A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája!

2023. július 17., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Munkavégzés közben figyeltek fel a Magyar Közút munkatársai a hosszú fűben megbújó kis apróságra – a kiskutya bundája átázott az esőtől, fázott és nagyon félt – szerencsére a jószívű közutasok nem hagyták sorsára! 

Veszprém és Fejér vármegye határán végeztek munkát július elején a Magyar Közút munkatársai. Sajnos tapasztalatból tudják, hogy azon a helyszínen gyakran raknak le illegális szemetet, ezért elindultak, hogy ellenőrizzék a területet. A szemét helyett másra lettek figyelmesek: a nagy fűben egy apró barna gombóc próbált elbújni előlük. Szerencsére nem hagyták annyiban, az apróság ugyanis egy gazdátlan kis tacskó jellegű kutyus volt.

 

„A kollégák kicsalogatták, igaz nem volt egyszerű, mert nagyon meg volt szeppenve és mivel esett is az eső, ezért át volt ázva-fázva, menedéket keresett. De nem adták fel, nem hagyták magára. Testvéreket is kerestek, hiszen általában együtt dobják ki a kis kutyababákat, de több kutyust nem találtak a környéken. Mikor sikerült megfogni, rögtön a brigádszállítóval elindultak a mérnökség felé, a telephelyen megszárították és enni-inni kapott. Az egyik kolléganő rögtön el is nevezte Ubinak.” – írják facebook oldalukon.

 

Mint írják, „a veszprémi mérnökségen mindig volt kutya, legutóbbi kedvencüket idén februárban vesztették el. Így kiépített kennel és gondos gazdik várták a kis kidobott kutyust, aki azonnal felforgatta a mérnökség életét. A kollégák első útja azóta minden reggel a kis Ubihoz vezet. Ahogy meglátja a narancsruhásokat boldogan veti magát az ölükbe.”

 

Ubit természetesen állatorvos is megvizsgálta, és szerencsére teljesen egészséges, az ijedtségen kívül nem esett baja – valószínűleg alig egy napot tölthetett kidobva.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Hírstart MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Többszáz golden retriever gyűlt össze Skóciában, hogy megünnepeljék a fajta születését Hírek - Címlapon
Többszáz golden retriever gyűlt össze Skóciában, hogy megünnepeljék a fajta születését
Ehetnek a kutyák paradicsomot? Hírek - Címlapon
Ehetnek a kutyák paradicsomot?