A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tengerészgyalogosok mentették ki az árvízből a kimerült kutyát, majd örökbe is fogadták

2020. november 20., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A végtelenül legyengült kutya órák óta várhatta, hogy valaki felfigyeljen rá, és felkarolja. Mancsát rátette a csónak szélére, kérve, hogy emeljék be, mentsék meg. Megható videó!



50 éve nem látott erejű árvíz öntötte le a dél-mexikói Tabasco régiót. A Gamma árvíz és az Eta hurrikán e területen csaptak össze, rettenetes esőzést okozva. Több mint 300 ezer embert érintett a természeti katasztrófa valamilyen formában, több tucatnyi áldozatot követelve, miközben az eltűntek száma is több százra rúg.

 

A vihar már elült, de hatalmas pusztítást hagyott maga után. A mexikói haditengerészet katonái éjt-nappallá téve segítették a bajbajutottakat, csónakokon fésülték át az elárasztott vidéket, hogy biztonságba vihessék a kint rekedteket. Az egyik szerencsés nem más volt, mint egy labrador, aki egy ház falának támaszkodva az életéért kapaszkodott egy fém korlátba, testét félig ellepte a víz.

 

Az életéért kapaszkodott a korlátba a kutya a magas vízben
Az életéért kapaszkodott a korlátba a kutya a magas vízben
Fotó: Facebook/SEMARMX

 

A végtelenül kimerült kutya órák óta várhatta, hogy valaki felfigyeljen rá, és felkarolja. A maszkos emberek láttán először összerezzent, ám ahogy megérezte a simogató kezeket buksiján, megértette, hogy érte jöttek. Mancsát rátette a csónak szélére, kérve, hogy emeljék be, mentsék meg.

 

Gyorsan átszállították egy nagyobb mentőcsónakra, majd orvosi ellátásban részesítették a legyengült ebet. A rettegő, lesoványodott kutya látványa még a legkeményebb katonákat is megríkatta.

 

 

Senki nem hiányolta a négylábú túlélőt, így menhelyre került volna, vagy vissza az utcára. Ám kedves jelleme, hálás tekintete miatt olyannyira beleszerettek a haditengerészetnél, hogy hivatalos ünnepség keretében családjukba fogadták.

A kutya igazi hírességgé vált közösségi oldalukon: követőik segítségét kérték, hogy megtalálhassák a leginkább hozzáillő nevet.

 

Barátságos, kíváncsi természete és fizikai erőnléte miatt még az az ötlet is felmerült, hogy a megfelelő képzést követően mentőkutyává avanzsálhasson. „Csodálatos lehetőségek rejlenek benne, megvan hozzá a képessége” – áradoztak róla a katonák.

 

Hivatalosan is örökbefogadta a mexikói tengerészek családja az árvízből mentett kutyát
Hivatalosan is örökbefogadta a mexikói tengerészek családja az árvízből mentett kutyát
Fotó: Facebook/SEMAR

 

Bizonyára remekelne a feladatban, hiszen pontosan tudja, milyen érzés egy félelmetes helyzetben egyedül, elveszetten várni arra, hogy megmentsék. Neki szerencséje volt, hiszen megtapasztalhatta azt az érzést is, ahogy segítő karok helyezték biztonsága - a legszebb ajándék lehetett számára, hiszen a reményt és az életet kapta vissza ezáltal. 

 

A labrador nagyon hálás, hogy megmentették
A labrador nagyon hálás, hogy megmentették
Fotó: Facebook/SEMAR

 

Megmentették a kutya életét - egy nap talán ő fog másokat megmenteni
Megmentették a kutya életét - egy nap talán ő fog másokat megmenteni
Fotó: Facebook/SEMAR

 

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: Facebook/SEMARMX

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Ebugatta MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A teszteknél is hatékonyabbak a koronavírus-kereső kutyák Hírek - Címlapon
A teszteknél is hatékonyabbak a koronavírus-kereső kutyák
Indítványozták a kaposvári állatkínzó letartóztatását Hírek - Címlapon
Indítványozták a kaposvári állatkínzó letartóztatását