírek - Címlapon
Gyakori sérülések kutyáknál – 2. rész