A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája!

2023. július 17., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Munkavégzés közben figyeltek fel a Magyar Közút munkatársai a hosszú fűben megbújó kis apróságra – a kiskutya bundája átázott az esőtől, fázott és nagyon félt – szerencsére a jószívű közutasok nem hagyták sorsára!



 

Veszprém és Fejér vármegye határán végeztek munkát július elején a Magyar Közút munkatársai. Sajnos tapasztalatból tudják, hogy azon a helyszínen gyakran raknak le illegális szemetet, ezért elindultak, hogy ellenőrizzék a területet. A szemét helyett másra lettek figyelmesek: a nagy fűben egy apró barna gombóc próbált elbújni előlük. Szerencsére nem hagyták annyiban, az apróság ugyanis egy gazdátlan kis tacskó jellegű kutyus volt.

 

„A kollégák kicsalogatták, igaz nem volt egyszerű, mert nagyon meg volt szeppenve és mivel esett is az eső, ezért át volt ázva-fázva, menedéket keresett. De nem adták fel, nem hagyták magára. Testvéreket is kerestek, hiszen általában együtt dobják ki a kis kutyababákat, de több kutyust nem találtak a környéken. Mikor sikerült megfogni, rögtön a brigádszállítóval elindultak a mérnökség felé, a telephelyen megszárították és enni-inni kapott. Az egyik kolléganő rögtön el is nevezte Ubinak.” – írják facebook oldalukon.

 

Mint írják, „a veszprémi mérnökségen mindig volt kutya, legutóbbi kedvencüket idén februárban vesztették el. Így kiépített kennel és gondos gazdik várták a kis kidobott kutyust, aki azonnal felforgatta a mérnökség életét. A kollégák első útja azóta minden reggel a kis Ubihoz vezet. Ahogy meglátja a narancsruhásokat boldogan veti magát az ölükbe.”

 

Ubit természetesen állatorvos is megvizsgálta, és szerencsére teljesen egészséges, az ijedtségen kívül nem esett baja – valószínűleg alig egy napot tölthetett kidobva.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Beagle Club Online Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Többszáz golden retriever gyűlt össze Skóciában, hogy megünnepeljék a fajta születését Hírek - Címlapon
Többszáz golden retriever gyűlt össze Skóciában, hogy megünnepeljék a fajta születését
Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban Hírek - Címlapon
Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban