A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Indítványozták a kaposvári állatkínzó letartóztatását

2020. november 19., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A kegyetlen kaposvári férfi lelkén két ártatlan állat halála szárad, de súlyosan bántalmazta korábban barátnőjét is. Az ügyészség szerint fennáll a szökés veszélye, ezért indítványozták a letartóztatását.



 

Egy hete történt a megrázó tragédia a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület telepén: ismeretlen tettes éjjel betört a telepre, és kegyetlenül kivégezte Rozit, az Egyesület kecskéjét. (A megrázó történet a Kutyatár oldalán elolvasható, ide kattintva.)

 

Rozi az Egyesület mentettkéje volt, ahogy sok más kutya és macska is. A kecskét nagyon rossz állapotban találták két évvel ezelőtt, közterületen bóklászott. Az állatvédők természetesen a segítségére siettek, állatorvost hívtak hozzá, ápolták, szerették. Rozi szépen rendbejött, már-már az Egyesület kabalájává vált. Mindenki szerette, az önkéntesek és a látogatók is. 

 

A rendőrök szerencsére hamar az elkövető nyomára bukkantak: el is fogták a 28 éves férfit, akit állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként ki is hallgattak. Mint kiderült: a férfit négy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják: kettőt volt élettársával szemben követett el, a másik két esetben pedig állatkínzás a gyanúsítás tárgya. Nemcsak Rozival végzett Ny. Ádám, hanem saját kutyájával is: még 2018 decemberében egy dárdával szúrta le az állatot, majd bedobta egy kútba.

 

 

Rozi, a Kutyatár kedves kecskéje
Rozi, a Kutyatár kedves kecskéje
Fotó: facebook.com/kutyatar

 

 

Rozi meggyilkolása hátterében jó eséllyel az állatvédők és a vádlott közötti konfliktus állhatott: Boncz Edit, a Kutyatár elnöke a Borsnak elmondta, hogy két évvel ezelőtt, mikor a rossz állapotban lévő kecskét befogták, elkezdte hívogatni őket telefonon a most elfogott férfi. Azt állította, hogy a kecske az övé, mire az állatvédők kérték, hogy ezt igazolja, valamint fizesse ki az állatorvosi költségeket. A férfi ezeknek nem tett eleget, sőt: kilopta a kecskét a telepről, ráadásul feljelentést is tett a Kutyatár ellen állatlopás miatt. 

 

A férfit tehát a rendőrök elfogták, a Kaposvári Járási Ügyészség pedig indítványt nyújtott be a Kaposvári Járásbíróság Nyomozási Bírójához az állatkínzás bűntettével és további bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítható 28 éves kaposvári férfival szemben letartóztatásának elrendelése végett - írja az Ügyészség közleménye. - Az ügyészség indítványa szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, bizonyítás megnehezítésének veszélye, továbbá feltehető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért
Szándékosan vágott földhöz egy kölyök kutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart Beagle Club Online MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tengerészgyalogosok mentették ki az árvízből a kimerült kutyát, majd örökbe is fogadták Hírek - Címlapon
Tengerészgyalogosok mentették ki az árvízből a kimerült kutyát, majd örökbe is fogadták
Gyakori sérülések kutyáknál – 2. rész Hírek - Címlapon
Gyakori sérülések kutyáknál – 2. rész